Jsem z něj tak okouzlená že se musím pochlubit...
Je to kluk...narozen 29.12.2006....
luciarb
napsal(a):
a ještě s tátou...
renata
napsal(a):
Teda je opravdu nádherný ,celý taťka. Takže přeji hodně zdraví ,ať prospívá.Renata
Už to začíná. My máme rození v plánu až za měsíc, ale nevím, jestli to holky ví, protože jsou jako koule na nožičkách. Nekrmím moc, lezou jim kosti i páteř, ale jak není zima a chodíme normálně pást:-) mají břucha až hrůza.Dali jsem si rodinnou sázku o pivo - kolik se toho narodí. Děsuplné tipy : na dvě kozy 6 kuzlat, .. a podobné hrůzy. Denně kozulkám zdůrazňuji, že chci dvě drobná zdravá miminka od každé- jinak jdou z domu,ale nevím nevím.Co když se jim chce jinam !!!! Helena
hehe
napsal(a):
Už to začíná. My máme rození v plánu až za měsíc, ale nevím, jestli to holky ví, protože jsou jako koule na nožičkách. Nekrmím moc, lezou jim kosti i páteř, ale jak není zima a chodíme normálně pást:-) mají břucha až hrůza.Dali jsem si rodinnou sázku o pivo - kolik se toho narodí. Děsuplné tipy : na dvě kozy 6 kuzlat, .. a podobné hrůzy. Denně kozulkám zdůrazňuji, že chci dvě drobná zdravá miminka od každé- jinak jdou z domu,ale nevím nevím.Co když se jim chce jinam !!!! Helena
Jehník je nádherný,mám slabost pro plandavá ouška.U nás se to začne sypat začátkem března,jak jehníci tak kůzlata. Kozám vysvětluju že mají vemeno na kojení dvou kůzlat,víc že od jedné být nemusí a ovcím kojnou taky dělat nehodlám.Jako každý rok jim hlásím,že kdo si dětičky neuživí,má smůlu a nechám je chcípnout.No a pak to na mě koukne,bekne,mekne a už ohřívám mlíčko a kmitám ke svým kojencům.Ale letos to myslím smrtelně vážně
sara
napsal(a):
Jehník je nádherný,mám slabost pro plandavá ouška.U nás se to začne sypat začátkem března,jak jehníci tak kůzlata. Kozám vysvětluju že mají vemeno na kojení dvou kůzlat,víc že od jedné být nemusí a ovcím kojnou taky dělat nehodlám.Jako každý rok jim hlásím,že kdo si dětičky neuživí,má smůlu a nechám je chcípnout.No a pak to na mě koukne,bekne,mekne a už ohřívám mlíčko a kmitám ke svým kojencům.Ale letos to myslím smrtelně vážně
Hehehehe. Zrovna Ty , Sáro na to chcípání slabých tak vypadáš..
luciarb
napsal(a):
a ještě s tátou...
Gratuluju a závidím!!!! U nás budeme rodit, pokud všechno vyjde, za 153 dnů :-)
Předevčírem jsme byli POPÁTÉ s Rozárkou za kozlem, Lízinka snad bude prskat co nevidět - většinou do 4-5 dnů po Róze. A pokud ani teď nezabřeznou, fakt půjdou do klobás a koupím si nové kozy.
hanka mkf

gretlik
napsal(a):
Gratuluju a závidím!!!! U nás budeme rodit, pokud všechno vyjde, za 153 dnů :-)
Předevčírem jsme byli POPÁTÉ s Rozárkou za kozlem, Lízinka snad bude prskat co nevidět - většinou do 4-5 dnů po Róze. A pokud ani teď nezabřeznou, fakt půjdou do klobás a koupím si nové kozy.
Gratuluji k přírůstkům, jsou nádherní!!!
My máme letos obrovské problémy se zabřeznutím koz, bohužel toto slyším z více stran a co telefonátů, mailů a po ICQ jsme toho vyřizovali. Hold se holkám asi letos moc nechce. Mám zabřezlou jen Ditu (DOUFÁM), čekáme to i tak koncem března. Mladým se do zabřezávání nechce.
Letos je velký problém s mykozou u srnčí zvěře a je přenosná na ovce a kozy, i to by mohla být příčina. Pak si také myslím, že je to tím zblázněným počasím.
Je to děsný, snad se to zvládne a obrátí k lepšímu.
Mnoho zdravých miminek ve chlívkách přeje Hanka MKF
PS. Držte mi pěsti, zítra jdu na zkoušku
hanka mkf
napsal(a):
Gratuluji k přírůstkům, jsou nádherní!!!
My máme letos obrovské problémy se zabřeznutím koz, bohužel toto slyším z více stran a co telefonátů, mailů a po ICQ jsme toho vyřizovali. Hold se holkám asi letos moc nechce. Mám zabřezlou jen Ditu (DOUFÁM), čekáme to i tak koncem března. Mladým se do zabřezávání nechce.
Letos je velký problém s mykozou u srnčí zvěře a je přenosná na ovce a kozy, i to by mohla být příčina. Pak si také myslím, že je to tím zblázněným počasím.
Je to děsný, snad se to zvládne a obrátí k lepšímu.
Mnoho zdravých miminek ve chlívkách přeje Hanka MKF
PS. Držte mi pěsti, zítra jdu na zkoušku
Tfuj, tfuj, tfuj , ať ti naskočí včas ty správné informace , a zbytek ať bravurně okecáš !!!! Helena
hehe
napsal(a):
Tfuj, tfuj, tfuj , ať ti naskočí včas ty správné informace , a zbytek ať bravurně okecáš !!!! Helena
I já vám držím Hanko palce.
U mých pěti kozenek jsem si jistá ,že budou rodit tři a ty dvě opravdu nevím .I když ta jedna vloni skoro neměla břicho a dala jednoho kozlíka. Aspoň něco .A tu poslední neznám jako matku -pořídila jsem ji vloni koncem léta,je to taková stodola ,drží se stranou ,tak nevím jestli o ni měl kozel zájem. Včera trochu blbnul ,tak nevím jestli se nějaká ještě "tajně"prskala.Když se napijou a nacpou ,tak mají taková špičatá břicha všechny ,ale nevím,nevím jestli budou mít kůzlata všechny.
V každém případě se těší. Renata
hehe
napsal(a):
Hehehehe. Zrovna Ty , Sáro na to chcípání slabých tak vypadáš..
No jo,kdyby ty potvory mrňavý nebyly tak krásný,ted také dělám mrtvého brouka.Na silvestra do Nového roku se nnám narodilo 12 selátek(měsíčků).Dvě z toho jsou taková nedochůdčata,hubený,plešatý,žebra z nich lezou,ale stále se drží. Každý mi říká at s nimi nakrmím hroznýše dřív než pojdou sami.Jenže to nejde.....už kvůli tomu ,že by rok nebyl úplný
luciarb
napsal(a):
Tak jak jsem slíbila na nemoderce,přidávám i já naše první a matkou odmítané jehňátko.
luciarb
napsal(a):
A další foto...
luciarb
napsal(a):
A další...
luciarb
napsal(a):
A poslední...
luciarb
napsal(a):
Naše letos první včera ve 23:15 dva beránci.
luciarb
napsal(a):
Tak i naše druhá ovečka porodila,máme dvojčata.
luciarb
napsal(a):
A ještě jedna...
viky
napsal(a):
A poslední...
Mrňouse už máma přijala a od té doby roste jako z vody.