ruzicka
napsal(a):
Náš letošní úspěch i neúspěch
Dobrý den Růžičko,
nádherné jehňátko tenhleten Snížek. Ale co to máte za plemeno oveček? Vypadá to jako Zwartbles bez ponožek, ale u těch mám zkušenost, že Ať je otec bílý a matka černá nebo matka bílá a otec černý, jehňata jsou vždy černá. A vy máte bílé jehně pod černou matkou? Pomůžete mi rozluštit tuto záhadu ,
Eva
evaux
napsal(a):
Dobrý den Růžičko,
nádherné jehňátko tenhleten Snížek. Ale co to máte za plemeno oveček? Vypadá to jako Zwartbles bez ponožek, ale u těch mám zkušenost, že Ať je otec bílý a matka černá nebo matka bílá a otec černý, jehňata jsou vždy černá. A vy máte bílé jehně pod černou matkou? Pomůžete mi rozluštit tuto záhadu ,
Eva
Podle mě ten ztwartbles není čistý. Chybí mu bílé znaky. Proto to jehně je maximálně 25% ztwartbles a tudíž bílé. Stom
ruzicka
napsal(a):
Trefil jste to úplně přesně.Otec je zwartbles a máma černá(tudíž už kříženec).ruzicka
Nen pravda, že čistý Zwartblík musí být nutně se znakama. Já mám čistou ovečku bez znaků, beran znaky měl, ale jehně, taky ovečka, zase znaky nemá. Samozřejmě neříkám, že to tak má být, ale na užitkový chov to u oveček nevadí. Já si je vybrala pro jejich ranost, dobré porody, četnost vrhů a rodičovské vlastnosti. Eva