nataliemichkova

XXX.XXX.144.241
Zdravím všechny
a moc prosím o radu. Ovečky při porodu zemřela ale jehně žije. Zkoušela jsem ho krmit z flašky ale vůbec to pít nechce. Co mám dělat?
Děkuji Naty
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dostalo jehně mlezivo?Pokud ne a nemáte mražené musíte rychle sehnat u veterinářů nebo ,pokud máte poblíž,tak na kravíně a sušené mléko.Bez včasného podání mleziva těžko přežije.Odchovávám takhle teď 2 kůzlata.Kůzlata jsou na mléce Mikros Milac.Možno i kozím nebo ovčím mlékem,pokud máte možnost,ale mlezivo musí dostat.

nataliemichkova
napsal(a):
Zdravím všechny
a moc prosím o radu. Ovečky při porodu zemřela ale jehně žije. Zkoušela jsem ho krmit z flašky ale vůbec to pít nechce. Co mám dělat?
Děkuji Naty
Pokud se do 2 hodin nenapilo mleziva, moc šancí nemá. Jak píše jiva.
nataliemichkova

XXX.XXX.144.241
Ano, mlezivo dostalo, nakonec se vše snad vyřešilo. Jiná ovečky porodila, a toto jehně nechává bez problémů napít s jejím. Moc děkuji za rady

nataliemichkova
napsal(a):
Ano, mlezivo dostalo, nakonec se vše snad vyřešilo. Jiná ovečky porodila, a toto jehně nechává bez problémů napít s jejím. Moc děkuji za rady
Tak to je krásná zpráva,tak ať se náhradní maminka dobře stará.
Hezka zprava kdyz to dobre skoncilo :-) jinak ja kdyz jsem musela rychle par jehnat krmit z flasky na zacatku nebo dokrmovat, zajela jsem hned koupit susene mleko pro 1 mes. dite napr. Bebe a jehne jsem flaskovala celou dobu tim, nejprve 30ml, postupne zvysovat 50ml...Vsechna jehnata vyrostla do krasy a zdravi. Nez by cloveku prislo specialni mleko, byl by konec. Na zacatku flasku neumi, ale hlad je rychle nauci tahat :-) O mlezivu maji samozrejme chovatele nahore pravdu, to je zaklad.