Poradíte? KDE SEHNAT SLÁMU????? (LBC)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2007 10:00

Dobré dopoledne,
napadlo nám hafo sněhu a chudák březí kozenka je na mokrým - ne, že by jí do chlívka snad nafoukal sníh, ale dochází nám sláma
Kamarádi, se kterými jsme loni slámu objednávali společně, naopak kozu prodávají (viz Zuzana, min. příspěvek...)
NEVÍTE PROSÍM, KDE BY SE DALA SEHNAT SLÁMA (na Liberecku či poblíž, tak do 30km)???
JAKSI PODESTÝLÁNÍ SENEM MOC NEFUNGUJE, je to mokré, hnusné a hnije to...
Minulou zimu jsme slámu měli... to bylo něco jinýho
takhle si chudák ani nemůže pořádně lehnout
Děkuji moc za odpovědi!!!
irena - klihostezka

12.11.2007 11:52

klihostezka napsal(a):
Dobré dopoledne,
napadlo nám hafo sněhu a chudák březí kozenka je na mokrým - ne, že by jí do chlívka snad nafoukal sníh, ale dochází nám sláma
Kamarádi, se kterými jsme loni slámu objednávali společně, naopak kozu prodávají (viz Zuzana, min. příspěvek...)
NEVÍTE PROSÍM, KDE BY SE DALA SEHNAT SLÁMA (na Liberecku či poblíž, tak do 30km)???
irena - klihostezka

Konkrétní adresu nemám, snad se vám ozve přímo někdo z vašich končin...
Ono na slámu je touhle dobou už trochu pozdě. Nejlepší to je v době žní domlouvat přímo na poli s obilím. Sláma se stala mnoha rostlinným producentům obtížným odpadem ( když nemají zároveň živočišnou ) a tak kombajny jezdí s drtičem, značný díl slámy se podrtí a nechává se jen potřebné a domluvené kvantum.
Souhlasím, že pouhé seno není nejskvělejší podestýlka, vyhovuje jen jako přistýlání na základ ze slámy. Pro jednu-dvě kozy by se ještě z nouze daly použít hoblovačky v přiměřené vrstvě.
Držím palce, ať seženete. Dobré stlaní je stejně důležité jako dobré krmení.

12.11.2007 11:56

klihostezka napsal(a):
Dobré dopoledne,
irena - klihostezka

nějak mi ulítla ta vlastní rada - oslovte podniky se živočišnou výrobou ve vašem okolí, ( které ovšem stelou - bezstelivové alternativy jsou dnes už taky běžné ), nějaký ten balík slámy snad může větší podnik bez problémů postrádat

12.11.2007 13:04

jirinajanickova napsal(a):
nějak mi ulítla ta vlastní rada - oslovte podniky se živočišnou výrobou ve vašem okolí, ( které ovšem stelou - bezstelivové alternativy jsou dnes už taky běžné ), nějaký ten balík slámy snad může větší podnik bez problémů postrádat

Mám nahrabané a vysušené väčšie množstvo lístia z orecha vlašského. Môžem ho používať na podstieľanie?

12.11.2007 13:51

cilik napsal(a):
Mám nahrabané a vysušené väčšie množstvo lístia z orecha vlašského. Môžem ho používať na podstieľanie?

Já myslím,že určitě.Ne že bych si listí sušila,ale na podzim při hrabání suchého s ním nešetřím(klidně 20-30cm) na stlaní u čuníků a ty jsou z něj v sedmém nebi.Vsákne mokro a krásně hřejeruzicka

12.11.2007 14:39

ruzicka napsal(a):
Já myslím,že určitě.Ne že bych si listí sušila,ale na podzim při hrabání suchého s ním nešetřím(klidně 20-30cm) na stlaní u čuníků a ty jsou z něj v sedmém nebi.Vsákne mokro a krásně hřejeruzicka

Ireno,teď se sláma na liberecku hodně špatně shání.Ale v případě nouze bych zkusila hobliny - vrstvu a na to seno. Můj typ- naše mladé kozičky mají ve stodole staré dřevěnné necky ,které se nikomu nehodí a v nich mají seno a o ty je největší zájem. Dadají v nich jako v postýlce a natlačí se tam i tři. Renata

12.11.2007 21:49

renata napsal(a):
Ireno,teď se sláma na liberecku hodně špatně shání.Ale v případě nouze bych zkusila hobliny - vrstvu a na to seno. Můj typ- naše mladé kozičky mají ve stodole staré dřevěnné necky ,které se nikomu nehodí a v nich mají seno a o ty je největší zájem. Dadají v nich jako v postýlce a natlačí se tam i tři. Renata

To je dobrý ;-))
Děkuju! Už jeden tip mám, víceméně náhodný
Díky!!
a jak se daří zviřátkům tam u vás???
i.

12.11.2007 21:53

Konkrétní adresu nemám, snad se vám ozve přímo někdo z vašich končin...
Ono na slámu je touhle dobou už trochu pozdě. Nejlepší to je v době žní domlouvat přímo na poli s obilím. Sláma se stala mnoha rostlinným producentům obtížným odpadem ( když nemají zároveň živočišnou ) a tak kombajny jezdí s drtičem, značný díl slámy se podrtí a nechává se jen potřebné a domluvené kvantum.
Souhlasím, že pouhé seno není nejskvělejší podestýlka, vyhovuje jen jako přistýlání na základ ze slámy. Pro jednu-dvě kozy by se ještě z nouze daly použít hoblovačky v přiměřené vrstvě.
Držím palce, ať seženete. Dobré stlaní je stejně důležité jako dobré krmení.

Jiřino děkuju moc, Vy nikdy nezklamete!!
Jinak jsem Vaše názory četla ve starších LN z léta, jste tam jako zkušená kozochovatelka i s dcerou! - pěkné!
A ještě jednou díky za podporu ohledně rodoušové otravy... (viz obr.)
Koza už na něj tolik nejde (možná se trošku poučila??!) - každopádně to blití bylo tehdy hrozné!
No, zdá se, že se vyléčila a zabřezla...
Zdravíme!!! a díky
i.

12.11.2007 21:55

Jojo, loni jsme to měli domluvené od Sychrova, skoro zadarmo...
ale letos to nějako nedopadlo... no třeba ještě dopadne!!
teď jsem zpod závěje vykutala jeden z posledních balíčků... tak má snad Terka dnes sucho;)

12.11.2007 21:57

ruzicka napsal(a):

No to je teda veget!!!!!!

13.11.2007 14:06

klihostezka napsal(a):
Jojo, loni jsme to měli domluvené od Sychrova, skoro zadarmo...
ale letos to nějako nedopadlo... no třeba ještě dopadne!!
teď jsem zpod závěje vykutala jeden z posledních balíčků... tak má snad Terka dnes sucho;)

Děkuji za optání,zvířátka se mají dobře a zdravíčko slouží. Pozdravujte děti a ať seženete slámu . Renata

13.11.2007 20:58

klihostezka napsal(a):
Dobré dopoledne,
irena - klihostezka

No ahojky .Až budeš mít cestu na Prahu tak ti nechám aspon 5 balíčků ,snad ti to bude stačit pro začátek ,5 km od R10 , Brandýs n/L .Renda-Martinov

15.11.2007 20:12

klihostezka napsal(a):
Dobré dopoledne,
irena - klihostezka

Možná by mohl mít pan Vavřena ze Sněhova.Je to u Malé skály,je docela zásobený dobře.Seno má určitě a slámu od něj lidi brali také.

30.11.2007 14:02

Záryby napsal(a):
No ahojky .Až budeš mít cestu na Prahu tak ti nechám aspon 5 balíčků ,snad ti to bude stačit pro začátek ,5 km od R10 , Brandýs n/L .Renda-Martinov

Jé díky René i všichni ostatní!!
bohužel do phy teď nejezdíme, nebo jen busem, ale kdyby na to došlo, vzpomenu a ozvu se

30.11.2007 22:13

sara napsal(a):
Možná by mohl mít pan Vavřena ze Sněhova.Je to u Malé skály,je docela zásobený dobře.Seno má určitě a slámu od něj lidi brali také.

Dobrý den Irenko, když čtu, že někdo shání slámu, tak se mi to zdá skoro nemožné, Bydlíme kousek od Brna.,a tady je zase složité za rozumný peníz sehnat kvalitní seno, nejlevnější tak 220kč za metrák, ale slámy tu mají všude dost, max . 100 za metrák, v takových velkých balících, hranatých i kulatých. Kdyby byla levnější doprava tak by nebyl problém domluvit jakýkoliv balík, tak snad se Vám to podaří i iu Vás. držím pěsti. wan

Přidejte reakci

Přidat smajlík