Hledají se mladí chovatelé ovcí a koz

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.10.2008 14:47
vojtas

XXX.XXX.128.45

Zdravím všechny milovníky těchto zvířat, rád bych tady našel mé vrstevníky +-20let, abych s nimi mohl pokecat, vyměnit si zkušenosti, rady apod. Bohužel nás chovatelů ubývá a mladých je opravdu velmi málo, tak se prosim ozvětě.
PS: věková hranice není určena

29.10.2008 15:17

vojtas napsal(a):
Zdravím všechny milovníky těchto zvířat, rád bych tady našel mé vrstevníky +-20let, abych s nimi mohl pokecat, vyměnit si zkušenosti, rady apod. Bohužel nás chovatelů ubývá a mladých je opravdu velmi málo, tak se prosim ozvětě.

Já se hlásím! Ale jsem mini chovatel (začínající) ve věku 22 let

Níže foto mých miláčků

29.10.2008 16:05
vojtas

XXX.XXX.128.45

chypi napsal(a):
Já se hlásím! Ale jsem mini chovatel (začínající) ve věku 22 let

Níže foto mých miláčků

Hurá, první..ahoj stani...co všechno máš za zvířata?

30.10.2008 10:29
jbulin

XXX.XXX.133.105

vojtas napsal(a):

Ahoň!
TAky se hlásim. Je mi 23 let. A mám doma kamerunské ovečky. Přikládám foto. Mějte se *Jimi*

30.10.2008 10:31
jbulin

XXX.XXX.133.105

jbulin napsal(a):
Ahoň!
TAky se hlásim. Je mi 23 let. A mám doma kamerunské ovečky. Přikládám foto. Mějte se *Jimi*

A ještě jedno foto. Prostě neodolám... ;) *Jimi*

30.10.2008 11:18

jbulin napsal(a):
A ještě jedno foto. Prostě neodolám... ;) *Jimi*

Ahoj, tak já mám páreček oveček

30.10.2008 11:19

chypi napsal(a):
Ahoj, tak já mám páreček oveček

Kozenku Emilku

30.10.2008 11:21

chypi napsal(a):
Kozenku Emilku

A koníka Apolla, ale říkáme mu Malej

30.10.2008 11:24

chypi napsal(a):
A koníka Apolla, ale říkáme mu Malej

Ježiš a málem bych zapoměla - 12 slepiček + kohouta

30.10.2008 11:52
jbulin

XXX.XXX.133.105

chypi napsal(a):
Ježiš a málem bych zapoměla - 12 slepiček + kohouta

No koukám, že toho máš vážně spoustu... To já mám "jen" 7 oveček a dva psy. A kde vůbec máš to svý hospodářství? Připojuju ještě fotku našeho kokříka Pedra. *Jimi*

30.10.2008 12:27

jbulin napsal(a):
No koukám, že toho máš vážně spoustu... To já mám "jen" 7 oveček a dva psy. A kde vůbec máš to svý hospodářství? Připojuju ještě fotku našeho kokříka Pedra. *Jimi*

Jsme z Chrástu u Plzně.. Koupili jsme s přítelem pozemek cca 1ha a pomalu budujem.. Ještě jsem zapoměla - taky mam dvě potkanice ale nemam fotku

30.10.2008 20:25
srdcus

XXX.XXX.85.65

vojtas napsal(a):

Taky bych se snad ještě mohla přidat (26), ale neřadila bych se mezi chovatele... spíš jen majitelka několika zvířat... pes, morčata, kůň a kozenka Jiřinka.

31.10.2008 07:24
tichuna

XXX.XXX.25.243

srdcus napsal(a):
Taky bych se snad ještě mohla přidat (26), ale neřadila bych se mezi chovatele... spíš jen majitelka několika zvířat... pes, morčata, kůň a kozenka Jiřinka.

Ahoj je mi 23, máme 3 ovce a 1 berana, staráme se o ně jak můžeme. Pro zvířata trpím, hlavně když jde do tuhého ohledně porodů... přidávám foto našich bobků.

31.10.2008 14:53
agentka

XXX.XXX.24.188

tichuna napsal(a):
Ahoj je mi 23, máme 3 ovce a 1 berana, staráme se o ně jak můžeme. Pro zvířata trpím, hlavně když jde do tuhého ohledně porodů... přidávám foto našich bobků.

Ahoj mě je 26 zvířata miluji pocházím z menšího statku a tak kolem všude trávy dost tak máme 8 oveček, králiky, kachny, krocany, slepice, morčata, nějaké okrasné ptactvo - pes a kočka je samozřejmost

31.10.2008 14:56
agentka

XXX.XXX.24.188

agentka napsal(a):
Ahoj mě je 26 zvířata miluji pocházím z menšího statku a tak kolem všude trávy dost tak máme 8 oveček, králiky, kachny, krocany, slepice, morčata, nějaké okrasné ptactvo - pes a kočka je samozřejmost

zapoměla jsem se podepsat -Anička Moravskoslezský kraj

1.11.2008 08:39
lajcsi

XXX.XXX.198.30

ahojte ja mám 24rokov a vlastním jednu kobylu, jednu ovečku, 4 kozi a dvoch psov NO......na jar plánujem zvýšiť počet oviec a kôz na 20

1.11.2008 19:30
magda

XXX.XXX.4.138

lajcsi napsal(a):
ahojte ja mám 24rokov a vlastním jednu kobylu, jednu ovečku, 4 kozi a dvoch psov NO......na jar plánujem zvýšiť počet oviec a kôz na 20

Ahojte všichni, je mi 28 let. S manželem chováme, koně, kozeny a pejsky. U zvířat jsem výrůstala a neměnila bych. A jsem moc ráda, že je vás víc mladých, kteří mají taky na prvním místě tyto zvířátka a moc vám za to děkuji.....Hodně štěstí a radosti s vašimi miláčky pá Magda....

1.11.2008 19:40
magda

XXX.XXX.4.138

magda napsal(a):
Ahojte všichni, je mi 28 let. S manželem chováme, koně, kozeny a pejsky. U zvířat jsem výrůstala a neměnila bych. A jsem moc ráda, že je vás víc mladých, kteří mají taky na prvním místě tyto zvířátka a moc vám za to děkuji.....Hodně štěstí a radosti s vašimi miláčky pá Magda....

A málem bych zapomněla na Zuzanku. Naše ochočené prasátko. Běhá s pejskama po dvoře....

1.11.2008 20:13
magda

XXX.XXX.4.138

magda napsal(a):
A málem bych zapomněla na Zuzanku. Naše ochočené prasátko. Běhá s pejskama po dvoře....

A kozenky Xena a Amálka....

3.11.2008 23:26
zam

XXX.XXX.195.250

vojtas napsal(a):

Já se hlásím jako současná chovatelka koníka a budoucí chovatelka všemožné hospodářská havěti a byla bych ráda, že až to začne, tak kdyby ste se hojně dělili o svoje informace a zkušenosti.

4.11.2008 17:14
vojtas

XXX.XXX.128.45

zam napsal(a):
Já se hlásím jako současná chovatelka koníka a budoucí chovatelka všemožné hospodářská havěti a byla bych ráda, že až to začne, tak kdyby ste se hojně dělili o svoje informace a zkušenosti.

Tak se nám to tu pěkně rozrůstá....super...jen chci poprosit pište prosim i kraje odkud jste....at máme představu....díky....jinak já jsem spíše "papírový" chovatel..jsem netušil kolik papírů bude s registrováním hospodářství a zvířat..

4.11.2008 18:19
srdcus

XXX.XXX.85.65

vojtas napsal(a):

Hlásím... okres Praha-východ
Taky jsem netušila kolik bude papírování s registrací jedné kozy...

4.11.2008 21:40
xverus

XXX.XXX.188.66

srdcus napsal(a):
Hlásím... okres Praha-východ
Taky jsem netušila kolik bude papírování s registrací jedné kozy...

Ahoj, máte všichni krásná zvířátka.
Taky se připojím. Je mi 22, Brno.
A zvěř - kobylka, poník, 2 kozenky, 2 fenky salašnice, kočky přistěhovalci, papouch, rybičky...
Koukám, že koníků je tu více. Chypi - koník má moc zajímavou barvu, myslím že už jsem ho zahlédla někde na koňském foru. Magdo - copak je to za koníky? Fauna trošku zkresluje, ale připomínají mi fríse.
Jo jo, registrace a papírování... Taky jsem minulý rok přihlašovala jednu kozenku a povídáním o registraci bavila všechny známé

Jinak výborný nápad - vůbec jsem nečekala, že nás tu bude tolik

4.11.2008 22:19
petra136

XXX.XXX.166.36

vojtas napsal(a):

Ahojky!!! Mě je 28 let (snad se ještě řadím mezi mladé chovatele ). Moje zvířectvo:
6 burských kozenek, kozel, jedna kříženka. Bulíček, kočka, sposta králíků a hejno slepiček sasexek. Jo a dvě morčata (každým dnem jich bude asi o dvě víc).
Liberecký kraj

4.11.2008 22:23
chypi

XXX.XXX.105.248

lajcsi napsal(a):

Ten je krásnej!!!!!! Přihoď víc foto! Nebo na koních

5.11.2008 10:00
maruskass

XXX.XXX.242.66

vojtas napsal(a):

Aj ja som tu! Mam 24 a k tomu 7 koziciek, 2 ovecky, 18 sliepociek, 2 psiky, 3 macicky, vtaciky a buduci rok pribudne konik a porodmi aj iny zverinec...
Fakt super napad, mladi sa tu asi velmi nevyjadruju..
Som z vych. Slovenska
Marus

5.11.2008 10:00
maruskass

XXX.XXX.242.66

maruskass napsal(a):
Aj ja som tu! Mam 24 a k tomu 7 koziciek, 2 ovecky, 18 sliepociek, 2 psiky, 3 macicky, vtaciky a buduci rok pribudne konik a porodmi aj iny zverinec...
Fakt super napad, mladi sa tu asi velmi nevyjadruju..
Som z vych. Slovenska
Marus

a este jedna

5.11.2008 10:03
maruskass

XXX.XXX.242.66

lajcsi napsal(a):

Konecne nieco zo Slovenska, a odkial si?

5.11.2008 10:45
magda

XXX.XXX.4.138

maruskass napsal(a):
a este jedna

Koníci jsou Frísánci. Jsou naší známé. Já mám dvě kobylky poloarabku a Česko-moravského belgika. Když jsem měla svatbu nebyl čas chystat naše koníky na focení a navíc Frísani vypadali líp, tak nějak elegantněj. Na svatebních fotkách by to vypadalo divněJemný koník vedle begana.

5.11.2008 11:00
magda

XXX.XXX.4.138

magda napsal(a):
Koníci jsou Frísánci. Jsou naší známé. Já mám dvě kobylky poloarabku a Česko-moravského belgika. Když jsem měla svatbu nebyl čas chystat naše koníky na focení a navíc Frísani vypadali líp, tak nějak elegantněj. Na svatebních fotkách by to vypadalo divněJemný koník vedle begana.

Moje oblíbená fotka ... naše superdojnice

5.11.2008 11:18
magda

XXX.XXX.4.138

magda napsal(a):
Moje oblíbená fotka ... naše superdojnice

Registrace je podle mě buzerace.... Spoustu známých s kým se bavím na to nadává. A o ušních známkách nemluvě hrůza.... Za chvíli to dopadne jako s hovězím. Zakážou nám porážet ovce, kozy a prasata doma. A nikdo mi nevymluví, že zákaz porážet doma hovězí je kvůli nemocem. Je to jen proto, že spoustu lidí to tak dělalo a jatkám utíkali peníze. Nedávno jsme dali starou krávu na jatka. Ne jenom, že nás to stálo spoustu peněz, ale i nám zkazili maso tím, že ho škaredě naporcovali a nějaké nám zmizelo!!!! Je mi z toho zle. Viz třeba výroba sýrů. Třeba v Rakousku, Chorvatsku ... kdekdo vyrábí sýry, prodává je někde u cesty před domem a bez problémů. A tady hrůza. Všechny ty předpisy, aby se člověk bál prodat někomu trochu mléka. Nedá se to takhle popisovat to bych se asi upsala. Nezbude mi nic než se obrnit trpělivostí a všechny ty jejich nesmyslné předpisy dodržovat.

5.11.2008 11:38
xverus

XXX.XXX.188.66

magda napsal(a):
Registrace je podle mě buzerace.... Spoustu známých s kým se bavím na to nadává. A o ušních známkách nemluvě hrůza.... Za chvíli to dopadne jako s hovězím. Zakážou nám porážet ovce, kozy a prasata doma. A nikdo mi nevymluví, že zákaz porážet doma hovězí je kvůli nemocem. Je to jen proto, že spoustu lidí to tak dělalo a jatkám utíkali peníze. Nedávno jsme dali starou krávu na jatka. Ne jenom, že nás to stálo spoustu peněz, ale i nám zkazili maso tím, že ho škaredě naporcovali a nějaké nám zmizelo!!!! Je mi z toho zle. Viz třeba výroba sýrů. Třeba v Rakousku, Chorvatsku ... kdekdo vyrábí sýry, prodává je někde u cesty před domem a bez problémů. A tady hrůza. Všechny ty předpisy, aby se člověk bál prodat někomu trochu mléka. Nedá se to takhle popisovat to bych se asi upsala. Nezbude mi nic než se obrnit trpělivostí a všechny ty jejich nesmyslné předpisy dodržovat.

Nad tím co bude raději ani nepřemýšlím. Domácího mléka a výrobků je u nás doma stále nedostatek, tak naštěstí prodej neřeším.

To musí být dvojka - arabka s belgikem Moje kobylka je taky arabka, plnokrevná. Takže jsou to frísové, svatba jako z pohádky A superdojnice - nemám slov

5.11.2008 11:56
magda

XXX.XXX.4.138

xverus napsal(a):
Nad tím co bude raději ani nepřemýšlím. Domácího mléka a výrobků je u nás doma stále nedostatek, tak naštěstí prodej neřeším.

To musí být dvojka - arabka s belgikem Moje kobylka je taky arabka, plnokrevná. Takže jsou to frísové, svatba jako z pohádky A superdojnice - nemám slov

U nás se mléko zatím taky stíhá spotřebovat. Dělám i sýry. Holky mi dojili každá denně 5 litrů. Arábci jsou úžasní. Nebyla by fotka kde je celá? V loni jsme měli hříbátko po QH je úplně úžasný andílek na to, že je to hřebec.

5.11.2008 12:00
magda

XXX.XXX.4.138

magda napsal(a):
U nás se mléko zatím taky stíhá spotřebovat. Dělám i sýry. Holky mi dojili každá denně 5 litrů. Arábci jsou úžasní. Nebyla by fotka kde je celá? V loni jsme měli hříbátko po QH je úplně úžasný andílek na to, že je to hřebec.

Ale dost už z koníkama. Je to přece o ovečkách a kozenkách.....ještě k těm ušním známkám. Soused musel utratit dvě ovečky. Nějaký chovatel jim přijel nandat známky a ovečkám to hnisalo a chytli nějakou otravu. Ještě, že koně zatím známky mít nemusí. A než volit pálení nechám dát raději čipy.

6.11.2008 10:52
zviratomill

XXX.XXX.107.24

magda napsal(a):
Ale dost už z koníkama. Je to přece o ovečkách a kozenkách.....ještě k těm ušním známkám. Soused musel utratit dvě ovečky. Nějaký chovatel jim přijel nandat známky a ovečkám to hnisalo a chytli nějakou otravu. Ještě, že koně zatím známky mít nemusí. A než volit pálení nechám dát raději čipy.

Já se zapojím,do registru mladých chvatelů, jestli na to mám teda ještě taky nárok, protože je mi už 29 jsem z Trutnovska z východních čech, původně panelákové dítěmomentálně pár let žijcí na polosamotě a náramě spokojená! Chovám, tři velký pesany, několik koček, slepiček, fretek, vjetnamáčků a teď momentálně mám 4 kozy CHovala jsem i králíky, ale od toho jsem musela upustit. Přes léto jsem u sebe na pastvě měla i několik oveček od kamarádky, ale nic naplat na komunikativnější kozy já nedám dopustit Do budoucna plánuju koníka, ale nejdřív mu musím připravit zázemí. Vaši koníci jsou nádherní a i zbytek zvířátek, moc pěkné fotečky. Já boužel teď žádnou přidat nemůžu, páč mám naprosto příšerný připojení a stránka se mi i bez fotky načítá věčnost, někdy i vůbec Až bude líp, určo něco ze svých miláčků přihodím
Hana zvířatomil

6.11.2008 11:44
roman bucan

XXX.XXX.158.238

vojtas napsal(a):

Ahoj ja se také hlasím my se také hlásíme jako mladý chovatele těchto zvířátek . I když nám už tahne na 36 ale na tom nezaleží protože zvířata chováme strašně dlouho a mladý se citíme stále .Sme teprvé začínajicí chovatele Kamerunských koz a doufám že přibude i jedna na mlíko . Ja se spíše soustředím na chov exotického ptactva ale dostal jsem od ženy nůž na krk budsi pořidíme i kozeny a nebo už nebude ani ptaček tak jsem tak jsem je teda koupil ale ted už toho nelituji.Jsme z Chvalšin u Českého Krumlova tak zatím ahoj
Pardon omylem se založíl nové téma .

6.11.2008 18:39
lajcsi

XXX.XXX.198.30

roman bucan napsal(a):
Ahoj ja se také hlasím my se také hlásíme jako mladý chovatele těchto zvířátek . I když nám už tahne na 36 ale na tom nezaleží protože zvířata chováme strašně dlouho a mladý se citíme stále .Sme teprvé začínajicí chovatele Kamerunských koz a doufám že přibude i jedna na mlíko . Ja se spíše soustředím na chov exotického ptactva ale dostal jsem od ženy nůž na krk budsi pořidíme i kozeny a nebo už nebude ani ptaček tak jsem tak jsem je teda koupil ale ted už toho nelituji.Jsme z Chvalšin u Českého Krumlova tak zatím ahoj
Pardon omylem se založíl nové téma .

Slovensko sa hlási Levický okres

6.11.2008 18:40
lajcsi

XXX.XXX.198.30

lajcsi napsal(a):
Slovensko sa hlási Levický okres

6.11.2008 19:11
srdcus

XXX.XXX.85.65

vojtas napsal(a):

Tak já mohu přidat svého trhače...

6.11.2008 19:14
srdcus

XXX.XXX.85.65

vojtas napsal(a):

A jedna s kobčou...

6.11.2008 20:34
xverus

XXX.XXX.188.66

magda napsal(a):

Tak tak, ať to tu nezaplácáme koňma Jsou kráásní. Ještě přidám tu fotku - no kde je celá, to je problém. Buď jsou koni rozmazaní nebo s hlavou v trávě Tak jednu rozmazanou, kde se i tváří jako arabka..

Ty známky - starší kozenka je dostala v 7mi letech, hojilo se hodně dobře, ale čas od času to trošku zahnisá. Mladá je má asi úplně od mala a za těch 5 měsíců co je u nás se jí uši ještě úplně nezahojily. Není to nijak hrozné, ale na uši si sáhnout nenechá. Když to srovnám s tetováním štěňat, tak za hodinu nevěděli, že je ucho bolelo. Myslela jsem jaké budou mít trauma a jen jsme je vyložili z auta, tak se začali za uši vesele tahat. Ale i tak už bych dalším štěňátkům dala raději čipy. Pro prcky to byl zbytečný stres.

6.11.2008 20:42
xverus

XXX.XXX.188.66

xverus napsal(a):
Tak tak, ať to tu nezaplácáme koňma Jsou kráásní. Ještě přidám tu fotku - no kde je celá, to je problém. Buď jsou koni rozmazaní nebo s hlavou v trávě Tak jednu rozmazanou, kde se i tváří jako arabka..

Ty známky - starší kozenka je dostala v 7mi letech, hojilo se hodně dobře, ale čas od času to trošku zahnisá. Mladá je má asi úplně od mala a za těch 5 měsíců co je u nás se jí uši ještě úplně nezahojily. Není to nijak hrozné, ale na uši si sáhnout nenechá. Když to srovnám s tetováním štěňat, tak za hodinu nevěděli, že je ucho bolelo. Myslela jsem jaké budou mít trauma a jen jsme je vyložili z auta, tak se začali za uši vesele tahat. Ale i tak už bych dalším štěňátkům dala raději čipy. Pro prcky to byl zbytečný stres.

Zajímalo by mě proč je ta fotka taková obří
Tak ještě kůzlata, ať tu není překoníkováno.

8.11.2008 16:21
anihak

XXX.XXX.21.90

vojtas napsal(a):

Zdravím vás, koupil jsem si letošního kozlíka Kam. zakrslého, ale mám teď trápení že je sám, protože k němu nemůžu sehnat kozenku. Moc naříká, hledal jsem všude možně v inzerci, ale nic. Nemůžete mě s tím někdo pomoci prosím? Asi jsem si měl koupit Holanské. Díky

8.11.2008 21:48
rezac1

XXX.XXX.50.44

anihak napsal(a):
Zdravím vás, koupil jsem si letošního kozlíka Kam. zakrslého, ale mám teď trápení že je sám, protože k němu nemůžu sehnat kozenku. Moc naříká, hledal jsem všude možně v inzerci, ale nic. Nemůžete mě s tím někdo pomoci prosím? Asi jsem si měl koupit Holanské. Díky

Ahoj jsem nováček v chovu ovcí,poradí někdo co a jak??Děkuji Jarda

21.11.2008 21:53
blondy1

XXX.XXX.18.30

rezac1 napsal(a):

AHOJ . TACHOVSKO SE HLÁSÍ . DVA KONĚ . PATNÁCT OVCÍ . HODNĚ KRÁLÍKŮ . DVANÁCT KOČEK . SEDM PSŮ A PŘÍTEL .

25.11.2008 07:44

vojtas napsal(a):

pridávam sa so svojim deveťčlenným stadečkom koz, slepičkami, králikmi psami a mačkami.

25.11.2008 12:17

mojtech napsal(a):
pridávam sa so svojim deveťčlenným stadečkom koz, slepičkami, králikmi psami a mačkami.

kozička Hviezdička

25.11.2008 15:27
jbulin

XXX.XXX.133.162

rezac1 napsal(a):

A s čím bys potřeboval poradit ?

25.11.2008 15:28
jbulin

XXX.XXX.133.162

rezac1 napsal(a):

A s čím bys potřeboval poradit? jbulin@seznam.cz

25.11.2008 15:47

mojtech napsal(a):
kozička Hviezdička

kratkoucha kozenka

26.11.2008 11:34
ovecka

XXX.XXX.56.118

blondy1 napsal(a):
AHOJ . TACHOVSKO SE HLÁSÍ . DVA KONĚ . PATNÁCT OVCÍ . HODNĚ KRÁLÍKŮ . DVANÁCT KOČEK . SEDM PSŮ A PŘÍTEL .

Zdravím Tachovsko, také z Tachovska. Nejsem sice už nejmladší, ale potěšilo mne, že se ozve také někdo z okolí. Myslím, že Va še ovečky jsem viděla v Chodském. Já mám 15 oveček SF a 4 berany, 27 slepic, 3 husy, 5 kačen, 1psa, 2 děti a manžela. Dana

29.11.2008 11:23
blondy1

XXX.XXX.22.71

ovecka napsal(a):
Zdravím Tachovsko, také z Tachovska. Nejsem sice už nejmladší, ale potěšilo mne, že se ozve také někdo z okolí. Myslím, že Va še ovečky jsem viděla v Chodském. Já mám 15 oveček SF a 4 berany, 27 slepic, 3 husy, 5 kačen, 1psa, 2 děti a manžela. Dana

Ahoj Dano z Tachovska . To asi nebyly moje ovečky . Zařezáváme pěkně doma . Nikam nechodíme . Mam 13 kusů připuštěno . Tak jsem zvědavá jaký budou potomci po tom našem Oskarovi . Mám ještě nějaké na prodej .

29.11.2008 11:48
ovecka

XXX.XXX.26.151

blondy1 napsal(a):
Ahoj Dano z Tachovska . To asi nebyly moje ovečky . Zařezáváme pěkně doma . Nikam nechodíme . Mam 13 kusů připuštěno . Tak jsem zvědavá jaký budou potomci po tom našem Oskarovi . Mám ještě nějaké na prodej .

Mě to tak připadlo, že jsou to ty co jsem viděla ny začátku léta v Chodském Újezdě, když jsem tam hledala ovečky jniného chovatele. Courala jsem za humny a tam se podobné pásly. Jenom si nejsem jistá tím kostelem. Máme taky berňačku, ale brambory nám nehlídá . Dana

2.12.2008 21:58
blondy1

XXX.XXX.22.71

ovecka napsal(a):
Mě to tak připadlo, že jsou to ty co jsem viděla ny začátku léta v Chodském Újezdě, když jsem tam hledala ovečky jniného chovatele. Courala jsem za humny a tam se podobné pásly. Jenom si nejsem jistá tím kostelem. Máme taky berňačku, ale brambory nám nehlídá . Dana

Krásný berňák . Ten náš mi do všeho kecá . Cokoliv dělám je se mnou . Když má náladu pomáhá mi i ovečky nahánět .

12.12.2008 12:28
scarter

XXX.XXX.248.17

mojtech napsal(a):
kratkoucha kozenka

Zdravím,
tak přemýšlím zda sem vůbec patřím. Věkem jsem necelých 18let, ale zda jsem chovatel... asi už ano. :)
Bydlím v bytě: 2(momentálně jedna půjčená takže 3) feny, 2kočky, 5morčat, králík, 4potkani, rybičky. Snad všechno. :D Teď do příštího týdne s onou půjčenou fenkou ještě 5štěňátek.

12.12.2008 14:34
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

scarter napsal(a):
Zdravím,
tak přemýšlím zda sem vůbec patřím. Věkem jsem necelých 18let, ale zda jsem chovatel... asi už ano. :)
Bydlím v bytě: 2(momentálně jedna půjčená takže 3) feny, 2kočky, 5morčat, králík, 4potkani, rybičky. Snad všechno. :D Teď do příštího týdne s onou půjčenou fenkou ještě 5štěňátek.

Aby to členství zde bylo "legální", bude to chtít ještě kozu nebo ovečku. Ale co není, může být, základ už je položen

12.12.2008 16:42
vojtas

XXX.XXX.128.45

jirinajanickova napsal(a):
Aby to členství zde bylo "legální", bude to chtít ještě kozu nebo ovečku. Ale co není, může být, základ už je položen

Když jsem toto téma založil, opravdu jsem nečekal tak velikou odezvu. Všem, kteří se ozvali moc děkuji a pokračujte i nadále. Původní myšlenkou bylo a je najít chovatele HOSPODÁŘSKÝCH zvířat, protože těch je opravdu málo. Psy, křečky,papoušky má v dnešíní době každý, ale hospodářská zvířata ne.(bohužel) Vojtas

13.12.2008 13:19
scarter

XXX.XXX.248.17

vojtas napsal(a):
Když jsem toto téma založil, opravdu jsem nečekal tak velikou odezvu. Všem, kteří se ozvali moc děkuji a pokračujte i nadále. Původní myšlenkou bylo a je najít chovatele HOSPODÁŘSKÝCH zvířat, protože těch je opravdu málo. Psy, křečky,papoušky má v dnešíní době každý, ale hospodářská zvířata ne.(bohužel) Vojtas

Já toto fórum našla kvůlu tomu, že přemýšlím o přestěhování na chalupu. Tam jsem si chtěla pořídit ovečky, ty malinké, babydoll. Do bytu se mi už vážně nevejdou!

19.12.2008 23:07
scarter

XXX.XXX.248.17

scarter napsal(a):
Já toto fórum našla kvůlu tomu, že přemýšlím o přestěhování na chalupu. Tam jsem si chtěla pořídit ovečky, ty malinké, babydoll. Do bytu se mi už vážně nevejdou!

Pěkné svátky a PF 2009

4.1.2009 09:53
blankaklvackova

XXX.XXX.189.161

vojtas napsal(a):

Zdravím z Prostějovska! Nejsem sice už nejmladší, ale také se hlásím k mladým chovatelům. Doma chovám 2 telátka, 2 prasátka, jednu kozu Kristýnku, psa Bena, asi 30 slepic, přes léto mívám 8 krůt a asi 13 králíků. Jsem ze Zdětína, malé vesničky poblíž Prostějova, a jsem zde jediná chovatelka. Nemám si ským na toto téma pokecat a ani s kým poradit o papírování. Proto jsem ráda za tyto stránky. Mrzí mě, že na Hané je tak málo chovatelů, asi je ta Haná nějaká zakletá. Hodně úpěchů přeji všem do nového roku. Blanka

6.1.2009 21:23
ambra

XXX.XXX.12.143

vojtas napsal(a):

No já jsem taky z Hané, ale chovatel nejsem. Moje zvířena, teda ta kterou jsem rodičom natahala od baráku a chytře si našla práci, do které mizím brzo ráno a večer se vracím, se musejí starat. Takže stádem koček počínaje, před dva hafáky špice až momentálně čtyřma ovečkama konče, z čehož nejstarší ovečce bude letos 7let a je to miláček.
A tady stádečko z loňského února i s měsíčnimi jehňaty.

6.1.2009 22:26
woldemortik

XXX.XXX.199.200

ambra napsal(a):
No já jsem taky z Hané, ale chovatel nejsem. Moje zvířena, teda ta kterou jsem rodičom natahala od baráku a chytře si našla práci, do které mizím brzo ráno a večer se vracím, se musejí starat. Takže stádem koček počínaje, před dva hafáky špice až momentálně čtyřma ovečkama konče, z čehož nejstarší ovečce bude letos 7let a je to miláček.

Ahoj já jsem chovala dříve ovečky měla jsem dve ovce a jednoho berana plemeno myslim romanovské.Naučila jsem si je na pískání.ale s důvodu nepřátelských sousedů jsem je musela dát pryč škoda měla jsem je moc ráda

7.1.2009 11:10
nehezacka

XXX.XXX.71.55

woldemortik napsal(a):
Ahoj já jsem chovala dříve ovečky měla jsem dve ovce a jednoho berana plemeno myslim romanovské.Naučila jsem si je na pískání.ale s důvodu nepřátelských sousedů jsem je musela dát pryč škoda měla jsem je moc ráda

ahoj,nejsme mladí,ale chovatelé snad jsme.4psi,1koza(snad březí),4kamer.ovce(snad březí),1beran,1 romanovka,prasata,slepice,1 králík,1 morče,andulky,hrdličky,rybičky,2 pískomilové.jo,ještě 3 kocouři

7.1.2009 16:39
kozozrout

XXX.XXX.237.51

blankaklvackova napsal(a):
Zdravím z Prostějovska! Nejsem sice už nejmladší, ale také se hlásím k mladým chovatelům. Doma chovám 2 telátka, 2 prasátka, jednu kozu Kristýnku, psa Bena, asi 30 slepic, přes léto mívám 8 krůt a asi 13 králíků. Jsem ze Zdětína, malé vesničky poblíž Prostějova, a jsem zde jediná chovatelka. Nemám si ským na toto téma pokecat a ani s kým poradit o papírování. Proto jsem ráda za tyto stránky. Mrzí mě, že na Hané je tak málo chovatelů, asi je ta Haná nějaká zakletá. Hodně úpěchů přeji všem do nového roku. Blanka

Ahoj Blanko, já jsem už starý chovatel věkem i délkou chovu, ale přesto se cítím mladá duchem. Jsem také od Prostějova. Takže blízko tvým směrem, když budeš něco potřebovat, jsem kousek od tebe. Zdravím i ambru, také jsi z Prostějovska? Jarmila - Kozí farma ROZINKA Čelechovice na Hané

7.1.2009 16:46
ambra

XXX.XXX.23.1

kozozrout napsal(a):
Ahoj Blanko, já jsem už starý chovatel věkem i délkou chovu, ale přesto se cítím mladá duchem. Jsem také od Prostějova. Takže blízko tvým směrem, když budeš něco potřebovat, jsem kousek od tebe. Zdravím i ambru, také jsi z Prostějovska? Jarmila - Kozí farma ROZINKA Čelechovice na Hané

Nene kdepak jsem z okr. Přerov, ale tady vlastně začíná podle pověsti o Ječmínkovi, Haná. No a když to vezmu po ovečkách tak ta první jela s kravulí ve vozíku na koně až Bruntálska. A jak vidno tak přežila a i se úspěšně rozmnožila, bábinka stará. A doufám, že ještě vydrží nějakejch těch 5let, protože je to miláček rozmazlenej a projde jí kde co.

9.1.2009 17:23
mon

XXX.XXX.75.223

nehezacka napsal(a):
ahoj,nejsme mladí,ale chovatelé snad jsme.4psi,1koza(snad březí),4kamer.ovce(snad březí),1beran,1 romanovka,prasata,slepice,1 králík,1 morče,andulky,hrdličky,rybičky,2 pískomilové.jo,ještě 3 kocouři

Ahojky! Rádi bychom se také přidali máme 2 perličky, 7 slepiček, 3 králíky, 2 psy NO, 2 kozičky, 2 ovečky, 2 koníky a kocoura Matyáše.Jižní Čechy

9.1.2009 17:25
mon

XXX.XXX.75.223

mon napsal(a):
Ahojky! Rádi bychom se také přidali máme 2 perličky, 7 slepiček, 3 králíky, 2 psy NO, 2 kozičky, 2 ovečky, 2 koníky a kocoura Matyáše.Jižní Čechy

A ještě snímeček.

2.2.2009 10:51
vojtas

XXX.XXX.60.43

mon napsal(a):
A ještě snímeček.

Zdrávim všechny mladé chovatele a chci se zeptat...máte už letos nové přírůstky???

2.2.2009 11:01
aaranka

XXX.XXX.102.200

vojtas napsal(a):

ahojky, tak mě je 29, utekla jsem z města a obklopila se zvířátky se kterými je mi nejlíp, máme koně, krávy, ovce, psy, kachny, nutrie, krůty, papoušky....Jestli máš chuť mrkni na naše stránky. Lenka
www.ranchlmnamelev.wbs.cz

2.2.2009 13:47
ambra

XXX.XXX.254.1

vojtas napsal(a):
Zdrávim všechny mladé chovatele a chci se zeptat...máte už letos nové přírůstky???

Letos naštěstí ještě ne. Ovečky si to takticky nechávaj až budu bez práce, abych si je mohla náležitě opečovávat a hlavně aby měl kdo přikrmovat jehňata z flašek, je mi jasný že dvě mi zase skončej v náhradní péči.

2.2.2009 14:55
aaranka

XXX.XXX.102.200

vojtas napsal(a):

Ahojky, máme už 4 jehňátka, o jedno jsme bohužel přišli.

3.2.2009 16:00
trava

XXX.XXX.165.57

aaranka napsal(a):
ahojky, tak mě je 29, utekla jsem z města a obklopila se zvířátky se kterými je mi nejlíp, máme koně, krávy, ovce, psy, kachny, nutrie, krůty, papoušky....Jestli máš chuť mrkni na naše stránky. Lenka
www.ranchlmnamelev.wbs.cz

Nazdárek se taky připojíme....kůzlátka...na sněhu

3.2.2009 16:02
trava

XXX.XXX.165.57

trava napsal(a):
Nazdárek se taky připojíme....kůzlátka...na sněhu

tak tady ta kůzlátka...

3.2.2009 16:05
trava

XXX.XXX.165.57

trava napsal(a):
tak tady ta kůzlátka...

a poslední at to tu moc nezasekáme...

5.2.2009 00:31
amadina

XXX.XXX.15.234

trava napsal(a):
a poslední at to tu moc nezasekáme...

AHOJ mě je 25 doma mám tři Shetlandy a v dubnu čekáme přírustek. Párek Slovenských čuvačů a jejich 8 štěnat. Potom dvě kozenky obě březí podle proporcí to tipuji min na dvojčata.Hromadu koček,Slepice kachny jsou samozřejmostí. Na jaře si chci pořídit ještě kravku a pár selat. Jsem kousek od Štětí severní čechy

6.2.2009 12:14
irenap

XXX.XXX.167.202

vojtas napsal(a):

Ahoj,
hlásí se další mladý chovatel. Věk zanedlouho 25 a bydlím mezi Havířovem a Českým Těšínem. Před třemi lety jsme si pořídili starý domeček a původně jsem chtěla koníka, bohužel při práci na směny a dálkovém studiu VŠ nebylo moc času. Tak jsem si pořídila ovce a kozy. Stádo (stádečko) činí momentálně 4 kozy, 3 ovce a 3 psi, za měsíc nás však čeká rozšíření o mimina.
Irena

11.2.2009 17:59
blankaklvackova

XXX.XXX.189.161

vojtas napsal(a):

ahoj prirustky zatim jeste nemam ale cekame v polovine brezna kuzlata,chtela bych se zeptat jestli muzu ted ostrihat koze paznechty,nebo mam pockat az porodi.strihala jsem je v lete a nejak zas moc vyrostly.uz jsem to zkousela vcera, ale koza na sebe nenechala vubec chytnout,pritom v lete pekne stala dik Blanka

15.2.2009 21:19
ambra

XXX.XXX.12.143

ambra napsal(a):

Tak já přidám našeho prvního letošního prcka dneska narozenýho. Foceno cca 2hodiny po porodu, tak je ještě takovej pomuchlaňoučkej.

21.2.2009 20:16
davies

XXX.XXX.135.78

vojtas napsal(a):

Já chovám kozu, pět ovcí a berana, kobylku, tele, králíky, tři psy, dva kocoury, kachny a osmáka. Letos se mi narodilo 10 jehnat, ale bohužel jsem o 5 jehnat přišla, jsem z toho neštastná, jedno jsem měla nastěhovaný i v domě a stejně umřelo. Do letošního roku jsem nepřišla o jediný jehně a letos taková katastrofa. Kozu čekám, že porodí na konci března, tak jsem zvědavá, co z ní vypadne, loni měla trojčata. Lenka Jižní Čechy

21.2.2009 21:58
johndyx

XXX.XXX.87.2

nehezacka napsal(a):

Ahoj,
a tu romanovskou křížíte s Kamerunským beranem? nebo jak to máte. Děkuji Honza

22.2.2009 16:30
mylys

XXX.XXX.112.250

johndyx napsal(a):
Ahoj,
a tu romanovskou křížíte s Kamerunským beranem? nebo jak to máte. Děkuji Honza

Křížení kamerunek,odkaz na nemoder.fórum:http://www.ifauna. cz/rubriky/ diskuse/vypis. php?thema=681092&r=12(odstranit mezery)
Miloš

22.2.2009 18:47
danurba

XXX.XXX.190.165

davies napsal(a):
Já chovám kozu, pět ovcí a berana, kobylku, tele, králíky, tři psy, dva kocoury, kachny a osmáka. Letos se mi narodilo 10 jehnat, ale bohužel jsem o 5 jehnat přišla, jsem z toho neštastná, jedno jsem měla nastěhovaný i v domě a stejně umřelo. Do letošního roku jsem nepřišla o jediný jehně a letos taková katastrofa. Kozu čekám, že porodí na konci března, tak jsem zvědavá, co z ní vypadne, loni měla trojčata. Lenka Jižní Čechy

to jsme na tom podobně, obahnilo se mi 8 ovcí, dohromady měly 18 jehňat, ale 8 umřelo. U některých vím důvod, ale u některých ne, přitom pokaždý to vypadalo jinak, tak ani nevím, jestli mám něco řešit. Předloni jsem měla přes dvacet jehňat, z toho byly 3 úmrtí a letos tohle. Ještě k tomu mi pošla ovce, máma od dvou jehňat, představ si že na infarkt. Jehňata krmíme z flašky, naštěstí už jim je skoro měsíc, tak už začínají žrát seno. Máme po týhle ovci berana, tak se bojím, jestli třeba neměla srdeční vadu, kteru by ten beran třeba přenášel na jehňata a proto tolik padlých. Jsem rozhodnutá, jestli mi ještě nějaký umře, dám ho na pitvu, abych viděla.

5.4.2009 02:57
otaman1

XXX.XXX.95.187

vojtas napsal(a):

ahoj ja se taky hlásím, mám 5 koz, 20 králíků, 8 nutrií, slepice, leguána, želvy, činčily.
zde jsou fotky 2 koz a kozlat.

5.4.2009 03:00
otaman1

XXX.XXX.95.187

otaman1 napsal(a):
ahoj ja se taky hlásím, mám 5 koz, 20 králíků, 8 nutrií, slepice, leguána, želvy, činčily.
zde jsou fotky 2 koz a kozlat.

a zde je kozel Matěj/Honza

6.4.2009 12:36
cariadwr

XXX.XXX.74.195

vojtas napsal(a):

Ahoj, mladě se cítím, mladě vypadám a s přítelem chováme zwartbles na Třeboňsku Zatím jich máme 7 včetně jehňat a berana Beeedřicha, pak ještě jednu ovci voříškoidní a její 2 jehňata, kterých se ale budeme zbavovat, chceme čistý chov. ZW se nám zatím osvědčují, neztratili jsme ani 1 jehně, bylo to v pohodě.

6.4.2009 12:58
aropit

XXX.XXX.163.130

cariadwr napsal(a):
Ahoj, mladě se cítím, mladě vypadám a s přítelem chováme zwartbles na Třeboňsku Zatím jich máme 7 včetně jehňat a berana Beeedřicha, pak ještě jednu ovci voříškoidní a její 2 jehňata, kterých se ale budeme zbavovat, chceme čistý chov. ZW se nám zatím osvědčují, neztratili jsme ani 1 jehně, bylo to v pohodě.

Ahoj chovatele tak ja se kvam taky pridavam.je mi 23 a ma 5 koz stoho jsou 2 kozli Parek qvesanskych ovecek plus od soboty jehnatko. 12 chovnych kraliku a ktomu jeste 20 Amroxu a 10 rousnych tribarevnych.No jetoho jeste moc tak se mrknete na www.pitbullove.estranky.cz a nezapomente napsat do nastevni knihy.Lukas

Přidejte reakci

Přidat smajlík