Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2009 10:35
aaranka

XXX.XXX.102.200

Prosím o radu, v pátek narozená dvojčata, ale matka jedno nepřijala. Přikládala jsem ovečku každou chvíli, ale dnes ráno byla bohužel mrtvá. To samé mám dnes u další ovce. Neví někdo co s tím? Potřela jsem jehně placentou, ale vše marné. Nejsou to prvorodičky.Díky za každou odpověď. Lenka

2.2.2009 10:47
vojtas

XXX.XXX.60.43

aaranka napsal(a):
Prosím o radu, v pátek narozená dvojčata, ale matka jedno nepřijala. Přikládala jsem ovečku každou chvíli, ale dnes ráno byla bohužel mrtvá. To samé mám dnes u další ovce. Neví někdo co s tím? Potřela jsem jehně placentou, ale vše marné. Nejsou to prvorodičky.Díky za každou odpověď. Lenka

Do 4 hodin po porodu se musí jehně napít mleziva!!!

2.2.2009 10:52
agentka

XXX.XXX.24.188

vojtas napsal(a):
Do 4 hodin po porodu se musí jehně napít mleziva!!!

Opravdu hlavně at se napije mleziva a pak přikládat k ovci co dvě hodiny - pokud si myslíte že opravdu ho ovce nepřijme tak bych začala s mléčnou náhražkou pro jehňata. Na nemoderované diskuzi toho o tom dost najdete.anička

2.2.2009 11:19
roklanka

XXX.XXX.7.16

aaranka napsal(a):

Stalo se mi to u kozy,mívala trojčata a pokaždé třetí nepřijala,odchovávala jsem je uměle.Pokud neoddojíte mléko,musíte přejít na Jehněsan,nebo kozí mléko,odchovávala jsem známým jehňata na kozím mléce.Krmila jsem je každé tři hodiny,ze začátku vypily 50-100ml teplého mléka.Projděte si nemoder.diskuzi je tam více rad.

Přidejte reakci

Přidat smajlík