Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2009 08:21
rybka

XXX.XXX.136.139

Při procházení různých plemen ovcí jsem narazila na dvě plemena, která mě svým vzhledem natolik uchvátila, že je musím ukázat i Vám. Nevím, ale myslím si, že u nás je asi ani nikdo nechová, neboť jsem je našla na stránkách ze zahraničí. Snad možná Shetlandské ovečky, ale Wensleydale ovečky ? Ten název jsem doposavad ani neslyšela. Tak jak se Vám líbí ? Toto je Shetlandský beran.

9.2.2009 08:22
rybka

XXX.XXX.136.139

rybka napsal(a):
Při procházení různých plemen ovcí jsem narazila na dvě plemena, která mě svým vzhledem natolik uchvátila, že je musím ukázat i Vám. Nevím, ale myslím si, že u nás je asi ani nikdo nechová, neboť jsem je našla na stránkách ze zahraničí. Snad možná Shetlandské ovečky, ale Wensleydale ovečky ? Ten název jsem doposavad ani neslyšela. Tak jak se Vám líbí ? Toto je Shetlandský beran.

Tohle Shetlandská ovečka.

9.2.2009 08:23
rybka

XXX.XXX.136.139

rybka napsal(a):
Tohle Shetlandská ovečka.

A Shetlandské Jehňě.

9.2.2009 08:24
rybka

XXX.XXX.136.139

rybka napsal(a):
A Shetlandské Jehňě.

A tady na ukázku Wensleydale ovce. Jsou to ale modelky co říkáte ?

9.2.2009 08:28
rybka

XXX.XXX.136.139

rybka napsal(a):
A tady na ukázku Wensleydale ovce. Jsou to ale modelky co říkáte ?

A poslední ( Tohle plemeno by určitě stálo za to ), bohužel se vyskytl pouze jediný exemplář a ten si majitel brání zuby, nehty. Nebo jste vlastníkem podobné kuriozity? Tak honem, sem sní.

12.2.2009 09:27
ajicek

XXX.XXX.25.238

rybka napsal(a):

Jé, ty jsou úžasný! Vypadaj jako Kissáci. Ne, vážně, moc zajímavá zvířátka!

12.2.2009 18:19
megera

XXX.XXX.213.182

rybka napsal(a):
A Shetlandské Jehňě.

obě plemena pěkná, nemáš info o užitkovosti, velikosti, nějaká specifika chovu ? Taky mám jednu specialitku - Kerry Hill plemenného berana
http://www. podkova.websnadno .cz/dalsi_obyvatele.html
je třeba trochu porolovat dolů....
a taky vymazat mezery v odkazu.... jedna je před podkova, druhá za websnadno... to jsou mi tady složitosti :-(

12.2.2009 18:54
lavacca

XXX.XXX.1.3

rybka napsal(a):
A Shetlandské Jehňě.

tak jehňátko je kouzelné - líbí se mi, jelikož má tak tmavou masku - ovce či beran sjou na mě moc světlí.

Jinak ty Wensleydale ovce jsou fakt bomba!!!! nemáš o nich více info?

13.2.2009 08:53
rybka

XXX.XXX.136.139

ajicek napsal(a):
Jé, ty jsou úžasný! Vypadaj jako Kissáci. Ne, vážně, moc zajímavá zvířátka!

Možná o Shetlandkách by se na našich stránkách dalo něco dohledat, ale o Weynsleydale ovečkách jsem nic neslyšela ani nenašla na našich stránkách. To já občas zabrousím do zahraničí a i když žádný jazyk neumím, tak se alespoň kochám. Kdyby však byla nějaká ochotná duše a hodila sem malý překlad, alespoň standard plemene, byla bych také ráda. Jinak Zuzi, když zadáš název plemene ve světě, naskočí ti rubriky o plemeni. Pro pobavení ještě jedna wensleydalka.

13.2.2009 15:53
evaux

XXX.XXX.200.142

rybka napsal(a):
Možná o Shetlandkách by se na našich stránkách dalo něco dohledat, ale o Weynsleydale ovečkách jsem nic neslyšela ani nenašla na našich stránkách. To já občas zabrousím do zahraničí a i když žádný jazyk neumím, tak se alespoň kochám. Kdyby však byla nějaká ochotná duše a hodila sem malý překlad, alespoň standard plemene, byla bych také ráda. Jinak Zuzi, když zadáš název plemene ve světě, naskočí ti rubriky o plemeni. Pro pobavení ještě jedna wensleydalka.

Wensleydale je plemeno ovcí, které bylo vyšlechtěno v 19 století křížením berana anglicky Liester s bahnicí plemene Teeswater. Původně bylo toto plemeno vyšlechtěno k užitkovéme křížšní beranů s bahnicemi jiných plemen.
Plodnost ovcí je u prniček 200% a u starších ovcí 250%, jedináčci dosahují v osmi týdnech jehničky 25,8, beránci 25,8 kg, dvojčata - jehničky 22 kg beránci 21,4 kg. Standartníd hmotnost bahnic je 113 kg a beranů 136 kg.
Plemeno patří mezi největší plemenaq na světě a mezi plemena, která mají nejleskejší jemnou prstýnkovou vlnu prostou (a teď je tam slovo které neumím přeložit = kemp) voně přeloženo, nemá kemp v rouně.
ovce se chovají i v jiných barevných rázech.
Evaux

13.2.2009 15:54
evaux

XXX.XXX.200.142

evaux napsal(a):
Wensleydale je plemeno ovcí, které bylo vyšlechtěno v 19 století křížením berana anglicky Liester s bahnicí plemene Teeswater. Původně bylo toto plemeno vyšlechtěno k užitkovéme křížšní beranů s bahnicemi jiných plemen.
Plodnost ovcí je u prniček 200% a u starších ovcí 250%, jedináčci dosahují v osmi týdnech jehničky 25,8, beránci 25,8 kg, dvojčata - jehničky 22 kg beránci 21,4 kg. Standartníd hmotnost bahnic je 113 kg a beranů 136 kg.
Plemeno patří mezi největší plemenaq na světě a mezi plemena, která mají nejleskejší jemnou prstýnkovou vlnu prostou (a teď je tam slovo které neumím přeložit = kemp) voně přeloženo, nemá kemp v rouně.
ovce se chovají i v jiných barevných rázech.
Evaux

A ještě vlna a její barvy - vlna se používá na předení a pro její vlastnosti se míchá s mohérem.

13.2.2009 16:34
megera

XXX.XXX.213.182

evaux napsal(a):
A ještě vlna a její barvy - vlna se používá na předení a pro její vlastnosti se míchá s mohérem.

No líbí se mi čím dál tím víc... až přijde bída, budou z takové lny luxusní svetříčky :-) asi jdu shánět ovečku hárošku :-)

13.2.2009 19:29
puffer

XXX.XXX.161.99

megera napsal(a):
No líbí se mi čím dál tím víc... až přijde bída, budou z takové lny luxusní svetříčky :-) asi jdu shánět ovečku hárošku :-)

Já jsem také krasavec- beran plemene ovce cápová-racka,zoo Vyškov

13.2.2009 19:29
puffer

XXX.XXX.161.99

puffer napsal(a):
Já jsem také krasavec- beran plemene ovce cápová-racka,zoo Vyškov

vyškov

13.2.2009 19:30
puffer

XXX.XXX.161.99

puffer napsal(a):
vyškov

vyškov

13.2.2009 19:44
agentka

XXX.XXX.24.188

evaux napsal(a):

tak mě napadlo nebude ten kemp - lanolin vypadá to úžasně, ja bych ji brala hned - má ji někdo tady v čechách asi ne že? Jsou to krasavice

13.2.2009 22:50
puffer

XXX.XXX.161.99

rybka napsal(a):
A Shetlandské Jehňě.

Něco z US webu

13.2.2009 22:51
puffer

XXX.XXX.161.99

puffer napsal(a):
Něco z US webu

Opět shetlandské

13.2.2009 22:52
puffer

XXX.XXX.161.99

puffer napsal(a):
Opět shetlandské

mazlíčci

14.2.2009 13:31
rybka

XXX.XXX.136.139

agentka napsal(a):
tak mě napadlo nebude ten kemp - lanolin vypadá to úžasně, ja bych ji brala hned - má ji někdo tady v čechách asi ne že? Jsou to krasavice

Co se týče Shetlandských, tak se možná někdo najde, ale Wensleydale asi těžko, i když.........kdo ví, možná v ZOO. Taky mě velmi zaujaly, zato jsem je tady chtěla trochu zviditelnit. Na fotkách to není vidno, ale podle překladu výše to budou pěkní mastodonti. Tak kdyby někdo věděl víc, tak se ozvěte. .

15.2.2009 14:31
petra136

XXX.XXX.166.36

megera napsal(a):

objevila jsem pro vás, vážení kolegové, chovatele v Německu:
http://www.wensleydale-schafe.de/ - není to ani nějak daleko - kousek od Drážďan
http://freenet-homepage.de/ schaeferei-dalhoff.info/ main3.htm - tady zase dokonce prodávají plemenná zvířátka

Kdyby jste potřebovali něco přložit nebo napsat v NJ, jsem k dispozici.
Petra

15.2.2009 14:57
lavacca

XXX.XXX.1.3

rybka napsal(a):

Ahoj! Tak Vám sem přidávám dokaz na Wensleyské ovce, jsou to vážně nádhery!

http://www.wensleydale-sheep.com/

15.2.2009 15:00
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):
Ahoj! Tak Vám sem přidávám dokaz na Wensleyské ovce, jsou to vážně nádhery!

http://www.wensleydale-sheep.com/

věděli jste třeba, že jsou i hnědé?

19.2.2009 16:01
rybka

XXX.XXX.136.139

lavacca napsal(a):
věděli jste třeba, že jsou i hnědé?

Další soutěžící o vaši přízeň. Tyhle jsem nazvala Ušounky, ale přesný název neznám. Možná zrovna stály na ventilátoru .

19.2.2009 16:03
rybka

XXX.XXX.136.139

rybka napsal(a):
Další soutěžící o vaši přízeň. Tyhle jsem nazvala Ušounky, ale přesný název neznám. Možná zrovna stály na ventilátoru .

Tyhle se vyparádily dlouhým závojem, tak to jsou Závojnatky.

19.2.2009 16:05
rybka

XXX.XXX.136.139

rybka napsal(a):
Tyhle se vyparádily dlouhým závojem, tak to jsou Závojnatky.

Tyhlety mají zase parádní pozadí, tak to jsou Prdelky.

19.2.2009 16:07
rybka

XXX.XXX.136.139

rybka napsal(a):

A k tomuto krasavci nemám co bych dodala, určitě souhlasíte.

19.2.2009 16:07
lavacca

XXX.XXX.1.3

rybka napsal(a):

tak tyhle ušatky jsou fakt BOMBA!!!

19.2.2009 16:09
rybka

XXX.XXX.136.139

rybka napsal(a):
A k tomuto krasavci nemám co bych dodala, určitě souhlasíte.

A aby kozařům nebylo líto, tak tady jeden, co by se určitě leckomu hodil. Co říkáte?

19.2.2009 16:10
lavacca

XXX.XXX.1.3

rybka napsal(a):

a ty ,,Prdelky´´ bych tipla dle knížky Domácí zvířata na Hissarské ovce

20.2.2009 14:47
zelvickahanka

XXX.XXX.232.246

lavacca napsal(a):
tak tyhle ušatky jsou fakt BOMBA!!!

http://www.icelandicsheepworld.com/ewes.htm
a co tyhle? Islandské :)

20.2.2009 20:55
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

rybka napsal(a):

no tak já jsem se za dávných pradávných časů učila ve škole o ovcích tlustoocasých a tlustozadkých - obrázky ve skriptech nebyly, ale tak bych řekla, že je mám zrovna před sebou

Přidejte reakci

Přidat smajlík