Brožurka DOMÁCÍ ZPRACOVÁNÍ MLÉKA k prodeji

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

hanka mkf

20.3.2007 18:47
hanka mkf

Nová publikace :
DOMÁCÍ ZPRACOVÁNÍ MLÉKA


Publikace zabývající se domácím zpracováním mléka v domácích podmínkách a na malých farmách navazuje na již dříve vydanou publikaci paní Ing. Věry Mátlové z roku 1991 a 1994, které pojednávaly o kozím mase a kozím mléce ve dvou dílech.
Po absenci těchto textů na našem trhu, jsme se rozhodly, že dáme základní myšlenku zpracování mléka na malých farmách dohromady. Cílem naší práce je i podpořit malé a střední farmáře, kteří by chtěli své mléko na farmě zpracovávat na nejrůznější produkty a zhodnotit tak velmi cennou surovinu, jakou je mléko.
Faremní zpracování mléka je u nás nedoceněno a často je tomu zabraňováno díky velmi přísným hygienickým podmínkám v legislativním opatření. Publikace se snaží poukázat i na odlišnosti při výrobě v domácích podmínkách a na malých farmách. Poukazuje i na nutnou hygienu při výrobě a neméně důležité prostory faremních minisýráren k výrobě mléčných produktů.
Čtenáři zde naleznou doporučenou hygienu dojení, ať již ručně tak i strojově. Poukazuje na odlišnosti ručního dojení a dojení strojem v dojírnách. Dalším krokem k úspěšně vyrobenému produktu je otázka správného chlazení mléka a uchovávání. Neméně je zde vysvětlena pasterace mléka a druhy pasterací pro jednotlivé výrobní postupy. Naleznete zde i mnoho návodů k výrobě měkkých sýrů, tvarohů, jogurtů, kefírů, polotvrdých sýrů, tvrdých sýrů, pařených sýrů, plísňových sýrů a jejich odlišnosti při výrobě. Nechybí ani ošetřování zrajících sýrů či lakování a voskování sýrařským voskem. Jsou zde rozebírány i obaly, kterými se dají výrobky zabalit a ochránit před znehodnocením.
Pro malé farmy jsme poukázaly na nutnost výstavby malých sýrárniček, jejich vybavení a udržovaní potřebné hygieny při výrobě a zlepšení zdravotní nezávadnosti výrobků a jejich případný prodej ze dvora přímému spotřebiteli, který je nám prozatím legislativně zabraňovaný.
Součástí jsou i typy na výrobce zařízení, na výrobce syřidel a čistých mlékařských kultur.
Zahrnuly jsme do obsahu i jednoduché recepty, jak Vámi vyrobené produkty efektivně zužitkovat ve Vaší kuchyni na nejrůznější pochoutky.

Autorky Mgr. Petra Rubášová
Hana Maturová

Brožovaná publikace v rozsahu 50 stran formátu A5, mnoho černobílých ilustračních fotografií z archivu autorek.
Brožurku vydala společnost pro ekologické informace a aktivity ROSA o.p.s., České Budějovice.
Vydání příručky bylo podpořeno z projektu UNDP – GEF „Zachování biologické rozmanitosti trvalých travních porostů v pohoří Karpat v České republice“ a prostřednictvím z projektu „Síť“.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.


Brožurky objednávejte na webové adrese ekologické společnosti ROSA o.p.s.
www.ecn.cz/rosa, www.ekospotrebitel.cz
E-mail: rosa@ecn.cz


Cena brožurky je 35 Kč
při odběru nad 5 ks - sleva 10%, nad 50 ks 15%, nad 100 ks - 20%
+ poštovné a balné

20.3.2007 23:37

hanka mkf napsal(a):
Nová publikace :
DOMÁCÍ ZPRACOVÁNÍ MLÉKA


Publikace zabývající se domácím zpracováním mléka v domácích podmínkách a na malých farmách navazuje na již dříve vydanou publikaci paní Ing. Věry Mátlové z roku 1991 a 1994, které pojednávaly o kozím mase a kozím mléce ve dvou dílech.
Po absenci těchto textů na našem trhu, jsme se rozhodly, že dáme základní myšlenku zpracování mléka na malých farmách dohromady. Cílem naší práce je i podpořit malé a střední farmáře, kteří by chtěli své mléko na farmě zpracovávat na nejrůznější produkty a zhodnotit tak velmi cennou surovinu, jakou je mléko.
Faremní zpracování mléka je u nás nedoceněno a často je tomu zabraňováno díky velmi přísným hygienickým podmínkám v legislativním opatření. Publikace se snaží poukázat i na odlišnosti při výrobě v domácích podmínkách a na malých farmách. Poukazuje i na nutnou hygienu při výrobě a neméně důležité prostory faremních minisýráren k výrobě mléčných produktů.
Čtenáři zde naleznou doporučenou hygienu dojení, ať již ručně tak i strojově. Poukazuje na odlišnosti ručního dojení a dojení strojem v dojírnách. Dalším krokem k úspěšně vyrobenému produktu je otázka správného chlazení mléka a uchovávání. Neméně je zde vysvětlena pasterace mléka a druhy pasterací pro jednotlivé výrobní postupy. Naleznete zde i mnoho návodů k výrobě měkkých sýrů, tvarohů, jogurtů, kefírů, polotvrdých sýrů, tvrdých sýrů, pařených sýrů, plísňových sýrů a jejich odlišnosti při výrobě. Nechybí ani ošetřování zrajících sýrů či lakování a voskování sýrařským voskem. Jsou zde rozebírány i obaly, kterými se dají výrobky zabalit a ochránit před znehodnocením.
Pro malé farmy jsme poukázaly na nutnost výstavby malých sýrárniček, jejich vybavení a udržovaní potřebné hygieny při výrobě a zlepšení zdravotní nezávadnosti výrobků a jejich případný prodej ze dvora přímému spotřebiteli, který je nám prozatím legislativně zabraňovaný.
Součástí jsou i typy na výrobce zařízení, na výrobce syřidel a čistých mlékařských kultur.
Zahrnuly jsme do obsahu i jednoduché recepty, jak Vámi vyrobené produkty efektivně zužitkovat ve Vaší kuchyni na nejrůznější pochoutky.

Autorky Mgr. Petra Rubášová
Hana Maturová

Brožovaná publikace v rozsahu 50 stran formátu A5, mnoho černobílých ilustračních fotografií z archivu autorek.
Brožurku vydala společnost pro ekologické informace a aktivity ROSA o.p.s., České Budějovice.
Vydání příručky bylo podpořeno z projektu UNDP – GEF „Zachování biologické rozmanitosti trvalých travních porostů v pohoří Karpat v České republice“ a prostřednictvím z projektu „Síť“.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.


Brožurky objednávejte na webové adrese ekologické společnosti ROSA o.p.s.
www.ecn.cz/rosa, www.ekospotrebitel.cz
E-mail: rosa@ecn.cz


Cena brožurky je 35 Kč
při odběru nad 5 ks - sleva 10%, nad 50 ks 15%, nad 100 ks - 20%
+ poštovné a balné

Ahoj Hanko .mkf?Jsem tu pomněrně malej čas na to abych Vás kritizoval .ale jednu věc cose mě na Vás moc nelíbí je že ,furt když se nekdo na něco ptá tak to dáváte na svoje stránky ale nic z toho stejně moc lidí nepochopí .A když už chtěj lidi pomoci at sem to já nebo někdo jiný a myslím že jich tu je dost kteří potřebujou radu a vy na ně vůbec neodepisuje te,tak potom kdo jiný by měl pomoct ,když tu vy řešíte skoro vaše iluze o chovu KOZ. Třeba se ve Vás pletu ,ale bylo by dobrý pro všechny kteří sem choděj taky dát pár aspon rad na začátek Renda-Martinov -renonous a doufám že se Kotě polepšíš zas to nemám od Vás zas tak daleko abych se nepřijel podívat .A neber to jako ode mě zlost renonous

hanka mkf

21.3.2007 00:47
hanka mkf

Záryby napsal(a):
Ahoj Hanko .mkf?Jsem tu pomněrně malej čas na to abych Vás kritizoval .ale jednu věc cose mě na Vás moc nelíbí je že ,furt když se nekdo na něco ptá tak to dáváte na svoje stránky ale nic z toho stejně moc lidí nepochopí .A když už chtěj lidi pomoci at sem to já nebo někdo jiný a myslím že jich tu je dost kteří potřebujou radu a vy na ně vůbec neodepisuje te,tak potom kdo jiný by měl pomoct ,když tu vy řešíte skoro vaše iluze o chovu KOZ. Třeba se ve Vás pletu ,ale bylo by dobrý pro všechny kteří sem choděj taky dát pár aspon rad na začátek Renda-Martinov -renonous a doufám že se Kotě polepšíš zas to nemám od Vás zas tak daleko abych se nepřijel podívat .A neber to jako ode mě zlost renonous

No nikdo nejsme dokonalý....

Nechci být ješitná, ale proč bych se měla se spoustou názorů opakovat, když už byly jednou napsány?
To by pak webové stránky neměly vůbec smysl?!

Je sice fakt, že na našich webovkách chybí mnoho textů - ty jsou ve výstavbě. Bohužel, už i mě dochází fantazie...chybí forum, kde by mohli chovatelé přímo zadávat své dotazy a zajímávé články...ano to všecko jde...

Patřím k mladé kozařské generaci a také ještě nemám moc zkušeností, stále je co se učit.

Co dám ale prozměnu k zamyšlení nejen Vám, ale i ostatním.
Proč nediskutujete na mnohá témata, která by nám mohla byť pouhou diskuzí a dalšímu rozšiřování mezi lidi pomoci????
Proč nechodíte a nediskutujete také na web Pardubického kraje (www.schok.cz/pardubickykraj/)????

Pokud na iFaunu zadám příspěvek a zjevně není o toto téma zájem, nemám chuť už usilovat o nic.

V mých silách byla jistojistě i účast na Krajských kulatých stolech, kde jsme jménem všech drobných producentů lobovali za naše zájmy, za prodej ze dvora, proč se usilovně snažíme nejen na webu, ale i v novinách a odborných časopisech nastínit veškerý problém s drobným prodejem ze dvora????

Ani nevíte, jak je tohle těžké, vyčerpávající, unavující...avšak i přes to mám chuť stále něco pro zvelebení chovu koz dělat. Teď zase opět nově Brožurka o zpracování mléka...

Nemyslete, sestavení našeho webu (www.malakozifarma.cz) nás stálo takových sil, celé prázdniny a veškerý volný čas se motal kolem webových stránek, její přípravě a nebýt Jirky, který se v počítačích vyzná, web by jistojistě nebyl.

Proč teď méně odpovídám je tím, že nemám tolik času, teď se věnuji problémem malých producentů a prodejem ze dvora, samozřejmě prioritně škole a poté mám svůj vlastní chov, který skýtá též mnoho problémů a práce a v neposlední řadě to jsou ne moc pěkné rodinné problémy, které drtí můj ještě dost mladý život...
Nic není jednoduché a nic není jen tak.

Rádi poradíme, jsme potěšení, když někdo začíná s chovem koz a baví ho to. Bohužel nejsem ráda, když někdo našim radám a tipům pohrdá a cíleně nás napadá.
To pak člověk nemá chuť už do ničeho.

Vždyť z poskytnutých rad bychom mohli napsat několik knih, jelikož všechny e-mailové zprávy archivujeme - je jich opravdu hodně...

Jestli máte konkrétně někdo něco proti mě nebo Jirkovi, napište mi to. Nemám ráda balamutění a vodění za nos...

Jen se snažím aktivně pomoci všude, kde se dá...ne každý to ocení, ale takoví jsou už lidé od nepaměti...


Hanka MKF

hanka mkf

21.3.2007 00:58
hanka mkf

hanka mkf napsal(a):
Nová publikace :
DOMÁCÍ ZPRACOVÁNÍ MLÉKA


Publikace zabývající se domácím zpracováním mléka v domácích podmínkách a na malých farmách navazuje na již dříve vydanou publikaci paní Ing. Věry Mátlové z roku 1991 a 1994, které pojednávaly o kozím mase a kozím mléce ve dvou dílech.
Po absenci těchto textů na našem trhu, jsme se rozhodly, že dáme základní myšlenku zpracování mléka na malých farmách dohromady. Cílem naší práce je i podpořit malé a střední farmáře, kteří by chtěli své mléko na farmě zpracovávat na nejrůznější produkty a zhodnotit tak velmi cennou surovinu, jakou je mléko.
Faremní zpracování mléka je u nás nedoceněno a často je tomu zabraňováno díky velmi přísným hygienickým podmínkám v legislativním opatření. Publikace se snaží poukázat i na odlišnosti při výrobě v domácích podmínkách a na malých farmách. Poukazuje i na nutnou hygienu při výrobě a neméně důležité prostory faremních minisýráren k výrobě mléčných produktů.
Čtenáři zde naleznou doporučenou hygienu dojení, ať již ručně tak i strojově. Poukazuje na odlišnosti ručního dojení a dojení strojem v dojírnách. Dalším krokem k úspěšně vyrobenému produktu je otázka správného chlazení mléka a uchovávání. Neméně je zde vysvětlena pasterace mléka a druhy pasterací pro jednotlivé výrobní postupy. Naleznete zde i mnoho návodů k výrobě měkkých sýrů, tvarohů, jogurtů, kefírů, polotvrdých sýrů, tvrdých sýrů, pařených sýrů, plísňových sýrů a jejich odlišnosti při výrobě. Nechybí ani ošetřování zrajících sýrů či lakování a voskování sýrařským voskem. Jsou zde rozebírány i obaly, kterými se dají výrobky zabalit a ochránit před znehodnocením.
Pro malé farmy jsme poukázaly na nutnost výstavby malých sýrárniček, jejich vybavení a udržovaní potřebné hygieny při výrobě a zlepšení zdravotní nezávadnosti výrobků a jejich případný prodej ze dvora přímému spotřebiteli, který je nám prozatím legislativně zabraňovaný.
Součástí jsou i typy na výrobce zařízení, na výrobce syřidel a čistých mlékařských kultur.
Zahrnuly jsme do obsahu i jednoduché recepty, jak Vámi vyrobené produkty efektivně zužitkovat ve Vaší kuchyni na nejrůznější pochoutky.

Autorky Mgr. Petra Rubášová
Hana Maturová

Brožovaná publikace v rozsahu 50 stran formátu A5, mnoho černobílých ilustračních fotografií z archivu autorek.
Brožurku vydala společnost pro ekologické informace a aktivity ROSA o.p.s., České Budějovice.
Vydání příručky bylo podpořeno z projektu UNDP – GEF „Zachování biologické rozmanitosti trvalých travních porostů v pohoří Karpat v České republice“ a prostřednictvím z projektu „Síť“.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.


Brožurky objednávejte na webové adrese ekologické společnosti ROSA o.p.s.
www.ecn.cz/rosa, www.ekospotrebitel.cz
E-mail: rosa@ecn.cz


Cena brožurky je 35 Kč
při odběru nad 5 ks - sleva 10%, nad 50 ks 15%, nad 100 ks - 20%
+ poštovné a balné

Druhá podoba titulu Domácí zpracování mléka.

.

21.3.2007 11:04

hanka mkf napsal(a):
Nová publikace :
DOMÁCÍ ZPRACOVÁNÍ MLÉKA


Publikace zabývající se domácím zpracováním mléka v domácích podmínkách a na malých farmách navazuje na již dříve vydanou publikaci paní Ing. Věry Mátlové z roku 1991 a 1994, které pojednávaly o kozím mase a kozím mléce ve dvou dílech.
Po absenci těchto textů na našem trhu, jsme se rozhodly, že dáme základní myšlenku zpracování mléka na malých farmách dohromady. Cílem naší práce je i podpořit malé a střední farmáře, kteří by chtěli své mléko na farmě zpracovávat na nejrůznější produkty a zhodnotit tak velmi cennou surovinu, jakou je mléko.
Faremní zpracování mléka je u nás nedoceněno a často je tomu zabraňováno díky velmi přísným hygienickým podmínkám v legislativním opatření. Publikace se snaží poukázat i na odlišnosti při výrobě v domácích podmínkách a na malých farmách. Poukazuje i na nutnou hygienu při výrobě a neméně důležité prostory faremních minisýráren k výrobě mléčných produktů.
Čtenáři zde naleznou doporučenou hygienu dojení, ať již ručně tak i strojově. Poukazuje na odlišnosti ručního dojení a dojení strojem v dojírnách. Dalším krokem k úspěšně vyrobenému produktu je otázka správného chlazení mléka a uchovávání. Neméně je zde vysvětlena pasterace mléka a druhy pasterací pro jednotlivé výrobní postupy. Naleznete zde i mnoho návodů k výrobě měkkých sýrů, tvarohů, jogurtů, kefírů, polotvrdých sýrů, tvrdých sýrů, pařených sýrů, plísňových sýrů a jejich odlišnosti při výrobě. Nechybí ani ošetřování zrajících sýrů či lakování a voskování sýrařským voskem. Jsou zde rozebírány i obaly, kterými se dají výrobky zabalit a ochránit před znehodnocením.
Pro malé farmy jsme poukázaly na nutnost výstavby malých sýrárniček, jejich vybavení a udržovaní potřebné hygieny při výrobě a zlepšení zdravotní nezávadnosti výrobků a jejich případný prodej ze dvora přímému spotřebiteli, který je nám prozatím legislativně zabraňovaný.
Součástí jsou i typy na výrobce zařízení, na výrobce syřidel a čistých mlékařských kultur.
Zahrnuly jsme do obsahu i jednoduché recepty, jak Vámi vyrobené produkty efektivně zužitkovat ve Vaší kuchyni na nejrůznější pochoutky.

Autorky Mgr. Petra Rubášová
Hana Maturová

Brožovaná publikace v rozsahu 50 stran formátu A5, mnoho černobílých ilustračních fotografií z archivu autorek.
Brožurku vydala společnost pro ekologické informace a aktivity ROSA o.p.s., České Budějovice.
Vydání příručky bylo podpořeno z projektu UNDP – GEF „Zachování biologické rozmanitosti trvalých travních porostů v pohoří Karpat v České republice“ a prostřednictvím z projektu „Síť“.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.


Brožurky objednávejte na webové adrese ekologické společnosti ROSA o.p.s.
www.ecn.cz/rosa, www.ekospotrebitel.cz
E-mail: rosa@ecn.cz


Cena brožurky je 35 Kč
při odběru nad 5 ks - sleva 10%, nad 50 ks 15%, nad 100 ks - 20%
+ poštovné a balné

Když jsem si četl tento článek, že jste vydala tuto brožuru o kozím mléce tak Vám chci poděkovat , protože těchto lidí si musíme vážit. Určitě publikace pomůže mnoha chovatelům včetně mě. Doma už se mojím kozám začíná nalévat vemeno a tak nám začnou za chvíli ty kozí starosti. A začnem vyrábět sýry a tvarohy. Doufám, že najdu v brožuře nové poznatky a vylepším můj chov i zpracování sýra.

21.3.2007 11:17

hanka mkf napsal(a):
No nikdo nejsme dokonalý....

Nechci být ješitná, ale proč bych se měla se spoustou názorů opakovat, když už byly jednou napsány?
To by pak webové stránky neměly vůbec smysl?!

Je sice fakt, že na našich webovkách chybí mnoho textů - ty jsou ve výstavbě. Bohužel, už i mě dochází fantazie...chybí forum, kde by mohli chovatelé přímo zadávat své dotazy a zajímávé články...ano to všecko jde...

Patřím k mladé kozařské generaci a také ještě nemám moc zkušeností, stále je co se učit.

Co dám ale prozměnu k zamyšlení nejen Vám, ale i ostatním.
Proč nediskutujete na mnohá témata, která by nám mohla byť pouhou diskuzí a dalšímu rozšiřování mezi lidi pomoci????
Proč nechodíte a nediskutujete také na web Pardubického kraje (www.schok.cz/pardubickykraj/)????

Pokud na iFaunu zadám příspěvek a zjevně není o toto téma zájem, nemám chuť už usilovat o nic.

V mých silách byla jistojistě i účast na Krajských kulatých stolech, kde jsme jménem všech drobných producentů lobovali za naše zájmy, za prodej ze dvora, proč se usilovně snažíme nejen na webu, ale i v novinách a odborných časopisech nastínit veškerý problém s drobným prodejem ze dvora????

Ani nevíte, jak je tohle těžké, vyčerpávající, unavující...avšak i přes to mám chuť stále něco pro zvelebení chovu koz dělat. Teď zase opět nově Brožurka o zpracování mléka...

Nemyslete, sestavení našeho webu (www.malakozifarma.cz) nás stálo takových sil, celé prázdniny a veškerý volný čas se motal kolem webových stránek, její přípravě a nebýt Jirky, který se v počítačích vyzná, web by jistojistě nebyl.

Proč teď méně odpovídám je tím, že nemám tolik času, teď se věnuji problémem malých producentů a prodejem ze dvora, samozřejmě prioritně škole a poté mám svůj vlastní chov, který skýtá též mnoho problémů a práce a v neposlední řadě to jsou ne moc pěkné rodinné problémy, které drtí můj ještě dost mladý život...
Nic není jednoduché a nic není jen tak.

Rádi poradíme, jsme potěšení, když někdo začíná s chovem koz a baví ho to. Bohužel nejsem ráda, když někdo našim radám a tipům pohrdá a cíleně nás napadá.
To pak člověk nemá chuť už do ničeho.

Vždyť z poskytnutých rad bychom mohli napsat několik knih, jelikož všechny e-mailové zprávy archivujeme - je jich opravdu hodně...

Jestli máte konkrétně někdo něco proti mě nebo Jirkovi, napište mi to. Nemám ráda balamutění a vodění za nos...

Jen se snažím aktivně pomoci všude, kde se dá...ne každý to ocení, ale takoví jsou už lidé od nepaměti...


Hanka MKF

Posledni věta Vašeho příspěvku mne donutila reagovat viz - Jen se snažím aktivně pomoci všude, kde se dá...

I já Vám psala o tel. kontakt na ohradník, který jste přislibila jinému zadavateli na NEMODERCE. Předem jsem Vám poděkovala i za zápornou odpověd a Vy jste neměla trochu slušnosti mi odpvědět, že mi kontakt nedáte. To bych brala. Pokud Vám mejlík nedorazil, tak se Vám omlouvám, ale nemám z Vašeho přístupu dobrý pocit. Jde jen o můj názor. Ludmila

21.3.2007 21:29

ladak napsal(a):
Když jsem si četl tento článek, že jste vydala tuto brožuru o kozím mléce tak Vám chci poděkovat , protože těchto lidí si musíme vážit. Určitě publikace pomůže mnoha chovatelům včetně mě. Doma už se mojím kozám začíná nalévat vemeno a tak nám začnou za chvíli ty kozí starosti. A začnem vyrábět sýry a tvarohy. Doufám, že najdu v brožuře nové poznatky a vylepším můj chov i zpracování sýra.

To je fajn,že už knížka vyšla.Už jsem si jí objednala.Dík.Kéž je víc takových lidí jako vy,kteří kromě toho svého starání kolem svého stádečka jste ochotni dělat tolik práce navíc pro ostatní(ať už zmíněná publikace nebo lobing pro změnu zákona drobného prodeje).Kdo se v těch sférách nepohybuje si to těžko dokáže uvědomit,kolik času taková práce sebere a že si taky člověk připadá jako v boji s větrnými mlýny.Moc dík.ruzicka

hanka mkf

21.3.2007 22:35
hanka mkf

hanka mkf napsal(a):
Druhá podoba titulu Domácí zpracování mléka.

.

Přikládám přímo adresu na Rosa o.p.s. - objednávka publikací:

http://www.zelenabrana.cz/rosa/ ?id_kat=246&thread=2&id_h =0&id_m=7

(odstrantě si prosím mezery za lomítkem a h)

Hanka MKF

22.3.2007 08:57

ruzicka napsal(a):
To je fajn,že už knížka vyšla.Už jsem si jí objednala.Dík.Kéž je víc takových lidí jako vy,kteří kromě toho svého starání kolem svého stádečka jste ochotni dělat tolik práce navíc pro ostatní(ať už zmíněná publikace nebo lobing pro změnu zákona drobného prodeje).Kdo se v těch sférách nepohybuje si to těžko dokáže uvědomit,kolik času taková práce sebere a že si taky člověk připadá jako v boji s větrnými mlýny.Moc dík.ruzicka

Nedá mi to a musím reagovat. Slečnu Hanku osobně neznám,ale musím říci,že jejich stránky mkf mi ze začátku opravdu moc pomohly. Vloni skoro na všechny dotazy reagovala a vždy mi poradila. Ale od minulého roku studuje vysokou školu a nemá přes týden čas ,ale po víkendu se tady její příspěvky objevují. Vemte si když přijede na víkend domů co má práce,tak nebuďte tak krytičtí.Já se například přiznám,že jsem na její příspěvek Kulaté stoly také nereagovala,protože se mi zdá ,že bych už neměla sílu studovat zákony a polomizovat s úředníkem a na tohle ona sílu má a ještě chuť psát články ,vydávat brožury atd. Musím se polepšit,ale mám ten den tak vyplněný prací .Já ji držím palce a přeji hodně dobrého,protože tady hodně pomáhala ,tak teď musíme být i my chápavý když se jí nedostává času. Renata

22.3.2007 09:00

renata napsal(a):
Nedá mi to a musím reagovat. Slečnu Hanku osobně neznám,ale musím říci,že jejich stránky mkf mi ze začátku opravdu moc pomohly. Vloni skoro na všechny dotazy reagovala a vždy mi poradila. Ale od minulého roku studuje vysokou školu a nemá přes týden čas ,ale po víkendu se tady její příspěvky objevují. Vemte si když přijede na víkend domů co má práce,tak nebuďte tak krytičtí.Já se například přiznám,že jsem na její příspěvek Kulaté stoly také nereagovala,protože se mi zdá ,že bych už neměla sílu studovat zákony a polomizovat s úředníkem a na tohle ona sílu má a ještě chuť psát články ,vydávat brožury atd. Musím se polepšit,ale mám ten den tak vyplněný prací .Já ji držím palce a přeji hodně dobrého,protože tady hodně pomáhala ,tak teď musíme být i my chápavý když se jí nedostává času. Renata

A ještě jsem chtěla napsat ,že v Liberci je 29,3, v Lidových sadech seminář a na ten půjdu.Renata

22.3.2007 10:13

uska napsal(a):
Posledni věta Vašeho příspěvku mne donutila reagovat viz - Jen se snažím aktivně pomoci všude, kde se dá...

I já Vám psala o tel. kontakt na ohradník, který jste přislibila jinému zadavateli na NEMODERCE. Předem jsem Vám poděkovala i za zápornou odpověd a Vy jste neměla trochu slušnosti mi odpvědět, že mi kontakt nedáte. To bych brala. Pokud Vám mejlík nedorazil, tak se Vám omlouvám, ale nemám z Vašeho přístupu dobrý pocit. Jde jen o můj názor. Ludmila

Milá Ludmilo ,mohu vám dát kontakt na pana Kympla 482322561 .Moc ho tu chválí. Renata

23.3.2007 14:38

renata napsal(a):
A ještě jsem chtěla napsat ,že v Liberci je 29,3, v Lidových sadech seminář a na ten půjdu.Renata

Dobrý den Hani.Tak knihu jsem si také objednala, ikdyž kozeny ani ovečky nechováme.Beru si mlíko od známého(kravské), tak zkusím využít návodů na sýr a něco vyrobit.S pozdravem Ponky/Jana

24.3.2007 11:00

janablazkova napsal(a):
Dobrý den Hani.Tak knihu jsem si také objednala, ikdyž kozeny ani ovečky nechováme.Beru si mlíko od známého(kravské), tak zkusím využít návodů na sýr a něco vyrobit.S pozdravem Ponky/Jana

Ahoj, také jsem si tři objednala-i pro kamarádky. Za pár dní si přivedeme první kozu, tak se nějaké recepty budou hodit.

hanka mkf

24.3.2007 15:35
hanka mkf

lydie napsal(a):
Ahoj, také jsem si tři objednala-i pro kamarádky. Za pár dní si přivedeme první kozu, tak se nějaké recepty budou hodit.

Chtěla bych všem poděkovat.
Avšak za zrozením brožurky nestojím sama, ale velkou zásluhu na tom má bezesporu autorka Mgr. Petra Rubášová. Obě jsme se snažily dát dohromady pár rad a zkušeností a napsat skromnou příručku. Pomoci Vám všem, kteří máte zájem a chuť spoluvytvářet náš venkov hezčí a okořeněný...
Pak jako další důvod, proč jsme se do toho pustily je, že chceme všem, kteří nám v tomto zabraňují, že poctivý chovatel a zpracovatel má právo na podnikání,
Měl by mít i právo na prodej svých produktů alespoň ze dvora přímým spotřebitelům.

Prozatím je snaha často opačná a tudíž z naší strany zneklidňující. Chov koz se opravdu stává nerentabilním, ale nesoběstačnost chovu se začíná projevovat i u jiných druhů hospodářských zvířat - příkladem chov prasat.

Snad každému z Vás příručka něco přinese. Snad podpoříme malé farmy a mladé lidi, že sýrařství a chov zvířat, je jednou z nejhezčích a znejnaplněnějších prací v zemědělství.

Hanka Maturová

Přidejte reakci

Přidat smajlík