Uživatel s deaktivovaným účtem

chová je někdo?
http://www.youtube.com/watch?v=J3R9FqhPHqU&feature=related
Dobrý den,
několik plemenných ovcí vč.plemenného berana má u Kaplice pan Perner. Loni v říjnu jsem u něj byla a měl týdenní jehňata. Možná by něco prodal jestli už to neudělal.
http://najisto.centrum.cz/3039135/jan-perner/
Lentilka67
TimmySheep

XXX.XXX.157.221
Já jsem začáteční a jsem z nich hotovej :http://www.youtube.com/watch?v=8ZaYVPhZlnU&list=PLA037E54D8D9DE6E6&feature=mh_lolz
V zahraničí je to už v kurzu, k nám to plemeno taky brzo přijde. U nás je najdete jen na www.dorper-ovis.eu.
Mě bylo řečeno, že pro mě jako pro začátečníka stačí Suffolk. Sice neudělají zdaleka tolik masa, ale když nemám žádnou zkušenost a nikdy jsem ovce neměl tak to asi fakt rozjedu postupně.
Ono to zvíře vypadá nádherně,ale než se něco doveze,měloby se o něm dozvědět trochu víc.Každé plemeno se k nám nehodí.Stále se dováží nová a nová plemena,kříží se jak se dá,něco se povede,něco ne.Občas se doveze i nějaká ta nemoc,jinak se k nám ani nemoce dostat nemůžou.Spoustě chovatelům uniká to hlavní-podmínky.Maso na zvířeti nenaroste z ničeho,v každém případě jeto masák.Sufolky je dobrá volba,ale potřebují kvalitní pastvu,nám se osvědčilo.Zollo
bohatýr
napsal(a):
Ono to zvíře vypadá nádherně,ale než se něco doveze,měloby se o něm dozvědět trochu víc.Každé plemeno se k nám nehodí.Stále se dováží nová a nová plemena,kříží se jak se dá,něco se povede,něco ne.Občas se doveze i nějaká ta nemoc,jinak se k nám ani nemoce dostat nemůžou.Spoustě chovatelům uniká to hlavní-podmínky.Maso na zvířeti nenaroste z ničeho,v každém případě jeto masák.Sufolky je dobrá volba,ale potřebují kvalitní pastvu,nám se osvědčilo.Zollo
Měl jsem loni tu čest se s ročkama tohoto plemena setkat,jsou pěkně zmasilé,tudíž se pěkně stříhají,letos už budou daleko větší.Jde oto jaké mají maso a kolik tuku.
lucie2
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jak je to s uchovňováním tohoto plemene.Lucie
Zatím pouze užitkový chov.
Není zavedena Plemenná kniha. Ta se zavadi myslim od 30ks ve 3 liniich v CR. To bude jeste trvat, vzhledem k cenám plemen. beranu. Cena plemenika v zahraničí 1000 eur za mrzaka .
Hlavne jsou narocny na stravu, vlhko, atd. takze nic do CR dle meho. Pouzivaji se hodne pri uzitkovem krizeni v jizni americe, turecku,atd. treba s kamerunkama. Proste se jim vede tam kde je krasne teploucko ...
Ale podívejme na odborníka. Tak v Německu, Rakousku, Rumunsku apod. se chovají bez problému a v ČR to není vhodné, hm, zajímavá dedukce . Co jsem dohledal, tak na stravu jsou méně nároční než ostatní plemena a vlhko pro paznehty snad nesvědčí žádné ovci, nebo ty, mirve, nějakou, která si pochvaluje čvachtání v bahně znáš?
timmysheep
napsal(a):
Ale podívejme na odborníka. Tak v Německu, Rakousku, Rumunsku apod. se chovají bez problému a v ČR to není vhodné, hm, zajímavá dedukce . Co jsem dohledal, tak na stravu jsou méně nároční než ostatní plemena a vlhko pro paznehty snad nesvědčí žádné ovci, nebo ty, mirve, nějakou, která si pochvaluje čvachtání v bahně znáš?
Nic o bahne jsem tady nepsal! Rad se stebou setkam a o chovu ovci muzeme promluvit z oka do oka !
Nicmene pokud je nekdo chcete, staci napsat na mirw@seznam.cz cca za mesic se poveze pro jednoho pana stado.
Podivejte se na toho na fotce, strihal jsem ho tenhle vikend , nejlepsi pece a zadnej Rambo to neni... To, co sem pisu netaham z paty mily pane, jsou to me poznatky strihace a chovatele.
Informace postupně najdete na web stránkách Asociace Dorper CZ , www.dorper.biz
Ovce Dorper se u nás úspěšně chovají a je zde naimportován poměrně kvalitní plemenný materiál. Plemennou knihu vede Dorper Asociace CZ ( www.dorper.biz ).Zájemcům o chov poskytujeme informace a pomoc při zajištění zvířat.
Dobrý den, ovečky se mi líbí. Jen se mi nechce věřit, že jsou tak ,,dokonalé" (berte to, prosím, s rezervou). Mají ovečky i nějaké nedostatky (nešvary)? Jak je to s povahou jak u ovcí, tak u starších beranů? Zkoušeli jste ovečky i dojit? Vyplatí se to, co se týče množství mléka? Za případne odpovědi děkuji. Ještě by mě zajímala cena těchto oveček (jeňat).
Citováno z ročenky pro rok 2011 vydané MZe na základě dat z KU:
V roce 2011 byly nejvyšší přírůstky jehňat ve 100 dnech věku dosaženy u plemene suffolk 296 gr, žírné merino 292 gr, bílá alpská 285 gr, hampshire 285 gr. U ostatních plemen byly přírůstky nižší než 280 gramů. Žádné plemeno v roce 2011 nedosáhlo přírůstku vyššího než 300 gramů.

rucki
napsal(a):
Z výsledků KU Dorper Asociace CZ:
Průměrný denní přírůstek jehňat dosáhl hodnoty 349 gramů. Vážená skupina obsahovala pouze asi 27% beránků.
Nejvyšší dosažené hodnoty 454 gr, 410 gr, 406 gr .
Při jakém krmení? S jádem nebo bez?
Jak

XXX.XXX.214.240
V Uhlířských Janovicích chová plemenné Dorpery p. Boubín. Má moc krásná a zdravá zvířata. Dovezl je ze Švýcarska už v roce 2013. Jehňata prodává celý rok. Byl jsem tam a byl jsem překvapen zmasilosti jehňat. Navštívil jsem více chovatelů Dorperů, ale kopil jsem si u p.Boubína. Je tam čistota a pořádek.

Lidi, co je máte doma - byly tu zmiňovány negativní vlastnosti plemene. To má jistě každé.
Můžete přiblížit jeho charakteristiku očima chovatele se zkušenostmi z reálného života? On člověk vyčte z internetu ledacos, ale pravda bývá někde jinde... děkuji předem
Chovám Dorperov už 3 roky a nie sú vôbec náročnejší ako iné plemená. Nenáročné na krmivo, velmi žravé. Jahňatá sa rodia menšie ale rýchlo rastú a sú krásne zmäsilé. A mäso je výborné. Nemusím zháňat strihača a rodia aj 3x za 2 roky. Zatiaľ som žiadnu slabinu nenašiel. Je to skvelé plemeno s veľkou budúcnosťou..
suly
napsal(a):
Chovám Dorperov už 3 roky a nie sú vôbec náročnejší ako iné plemená. Nenáročné na krmivo, velmi žravé. Jahňatá sa rodia menšie ale rýchlo rastú a sú krásne zmäsilé. A mäso je výborné. Nemusím zháňat strihača a rodia aj 3x za 2 roky. Zatiaľ som žiadnu slabinu nenašiel. Je to skvelé plemeno s veľkou budúcnosťou..
Také se mi líbí. Mám otázku. Když se ovce nestříhá a líná na pastvině, tak se pak všude válí chuchvalce vlny ne? Jak to uklízíte? Musí se to vše pohrabat?
Jak snáší zimu? např. nadm v 580m ? Děkuji.
Jejdamámku, dorper se nestříhá,jedná se "srstnaté" plemeno dovezené z afriky- tam doslu ke zkřížení.Ale touž dnes asi většina lidí ví.Jsou super, menšího tělesného rámce,hlavně bahnice. Berani větší až 120kg plemeníci. Super, všem doporučuji,naprosto nenáročné plemeno s luxus kůží na vydělávání.
borovka

XXX.XXX.120.94
Dobrý den chovné stádo velmi kvalitní po importu má pan BOUBÍN z Uhlířských Janovic , má i své www. stránky je na internetu .