3kozenky-registrace-pokračování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.9.2008 14:24
vojtas

XXX.XXX.128.45

Hezký den všem milovníkům koz a ovcí...registrace hospodářství proběhla velmi rychle (2dny) a ted se mi vyřizuje objednávka ušních známek(dal jsem na doporučení a objednal si jich více) ted akorát řeším ještě jeden problém: jaké datumy mám psát-konkrétně do stajové registru a Hlášení o...když nevim kdy se koza narodila a nebyla nikdy registrovaná...ted ji budu přihlašovat kodem 28..děkuji za názory a rady vojtas

17.9.2008 14:30

vojtas napsal(a):
Hezký den všem milovníkům koz a ovcí...registrace hospodářství proběhla velmi rychle (2dny) a ted se mi vyřizuje objednávka ušních známek(dal jsem na doporučení a objednal si jich více) ted akorát řeším ještě jeden problém: jaké datumy mám psát-konkrétně do stajové registru a Hlášení o...když nevim kdy se koza narodila a nebyla nikdy registrovaná...ted ji budu přihlašovat kodem 28..děkuji za názory a rady vojtas

já nepsala žádné, myslím že je to v pokynech..

17.9.2008 15:34
petos

XXX.XXX.14.151

vojtas napsal(a):

Preji dobry den, chtel bych se Vas Vojto zeptat jakym zpusobem jste presne postupoval pri Vasi registraci? Ceka me totiz to same a prakticky si nevim poradne rady...Dekuji

17.9.2008 16:09
vojtas

XXX.XXX.128.45

petos napsal(a):
Preji dobry den, chtel bych se Vas Vojto zeptat jakym zpusobem jste presne postupoval pri Vasi registraci? Ceka me totiz to same a prakticky si nevim poradne rady...Dekuji

Je to tady už několikrát popisované ale budiž...základní stránkou..je www.cmsch.cz tam přejděte do rubriky Ústřední evidence-kliknete soubory ke stažení a najdete si tam registrační lístek-ten vyplnte a bud poštou nebo email to pošlete pracovníkovi přidělenému na Váš okres..ted Vám zkopíruju jak radili dál mě...a jak se řídím..

2, musíte objednat kozenám ušní známky - pokud odchováváte hodně kůzlat, tak s e vám vyplatí připsat k objednávce známek, že chcete poslat i aplikační kleště(jaké najdete v metodice navěšování - jsou různé druhy známek - vyberte si, které vám budou nejvíce vyhovovat).

3, Musíte známkami kozeny označit - někdo známku přidělává na obojek, kteýr dá koze jiný i dospělým nacvaká známky do uší ( u dospěláků je to horší, ale kůzlatům se známky aplikují snadno - mají ještě měkkou kůži) . Je na vás, jakým způsobem okozeny označíte, ale označené musí být.

4, Nahlásíte čísla známek do evidence - jak , tak to Vám přijde s pokyny pro chovatele.- aby jste ty kozeny měl nahlášeny ve stáji.

5, Teďka se povinně očkují všechny kozy, ovce a skot proti katarální horečce - platí to stát + EU. Musíte si, ale sám zařídit veterináře, který vám to naočkuje. Po 3 týdnech následuje přeočkování. ( také hrazeno státem + EU).

Přidejte reakci

Přidat smajlík