Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.9.2007 21:39

Ahojte všem... Musíme zabít starší charollku a naplánovali jsme klobásy - našla jsem sice po i-netu pár receptů - ale nemáte také nějaký, vyzkoušený a lety (popř. strávníky) prověřený ?
Monika

23.9.2007 22:49

monika s napsal(a):
Ahojte všem... Musíme zabít starší charollku a naplánovali jsme klobásy - našla jsem sice po i-netu pár receptů - ale nemáte také nějaký, vyzkoušený a lety (popř. strávníky) prověřený ?
Monika

Třeba takové.

24.9.2007 16:07

baca napsal(a):
Třeba takové.

Tak to od Vás tedy není pěkné Kde je k tomu ten recept...???

25.9.2007 11:18

monika s napsal(a):
Tak to od Vás tedy není pěkné Kde je k tomu ten recept...???

My ke skopovému přidáváme jako mozajku vepřové a koření dle toho jak komu chutná ,tak i česnek. Hlavně ořezejte pečlivě lůj. Ten mužete vyškvařit a pak přidávat do buchet.Jinak ty vaše klobásky vypadají pěkně. Renata

27.9.2007 15:52

monika s napsal(a):
Ahojte všem... Musíme zabít starší charollku a naplánovali jsme klobásy - našla jsem sice po i-netu pár receptů - ale nemáte také nějaký, vyzkoušený a lety (popř. strávníky) prověřený ?
Monika

Mám jeden prověřený.

Recept:
3kg skopového, 2kg bůčku (vykostěný), 100g sůl, 5 stroužků česneku, polévková lžíce pepře, 2 polévkové lžíce sladké papriky a půl pálivé, dvě lžičky nového koření, lžička timiánu, pět bobulek jalovčinek.

Maso nakrájet na kousky a promíchat s česnekem a solí. Nechat při + 2 stupních tři čtyři dny naležet.
Dvě třetiny masa umlít na jemno třetinu na hrubo, přidat koření a pěkně promíchat. Plnit do střev a přetočením členit na jednotlivé klobásy, po párech oddělovat a konec uzavřít provázkem.
Pak necháme asi dvě hodiny při pokojové teplotě.
Poté udíme při 60 stupních 4 hodiny nebo dle zkušeností.
Naposledy jsem jich udělal 40 a za tři dny nebylo do čeho kousnout.

1.10.2007 19:15

petrrys napsal(a):
Mám jeden prověřený.

Recept:
3kg skopového, 2kg bůčku (vykostěný), 100g sůl, 5 stroužků česneku, polévková lžíce pepře, 2 polévkové lžíce sladké papriky a půl pálivé, dvě lžičky nového koření, lžička timiánu, pět bobulek jalovčinek.

Maso nakrájet na kousky a promíchat s česnekem a solí. Nechat při + 2 stupních tři čtyři dny naležet.
Dvě třetiny masa umlít na jemno třetinu na hrubo, přidat koření a pěkně promíchat. Plnit do střev a přetočením členit na jednotlivé klobásy, po párech oddělovat a konec uzavřít provázkem.
Pak necháme asi dvě hodiny při pokojové teplotě.
Poté udíme při 60 stupních 4 hodiny nebo dle zkušeností.
Naposledy jsem jich udělal 40 a za tři dny nebylo do čeho kousnout.

Díky moc - konečně konkrétní recept A nikdo jiný nemáte "svojí" specialitu?

1.10.2007 21:48

monika s napsal(a):
Díky moc - konečně konkrétní recept A nikdo jiný nemáte "svojí" specialitu?

My děláme podobným způsobem, tedy něco málo víc skopového masa, může být i poměr 1:1 s bůčkem. Nakrajíme na kostičky do masomlýnku a zasolím 2 dkg na 1 kg vhodné je použít i rychlosůl v poměru s jedlou soli 1:1) Za dva dny (nejlépe odsát v lednične nebo hodné chladné místnosti) maso umeleme na středně jemno a pořádně rozmicháme 30 min, přidáme kořeni rozmíchané ve vodě cca 1l na 15 kg (pepř, cesnek, drcený kmín, muškátový ořech - trošku a možno i papriku). A rovněž přidáme hrubě namletý buček, opět promíchame a plníme do střívek. Ihned udit - asi 1 hodinu na 100, pak 2-3 hodiny na 80 oC. Dobrou chuť.
Vašek

8.10.2007 12:52

vn napsal(a):
My děláme podobným způsobem, tedy něco málo víc skopového masa, může být i poměr 1:1 s bůčkem. Nakrajíme na kostičky do masomlýnku a zasolím 2 dkg na 1 kg vhodné je použít i rychlosůl v poměru s jedlou soli 1:1) Za dva dny (nejlépe odsát v lednične nebo hodné chladné místnosti) maso umeleme na středně jemno a pořádně rozmicháme 30 min, přidáme kořeni rozmíchané ve vodě cca 1l na 15 kg (pepř, cesnek, drcený kmín, muškátový ořech - trošku a možno i papriku). A rovněž přidáme hrubě namletý buček, opět promíchame a plníme do střívek. Ihned udit - asi 1 hodinu na 100, pak 2-3 hodiny na 80 oC. Dobrou chuť.
Vašek

no to jsou chutě

Přidejte reakci

Přidat smajlík