Chov prasat,krav,ovcí a koz

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.7.2008 08:45
kramnich

XXX.XXX.31.114

Rád bych se vás zeptal ti co už ze zvířat něco víte jestli je výhodné podnikat s prasaty,ovcemi,krávami a kozami...A rád bych se vás zeptal tímto na všechny zvířata zaráz co potřebují jak velkou ohradu kolik stojí kolik stojí malé kolik velkém kolik stojí mrtvé jaká krmiva potřebují jak je podojit jak zabít jak ztáhnout vlnu jak ostatní věci co onich víte a hlavně jestli je tato bramže výhodná na peníze jestli se něco vydělá každý kdo přispěje mi velice pomůže jsem začátečník děkuji..

14.7.2008 08:55
ajicek

XXX.XXX.9.242

kramnich napsal(a):
Rád bych se vás zeptal ti co už ze zvířat něco víte jestli je výhodné podnikat s prasaty,ovcemi,krávami a kozami...A rád bych se vás zeptal tímto na všechny zvířata zaráz co potřebují jak velkou ohradu kolik stojí kolik stojí malé kolik velkém kolik stojí mrtvé jaká krmiva potřebují jak je podojit jak zabít jak ztáhnout vlnu jak ostatní věci co onich víte a hlavně jestli je tato bramže výhodná na peníze jestli se něco vydělá každý kdo přispěje mi velice pomůže jsem začátečník děkuji..

Na to Vám tady nikdo neodpoví, to je opravdu rozsáhlé téma. Doporučuji jít pracovat na nějakou farmu, nebo zasednout do školních lavic nějaké zemědělské školy a dálkově obor dostudovat .

14.7.2008 09:56
kramnich

XXX.XXX.31.114

ajicek napsal(a):
Na to Vám tady nikdo neodpoví, to je opravdu rozsáhlé téma. Doporučuji jít pracovat na nějakou farmu, nebo zasednout do školních lavic nějaké zemědělské školy a dálkově obor dostudovat .

Jo to je jasné že neale jestli něco o tom víš tak mi napiš byl bych ti moc zavázán děkuji jelikož na takouvouto školu nechci

14.7.2008 10:00
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

kramnich napsal(a):

Já vám udělám rozcestník raz-dva
Jestli chcete lukrativní podnikání, tak na zemědělství okamžitě zapomeňte
Jestli se chcete živit a zvířata jsou vaším koníčkem, můžete ze svého koníčka udělat obživu. Chce to obrovské počáteční investice a musíte počítat s dlouhou dobou návratnosti - ve srovnání s obchodní činností je to doba přímo astronomická.
Aktuálně jsou nejhůř na tom prasata - jako s novým odvětvím bych s nimi nezačínala. Pastevní zvířata jsou na tom mnohem líp - předpokládá to ovšem dostatek ploch luk a pastvin a vyřídit si na ně dotace.
Ostatní podrobnosti, na které se ptáte, jsou opravdu velmi široké téma. Ale jestli máte dost času, polistujte si zde v diskuzi, určitě to tady najdete

14.7.2008 10:04
kramnich

XXX.XXX.31.114

jirinajanickova napsal(a):
Jestli se chcete živit a zvířata jsou vaším koníčkem, můžete ze svého koníčka udělat obživu. Chce to obrovské počáteční investice a musíte počítat s dlouhou dobou návratnosti - ve srovnání s obchodní činností je to doba přímo astronomická.
Aktuálně jsou nejhůř na tom prasata - jako s novým odvětvím bych s nimi nezačínala. Pastevní zvířata jsou na tom mnohem líp - předpokládá to ovšem dostatek ploch luk a pastvin a vyřídit si na ně dotace.
Ostatní podrobnosti, na které se ptáte, jsou opravdu velmi široké téma. Ale jestli máte dost času, polistujte si zde v diskuzi, určitě to tady najdete

Děkuji vám hodně takže myslíte že chov prasat,ovcí,skotu a koz není výnosný???ano??A jestli byste vyl tak laskav překopírujtemi tu zprávu jestli víte kde je děláseto tak že vezmete celý příspěvek zmáčknete na myši levé tlačítko a držíte až nemáte celý příspěvek modrý pak dáte ctrl+v a tam kde to chcete dát dáte ctrl+c a máte to díky..

14.7.2008 17:00
jeduvka

XXX.XXX.178.82

kramnich napsal(a):
Děkuji vám hodně takže myslíte že chov prasat,ovcí,skotu a koz není výnosný???ano??A jestli byste vyl tak laskav překopírujtemi tu zprávu jestli víte kde je děláseto tak že vezmete celý příspěvek zmáčknete na myši levé tlačítko a držíte až nemáte celý příspěvek modrý pak dáte ctrl+v a tam kde to chcete dát dáte ctrl+c a máte to díky..

milý Honzíku
a co takhle dát si tu námahu a vyhledat si potřebné informace na skotu, prasatech, zde; a taky na jiných serverech......... Nejen Seznam hýbe NETem.
Nakonec znalosti si do hlavy musíte nalít sám a v zemědělství zlátnou koncem léta pole, ale ne příjmy z nich a zvířat.
Postup k uložení informací do složky jste popsal dpbře, tak s tím nebudete mít problém. No a pracovat s informacemi snad umíte. A s lopatou a vidlemi se naučíte rychle
Martina

14.7.2008 17:48
janiska

XXX.XXX.114.49

jirinajanickova napsal(a):

milý Jeníčku,zvířatům my blázni propadáme,doplácíme na ně a příliš nevyděláme.Ale máme je rádi.A nevyměnili bychom je,ale nikdy na nich nezbohatneme.

14.7.2008 21:42
kozozrout

XXX.XXX.237.51

janiska napsal(a):
milý Jeníčku,zvířatům my blázni propadáme,doplácíme na ně a příliš nevyděláme.Ale máme je rádi.A nevyměnili bychom je,ale nikdy na nich nezbohatneme.

Honzo, vy jste určitě slyšel tu pohádku o kozách, co kakají zlaté bobky. Když se dáte na jejich chov, a budete to dělat 24 hodin denně rukama a srdíčkem, tak se vám třeba podaří jeden zlatý bobek. Ale možná to bude odlesk od sluníčka. Zaručit můžeme jen milou společnost báječných zvířátek, které umí odplatit vaši péči a lásku. V dnešní době tato práce není ceněna ani společensky ani finančně. Jarmila - kozí farma ROZINKA

15.7.2008 08:33
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

kramnich napsal(a):

Máte ty tlačítka přehozené, jestli dobře vidím
Označit text modře, ctrl + C(opírovat), najít umístění a ctrl + V(ložit)
Kdyby se zemědělstvím nedalo vůbec uživit, už by v Čechách nebylo zemědělců - ono i tak je jich jak šafránu a ještě jich ubývá... Bohužel víc než o selské práci je to o získávání dotací - máme farmu s pastevním dobytkem a 80% ekonomiky dělají dotace...

15.7.2008 10:28
ambra

XXX.XXX.23.1

kramnich napsal(a):

pro kramnich: tak pokud chcete bejt zlatokopem jste na výborný cestě, ale zkuste se poohlednout po nějakejch zlatejch dolech, tam si s těma šutrama určitě poradíte. JInak mě Váš dotaz strašně pobavil..... chtít vydělat v zemědělství a ještě bez praxe a zkušenosti, vzdělání = další krásná reportáž pro novu. A na to na co se tu ptáte Vám jistě rádi odpoví v lavicích každé zemědělské školy v cele ČR.

A pro všechny ostatní máte naprostou pravdu bez toho, aby vás to bavilo se tím živit nedá! A moc Vám přeju, aby se Vám dál dařilo, protože život českýho zemědělce není zrovna žádnej med.

15.7.2008 18:43
hannah

XXX.XXX.5.49

ambra napsal(a):
pro kramnich: tak pokud chcete bejt zlatokopem jste na výborný cestě, ale zkuste se poohlednout po nějakejch zlatejch dolech, tam si s těma šutrama určitě poradíte. JInak mě Váš dotaz strašně pobavil..... chtít vydělat v zemědělství a ještě bez praxe a zkušenosti, vzdělání = další krásná reportáž pro novu. A na to na co se tu ptáte Vám jistě rádi odpoví v lavicích každé zemědělské školy v cele ČR.

A pro všechny ostatní máte naprostou pravdu bez toho, aby vás to bavilo se tím živit nedá! A moc Vám přeju, aby se Vám dál dařilo, protože život českýho zemědělce není zrovna žádnej med.

Jojo, už spisovatel M. Pagnol napsal, že :
"Člověk může přijít na mizinu třemi způsoby. Jsou to ženy, karban a zemědělství. Zemědělství je způsob nejrychlejší a nejméně příjemný."

15.7.2008 20:38
jeduvka

XXX.XXX.178.82

hannah napsal(a):
Jojo, už spisovatel M. Pagnol napsal, že :
"Člověk může přijít na mizinu třemi způsoby. Jsou to ženy, karban a zemědělství. Zemědělství je způsob nejrychlejší a nejméně příjemný."

och, pst. Co kdyby sem zabrousil můj milovaný. Maluji mu svůj zemědělskochovatelský podnikatelský úlet cukrkandlově růžově a lukrativně. Dovol, drahá hannah, abychom se o drobné doma hádali až na přesrok. On už mi začal pomáhat s technologickým zázemím..... Nemohu si dovolit ho teď zmrazit tajenou a pravdivou realitou. Sbíječka není nástroj pro dívčí ručky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík