Vysokoužitková koza (má to dáno geneticky po koze a kozlovi) na vysoký nádoj má za předpokladu kvalitního krmení. Pokud koupíme kozu po horších rodičích a myslím si že to nemusí být plemenná koza, tak se můžeme snažit krmit kolik chceme, všichni to známe, že jo?
Má KD zima :
- seno ad libitum volně v žlabu, koza prostrčí hlavu ztráty sena 0%(nedožerky pak dám králíkům a dostanou nové)jesle se mi neovědčily
- jádro- 1krmení 200 g soja, 200g ječmenný šrot s kukuřicí, melasa přiměřeně vše zaliju vodou nechám nabobtnat ráno a krmím večer při dojení a pořád dokola dávkuji to kelímkama nemyslete si, že to vážím
- jako pochoutku po dojení suchý rohlík, nebo chleba jen symbolicky
KD léto :
- vyjedu s kosou a trakařem na čestvou trávu a krmím ad libitum
- seno je pořád v rohu žlabu na podporu trávení bachoru dot důležité
- jádro stejně jako v zimě to se nemění
Výsledek se dostaví při dojení a je spokojenost u koz, pejsků, prasátek a hlavně doma.
Napište jak krmíte zvířata u Vás. Máte velmi zajímavé odpovědi Dík
ladak
napsal(a):
Vysokoužitková koza (má to dáno geneticky po koze a kozlovi) na vysoký nádoj má za předpokladu kvalitního krmení. Pokud koupíme kozu po horších rodičích a myslím si že to nemusí být plemenná koza, tak se můžeme snažit krmit kolik chceme, všichni to známe, že jo?
Má KD zima :
- seno ad libitum volně v žlabu, koza prostrčí hlavu ztráty sena 0%(nedožerky pak dám králíkům a dostanou nové)jesle se mi neovědčily
- jádro- 1krmení 200 g soja, 200g ječmenný šrot s kukuřicí, melasa přiměřeně vše zaliju vodou nechám nabobtnat ráno a krmím večer při dojení a pořád dokola dávkuji to kelímkama nemyslete si, že to vážím
- jako pochoutku po dojení suchý rohlík, nebo chleba jen symbolicky
KD léto :
- vyjedu s kosou a trakařem na čestvou trávu a krmím ad libitum
- seno je pořád v rohu žlabu na podporu trávení bachoru dot důležité
- jádro stejně jako v zimě to se nemění
Výsledek se dostaví při dojení a je spokojenost u koz, pejsků, prasátek a hlavně doma.
Napište jak krmíte zvířata u Vás. Máte velmi zajímavé odpovědi Dík
Hezký večer, mě by zajímala spíš "pitná dávka". Moje kozičky žerou dost dobře, ale téměř nepijí. Už nevím, co bych jim nabídla...
mna by zaujimalo aka je krmna davka resp. mnozstvo ake koza je schopna za den zozrat. Asi pred tyzdnom som kupil jednorocnu dojku a mam 3 mesacne kozliatko. Dal som im vrece dateliny a zozrali ani nie stvrtku a ostatne poslapali. Preto som chcel vediet ake mnozstvo je dospela koza schopna zozrat tak aby som vedel krmnu davku rozdelit na rano aj vecer popripade ake mnozstvo vo vseobecnosti postacuje na produkciu 1 litra mlieka, ale toto je asi tazka otazka na zodpovedanie nakolko kazda koza je ina. dakujem za info,