Zdravím Vás, dnes se nám narodila 4 romanovská jehňata, 2 jsem našel ráno mrtvá, měla gelovatá kopýtky a nebyly vyvinuté vnitřnosti. Zbývající 2 už čile běhají a pijou. Kdy bych jim měl správně pověsit ušní známky? Mám je připravené, zítra ráno je pustím do stáda, přemýšlím je pověsit ještě před vypuštěním, pak už je budu horko těžko nahánět a chytat. Hlášení o narození mi je jasné, do 7 dnů nejpozději. Díky za radu.
brux
napsal(a):
Zdravím Vás, dnes se nám narodila 4 romanovská jehňata, 2 jsem našel ráno mrtvá, měla gelovatá kopýtky a nebyly vyvinuté vnitřnosti. Zbývající 2 už čile běhají a pijou. Kdy bych jim měl správně pověsit ušní známky? Mám je připravené, zítra ráno je pustím do stáda, přemýšlím je pověsit ještě před vypuštěním, pak už je budu horko těžko nahánět a chytat. Hlášení o narození mi je jasné, do 7 dnů nejpozději. Díky za radu.
Oficiálně do 3 dnů, ale počkejte až budou silnější.
brux
napsal(a):
Nebyly by nějaké fotečky?
judyna
napsal(a):
Do 24 hod musíte označit tak, aby nebyly zaměnitelná s jinými. Stále ušní známky do 2 měsíců, pokud se nepletu. Ale do 7 dnů nahlásit narození do Hradištka.
Naše jehňátka se narodila v pondělí , známky jsme dávali včera a jsou v pohodě , většinou tak třetí den nasazuji gumičku na ocásek a pátý den dáváme známky. Anička