Pár slov pro začínající?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.5.2008 09:42

Zdravim, mohl by jste mi někdo poradit co se týče problematiky kůzlat a celkově odchovu a chovu? Narodili se nám dvě kůzlátka(hnědá krátkosrstá), jsou krásná zdravá a korát by mě jen zajímalo co dělají zkušení chovatelé. Chov zakládat nehodlám, máme kobču a k ní je koza spíš jako vedelší produkt takže kozlík se odporazí a kozička prodá a nám zasejc zbyde mamina- ale mě by zajímalo jestli kůzláka očkujete-když ano tak čím a proti čemu, kdy je odčervujete, jestli je odčervujete a třeba jestli můžou nastat nějaké komplikace(z vlastní zkušenosti),nebo něco podobného.....
Předem všem mockrát děkuji, za rady budu vděčná.
Přeji hezký zbytek dne

5.5.2008 13:18

lllow napsal(a):
Zdravim, mohl by jste mi někdo poradit co se týče problematiky kůzlat a celkově odchovu a chovu? Narodili se nám dvě kůzlátka(hnědá krátkosrstá), jsou krásná zdravá a korát by mě jen zajímalo co dělají zkušení chovatelé. Chov zakládat nehodlám, máme kobču a k ní je koza spíš jako vedelší produkt takže kozlík se odporazí a kozička prodá a nám zasejc zbyde mamina- ale mě by zajímalo jestli kůzláka očkujete-když ano tak čím a proti čemu, kdy je odčervujete, jestli je odčervujete a třeba jestli můžou nastat nějaké komplikace(z vlastní zkušenosti),nebo něco podobného.....
Předem všem mockrát děkuji, za rady budu vděčná.
Přeji hezký zbytek dne

Očkovat není třeba - / modrý jazyk se zatím asi nevyřešil / při prodeji kozičky upozorněte kupujícího, že jste neodčervovali a to je všechno. Možná bych při společném chovu koz a koní byla opatrná na starou kozu a očkovala jí proti tetanu . Kontrolujte koze vemeno, jestli malí vypili všechno a oddojujte přebytky , aby mamina nedostala zánět. KOmlikace mohou nastat / s vlastní zkušenosti / vždycky Helena

Přidejte reakci

Přidat smajlík