Jaké plemeno ovce pro začátečníka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.7.2008 13:05
vojtas

XXX.XXX.209.187

Dobrý den všem, potřebuji poradit s výběrem plemena ovce. Chystám si koupit 3-4ks, velmi se mi líbila německá černohlavá, ale je pro mě poněkud drahá. Chtěl bych plemeno masné nebo kombinované. Líbí se mi více s černými hlavami, ale není to podmínkou. Další kritérium je aby to byli pokud možno dobré matky a nemusí to být početné vrhy..díky všem za názor

8.7.2008 13:16
malaceskafarma

XXX.XXX.56.1

vojtas napsal(a):
Dobrý den všem, potřebuji poradit s výběrem plemena ovce. Chystám si koupit 3-4ks, velmi se mi líbila německá černohlavá, ale je pro mě poněkud drahá. Chtěl bych plemeno masné nebo kombinované. Líbí se mi více s černými hlavami, ale není to podmínkou. Další kritérium je aby to byli pokud možno dobré matky a nemusí to být početné vrhy..díky všem za názor

Zkuste romanovky a na ně masného berana . Budete mít jehňat až až !

8.7.2008 13:21
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

malaceskafarma napsal(a):
Zkuste romanovky a na ně masného berana . Budete mít jehňat až až !

Teď zas Honza blbě vidí - byly žádány nepříliš početné vrhy a romanovka je zrovna plodné plemeno
Vojtovi - suffolkové by to být nemohli? Černou hubu mají, masné jsou a početné taky dost, takže si myslím, že by se daly pořídit i za dobrou cenu

8.7.2008 15:17
malaceskafarma

XXX.XXX.56.1

jirinajanickova napsal(a):
Teď zas Honza blbě vidí - byly žádány nepříliš početné vrhy a romanovka je zrovna plodné plemeno
Vojtovi - suffolkové by to být nemohli? Černou hubu mají, masné jsou a početné taky dost, takže si myslím, že by se daly pořídit i za dobrou cenu

Jiřinko je to 1:1
Omlouvám se to jsem přehlédnul! Ale zase na druhou stranu když už tak už ne ?

8.7.2008 17:56
vojtas

XXX.XXX.209.187

malaceskafarma napsal(a):
Jiřinko je to 1:1
Omlouvám se to jsem přehlédnul! Ale zase na druhou stranu když už tak už ne ?

Děkuji za názory a rady..nejspíš to vyhraje plemeno suffolk...opravdu mi stačí 1-2jehnata od 1 bahnice...pronajmu si pro ně sad od souseda...už 2-3 roky se o něj vůbec nestará a je to strašná škoda...takový krásný pozemek to byl....chci odstranit nálety a suché stromy...jednou to vyséci..a poté z části pastvina a z části louka na sušení sena..

10.7.2008 07:37
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

vojtas napsal(a):
Děkuji za názory a rady..nejspíš to vyhraje plemeno suffolk...opravdu mi stačí 1-2jehnata od 1 bahnice...pronajmu si pro ně sad od souseda...už 2-3 roky se o něj vůbec nestará a je to strašná škoda...takový krásný pozemek to byl....chci odstranit nálety a suché stromy...jednou to vyséci..a poté z části pastvina a z části louka na sušení sena..

A bude zas, Vojto , ovečky už si s tím poradí

14.7.2008 10:06
kramnich

XXX.XXX.31.114

jirinajanickova napsal(a):
A bude zas, Vojto , ovečky už si s tím poradí

Taky jsem začátečník a chtěl bych se zeptat jak ty romany vipadají a dávají i vlnu že a kdyby se dali pořídit a jaká je cena asi..

14.7.2008 19:17
vojtas

XXX.XXX.60.43

kramnich napsal(a):
Taky jsem začátečník a chtěl bych se zeptat jak ty romany vipadají a dávají i vlnu že a kdyby se dali pořídit a jaká je cena asi..

Vše základní o plemenech ovcí chovaných v ČR najdes na vvvvw.schok.cz ..jinak obvyklá cena 1kg živé váhy = 50Kč

Přidejte reakci

Přidat smajlík