Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.10.2007 17:56

Ahojky máte někdo recept jak vyrobit doma dobrý jogurt..??
Chtěla bych zkusit udělat buď z kozího,nebo kravského mléka...

29.10.2007 19:47

proxima napsal(a):
Ahojky máte někdo recept jak vyrobit doma dobrý jogurt..??
Chtěla bych zkusit udělat buď z kozího,nebo kravského mléka...

Na nemoderce si zadejte - jogurt - a máte pěkné počteníčko.

30.10.2007 22:07

proxima napsal(a):
Ahojky máte někdo recept jak vyrobit doma dobrý jogurt..??
Chtěla bych zkusit udělat buď z kozího,nebo kravského mléka...

já si nemůžu vynachválit jogurtovač,udělá si všechno sám,stačí jen mléko a dobrý živý jogurt jako základ......Jogurtovač a domácí pekárna na chleba,to jsou dva zázraky moderní dobyLucie.

30.10.2007 23:46

aida napsal(a):
já si nemůžu vynachválit jogurtovač,udělá si všechno sám,stačí jen mléko a dobrý živý jogurt jako základ......Jogurtovač a domácí pekárna na chleba,to jsou dva zázraky moderní dobyLucie.

Lucko, moje slova - dva zázrak dnešní doby. Jogurtuji 6 let, pekárnu mám dva roky a nemá to chybu. Než jdu k večeru poklízet zvířectvo, náháži suroviny do pekárny a než se vrátím, mám těsto hotové. Vytáhnu, hodím na plech a peču. Jeden den rohlíky, druhý den chleba a třetí den buchty a pořád dokola. Málo kdy nechám těsto upéci v pekárně, nějak mě ty tvary rychlí z pekárny neberou. Ale na výrobu těsta je to OK. A když mi to nevyjde a jednou týdně se nějaké pečivo koupí v obchodě, tak stejně ztvrdne a mí všežravci si počkají do druhého dne. Zajímavé je, že když máme pečivo z obchodu, tak nikdo nemá hlad. A to se zajímají, jest-li nemám něco zašité v mražáku. !!!!!!!! Ludmila

31.10.2007 07:32

uska napsal(a):
Lucko, moje slova - dva zázrak dnešní doby. Jogurtuji 6 let, pekárnu mám dva roky a nemá to chybu. Než jdu k večeru poklízet zvířectvo, náháži suroviny do pekárny a než se vrátím, mám těsto hotové. Vytáhnu, hodím na plech a peču. Jeden den rohlíky, druhý den chleba a třetí den buchty a pořád dokola. Málo kdy nechám těsto upéci v pekárně, nějak mě ty tvary rychlí z pekárny neberou. Ale na výrobu těsta je to OK. A když mi to nevyjde a jednou týdně se nějaké pečivo koupí v obchodě, tak stejně ztvrdne a mí všežravci si počkají do druhého dne. Zajímavé je, že když máme pečivo z obchodu, tak nikdo nemá hlad. A to se zajímají, jest-li nemám něco zašité v mražáku. !!!!!!!! Ludmila

A už jste zkusily chleba z kozího mléka? Na pekárnu nedám také dopustit. Teď jsem dostala recept na chleba z bíléhojogurtu. Já ale těch kamarádek doma mám víc, nedám dopustit na myčku nádobí a automatickou pračku, velmi dobré přítelkyně, pomohou, nekecají, a zas je kus práce hotové. Jarmila - kozí farma ROZINKA

31.10.2007 08:16

kozozrout napsal(a):
A už jste zkusily chleba z kozího mléka? Na pekárnu nedám také dopustit. Teď jsem dostala recept na chleba z bíléhojogurtu. Já ale těch kamarádek doma mám víc, nedám dopustit na myčku nádobí a automatickou pračku, velmi dobré přítelkyně, pomohou, nekecají, a zas je kus práce hotové. Jarmila - kozí farma ROZINKA

Chleba dělám z vody, ale láká mě zkusit místo vody syrovátku.Hodte sem k nám chleby z jogurtu ... Já si chleba hňoucám na vále a peču bez pekárny na plechu . I já mám pračku za mejmilejší kamarádku,sekačka, vidle , kolečko,lopata,hadr a koště , samí dobří pomocníci .... za to se nesnášíme se žehličkou , moje nejmilejší přítelkyně je ale rozestlaná postel... Helena

31.10.2007 08:55

uska napsal(a):
Lucko, moje slova - dva zázrak dnešní doby. Jogurtuji 6 let, pekárnu mám dva roky a nemá to chybu. Než jdu k večeru poklízet zvířectvo, náháži suroviny do pekárny a než se vrátím, mám těsto hotové. Vytáhnu, hodím na plech a peču. Jeden den rohlíky, druhý den chleba a třetí den buchty a pořád dokola. Málo kdy nechám těsto upéci v pekárně, nějak mě ty tvary rychlí z pekárny neberou. Ale na výrobu těsta je to OK. A když mi to nevyjde a jednou týdně se nějaké pečivo koupí v obchodě, tak stejně ztvrdne a mí všežravci si počkají do druhého dne. Zajímavé je, že když máme pečivo z obchodu, tak nikdo nemá hlad. A to se zajímají, jest-li nemám něco zašité v mražáku. !!!!!!!! Ludmila

No chvály slyším odevšad veliké. Taky jsem se tak teoreticky zamýšlela nad pekárnou, projížděla jsem netovou diskuzi a hledala jsem "nej" značku - pochlubte se, jakou máte vy pekárnu, co dělá dobře a co má za mouchy?
A co ten jogurtovač? Kolik udělá naráz jogurtu? Přišlo mi, že cena přístroje je dost malá - teda ne, že bych si přála za všechno vypláznout majland, ale měla jsem rychlovarku takové nějaké střední cenové třídy, těsně po záruce se mi pokazila a opravář mi ji nechtěl spravit, že si mám koupit nějakou lepší značku, ne tenhle šunt z Kauflandu - přitom jsem ji kupovala v elektře. No tak abych si taky nepořídila levný jogurtovač a nedopadla stejně.

31.10.2007 09:00

hehe napsal(a):
Chleba dělám z vody, ale láká mě zkusit místo vody syrovátku.Hodte sem k nám chleby z jogurtu ... Já si chleba hňoucám na vále a peču bez pekárny na plechu . I já mám pračku za mejmilejší kamarádku,sekačka, vidle , kolečko,lopata,hadr a koště , samí dobří pomocníci .... za to se nesnášíme se žehličkou , moje nejmilejší přítelkyně je ale rozestlaná postel... Helena

Jé,vítejte v klubu,já mám na žehličku přímo vyrážku a žehlím,když není vyhnutí.a taky v čerstvě vyžehleném prádle se strašně dobře spí našim westíkům...No,pekárna už některá stojí pár korun a udělá spoustu práce,já mám Etu siestu a ta umí i udělat marmeládu nebo upéct sekanou.A když upečený chlebík zbude,tak skončí v mrazáku,ale málokdy má to štěstí.Zato kupovaného chleba si přestali všichni všímat,tak se vždycky nasuší a skončí v kozenách nebo koníkovi

31.10.2007 09:25

jirinajanickova napsal(a):
No chvály slyším odevšad veliké. Taky jsem se tak teoreticky zamýšlela nad pekárnou, projížděla jsem netovou diskuzi a hledala jsem "nej" značku - pochlubte se, jakou máte vy pekárnu, co dělá dobře a co má za mouchy?
A co ten jogurtovač? Kolik udělá naráz jogurtu? Přišlo mi, že cena přístroje je dost malá - teda ne, že bych si přála za všechno vypláznout majland, ale měla jsem rychlovarku takové nějaké střední cenové třídy, těsně po záruce se mi pokazila a opravář mi ji nechtěl spravit, že si mám koupit nějakou lepší značku, ne tenhle šunt z Kauflandu - přitom jsem ji kupovala v elektře. No tak abych si taky nepořídila levný jogurtovač a nedopadla stejně.

Jogurtovač ETA, a domácí pekárna ETA Siesta. Nejlepší rady jsou na www.dama.cz - domácí pekárny. Je tam spousta receptů a prodávané typy pekáren s hodnocením. Jarmila - kozí farma ROZINKA

31.10.2007 16:05

kozozrout napsal(a):
Jogurtovač ETA, a domácí pekárna ETA Siesta. Nejlepší rady jsou na www.dama.cz - domácí pekárny. Je tam spousta receptů a prodávané typy pekáren s hodnocením. Jarmila - kozí farma ROZINKA

JOgurtovač mám ETa je to na šest skleniček od dětské výživy. Je to nenáročná věc, ani to nezabre moc místa . Stál mě před lety asi 300 ,- . Výhoda je, že sterilní a naočkované mléko zavřete ve skleničkách a do spotřebování nemusíte otevírat. Neznečistíte si to. Ve velkém hrnci připravovaný jogurt a pak rozdávkovaný se musí honem sníst. Nakontaminujete si ho, pokud ho teda nedělíte sterilně oblečení na operačním sále a s rouškou :-) . Helena

31.10.2007 17:52

hehe napsal(a):
JOgurtovač mám ETa je to na šest skleniček od dětské výživy. Je to nenáročná věc, ani to nezabre moc místa . Stál mě před lety asi 300 ,- . Výhoda je, že sterilní a naočkované mléko zavřete ve skleničkách a do spotřebování nemusíte otevírat. Neznečistíte si to. Ve velkém hrnci připravovaný jogurt a pak rozdávkovaný se musí honem sníst. Nakontaminujete si ho, pokud ho teda nedělíte sterilně oblečení na operačním sále a s rouškou :-) . Helena

Také mám jogurtovač značky ETA - bezproblémový. Pekárna - týden před koncem dvouleté záruky jsem do MAKRA vrátila pekárnu na reklamačku protože nepatrně chytla rez. Dostala jsem hned peníze na ruku a 3 dny lovila na internetu vhodnou pekárnu. Jiřino, pokud mohu radit, nekupujte si pekárnu s jedním hnětacím hákem. Běžně se dělají se dvěma a těsto se lépe propracuje. Je spousta vhodných značek i výrobců. Já si vybrala pekárnu se dvěma nádobami a to jednu dělenou na půlky (mohu najednou míchat i péci dvě různá těsta) a druhá nádoba je opravdu velká se dvěma háky - max. váha chleba je 1350g. Navíc je v nerezu a hodí se mi do kuchyně. Cena mě tak nebolela, protože jsem dotala zpět za starou pekárnu.Není to reklama, ale mám DONO - BIELMEIER B 3955 Na jinou pekárnu se dvěma nádobami a tak velkou kapacitou jsem nenarazila. Moje pekárna má i možnost nastavit si vlastní program včetně délky pečení, což jsem u mnohých pekáren postrádala. Ludmila

P.S. Ať Vám to všem PEČE !

31.10.2007 22:51

uska napsal(a):
Také mám jogurtovač značky ETA - bezproblémový. Pekárna - týden před koncem dvouleté záruky jsem do MAKRA vrátila pekárnu na reklamačku protože nepatrně chytla rez. Dostala jsem hned peníze na ruku a 3 dny lovila na internetu vhodnou pekárnu. Jiřino, pokud mohu radit, nekupujte si pekárnu s jedním hnětacím hákem. Běžně se dělají se dvěma a těsto se lépe propracuje. Je spousta vhodných značek i výrobců. Já si vybrala pekárnu se dvěma nádobami a to jednu dělenou na půlky (mohu najednou míchat i péci dvě různá těsta) a druhá nádoba je opravdu velká se dvěma háky - max. váha chleba je 1350g. Navíc je v nerezu a hodí se mi do kuchyně. Cena mě tak nebolela, protože jsem dotala zpět za starou pekárnu.Není to reklama, ale mám DONO - BIELMEIER B 3955 Na jinou pekárnu se dvěma nádobami a tak velkou kapacitou jsem nenarazila. Moje pekárna má i možnost nastavit si vlastní program včetně délky pečení, což jsem u mnohých pekáren postrádala. Ludmila

P.S. Ať Vám to všem PEČE !

Díky moc všem za odpovědi!
Mám ještě podotázky. Když chci udělat jogurt s ovocnou složkou - děláte něco s tím džemem, aby byl řidší a dobře manipulovatelný? Já jsem takhle sdělala všechnu moji marmeládu z černého rybízu, která byla konzistence asi tak čerstvého normálního medu a šla do těch skleniček vlastně nalít - jogurt s ní byl vynikající, akorát celkově víc tekutý, ale to byla záležitost toho jogurtu, marmeláda na to neměla vliv. Ten džem mi připadá moc tuhý a nešikovně se do skleniček strká .
A ještě podotázka na pekárnu. Když je pekárna " v nerezu" podle vašich slov - je tedy nerezová i pečicí nádoba, nebo je to teflon? Jednohákové pekárny jsem předem vyřadila, pro nás jsou příliš malé, ale dvě nádoby - to teda čumím - a co když je to jedno těsto upečené dřív než druhé? - nebo se musí vybírat takové, aby se upekly zároveň?
Díky!

1.11.2007 10:05

jirinajanickova napsal(a):
Díky moc všem za odpovědi!
Mám ještě podotázky. Když chci udělat jogurt s ovocnou složkou - děláte něco s tím džemem, aby byl řidší a dobře manipulovatelný? Já jsem takhle sdělala všechnu moji marmeládu z černého rybízu, která byla konzistence asi tak čerstvého normálního medu a šla do těch skleniček vlastně nalít - jogurt s ní byl vynikající, akorát celkově víc tekutý, ale to byla záležitost toho jogurtu, marmeláda na to neměla vliv. Ten džem mi připadá moc tuhý a nešikovně se do skleniček strká .
A ještě podotázka na pekárnu. Když je pekárna " v nerezu" podle vašich slov - je tedy nerezová i pečicí nádoba, nebo je to teflon? Jednohákové pekárny jsem předem vyřadila, pro nás jsou příliš malé, ale dvě nádoby - to teda čumím - a co když je to jedno těsto upečené dřív než druhé? - nebo se musí vybírat takové, aby se upekly zároveň?
Díky!

Jo jo bez domácích spotřebičů by to už asi nešlo. Můj největší kamarád vysavač,pračka,myčka,parní čistič na hajzlíky,jogurtovač-to jsem maximálně spokojená. A ta rozestlaná postel-to je třešnička na dortu a ještě může být někdy prázdná.Pekárnu zatím nesháním,protože mám robota na hnětení a ten taky pracuje za mně.Žehlička -fuj fuj,no ale někdy není zbytí. To prádlo je nekonečný. Já si vyperu ,zlatíčka si uklidí stylem -vše do koše na prádlo a já se můžu přeskočit. Ale asi nejsem jediná,že.
Teď jsem dostala nápad ,že jako jogurtovač použiji sušičku na ovoce .Schválně jestli to bude fungovat.Ona by mi asi fugovala i líheň - ta je taky dost velká. To mě ale napadají blbosti. Renata

1.11.2007 11:22

jirinajanickova napsal(a):
Díky moc všem za odpovědi!
Mám ještě podotázky. Když chci udělat jogurt s ovocnou složkou - děláte něco s tím džemem, aby byl řidší a dobře manipulovatelný? Já jsem takhle sdělala všechnu moji marmeládu z černého rybízu, která byla konzistence asi tak čerstvého normálního medu a šla do těch skleniček vlastně nalít - jogurt s ní byl vynikající, akorát celkově víc tekutý, ale to byla záležitost toho jogurtu, marmeláda na to neměla vliv. Ten džem mi připadá moc tuhý a nešikovně se do skleniček strká .
A ještě podotázka na pekárnu. Když je pekárna " v nerezu" podle vašich slov - je tedy nerezová i pečicí nádoba, nebo je to teflon? Jednohákové pekárny jsem předem vyřadila, pro nás jsou příliš malé, ale dvě nádoby - to teda čumím - a co když je to jedno těsto upečené dřív než druhé? - nebo se musí vybírat takové, aby se upekly zároveň?
Díky!

Ha, ha, jsem ráda Jiřinko, že na Vás taky došlo, že něco nevíte. Zvířecí neználek - Ludmila - Vám s radostí pomůže.
Skleničky ( 6ks) v jogurtovači vypadají asi takto - výška 8cm, průměr hrdla 6cm + umělohmotné šroubovací víčko. Při otvoru 6 cm tak můžete nacpat co chcete, třeba i tuhý džem. Já ovocné jogurty nemám ani odzkoušené, vždy udělám klasický a před kozumací ochutím.
Pekárna - nerez je pouze z venku s kombinací s šedým plastem. Teflonové jsou nádoby, ale je to kvalita oproti ETĚ, co jsem vrátila ( i když s ní jsem byla max. spokojena). Novou pekárnu mám 10 dní, tak zkouším, tápu a máme seznamovací kolo. Zatím jsem do dělené formy dala jedno těsto, ale do každé půlky jiná zpestřovadla - semínka, hrozinky, ořechy ....... Nekupuji již ani toustový chleba neboť výrobky z tého dělené formy mají rozměr přesně do toustovače.
Nejhorší je, rozhodnou se JAKOU pekárnu objednat, vím o čem píši. Tak ať se zadaří!

1.11.2007 11:34

uska napsal(a):
Ha, ha, jsem ráda Jiřinko, že na Vás taky došlo, že něco nevíte. Zvířecí neználek - Ludmila - Vám s radostí pomůže.
Skleničky ( 6ks) v jogurtovači vypadají asi takto - výška 8cm, průměr hrdla 6cm + umělohmotné šroubovací víčko. Při otvoru 6 cm tak můžete nacpat co chcete, třeba i tuhý džem. Já ovocné jogurty nemám ani odzkoušené, vždy udělám klasický a před kozumací ochutím.
Pekárna - nerez je pouze z venku s kombinací s šedým plastem. Teflonové jsou nádoby, ale je to kvalita oproti ETĚ, co jsem vrátila ( i když s ní jsem byla max. spokojena). Novou pekárnu mám 10 dní, tak zkouším, tápu a máme seznamovací kolo. Zatím jsem do dělené formy dala jedno těsto, ale do každé půlky jiná zpestřovadla - semínka, hrozinky, ořechy ....... Nekupuji již ani toustový chleba neboť výrobky z tého dělené formy mají rozměr přesně do toustovače.
Nejhorší je, rozhodnou se JAKOU pekárnu objednat, vím o čem píši. Tak ať se zadaří!

OPRAVA - pardon, v jogurtovači není 6 skleniček, ale 7!!! Ludmila

1.11.2007 12:51

uska napsal(a):
OPRAVA - pardon, v jogurtovači není 6 skleniček, ale 7!!! Ludmila

Ludmilko, já mám jogurtovač ETA 0153 - skleniček 6. Zajímala by mě prosím ta tvoje pekárna Biemeier. U nás jsem ji nikde neviděla, na něm. stránkách je bez ceny jako novinka. Kde jsi ji koupila a kolik prosím stála? Já mám Etu Siestu, ale i když jsem moc spokojená, tak ta teflonová vanička nevydrží, navíc netěsní dobře horní víko. Ráda bych nějaké předpisy na mňamky. Já dělám jen mazanec ze čtvrt litru mléka a půl kila mouky. Mám také robot, ale troufám si říci, že nikdy jsem neměla vánočkové těsto tak dobře umíchané a vykynuté. Chleba dělám podle receptu v návodu. Je u té tvojí pekárny vše v češtině? Prosím pošli mi na mejlíka vyzkoušené recepty, na dámě je toho spousta, až nevím, který vybrat. Děkuji. Jarmila - kozí farma ROZINKA ajzel@email.cz

1.11.2007 16:26

kozozrout napsal(a):
Ludmilko, já mám jogurtovač ETA 0153 - skleniček 6. Zajímala by mě prosím ta tvoje pekárna Biemeier. U nás jsem ji nikde neviděla, na něm. stránkách je bez ceny jako novinka. Kde jsi ji koupila a kolik prosím stála? Já mám Etu Siestu, ale i když jsem moc spokojená, tak ta teflonová vanička nevydrží, navíc netěsní dobře horní víko. Ráda bych nějaké předpisy na mňamky. Já dělám jen mazanec ze čtvrt litru mléka a půl kila mouky. Mám také robot, ale troufám si říci, že nikdy jsem neměla vánočkové těsto tak dobře umíchané a vykynuté. Chleba dělám podle receptu v návodu. Je u té tvojí pekárny vše v češtině? Prosím pošli mi na mejlíka vyzkoušené recepty, na dámě je toho spousta, až nevím, který vybrat. Děkuji. Jarmila - kozí farma ROZINKA ajzel@email.cz

Info o pekárně DOMO-BIELMEIER B 3955. Objednala jsem si ji na http://www.az-elektro.cz/domaci-pekarny/, přišla 3 dny po objednáví na dobírku, cena včetně dobírky byla 2 716,- Kč. Jak tam koukám, tak jí tam už nenabízejí, asi by to chtělo udělat dotaz. Návod je v češtině, recepty u ní nebyly. Ludmila

2.11.2007 13:30

proxima napsal(a):
Ahojky máte někdo recept jak vyrobit doma dobrý jogurt..??
Chtěla bych zkusit udělat buď z kozího,nebo kravského mléka...

ZAHOĎTE JOGURTOVAĆ- postačí Vám nerezový hrnec(ne polívaný,ten nedrží teplotu) -čím větší rodina tím větší hrnec.Já to dělám ze dvou litrů domácího mléka.
Mléko ohřeju asi na 85°C,potom rychle schladím na 42°C(měřím teploměrem na zavařování).Pak do toho pořádně rozmíchám 1 malý bílý jogurt a plechovku salka.Přikryju pokličkou,aby teplo zbytečně neunikalo a nechám stát při pokojové teplotě(dávám to ale spíš poblíž radiátoru,nebo na slunko.)Asi tak za 3-4 hodiny je z toho perfektní bílý jemně sladký jogurt.Potom ho samozřejmě nechám schladit.Nakonec už jen sleduju,jak všichni členové rodiny chodí s miskama do ledničky.

2.11.2007 13:53

silajda napsal(a):
ZAHOĎTE JOGURTOVAĆ- postačí Vám nerezový hrnec(ne polívaný,ten nedrží teplotu) -čím větší rodina tím větší hrnec.Já to dělám ze dvou litrů domácího mléka.
Mléko ohřeju asi na 85°C,potom rychle schladím na 42°C(měřím teploměrem na zavařování).Pak do toho pořádně rozmíchám 1 malý bílý jogurt a plechovku salka.Přikryju pokličkou,aby teplo zbytečně neunikalo a nechám stát při pokojové teplotě(dávám to ale spíš poblíž radiátoru,nebo na slunko.)Asi tak za 3-4 hodiny je z toho perfektní bílý jemně sladký jogurt.Potom ho samozřejmě nechám schladit.Nakonec už jen sleduju,jak všichni členové rodiny chodí s miskama do ledničky.

Ještě k tomu hrnci-někdy to dělám i v tom polívaném,ale to pak postavím na horní část kachlových kamen,tam je teplo tak akorát.

2.11.2007 14:32

silajda napsal(a):
Ještě k tomu hrnci-někdy to dělám i v tom polívaném,ale to pak postavím na horní část kachlových kamen,tam je teplo tak akorát.

Já dělám jogurt z deseti litrů, začátek je stejný, jen místo salka dávám sušené instantní mléko. Ale když není, tak se nic neděje, je tam jen na zahuštění, Hned po zchlazení a naočkování mléko naleji do nahřátých sklenic od tatarky. Potom můžete dát do plechu s teplou vodou a do trouby na 45 stupňů, nebo dát teplou vodu do chladící kabely, sklenice naskládat klidně na sebe. A nebo zavařovací elektrický hrnec, zalít sklenice teplou vodou a po 6 - 8 hodinách předělat do ledničky.Jednou jsem jela narychlo pryč, rozdělaný jogurty poskládala na deku do postele, zakryla dekami a také se udělal. Takhle jsem dělala dřív rýži. Očkuji velkým jogurtem Holandia - půl kila. Dělám jogurt raději do skleniček, ty od tatarky jsou nejlepší. Ten jogurtovač je jen na jeden litr. Pro labužníky můžete dát do spodu marmeládu a zalít.Vydrží bez problémů 4 týdny. Jarmila - kozí farma ROZINKA

2.11.2007 18:29

kozozrout napsal(a):
Já dělám jogurt z deseti litrů, začátek je stejný, jen místo salka dávám sušené instantní mléko. Ale když není, tak se nic neděje, je tam jen na zahuštění, Hned po zchlazení a naočkování mléko naleji do nahřátých sklenic od tatarky. Potom můžete dát do plechu s teplou vodou a do trouby na 45 stupňů, nebo dát teplou vodu do chladící kabely, sklenice naskládat klidně na sebe. A nebo zavařovací elektrický hrnec, zalít sklenice teplou vodou a po 6 - 8 hodinách předělat do ledničky.Jednou jsem jela narychlo pryč, rozdělaný jogurty poskládala na deku do postele, zakryla dekami a také se udělal. Takhle jsem dělala dřív rýži. Očkuji velkým jogurtem Holandia - půl kila. Dělám jogurt raději do skleniček, ty od tatarky jsou nejlepší. Ten jogurtovač je jen na jeden litr. Pro labužníky můžete dát do spodu marmeládu a zalít.Vydrží bez problémů 4 týdny. Jarmila - kozí farma ROZINKA

Mě se zdá ten jogurtovač také malý.Já ho dělám v 3litrové flašce,tu pak postavím do kýble s vodou teplou též 42st,dám pokličku a na pět hodin dám do peřin(z peří-drží teplotu),ani nemusím kontrolovat teplotu.super.ruzicka

5.11.2007 12:50

ruzicka napsal(a):
Mě se zdá ten jogurtovač také malý.Já ho dělám v 3litrové flašce,tu pak postavím do kýble s vodou teplou též 42st,dám pokličku a na pět hodin dám do peřin(z peří-drží teplotu),ani nemusím kontrolovat teplotu.super.ruzicka

Já mám vyrobený jogurtovač z umělé nádoby na chléb s malou žárovičkou a šesti dvoudecových kelímků s vrškem.Přes noc mám vynikající jogurty,přidám domácí marmeládu a super papáníčko.

25.1.2018 18:45
Týna4

XXX.XXX.168.3

Já jsem třeba narazila na tenhle fermentor - https://www.atranet.cz/jogurtovac-vyrobnik-syru-a-fermentor tak by mě zajímalo, jestli s ním máte někdo zkušenost. Docela mě to láká, teda mimo jogurty hlavně ty sýry...

23.5.2018 11:11
Týna4

XXX.XXX.168.3

Stále žádná zkušenost? budu mít narozky, tak by to mohl být dobrý dárek, co?

23.5.2018 21:22
jan7

XXX.XXX.120.97

na syry je to nepoužitelne protože to ma objem jenom 2 litry a jogurty je lepši dělat rovnou ve skleničkách a ta cena je šilena domací box vyhřivany se da udelat do tisicovky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.5.2018 21:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na jogurtovač bych se vykašlal. Stačí to dát do sklenic a ty hodit do peřin, ať si to chvíli tu teplotu udrží. Nejlepší zkušenosti mám s těmito jogurtovými kulturami https://www.tomscheese.cz/tomscheese/e-search?q=jogurtov%C3%A1&search_submit=&qm=2.
I na kurzu jsme z nich vyrobili výborný jogurty a nejen to.

28.5.2018 22:42
Týna4

XXX.XXX.168.3

Díky za reakce. Mě se právě líbila ta multifunkčnost...

29.5.2018 15:41
Bekkky

XXX.XXX.108.246

No ale to někdo blbě přeložil, protože se tím dá udělat leda tvaroh. Prostě cosi na bázi kyselého srážení a ne sýr. No a při objemu nádoby 2l asi tak v množství 250gr po odkapáni. Trochu drahé... Asi bych vám doporučila si o výrobě sýrů něco přečíst, nebo se podívejte na video. Sýr je prostě ruční práce a mašinky to dělají jen ve velkoprovozech. Jogurt to jistě umí, nebo zakysané nápoje. Ale za ty peníze... Trochu mi to připomíná elektrický loupac mandlí...

17.6.2018 21:11
Týna4

XXX.XXX.168.3

Díky za informace :) Přečtu si více o výrobě sýra. Mám se co učit. :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.6.2018 22:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když jsme před rokem vyráběli z kozího mléka, tak přestože jsme vyzkoušeli různé kultury i způsoby výroby, jogurt jsme nevyrobili snad žádný. Na tvaroh jsem nakonec přišla a sýry byly skvělé! Ale jogurt byl povětšinu když ne jen trochu nakyslé mléko, tak spíš takové bílé nudle z nosu...opravdu nechutná záležitost V jogurtovači i v peřinách... prostě jsme byli úplně marní

17.6.2018 22:27
dad

XXX.XXX.225.133

Hhippie - přidejte do toho trochu kravského sušeného mléka, je to pak lepší, jinak to jsou opravdu jen nudle

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.6.2018 23:39
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já kozí jogurt vůbec nedělám, zdá se mi to jako zbytečnost. Kefír obsahuje stejné bakterie jako jogurt a ještě pár dalších, takže dělám kozí kefír a na ten se kozí mléko opravdu hodí. Navíc v našich zeměpisných šířkách jogurt nic nevydrží a bez pasterace mléka se moc nevyvede (v Bulharsku původně se nemuselo mléko pasterovat, protože stará tradiční výroba byla z nějakých silných divokých kmenů a je tam tepleji), ohrožují ho jiné bakterie, tak se mi to zdá nějak zbytečné na něm trvat. Ale proti gustu žádný dišputát .

18.6.2018 09:46
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Dělám jogurt s přídavkem sušeného kravského mléka. V návodu je napsáno přidat 3 - 8 lžic na litr. Pokud se přidá těch 8 lžic, tak je krásně hustý. Postupně ubírám a až se dostanu na konzistenci, která mě ještě bude vyhovovat. Spolu se sušákem zahřeju na 95 stupňú a potom zchladím na 50 a přidám k tomu jogurt. v mém případě 10% PILOS z Lídlu. Naplním skleničky, dám do kastrolu vystlaného utěrkou a dám do otevřené troby zapnuté na 50 stupňů. Nechám asi 4 hodiny. Potom vytáhnu z trouby, nechám trochu vycladnout a přestěhuji do lednice. Po 10 až 12 hodinách je hotovo. Lžička v něm krásně stojí. Jo a v lednici vydržel bez jakékoliv změny konzistence a chuti 14 dnů.

19.6.2018 15:12
Bekkky

XXX.XXX.186.186

Jogurt z kozího jde fakt špatně, no a zahušťování je otázka, protože kdo chce přírodní výrobek, případně je alergický na kravské mléko, tomu to vyhovovat nebude. Mě taky přijde trochu škoda přidávat do kvalitního domácího mléka sušák, který prochází průmyslovým zpracováním.
Ale dá se udělat taky tvaroh s jogurtovou kulturou, v části mléka se nechají trochu rozjet jogurtové kultury při 38-40 st.a pak se to zchladí na teplotu zrání tvarohu a přidají se mezofilní kultury a nechá se to prokysat a postupuje se dál jako u tvarohu. Jen je třeba to trošku vychytat, aby nebyl tvaroh příliš kyselý.
To je pro ty, kterým jogurtové kultury dělají dobře na zažívání a ty "trollí nudle" jak nazval můj syn kdysi náš domácí kozí jogurt jim taky přijdou nechutné.

19.6.2018 17:12
přezdívka

XXX.XXX.105.195

V jednom návodu bylo napsáno odpařit o 1/3. Takže když bych chtěla litr jogurtu, tak bych musela vzít 1 a1/2 l mléka a zahřívat a odpařovat. Tím se zvýší sušina a nemusím přidávat sušák. Jenomže na to nemám trpělivost.

19.6.2018 19:20
apismaja

XXX.XXX.69.182

Když jsem dělal jogurt z jogurtové kultury, taky jsem přidával sušené mléko, protože bez toho to bylo řídké, ale teď ho dělám z řeckého jogurtu z Kunína, tedy ta první várka byla z kupovaného, a jogurt je hustý aj bez sušeného mléka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.6.2018 22:28
Uživatel s deaktivovaným účtem

No tak to jsem rada, ze to neni tim, ze jsme uplne nemozni!

20.6.2018 08:36
moonika

XXX.XXX.176.243

přezdívka napsal(a):
V jednom návodu bylo napsáno odpařit o 1/3. Takže když bych chtěla litr jogurtu, tak bych musela vzít 1 a1/2 l mléka a zahřívat a odpařovat. Tím se zvýší sušina a nemusím přidávat sušák. Jenomže na to nemám trpělivost.

stačí hotový jogurt nechať odkvapkať cez filter alebo plachetku na hustotu akú chcete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík