Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.2.2009 10:15
kajik

XXX.XXX.172.4

Prosím o radu, zda mohu přikrmovat jehněsan přimícháváním do šrotu.

8.2.2009 14:54
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

kajik napsal(a):

Takhle "likviduji" zbytky náhražky, které už kůzlata nevypijí ( když už je nemám )... Je to vyloženě proto, že je mi líto tento materiál vyhodit, ne že bych čekala třeba zvýšení užitkovosti

8.2.2009 18:34
lesakm

XXX.XXX.35.85

kajik napsal(a):

Dobrý den, u nás jsme vždycky zbytek jehněsanu schovávali na další sezónu bez problému vydrží , jako přídavek do šrotu se mi to zdá zbytečný luxus samozřejmě to ale určitě nikomu neublíží jak už ostatně uvedla Jiřina , s pozdravem ML.

10.2.2009 16:33
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

lesakm napsal(a):
Dobrý den, u nás jsme vždycky zbytek jehněsanu schovávali na další sezónu bez problému vydrží , jako přídavek do šrotu se mi to zdá zbytečný luxus samozřejmě to ale určitě nikomu neublíží jak už ostatně uvedla Jiřina , s pozdravem ML.

A dělali jste s ním nějaké opatření ? - mně totiž za čas naprosto zhrudkuje

10.2.2009 18:07
ovecka

XXX.XXX.26.151

jirinajanickova napsal(a):

Já kupuji Jehněsan přímo u výrobce a tam mi řekli, že k uchování do dalšího roku pouze dobře zabalené a do mrazáku. Jinak je to pasé, časem se to zkazí( jako směsi pro slípky). Dana

11.2.2009 01:48
lesakm

XXX.XXX.35.85

jirinajanickova napsal(a):

Dobrý den, pokud vím tak jsme s ním nic zvláštního nedělali byl uložen v igelitovém pytli na suchém chladném místě , jestli hrudkovatěl to už si nepamatuju,každopádně se vždy spotřeboval ,poslední dva roky už ho nepotřebujeme , po sedmi letech každoročních čistek ve stádě nám všechny problémy s jehňaty úplně (musím to zaklepat na dřevo) zmizely a letos už nám ovce rodí prakticky úplně samy chodím už pouze dohlížet , píchat selevit a dezinfikovat pupeční šňůry , takhle nějak jsem si to v minulosti představoval a ono to opravdu funguje , kdo by to řekl , s pozdravem a přáním krásného dne ML.

11.2.2009 08:24
uska

XXX.XXX.253.239

lesakm napsal(a):
Dobrý den, pokud vím tak jsme s ním nic zvláštního nedělali byl uložen v igelitovém pytli na suchém chladném místě , jestli hrudkovatěl to už si nepamatuju,každopádně se vždy spotřeboval ,poslední dva roky už ho nepotřebujeme , po sedmi letech každoročních čistek ve stádě nám všechny problémy s jehňaty úplně (musím to zaklepat na dřevo) zmizely a letos už nám ovce rodí prakticky úplně samy chodím už pouze dohlížet , píchat selevit a dezinfikovat pupeční šňůry , takhle nějak jsem si to v minulosti představoval a ono to opravdu funguje , kdo by to řekl , s pozdravem a přáním krásného dne ML.

Musím se připojit k ML. Selekce je asi důležitá i když móóóc těžká. Vloni jsem vyřadila svého problematického miláčka (jako posledního) a letos jsme rodili bez problémů, pětikilové pohotovostní balení náhražky zůstalo nepoužito. Budu ho přidávat při odchovu krůt do žrádla. Za víc jak 10 let chovu se mi nenarodilo žádné mrtvé mimino, umřel mi jeden roční beránek, ke kterému 3 dny nepřijel vet. Třeba by mu ani pomoci nemohl. Tento fakt přiřazuji ŠTĚSTÍČKU víc než k svému umění. Ťuk, Tuk..... Míváme jen do 15 ks přežvýkavců což se dá uhlídat, u velkých stát je to o něčem jiném a ta selekce je o to důležitější. Ať i Vás štětíčko neopouští.
Ludmila

Přidejte reakci

Přidat smajlík