Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.11.2007 15:35

Zdravím všechny kolegy chovatele!!!
Mám u stáda 3 buraček puštěného mladého plemenného kozla!!! Ty připouští bez problémů, ale když jsem k nim pustila hnědou kozičku, nejdřív se jí hrozně bál a včera když se prskala a dolézala za ním celá natěšená, jí trkal atočil na ní . Musela jsem ji vzít připustit k jinému. Zažil jste už někdo něco podobného? Já jsem z toho na větvi!!!

8.11.2007 09:27

petra136 napsal(a):
Mám u stáda 3 buraček puštěného mladého plemenného kozla!!! Ty připouští bez problémů, ale když jsem k nim pustila hnědou kozičku, nejdřív se jí hrozně bál a včera když se prskala a dolézala za ním celá natěšená, jí trkal atočil na ní . Musela jsem ji vzít připustit k jinému. Zažil jste už někdo něco podobného? Já jsem z toho na větvi!!!

Já sama takovou zkušenost nemám, ale vyprávěla o tom kolegyně, která má stádo hnědých. Vyměnila svého kozlíka za kozičku, ale bílou. Nesžila se se stádem. Každé nové zvíře se musí nejdřív zařadit a vybojovat si svou pozici v novém stádě, ale bílé mezi hnědýma to prostě zvlášť nešlo.

8.11.2007 12:19

petra136 napsal(a):

Nám burák (sice jen 75%) zas odmítal připouštět veškeré cizí kozy. Přesně, jak píšete, kozy roztoužené, měly se k němu a on je začal trkat a já majitele s těžkým srdcem posílala na připuštění ke konkurenci. Svoje si oskákal (byly to různé kříženky), ale ty cizí prvním rokem fakt vůbec nechtěl, takže jsme nakonec koupili ještě bílého s PP a ten připustil kažou, co přijela - ani prskat se nemusela. Možná to bude specialita buráčků, že jsou trochu vybíraví. Toť má zkušenost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík