Dnes se nám narodila romanovská jehňata, kdy mám pověsit známky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.12.2008 22:44
brux

XXX.XXX.166.34

Zdravím Vás, dnes se nám narodila 4 romanovská jehňata, 2 jsem našel ráno mrtvá, měla gelovatá kopýtky a nebyly vyvinuté vnitřnosti. Zbývající 2 už čile běhají a pijou. Kdy bych jim měl správně pověsit ušní známky? Mám je připravené, zítra ráno je pustím do stáda, přemýšlím je pověsit ještě před vypuštěním, pak už je budu horko těžko nahánět a chytat. Hlášení o narození mi je jasné, do 7 dnů nejpozději. Díky za radu.

14.12.2008 09:44
alina

XXX.XXX.96.246

brux napsal(a):
Zdravím Vás, dnes se nám narodila 4 romanovská jehňata, 2 jsem našel ráno mrtvá, měla gelovatá kopýtky a nebyly vyvinuté vnitřnosti. Zbývající 2 už čile běhají a pijou. Kdy bych jim měl správně pověsit ušní známky? Mám je připravené, zítra ráno je pustím do stáda, přemýšlím je pověsit ještě před vypuštěním, pak už je budu horko těžko nahánět a chytat. Hlášení o narození mi je jasné, do 7 dnů nejpozději. Díky za radu.

Oficiálně do 3 dnů, ale počkejte až budou silnější.

14.12.2008 12:25
pasacka

XXX.XXX.138.131

brux napsal(a):

Nebyly by nějaké fotečky?

14.12.2008 12:31
judyna

XXX.XXX.220.2

pasacka napsal(a):
Nebyly by nějaké fotečky?

Do 24 hod musíte označit tak, aby nebyly zaměnitelná s jinými. Stále ušní známky do 2 měsíců, pokud se nepletu. Ale do 7 dnů nahlásit narození do Hradištka.

14.12.2008 13:31
agentka

XXX.XXX.24.188

judyna napsal(a):
Do 24 hod musíte označit tak, aby nebyly zaměnitelná s jinými. Stále ušní známky do 2 měsíců, pokud se nepletu. Ale do 7 dnů nahlásit narození do Hradištka.

Naše jehňátka se narodila v pondělí , známky jsme dávali včera a jsou v pohodě , většinou tak třetí den nasazuji gumičku na ocásek a pátý den dáváme známky. Anička

16.3.2019 18:14
Lukyn1996

XXX.XXX.238.139

Oficiálně podle pravidel se musí jehňata označit nejdéle do 6měsíců od narození a nahlásit do 7 dnů od označení.

18.3.2019 08:54
dad

XXX.XXX.64.31

Lukin1996 - radši si to ještě jednou přečtěte, data uvádíte správně, ale ten Váš výklad je zavádějící

Přidejte reakci

Přidat smajlík