Dobrý den chci se zeptat.mám ve svém stádu kamerunských koz jednu kozičku která má 4 cecky prej se tomu říka pastruky a proto se ptám jestli to vadí při jejím dalším chovu za žádnou cenu se jí nechci zbavyt a samostatně jí taky nechci vůbec mít když mám ve společné stádu i kozlíka tak se asi neubráním připuštění této kozičky a proto chci vědět jestli to není pro ní nebezpečné a jestli náhodou néma někdo něco podobného ve svém stádě dík za každou radu
roman bucan
napsal(a):
Dobrý den chci se zeptat.mám ve svém stádu kamerunských koz jednu kozičku která má 4 cecky prej se tomu říka pastruky a proto se ptám jestli to vadí při jejím dalším chovu za žádnou cenu se jí nechci zbavyt a samostatně jí taky nechci vůbec mít když mám ve společné stádu i kozlíka tak se asi neubráním připuštění této kozičky a proto chci vědět jestli to není pro ní nebezpečné a jestli náhodou néma někdo něco podobného ve svém stádě dík za každou radu
V čistokrevném chovu dojných koz je to vada a je dědičná,vylučuje z chovu.Jinak kozičce to nevadí,nebezpečné to není.
roman bucan
napsal(a):
Dobrý den, mám stejný problém u Holandské zakrslé kozičky a radil jsem se s chovatelem, který tyto kozičky chová již řadu let a tomu se stalo, že koza s pastruky měla omezenou průchodnost obou mléčných struků. Kůzlata se snažila sát o to intenzivněji až došlo k ukousnutí jednoho mléčného struku. Já osobně svou kozičku do chovu zařazovat nebudu po zkušenosti tohoto chovatele. S chovatelským pozdravem, Pavel.
roman bucan
napsal(a):
Mám ve svém stádě dvě nečistokrevné kozy,obě mají pastruky.Odchovávají kůzlata bez problémů,jedna má pravidelně trojčata,druhá dvojčata.Záleží jiště na velikosti pastruku.Nedoporučuji vám nechávat kozičku do chovu,je to vada.
roklanka
napsal(a):
Mám ve svém stádě dvě nečistokrevné kozy,obě mají pastruky.Odchovávají kůzlata bez problémů,jedna má pravidelně trojčata,druhá dvojčata.Záleží jiště na velikosti pastruku.Nedoporučuji vám nechávat kozičku do chovu,je to vada.
taky jsem teď po měsíci co kozičku mám,přišla na to, že má cecíky 3, jeden je malinký asi 2cm od toho co tam patří, při koupi, to nebylo vidět,teď nejdřív jsem myslela že je to klíště, kozička je naprosto úžasně hodná a krásná, je mi líto ji měnit za jinou se standartním počtem struků............
nedasetoaninapsat
napsal(a):
taky jsem teď po měsíci co kozičku mám,přišla na to, že má cecíky 3, jeden je malinký asi 2cm od toho co tam patří, při koupi, to nebylo vidět,teď nejdřív jsem myslela že je to klíště, kozička je naprosto úžasně hodná a krásná, je mi líto ji měnit za jinou se standartním počtem struků............
ja jsem si toho všimla u ovce až jsme ji střihali je pp,na vraceni majiteli už bylo pozdě od te doby měla 2 krat jehnata a bez problému pokud máte jenom kozulku pro radost a trochu mlíčka tak bych si ji nechala
oluska
napsal(a):
ja jsem si toho všimla u ovce až jsme ji střihali je pp,na vraceni majiteli už bylo pozdě od te doby měla 2 krat jehnata a bez problému pokud máte jenom kozulku pro radost a trochu mlíčka tak bych si ji nechala
no já si ji musim nechat, no řekněte, která koza má tak pěknou svatozář?!
nedasetoaninapsat
napsal(a):
no já si ji musim nechat, no řekněte, která koza má tak pěknou svatozář?!
a atletka........
peťak
napsal(a):
A co když má pastruky kozlík? Lze nad tím mávnout rukou nebo hrozí, že by jeho dcery potom také měly pastruky? (V rodině jinak žádné nikde nejsou - matka babička, prababička pohodě, z otcivy strany také nic...).
A sú to fakt pastruky? ďalšie dva mimo tých dvoch klasických?(pýtam sa tak divne lebo už som sa stretla s tým že niekto nevedel že aj cap môže mať "struky") Je divné ak sa to nevyskytlo 3generácie dozadu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ještě mě napadlo - a nemůže to být hermafrodit? Kdyby měl v sobě i samici, mohlo by to dávat větší smysl, že by měl pastruky...