4 měsíční kozička a vemínko ??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.7.2008 21:07
jitka

XXX.XXX.10.139

Koupili jsme kozičku.Není to naše první ani jediná koza, ale nikdy jsem se nesetkala s tím, aby 4 měsíčnímu kůzleti takhle rostlo vemínko. Co Vy na to ??

1.8.2008 08:55
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

jitka napsal(a):
Koupili jsme kozičku.Není to naše první ani jediná koza, ale nikdy jsem se nesetkala s tím, aby 4 měsíčnímu kůzleti takhle rostlo vemínko. Co Vy na to ??

Přesně takhle vypadalo vemínko mojí nezapomenutelné Soničky. Byla to první kozička s papírama, kterou jsem si kupovala, a já blbka jsem se při nákupu vůbec na to vemínko nepodívala - no začátečník . Pak jsem se doma tloukla do hlavy - už jsem totiž viděla, jak mi tam chodí koza s příšerně šišatým vemenem . Opak byl pravdou. Již v poslední třetině březosti se vemínko porovnalo a naopak bylo pak naprosto souměrné, jako vysoustruhované, a to i později ve stavu zaprahlosti - to zas u některých jiných koz, které v plné laktaci mají vemeno souměrné, když začnou zaprahovat, vemeno trošku zešišatí.
Soňa mi krásně dojila, dala 12 kozlíků a 3 kozičky, měla jsem ji 8 let. Věčná škoda, že už není...

1.8.2008 21:20
farmar

XXX.XXX.233.210

jitka napsal(a):

Neměl by to být problém, bude z ní asi výborná dojnice. Jen doporučuji hlídat, jestli se sama necucá nebo jestli jí necucá nějaké kůzle poblíž.

Ivan

4.8.2008 18:20
jitka

XXX.XXX.10.139

farmar napsal(a):
Neměl by to být problém, bude z ní asi výborná dojnice. Jen doporučuji hlídat, jestli se sama necucá nebo jestli jí necucá nějaké kůzle poblíž.

Ivan

Díky za názor, mě nejde o šišatost vemínka - to věřím, že se srovná, ale spíš mě znepokojilo to, že už tak mladý koze roste vemínko, jiným našim mlaďoškám rostlo až ve druhé polovině březosti...Tak jsem zvědavá,jaká z ní jednou bude dojnice

Přidejte reakci

Přidat smajlík