Mám takový dotaz, co potřebuju do výstavy koz abych se mohla zucastnit? Musí koza splnovat nejake predpoklady? Musím mít kozu s PP? Prosím o pomoc, a vůbec hodí se má koza na výstavu?
Díky, Leluška :-)
leluska
napsal(a):
Mám takový dotaz, co potřebuju do výstavy koz abych se mohla zucastnit? Musí koza splnovat nejake predpoklady? Musím mít kozu s PP? Prosím o pomoc, a vůbec hodí se má koza na výstavu?
Jeste jedna
leluska
napsal(a):
Eště další
Je to obycejna koza z dediny, otec byl barevny a matka zcela bila, vypada krizena s kamerunou,ale na kamerunku je moc velka,... Narodila se 1.kvetna 2005 a odchovala jiz dohromady 4 z 6 kuzlat....
leluska
napsal(a):
Je to obycejna koza z dediny, otec byl barevny a matka zcela bila, vypada krizena s kamerunou,ale na kamerunku je moc velka,... Narodila se 1.kvetna 2005 a odchovala jiz dohromady 4 z 6 kuzlat....
Určitě by bylo zajímavé uspořádat výstavu koz bez POP (ty s POP jsou všechny stejné ), bylo by jistě na co koukat. Taky máme strakatou kozu, tatínek hnědý, mamina sice zbarvením bílá, ale z bílé kozy po hnědém kozlovi. Foto nemám, musím to napravit.
leluska
napsal(a):
Pomozte, poradte,...
Leluško, pokud u Vás ve vsi organizují výstavu králíkáři a holubáři, tak určitě Vaší kozu jako zpestření uvítají. Ale pokud chcete jít na oficiální výstavu koz, např. pří příležitosti jako je TECHAGRO, Ovenálie na Zlobici, Trh plemenných kozlů v Přerově při celostátní výstavě hospodářských zvířat a podobně, doporučuji si udělat výlet teď na Zlobici, kde taková výstava bude. Podrobnosti na www.SCHOK.CZ Nebo, pokud jste od Brna dál (Zlobice je kopec nedaleko Brna), tak najít u Vás v kraji trh plemenných kozlů, budou teď v září po celé republice a tam si zajet.
Ivan
leluska
napsal(a):
Pomozte, poradte,...
16.8.-17.8.2008
O V E N Á L I E Zlobice 2008.
V sobotu a v neděli 16. a 17.srpna 2008 se v areálu Zlobice v katastru obce Malhostovice uskuteční devátá celostátní výstava ovcí a koz. Tuto největší výstavu malých přežvýkavců u nás organizuje Svaz chovatelů ovcí a koz v ČR ve spolupráci se společností OVEKO a.s. Na výstavě se představí všechna významná plemena ovcí a koz chovaná v ČR a bude zaměřena na 80. výročí kontroly užitkovosti koz v ČR.
Ovčácké slavnosti OVENÁLIE Zlobice 2008 proběhnou za účasti významných hostů, výstava, soutěže a ukázky, nabídky produktů a výrobků jsou určeny nejen chovatele ovcí a koz.
Program:
Slavnostní zahájení
Devátá celostátní výstava ovcí a koz
Seminář k 80. výročí kontroly užitkovosti koz, ocenění předních chovatelů a plemenářských pracovníků
Soutěžní přehlídka výrobků z kozího mléka
Vystoupení Goralů z Košařisek
Ukázky střiže ovcí
Ukázky ovládání ovčáckých psů - ovládání ovcí, koz
Ukázky zpracování ovčí vlny
Ukázka tradičního zpracování ovčího mléka
Soutěže a aktivity pro příchozí:
Řemeslná dílna, zpracování vlny, výroba upomínkových předmětů
soutěž v pojídání halušek s brynzou,
soutěž v odhadu hmotnosti zvířat
další soutěže pro děti
Prodej výrobků z našich farem, chovatelských potřeb, pomůcek na zpracování vlny a dalšího zboží
Ochutnávka ovčích a kozích specialit
Sobotní program bude zakončen posezením návštěvníků a taneční zábavou pro chovatele a návštěvníky za hudebního doprovodu kapely Nová tchýně.
Po celou dobu Ovenálií budou probíhat soutěže a ukázky uvedené v programu. Areál Zlobice bude otevřen pro diváky denně od 10 hodin do pozdního večera.
Občerstvení prodej výrobků z chovu ovcí a koz bude pro návštěvníky zajištěn.
Do místa konání v areálu Zlobice se dostanete z Brna směrem na Svitavy, v obci Lipůvka za restaurací Formanka odbočíte na Tišnov, za vesnicí na vrcholu stoupání v lese asi po jednom kilometru opět odbočíte vlevo po panelové cestě 3 km k areálu.
Ivan
maťa

XXX.XXX.31.114
leluska
napsal(a):
Zdravím Vás Ivane, po dlooouhééé době
Uvažuju, zda letos na ty Ovenálie zase nejuknout.....i s kavkazákem a ovčákem Pejsci tam stále mohou?
maťa
napsal(a):
Zdravím Vás Ivane, po dlooouhééé době
Uvažuju, zda letos na ty Ovenálie zase nejuknout.....i s kavkazákem a ovčákem Pejsci tam stále mohou?
Ahojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj! Maťo
To je to tvoje kavkazácké štěně????????????, Rádi tě na Zlobici uvítáme, ale abys jela na tu správnou Zlobici. Ne, že skončíš v bažině u Zlobra a budeš křičet. "Nikdo ani hnout, mám draka a nebojím se ho použít!!!!!!!!!
Ivan
maťa

XXX.XXX.31.114
farmar
napsal(a):
Ahojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj! Maťo
To je to tvoje kavkazácké štěně????????????, Rádi tě na Zlobici uvítáme, ale abys jela na tu správnou Zlobici. Ne, že skončíš v bažině u Zlobra a budeš křičet. "Nikdo ani hnout, mám draka a nebojím se ho použít!!!!!!!!!
Ivan
No joooo, to je to 23 měsíční štěně, a to já jich mám víc Ještě mám jedno 10-ti měsíční
Ovčácké
Určo už bysme jeli na tu správnou Zlobici, ne jak minule
Ha!!! Draka teda mám, ale použít se ho bojíííííím, je to ještě štěňáááátko Musím ho chránit a ochraňovat před zlým, ošklivým světem
maťa

XXX.XXX.31.114
leluska
napsal(a):
Já jen doufám, že se nic nepotento....si vždycky něco naplánuju a von mi to ten život tak krásně zasekne, že bych brečela
Takže neplánuju nic a uvidím v daný den ráno
Není nad to, se nikam netěšit
maťa

XXX.XXX.31.114
leluska
napsal(a):
A jak se mají zvířátka u vás? Co pesani, kravičky, ovečky, kozičky.....???? Nějaký fotky by asi nebyly, že?
maťa
napsal(a):
A jak se mají zvířátka u vás? Co pesani, kravičky, ovečky, kozičky.....???? Nějaký fotky by asi nebyly, že?
Tak speciálně pro Maťu a i pro ostatní pár foteček zvířátek.
Tady jsou, když se seběhnou na rohlík nebo suchý kousek chleba.
farmar
napsal(a):
Tak speciálně pro Maťu a i pro ostatní pár foteček zvířátek.
Tady jsou, když se seběhnou na rohlík nebo suchý kousek chleba.
Nebo když Laura vyškemrá od Blaničky jablíčko. Jsou to takové trochu přerostlé hnědá kozy.....
farmar
napsal(a):
Nebo když Laura vyškemrá od Blaničky jablíčko. Jsou to takové trochu přerostlé hnědá kozy.....
Pejsků se taky letos urodilo. Pokud někdo potřebuje hlídače ke stádu, ještě by se našla fenečka, navyklá na zvířátka a ochotná si zvyknout na nového páníčka.
farmar
napsal(a):
Pejsků se taky letos urodilo. Pokud někdo potřebuje hlídače ke stádu, ještě by se našla fenečka, navyklá na zvířátka a ochotná si zvyknout na nového páníčka.
U žrádla je někdy docela tlačenice.....
farmar
napsal(a):
U žrádla je někdy docela tlačenice.....
...takže zaplať pánbůh za novou pastvinu. Sice je to samá kopřiva, ale my se tím prokoušeme.....
farmar
napsal(a):
...takže zaplať pánbůh za novou pastvinu. Sice je to samá kopřiva, ale my se tím prokoušeme.....
Počkat, takže koza nemusí mít papíry?!
farmar
napsal(a):
16.8.-17.8.2008
O V E N Á L I E Zlobice 2008.
V sobotu a v neděli 16. a 17.srpna 2008 se v areálu Zlobice v katastru obce Malhostovice uskuteční devátá celostátní výstava ovcí a koz. Tuto největší výstavu malých přežvýkavců u nás organizuje Svaz chovatelů ovcí a koz v ČR ve spolupráci se společností OVEKO a.s. Na výstavě se představí všechna významná plemena ovcí a koz chovaná v ČR a bude zaměřena na 80. výročí kontroly užitkovosti koz v ČR.
Ovčácké slavnosti OVENÁLIE Zlobice 2008 proběhnou za účasti významných hostů, výstava, soutěže a ukázky, nabídky produktů a výrobků jsou určeny nejen chovatele ovcí a koz.
Program:
Slavnostní zahájení
Devátá celostátní výstava ovcí a koz
Seminář k 80. výročí kontroly užitkovosti koz, ocenění předních chovatelů a plemenářských pracovníků
Soutěžní přehlídka výrobků z kozího mléka
Vystoupení Goralů z Košařisek
Ukázky střiže ovcí
Ukázky ovládání ovčáckých psů - ovládání ovcí, koz
Ukázky zpracování ovčí vlny
Ukázka tradičního zpracování ovčího mléka
Soutěže a aktivity pro příchozí:
Řemeslná dílna, zpracování vlny, výroba upomínkových předmětů
soutěž v pojídání halušek s brynzou,
soutěž v odhadu hmotnosti zvířat
další soutěže pro děti
Prodej výrobků z našich farem, chovatelských potřeb, pomůcek na zpracování vlny a dalšího zboží
Ochutnávka ovčích a kozích specialit
Sobotní program bude zakončen posezením návštěvníků a taneční zábavou pro chovatele a návštěvníky za hudebního doprovodu kapely Nová tchýně.
Po celou dobu Ovenálií budou probíhat soutěže a ukázky uvedené v programu. Areál Zlobice bude otevřen pro diváky denně od 10 hodin do pozdního večera.
Občerstvení prodej výrobků z chovu ovcí a koz bude pro návštěvníky zajištěn.
Do místa konání v areálu Zlobice se dostanete z Brna směrem na Svitavy, v obci Lipůvka za restaurací Formanka odbočíte na Tišnov, za vesnicí na vrcholu stoupání v lese asi po jednom kilometru opět odbočíte vlevo po panelové cestě 3 km k areálu.
Ivan
Díky :-)
leluska
napsal(a):
Já se v tom právě nevyznám, nikdy jsem nějakou výstavu neviděla... Je mi 14 let a ráda bych něco se Sašenou provedla, vím vypadá to bláhově,ale jen tak pro zajímavost se ptám...
No tož sem nastudovala www.SCHOK.CZ a už su chytrá... Maximálně se s ní proběhnout...
maťa

XXX.XXX.31.114
farmar
napsal(a):
Ivane, moc moc děkuju za fotečky, jsou krásné! Vidím, že máte stále veselo a o zábavu postaráno
Štěnda jsou nádherná, njn, kterápak nejsou a ta medvídkovská jsou just k umuchlání
Agbíšek pastevce nezapře, a protože nemá ovečky, spokojil se tudle i s Jepicí Hlídal ji a pozoroval na chodbě tak dlouho, dokud jsem ji chuděrku nezachránila a nevyhodila ven
Když si vzpomenu, jak jsem tenkrát u vás na návštěvě tiše záviděla, že máte šarplanince a ještě štěnda k tomu, a dneska mám svého vysněného kavkazáčka doma, musím se usmívat
A je fakt, že moje očekávání ohledně kavkazáka, Agbar nezklamal, naopak! Jen jsem se utvrdila v tom, že přesně tohle hledám a že všechno je jen a jen o výchově a vzájemné důvěře