Užitkovost koz-množství nadojeného mléka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.12.2006 10:02

Chtěl bych se zeptat kolik mléka vám dojí kozy, jaký nejvyšší denní nádoj jste dosáhly za den. Naše Líza na jaře po kůzlatech dojila denně 6-7 litrů mléka a dnes měsíc po zapuštění dojí ještě 3,6 litrů za den. Zato druhá dojí jenom 2 litry za den.Dík.

1.12.2006 11:01

ladak napsal(a):
Chtěl bych se zeptat kolik mléka vám dojí kozy, jaký nejvyšší denní nádoj jste dosáhly za den. Naše Líza na jaře po kůzlatech dojila denně 6-7 litrů mléka a dnes měsíc po zapuštění dojí ještě 3,6 litrů za den. Zato druhá dojí jenom 2 litry za den.Dík.

Gratuluji.Máte šikovné holky. A užasné miminko. Doufám, že to tu nebude s užitkovostí jako u rybářů.
jdu na to . Moje holky : Róza po kůzlatech 4 - 5 , ted má litr , je dva měsíce březí. Dadula po kůzlatech velká neznámá , údajně letos v létě tři , ted jí zaprahuji a nejde to a nejde. Má taky litr. Ale ten už liju kočkám. Helena

1.12.2006 11:37

hehe napsal(a):
Gratuluji.Máte šikovné holky. A užasné miminko. Doufám, že to tu nebude s užitkovostí jako u rybářů.
jdu na to . Moje holky : Róza po kůzlatech 4 - 5 , ted má litr , je dva měsíce březí. Dadula po kůzlatech velká neznámá , údajně letos v létě tři , ted jí zaprahuji a nejde to a nejde. Má taky litr. Ale ten už liju kočkám. Helena

Mě starší Bára dojí po kůzlatech kolem pěti a dneska - doufám, že tejden březí , má necelý dva a malá Bekyna je letošní kůzle takže jí nechávám teprve dorůst a uvidím jak bude vypadat tak v lednu a možná připustíme - a pak jsem zvědavá co předvede.
Marcela

1.12.2006 12:10

marlak napsal(a):
Mě starší Bára dojí po kůzlatech kolem pěti a dneska - doufám, že tejden březí , má necelý dva a malá Bekyna je letošní kůzle takže jí nechávám teprve dorůst a uvidím jak bude vypadat tak v lednu a možná připustíme - a pak jsem zvědavá co předvede.
Marcela

Tak opět tiše závidím a kulím oči na vaši dojivost. Moje zvířata se u mě mají jako prasata v žitě ,ale vděk žádný.Dojí půllitr ,ale je pravda ža taky už zaprahuji. Vám stačí na 2,5litru jedna koza .Já jich musím mít pět. Uvidíme po kůzlatech.Ale mě to nevadí nedám pryč ani jednu. Renata

1.12.2006 14:57

ladak napsal(a):

Moje Lucinka mi dá ráno 400 ml a večer 300 ml , takže 700 ml na den. Po prvních kůzlatech prý dojila kolem 3 l. Teť je od 24.10. březí (aspoň doufám, připouštěla ji ještě její původní majitelka). Zatím dělám co můžu,abych jí ještě chviličku udržela aspoň na tom mále co má a daří se HURÁ. Když já víc než na užitkovost koukala na krásu,ale věřím, že po kůzlátkách se to sladí

1.12.2006 20:32

hehe napsal(a):

Užitkovost je u mích koz docela vysoká, ale zarazilo mne že ve vedlejší vesnici chovatel plemenné kozy dosáhl denní nádoj 8-9 l den, je to koza která plodí plemenné kozlíky a na aukci byl o ně velký zájem. Pokud se mi podaří tak ji na jaře vyfotím. Já jsem moje kozy dlouho sháněl a výsledek se podařil.

1.12.2006 22:21

ladak napsal(a):

Mám dvě prvničky, Róza rodila snad v březnu / koupila jsem je obě v červnu/, Líza rodila v srpnu. Obě teď doprskávají a jsou /snad/ čerstvě připuštěné - kozla jsme tady měli od pondělí do dneška a snažil se. Ale k tématu - mimo prskání mám od holek společně cca 4 l, z toho 2/3 od Lízinky. Teď, když prskají /spolu/ a stejně tak minulou říji mi klesly na 3-4 dny na společné 3 litry. Takže doufám že zítra zase budou 4... A po kůzlatech že ještě přidají. A byla tady za / u nás půjčeným kozlem/ koza jako poník, 3letá, která ještě nerodila a dává 2,5l denně z jednoho dojení... Myslím si, že kdyby dojili častěji, dávala by víc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík