Burští kozlíci s POP

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.8.2007 14:38

Prodám tyhle dva krasavce:
100% kozlík linie Band, nar. 14.4.07, CPH ER, z dvojčat, velmi pěkný, nadějný.

13.8.2007 14:39

petra136 napsal(a):

Ještě jednou:

13.8.2007 14:40

petra136 napsal(a):

A druhý:
100%, linie Bilbo, nar. 31.1.07 z trojčat, CPH Elita.

13.8.2007 15:36

petra136 napsal(a):
A druhý:

Jak probíhá hodnocení těchto kozlíků? Kdo jim přidělil ohodnocení ER?To už byli na aukci? Je to u burských kozlíků jiné? Jsou to letošní kozlíci a trhy jsou až v září, to už mají vystavené POP? PromiŇte, že se tak vyptávám, ale dost mně zaráží, že u bíllých koz musím čekat až na podzim, a hodnoceny jsou kozlíci až minimálně pětiměsíční s váhou 32 kg.. Jarmila - kozí farma ROZINKA

13.8.2007 21:21

kozozrout napsal(a):
Jak probíhá hodnocení těchto kozlíků? Kdo jim přidělil ohodnocení ER?To už byli na aukci? Je to u burských kozlíků jiné? Jsou to letošní kozlíci a trhy jsou až v září, to už mají vystavené POP? PromiŇte, že se tak vyptávám, ale dost mně zaráží, že u bíllých koz musím čekat až na podzim, a hodnoceny jsou kozlíci až minimálně pětiměsíční s váhou 32 kg.. Jarmila - kozí farma ROZINKA

Dobrý den,
u buráčků se počítá na 100 dnech věku celková plemenná hodnota (CPH) je to součet hodnocení podle plodnosti matky a vlastní užitkovosti (denní přírůstek do 100 dní). Celková třída se mu samozřejmě přiděluje až na roce po zhodnocení exteriéru, opět podle tabulek.
Kozlíci jsou s POP, ale ten jim bude vystaven až po oklasifikování exteriéru. Ale prošli předvýběrem. Pokud s ním nový majitel půjde na aukci, přijde mu potom poštou domů.

14.8.2007 10:37

kozozrout napsal(a):

Já osobně bych si koupila kozlíka až v roce, kdy má POP fyzicky přidělen. Stačí totiž, když v roce nebude mít 50 kg, tak nebude plemenný a já se s ním mohu nechat barevně vyfotit. A mohu vysvětlovat, že ho nemám na výkrm, ale na chov a že jsem radši, když my naroste pomaleji, ale nepadne mi na nohy.

Neregistrovaný uživatel

14.8.2007 13:12
Neregistrovaný uživatel

knavova napsal(a):
Já osobně bych si koupila kozlíka až v roce, kdy má POP fyzicky přidělen. Stačí totiž, když v roce nebude mít 50 kg, tak nebude plemenný a já se s ním mohu nechat barevně vyfotit. A mohu vysvětlovat, že ho nemám na výkrm, ale na chov a že jsem radši, když my naroste pomaleji, ale nepadne mi na nohy.

Já krmím na trhy dva kozlíky, v červnu se přijel na ně podívat plemenář jako předvýběr, vzal si údaje pro katalog na podzimní aukce. U bílé nebo hnědé kozy musí mít kozlík 5měsíců a minimální váhu 32kg, nějaký ten "sexuální výraz". Posuzován je velmi důkladně z hlediska exteriéru i původu, za to dostává body a dle počtu bodů potom i výslednou třídu. To vše hned na trhu. Od třídy se odvíjí cena, ER za 4 000 Kč a EA za 3 500 Kč, nevyhovující kozli se nehodnotí. Tito kozlíci jsou hned zařazováni do chovu a mohou připouštět. Jarmila - kozí farma ROZINKA

14.8.2007 23:50

knavova napsal(a):

Já zase dávám přednost tomu, že si koupím mladšího kozlíka a sama si ho do toho roku odchovám - vím, co baštil a že mi po roce připouštění neodejde na nohy. Můj první kozel, co šel na aukci, měl na roce 65 kg. Podle mě kozlík s CPH v elitní třídě by neměl mít sebemenší problém udělat na roce požadovaných 50 kg. A pokud by se vyskytly nějaké prokazatelné zdravotní problémy, může se kozlík oklasifikovat o něco déle nebo se odročit, to zase není takový problém.

15.8.2007 16:17

petra136 napsal(a):
A druhý:

Ještě jedna lepší fotka z dneška.

15.8.2007 16:21

petra136 napsal(a):
Ještě jedna lepší fotka z dneška.

A detail hlavy:

Přidejte reakci

Přidat smajlík