Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2009 21:50
roman bucan

XXX.XXX.158.238

Dobrý den chci se zeptat.mám ve svém stádu kamerunských koz jednu kozičku která má 4 cecky prej se tomu říka pastruky a proto se ptám jestli to vadí při jejím dalším chovu za žádnou cenu se jí nechci zbavyt a samostatně jí taky nechci vůbec mít když mám ve společné stádu i kozlíka tak se asi neubráním připuštění této kozičky a proto chci vědět jestli to není pro ní nebezpečné a jestli náhodou néma někdo něco podobného ve svém stádě dík za každou radu

2.2.2009 23:48
roklanka

XXX.XXX.7.16

roman bucan napsal(a):
Dobrý den chci se zeptat.mám ve svém stádu kamerunských koz jednu kozičku která má 4 cecky prej se tomu říka pastruky a proto se ptám jestli to vadí při jejím dalším chovu za žádnou cenu se jí nechci zbavyt a samostatně jí taky nechci vůbec mít když mám ve společné stádu i kozlíka tak se asi neubráním připuštění této kozičky a proto chci vědět jestli to není pro ní nebezpečné a jestli náhodou néma někdo něco podobného ve svém stádě dík za každou radu

V čistokrevném chovu dojných koz je to vada a je dědičná,vylučuje z chovu.Jinak kozičce to nevadí,nebezpečné to není.

9.2.2009 10:59
pajce

XXX.XXX.0.234

roman bucan napsal(a):

Dobrý den, mám stejný problém u Holandské zakrslé kozičky a radil jsem se s chovatelem, který tyto kozičky chová již řadu let a tomu se stalo, že koza s pastruky měla omezenou průchodnost obou mléčných struků. Kůzlata se snažila sát o to intenzivněji až došlo k ukousnutí jednoho mléčného struku. Já osobně svou kozičku do chovu zařazovat nebudu po zkušenosti tohoto chovatele. S chovatelským pozdravem, Pavel.

9.2.2009 12:20
roklanka

XXX.XXX.6.33

roman bucan napsal(a):

Mám ve svém stádě dvě nečistokrevné kozy,obě mají pastruky.Odchovávají kůzlata bez problémů,jedna má pravidelně trojčata,druhá dvojčata.Záleží jiště na velikosti pastruku.Nedoporučuji vám nechávat kozičku do chovu,je to vada.

23.4.2009 16:08
nedasetoaninapsat

XXX.XXX.88.241

roklanka napsal(a):
Mám ve svém stádě dvě nečistokrevné kozy,obě mají pastruky.Odchovávají kůzlata bez problémů,jedna má pravidelně trojčata,druhá dvojčata.Záleží jiště na velikosti pastruku.Nedoporučuji vám nechávat kozičku do chovu,je to vada.

taky jsem teď po měsíci co kozičku mám,přišla na to, že má cecíky 3, jeden je malinký asi 2cm od toho co tam patří, při koupi, to nebylo vidět,teď nejdřív jsem myslela že je to klíště, kozička je naprosto úžasně hodná a krásná, je mi líto ji měnit za jinou se standartním počtem struků............

23.4.2009 16:52
oluska

XXX.XXX.39.212

nedasetoaninapsat napsal(a):
taky jsem teď po měsíci co kozičku mám,přišla na to, že má cecíky 3, jeden je malinký asi 2cm od toho co tam patří, při koupi, to nebylo vidět,teď nejdřív jsem myslela že je to klíště, kozička je naprosto úžasně hodná a krásná, je mi líto ji měnit za jinou se standartním počtem struků............

ja jsem si toho všimla u ovce až jsme ji střihali je pp,na vraceni majiteli už bylo pozdě od te doby měla 2 krat jehnata a bez problému pokud máte jenom kozulku pro radost a trochu mlíčka tak bych si ji nechala

24.4.2009 16:20
nedasetoaninapsat

XXX.XXX.65.103

oluska napsal(a):
ja jsem si toho všimla u ovce až jsme ji střihali je pp,na vraceni majiteli už bylo pozdě od te doby měla 2 krat jehnata a bez problému pokud máte jenom kozulku pro radost a trochu mlíčka tak bych si ji nechala

no já si ji musim nechat, no řekněte, která koza má tak pěknou svatozář?!

24.4.2009 16:25
nedasetoaninapsat

XXX.XXX.65.103

nedasetoaninapsat napsal(a):
no já si ji musim nechat, no řekněte, která koza má tak pěknou svatozář?!

a atletka........

26.4.2016 13:11
peťak

XXX.XXX.159.147

A co když má pastruky kozlík? Lze nad tím mávnout rukou nebo hrozí, že by jeho dcery potom také měly pastruky? (V rodině jinak žádné nikde nejsou - matka babička, prababička pohodě, z otcivy strany také nic...).

26.4.2016 13:28
moonika

XXX.XXX.151.160

peťak napsal(a):
A co když má pastruky kozlík? Lze nad tím mávnout rukou nebo hrozí, že by jeho dcery potom také měly pastruky? (V rodině jinak žádné nikde nejsou - matka babička, prababička pohodě, z otcivy strany také nic...).

A sú to fakt pastruky? ďalšie dva mimo tých dvoch klasických?(pýtam sa tak divne lebo už som sa stretla s tým že niekto nevedel že aj cap môže mať "struky") Je divné ak sa to nevyskytlo 3generácie dozadu.

26.4.2016 13:37
peťak

XXX.XXX.159.147

Jo jo, máme těch kozlíků víc, takže jsme si už všimli, že mají struky , tento je má ale dvojité...

26.4.2016 13:39
moonika

XXX.XXX.151.160

peťak napsal(a):
Jo jo, máme těch kozlíků víc, takže jsme si už všimli, že mají struky , tento je má ale dvojité...

To som len pre istotu

26.4.2016 13:46
roklanka

XXX.XXX.45.76

Je jedno, jestli má pastruk kozel (to jsem tedy ještě neviděla ), nebo koza, přenášejí je oba, takže do chovu to není.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.4.2016 13:50
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ještě mě napadlo - a nemůže to být hermafrodit? Kdyby měl v sobě i samici, mohlo by to dávat větší smysl, že by měl pastruky...

Přidejte reakci

Přidat smajlík