Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2008 23:44

Lidičky,chová někdo doma kozy waliserské?Odkud pochází?Chtěla bych jednu až dvě kozičky tohoto plemene.Prosím,pokud by byly fotky,ráda se pokochám.

17.3.2008 10:49

janiska napsal(a):
Lidičky,chová někdo doma kozy waliserské?Odkud pochází?Chtěla bych jednu až dvě kozičky tohoto plemene.Prosím,pokud by byly fotky,ráda se pokochám.

kouknete se na alaskafarm

17.3.2008 20:05

teereza napsal(a):
kouknete se na alaskafarm

Pozdrav od našich holekJsou se ZOO Vyškov,nepříbuzného kozla jsmeještě nesehnaliZuzka ALASKAFARM

18.3.2008 13:48

alaska napsal(a):
Pozdrav od našich holekJsou se ZOO Vyškov,nepříbuzného kozla jsmeještě nesehnaliZuzka ALASKAFARM

Když vidím tuto kozu na obrázku, tak myslím že není čistokrevná, protože je černá na zadku. Waliserská koza černokrká pochází ze Švýcarska, Má více bíle barvy. Více najdete na stránkách: W.tiho-hannover.de/einricht/zucht/eaap. U nás je chovaná především zoo zahradách (myslím Plzeň, Chomutov) Ovcak

21.11.2014 22:19
beami

XXX.XXX.8.220

Dobrý den
pokud máte nějaké dotazy ke koze Walliserské rád odpovím. Tedy praktické, ne chem. rozbory mléka apod. Mám cca 40 kusů, nejsem vševěd, ale něco už o nich vím a rád poradím a i se dozvím.

22.11.2014 10:04
jonny

XXX.XXX.164.223

beami napsal(a):
Dobrý den
pokud máte nějaké dotazy ke koze Walliserské rád odpovím. Tedy praktické, ne chem. rozbory mléka apod. Mám cca 40 kusů, nejsem vševěd, ale něco už o nich vím a rád poradím a i se dozvím.

Jsou to moc pěkná zvířata,chtěl jsem se zeptat,kolik tak průměrně po kozlatech tato koza nadojí mléka???Nebo mají mléka jen tak tak pro svá kůzlata???smajlík

27.11.2014 10:28
beami

XXX.XXX.8.245

Kozy normálně dojíme. Toto plemeno dospívá déle cca 4 roky, takže od 3-leté kozy nadojíme cca 2L. u koz 1-2 letých 1L. A samozřejmě je zde i genetika...... Jejich vemena jsou velká, plná a dojí se velmi dobře a rychle. Rychle se učí na dojení, stačí kozu 3x podojit a už chodí na dojení sama. Netrkají, rohy mají jen na zastrašení nepřítele, na drbání po těle nebo si s nima při krmení pomáhají z krmelce přisunout seno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík