Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.9.2008 20:41
tichuna

XXX.XXX.63.124

Dobrý den, již s nevím rady, doma padají sázky zda je naše Vilma v tom nebo ne. Je u nás od května (registrovaná je, ušní známky máme v šuplíku po jisté zkušenosti, vím že se to nesmí, ale odmítám poté léčit roztržené a mokvající ucho). Přišla k nám vylínaná, teď už se zpravila, beran je u ní od začátku. Je to stroj na jídlo, přikládám fotky a ptám se zda je možné aby se ovce takto vypapala? Trávy mají dostatek, občas i nějaké jablíčko co spadne. Taková je již 3 měsíce, prosím poraďte mi co s ní. Neměla by mít nějakou dietu? Vemínko má miniaturní, nic se s ním neděje. Jsme začátečníci, ovce máme první rok, ale tohle nám nejde do hlavy. Jinak délka vlny od kůže cca 4cm. Děkuji za jakoukoliv reakci!!! Přeji všem hezký den Jana

19.9.2008 20:42
tichuna

XXX.XXX.63.124

tichuna napsal(a):
Dobrý den, již s nevím rady, doma padají sázky zda je naše Vilma v tom nebo ne. Je u nás od května (registrovaná je, ušní známky máme v šuplíku po jisté zkušenosti, vím že se to nesmí, ale odmítám poté léčit roztržené a mokvající ucho). Přišla k nám vylínaná, teď už se zpravila, beran je u ní od začátku. Je to stroj na jídlo, přikládám fotky a ptám se zda je možné aby se ovce takto vypapala? Trávy mají dostatek, občas i nějaké jablíčko co spadne. Taková je již 3 měsíce, prosím poraďte mi co s ní. Neměla by mít nějakou dietu? Vemínko má miniaturní, nic se s ním neděje. Jsme začátečníci, ovce máme první rok, ale tohle nám nejde do hlavy. Jinak délka vlny od kůže cca 4cm. Děkuji za jakoukoliv reakci!!! Přeji všem hezký den Jana

a ještě jedna ze předu

19.9.2008 20:50
tichuna

XXX.XXX.63.124

tichuna napsal(a):
a ještě jedna ze předu

a poslední v porovnání s ostatními

19.9.2008 20:59
judyna

XXX.XXX.220.2

tichuna napsal(a):
a poslední v porovnání s ostatními

Koukni na ni poránu- mimina jsou vpravo, vlevo bachory (po směru jízdy- neboli dívaje se odzadu)- asi je, zdá se mi ten pravý bok vyboulený- ale nažraná je dokonale (levý bok). Jinak bezpečně to poznáš podle nalévajícího se vemínka- pár dní před porodem. A je-li tam beran, tak není co řešit. Judyna

19.9.2008 21:35
tichuna

XXX.XXX.63.124

judyna napsal(a):
Koukni na ni poránu- mimina jsou vpravo, vlevo bachory (po směru jízdy- neboli dívaje se odzadu)- asi je, zdá se mi ten pravý bok vyboulený- ale nažraná je dokonale (levý bok). Jinak bezpečně to poznáš podle nalévajícího se vemínka- pár dní před porodem. A je-li tam beran, tak není co řešit. Judyna

Děkuji za odpověď, beranovi byly 3 měsíce, když k nám přišla, asi ještě ani nevěděl na co ho má. Nedávno se začal činit, ale na jiné ovečce, ale téhle si vůbec nevšímá, nebo spíš ona ho odhání. Budeme čekat, já stále tvrdím, že je v tom, ale ostatní se mi už smějí, je to 5 měsíců co je u nás, možná že měla říji mimo sezónu kdo ví. Obrátila jsem se na vás z důvodu obavy ohledně zatučnění, aby potom nebyl problém, poněvadž se nám stalo že jehně odumřelo na infarkt díky totálně zatučněným orgánům. Nevím čím to je, mají jen trávu, občas babi přinese rohlíky (má již zákaz) a teď ty jablka a švestky. Tloustnou všichni. Jsem ráda že jsou spokojené, ale zároveň se bojím aby to nedopadlo jako u otylých lidí.

21.9.2008 19:38
agentka

XXX.XXX.24.188

Tak naše oveny co jsem viděla skoky podle mých propočtů máme jehňata na ježíška a ty vypadají jak by měly rodit hned zítra jsou jen na zeleném , a co dají ovocné stromy , voda, liz - jak nafouké balony, a pokud váš beránek tak mladý tak počítejte nejspíš taky kolem těch vánoc. Anička

22.9.2008 15:35
tichuna

XXX.XXX.63.124

agentka napsal(a):
Tak naše oveny co jsem viděla skoky podle mých propočtů máme jehňata na ježíška a ty vypadají jak by měly rodit hned zítra jsou jen na zeleném , a co dají ovocné stromy , voda, liz - jak nafouké balony, a pokud váš beránek tak mladý tak počítejte nejspíš taky kolem těch vánoc. Anička

Nádherný ovečky, koukám taky pěkně kulaťoučké, takže je to všude stejné. O naší Vilmě: myslíme, tedy spíše bylo nám řečeno, že je to žírné merino, ale po pravdě jistí si nejsme. Koukala jsem na internetu po ovcích a nijak zvlášt mi žádnou nepřipomínala. PS. Moc se tešíme na nové přírůstky, ale strach mám jako kdybych rodila já...(aby se něco nepokazilo) Mějte se hezky, s pozdravem Jana

22.9.2008 18:24
tichuna

XXX.XXX.63.124

Krása, zpočátku jsme také přemýšleli o pořízení těchto oveček, ale nikdo je u nás n západě nemá, viděli jsme je na výstavě a moc se nám líbily, ale nakonec máme to co máme...

Moc hezká zvířata!!!!!!!!!!!!!!!!! Ať se jim daří!

22.9.2008 21:12
tichuna

XXX.XXX.63.124

My jsme nedaleko Chebu, také to znám, zvlášť když na jaře začala růst tráva, ovečky se mohly utlouct, ale bylo jí málo, tak jsme každý den jezdili na louku sekat do pytle vysokou trávu aby jsme jim přilepšili, sena měli hodně, ale jakmile vylezla tráva to bylo něco. Také jsem strašně ráda mezi nimi a koukám se jak si spokojeně chrupkají, pro to musí mít člověk cit. Už se těším až budu ve středním věku, zařekla jsem se že chci chovat stádo ovcí, ale uvidíme, doufám že se mi to vyplní, nějak mi přirostly k srdci. Můžu se zeptat, jaké hmotnosti dorůstají vaše ovce?

23.9.2008 21:05
tichuna

XXX.XXX.63.65

Malej nemá chybku, je jako pejsánek, moc se mi líbí!!!

24.9.2008 20:59
tichuna

XXX.XXX.25.153

Jsou úžasný, ten náš když se narodil taky honil slípky, hlavně kohouta toho si oblíbil, asi proto, že byl taky celý bílý. Ale brzy nám vyrostl z toho roztomilého jehňátka. Koukám, Vaše, jsou stále roztomilé, i beran je jako jehňátko. Inu až budu mít nějakou příležitost na koupi většího pozemku, nebudu váhat s výberem zvěře :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík