Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2006 09:42

nevíte něco o chovu těchto ovcí?Případně kdo a kde je chová. Dík David.

12.7.2006 11:12

puffer napsal(a):

Zdravím Vás Davide. Podařilo se Vám sehnat nějaký kontakt?Také bych měl o pár kousků zájem. Myslím, že v republice v žádném soukromém chovu nejsou ( pouze v ZOO). Pokud máte o ovce stále zájem kontaktujte mě prosím na email: Zbyny@seznam.cz, Zbyněk

23.7.2006 13:00

puffer napsal(a):

Take by me to velmi zajimalo. V Zermattu jsou uplne vsude a jsou uzasne mazlive, maji nadhernou srst. Az pretahnu fotky z dovci do PC, tak sem hodim jedno uzasne miminko

Kolik muze takova ovce stat? Jsou pro ni u nas vubec vhodne podminky?

26.7.2006 23:55

puffer napsal(a):

Myslím, že je chovají v zoopparku v Chomutově.Zkuste zapátrat, i zooparky prodávají přebytky svých zvířat... Jitka

26.10.2006 18:12

jitka napsal(a):
Myslím, že je chovají v zoopparku v Chomutově.Zkuste zapátrat, i zooparky prodávají přebytky svých zvířat... Jitka

Našla jsem na netu fotku walliské ovečky, je úžasná. Už se vám ji povedlo sehnat? Jestli ano, pošlete nějaké foto.

1.11.2006 10:22

puffer napsal(a):

Tohle jsou ovce ze zoo Chomutov mají jich tam prý 7 kusů, našla jsem je na http://zoopark.cz
taky se mi moc líbí.

9.12.2006 19:30

puffer napsal(a):

konecne ta slibovana fotka

9.1.2007 20:58

nickdo napsal(a):
konecne ta slibovana fotka

Pokud si poradíte s Němčinou.
Tak tady: http://www.sn-verband.ch
Já bydlím u Německorakouskejch hranic a sem tam tady taky tyhle ovečky vidím.

12.1.2007 15:07

luciarb napsal(a):

Přeji hezký den,
super stránky škoda, že neovládám němčinu,zajímalo by mne jestli chov těhle nádherných oveček je náročný či nikoli, nikde jsem se o nich na českých stránkách nic nedočetl.D.

13.1.2007 20:45

puffer napsal(a):
Přeji hezký den,
super stránky škoda, že neovládám němčinu,zajímalo by mne jestli chov těhle nádherných oveček je náročný či nikoli, nikde jsem se o nich na českých stránkách nic nedočetl.D.

Dobrý den,
Údajně je to naprosto robustní a nenáročné plemeno, přizpůsobené na tvrdé podmínky ve vysokých horách, a prý neutíkaj - jsou věrný svejm pastvinám. A taky jsou prej dost tvrdohlavý a mnohá borderka na nich zkrachuje.
Má 3-4kg vlny a průměrně 1,3 -1,5 jehňat.
Jo - a nezapomeňte že i takovej krásnej -125ti kilovej drobeček chce dvakrát ročně ostřihat...
S pozdravem
Lucie

17.1.2007 11:31

luciarb napsal(a):

My tyto ovečky také scháníme, jsou moc krásné. Lesopark Chomutov by na jaře nějaké púřebytky prodal, ale bohužel je to všechno příbuzné, takže jsme se rozhodli pro dovoz. Zatím máme kontakty jen do Švýcarska a s dovozem odtud nemáme zkušenosti (nejsou v unii). Ještě se pokusíme nakontaktovat někoho v Německu nebo Rakousku (odtud není problém, přivezli jsme si 2x burské kozy). Tak až budu vědět, dám zprávu. Pavlína

17.1.2007 18:11

knavova napsal(a):
My tyto ovečky také scháníme, jsou moc krásné. Lesopark Chomutov by na jaře nějaké púřebytky prodal, ale bohužel je to všechno příbuzné, takže jsme se rozhodli pro dovoz. Zatím máme kontakty jen do Švýcarska a s dovozem odtud nemáme zkušenosti (nejsou v unii). Ještě se pokusíme nakontaktovat někoho v Německu nebo Rakousku (odtud není problém, přivezli jsme si 2x burské kozy). Tak až budu vědět, dám zprávu. Pavlína

dobrý večer,
V případě potřeby bych mohla pomoci - při vyřizování či shánění - žiju v Německu na hranicích s Rakouskem a občas je tady vidím... tuším že je chovatel v Kitzbühlu.... to je tak púlhodiny od nás...
S pozdravem Lucie

20.1.2007 14:33

luciarb napsal(a):
dobrý večer,
V případě potřeby bych mohla pomoci - při vyřizování či shánění - žiju v Německu na hranicích s Rakouskem a občas je tady vidím... tuším že je chovatel v Kitzbühlu.... to je tak púlhodiny od nás...
S pozdravem Lucie

Určitě budeme rádi, když někde budeme mít spřízněnou duši. Zatím čekám, co mi odpoví ten dobrý člověk ze Švýcarska. Už se na ně moc těším, ty jehňátka musejí být boží.

31.3.2007 17:01

knavova napsal(a):
Určitě budeme rádi, když někde budeme mít spřízněnou duši. Zatím čekám, co mi odpoví ten dobrý člověk ze Švýcarska. Už se na ně moc těším, ty jehňátka musejí být boží.

Dobrý den, také již delší dobu sháním toto plemeno ovcí, nebo aspoň někoho, kdo by byl ochoten dovoz uskutečnit.. Pokud by jste je chtěla přívézt, určitě bych měl o menší stádečko zájem. Náklady na dovoz bych uhradil. V případě zájmu mě porsím kontaktujte na Zbyny@seznam.cz. Předem díky, Zbyněk

1.4.2007 19:41

zbyny napsal(a):
Dobrý den, také již delší dobu sháním toto plemeno ovcí, nebo aspoň někoho, kdo by byl ochoten dovoz uskutečnit.. Pokud by jste je chtěla přívézt, určitě bych měl o menší stádečko zájem. Náklady na dovoz bych uhradil. V případě zájmu mě porsím kontaktujte na Zbyny@seznam.cz. Předem díky, Zbyněk

A o kolik kousků byste měl zájem. Aby se nám to vešlo. My bychom chtěli 2 - 3 březí ovečky a nepříbuzného beránka. Jenže mi pojedeme asi s koňským vozíkem, tak si myslím, že více se tam nevejde. Zatím se domlouváme s jedním chovatelem v Rakousku, ale je to ještě takové syrové. Ale uvidíme, co dál. Pavlína

Přidejte reakci

Přidat smajlík