Naše letošní nubiátka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2008 20:15

brenda napsal(a):
bílí kozlíci jsou 50% hoši .

Tak to je ten flekatý , ještě z boku.

19.4.2008 20:16

brenda napsal(a):
Tak to je ten flekatý , ještě z boku.

Tak a teď konečně bílý brácha. Ještě s maminkou.

19.4.2008 20:18

brenda napsal(a):
Tak a teď konečně bílý brácha. Ještě s maminkou.

A teď něco více procentního. Leontýnka. 94,5%

19.4.2008 20:19

brenda napsal(a):

Bruneček, pěkný kaneček již ve 3týdnech skáče po všem.

19.4.2008 20:20

brenda napsal(a):
Bruneček, pěkný kaneček již ve 3týdnech skáče po všem.

A ještě celý postoj.

19.4.2008 20:21

brenda napsal(a):

To jsem kus.

19.4.2008 20:22

brenda napsal(a):
To jsem kus.

ještě brácha Bleček

19.4.2008 20:24

brenda napsal(a):
ještě brácha Bleček

Tvrdohlavý jako taťka

19.4.2008 20:26

brenda napsal(a):
Tvrdohlavý jako taťka

kuk

19.4.2008 20:34

brenda napsal(a):
idylka

Ahoj, to je fakt nádhera. Už delší dobu nad anglonubijskou kozenkou přemýšlím. Ale zatím nejsou prostory. Koty

19.4.2008 20:36

brenda napsal(a):
idylka

a ještě mamka ve výstavní kondici

19.4.2008 21:04

brenda napsal(a):
a ještě mamka ve výstavní kondici

To jsou burský kozy?

19.4.2008 22:57

veronikaa napsal(a):
To jsou burský kozy?

No v nadpisu jsou nubiátka, a v jednom odkazu se již trefili. Ne je to koza anglonubijská. Plemeno s kombinovanou užitkovostí.

20.4.2008 07:40

brenda napsal(a):

Dobré ráno ! Krásné fotky ! Ale mohu se zeptat jak mám pochopit 94,5% AN ? Jak jste se k takovému číslo dostala ? To je njáká prababa třeba obyč koza? Díky za odpověď!

20.4.2008 16:07

malaceskafarma napsal(a):
Dobré ráno ! Krásné fotky ! Ale mohu se zeptat jak mám pochopit 94,5% AN ? Jak jste se k takovému číslo dostala ? To je njáká prababa třeba obyč koza? Díky za odpověď!

Přesně tak, bylo zřejmě použito převodné křížení, kdy se na domácí plemeno, příp. na kozu obecnou pouštěli AN kozli. Dál jsou to kupecké počty. Kozel byl AN 100%, koza byla dejme tomu hnědá, takže H100%. Každý rodič předá svému potomkovi polovinu své genetické výbavy, to jest narodí se kozička AN50%H50% - pro zjednodušení se tam ty procenta nepíšou, takže zápis vypadá AN50H50. Tuto kozičku připustíme zase 100%AN. I tito rodiče předají svému potomkovi jen polovinu svých genů, takže kozel předá AN50 a kříženka matka AN25H25. Stejná krev se sečte, takže výsledek u kůzlete v druhé generaci bude AN75H25. A dále stejným postupem... a ve třetí generaci záleží na tom, jaký je člověk, co to zapisuje do rodokmenu pedant, neboť polovina ze 75 je 37,5 a polovina z 25 = 12,5. Většinou se setkáváme se zaokrouhlením na celá čísla 38 a 12, takže přičteme-li opět otcových AN50, dostáváme se ve třetí generaci na údaje 88 a 12. Ve čtvrté generaci stejným způsobem dostaneme 94 a 6. Ty púlprocenta opravdu už nejsou důležitá, protože od této chvíle se zvíře považuje za čistokrevné, má prokázány 4 generace předků a může figurovat v hlavních plemenných knihách, pokud je ovšem popsáno odpovědnou osobou jako vyhovující standardu plemene, v našem případě AN.
Honzo, omlouvám se za nošení dříví do lesa, asi to znáte, ale je třeba tady víc lidí, kteří to neznají a nechali si ode mě takto zamotat hlavu s procentama

20.4.2008 16:19

jirinajanickova napsal(a):
Přesně tak, bylo zřejmě použito převodné křížení, kdy se na domácí plemeno, příp. na kozu obecnou pouštěli AN kozli. Dál jsou to kupecké počty. Kozel byl AN 100%, koza byla dejme tomu hnědá, takže H100%. Každý rodič předá svému potomkovi polovinu své genetické výbavy, to jest narodí se kozička AN50%H50% - pro zjednodušení se tam ty procenta nepíšou, takže zápis vypadá AN50H50. Tuto kozičku připustíme zase 100%AN. I tito rodiče předají svému potomkovi jen polovinu svých genů, takže kozel předá AN50 a kříženka matka AN25H25. Stejná krev se sečte, takže výsledek u kůzlete v druhé generaci bude AN75H25. A dále stejným postupem... a ve třetí generaci záleží na tom, jaký je člověk, co to zapisuje do rodokmenu pedant, neboť polovina ze 75 je 37,5 a polovina z 25 = 12,5. Většinou se setkáváme se zaokrouhlením na celá čísla 38 a 12, takže přičteme-li opět otcových AN50, dostáváme se ve třetí generaci na údaje 88 a 12. Ve čtvrté generaci stejným způsobem dostaneme 94 a 6. Ty púlprocenta opravdu už nejsou důležitá, protože od této chvíle se zvíře považuje za čistokrevné, má prokázány 4 generace předků a může figurovat v hlavních plemenných knihách, pokud je ovšem popsáno odpovědnou osobou jako vyhovující standardu plemene, v našem případě AN.
Honzo, omlouvám se za nošení dříví do lesa, asi to znáte, ale je třeba tady víc lidí, kteří to neznají a nechali si ode mě takto zamotat hlavu s procentama

Neznám proto se ptám! Ale ano něco málo o tom tuším já si jen chtěl nechat potvrdit moje dojmy ! Takže Jiřinko díky!

20.4.2008 22:03

malaceskafarma napsal(a):
Neznám proto se ptám! Ale ano něco málo o tom tuším já si jen chtěl nechat potvrdit moje dojmy ! Takže Jiřinko díky!

To je teda rychlost, vidím, že odpovědi nemusím řešit. Bezva. Tak papa Wan

Přidejte reakci

Přidat smajlík