Umělý odchov jehněte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.4.2006 15:40

Prosím o radu, včera v noci se nám narodila jehnička, ovce ji přijala, očistila, hlídá si jí, ale nechce jí dát napít. Musím jí skoro zalehnout a držet zadní nohu, aby se jehně napilo. Na vemínku nepozoruji žádné neobvyklé věci. Poraďte, jak na ní, aby jehně neumřelo. Zkoušela jsem krmit z lahve, ale nechce pít, přeci jenom už si cucla od mámy.Předpokládám, že při zánětu vemene by bylo horké a zarudlé nebo ztvrdlé a to není, takže co s ní????

8.4.2006 13:49

pvc napsal(a):
Prosím o radu, včera v noci se nám narodila jehnička, ovce ji přijala, očistila, hlídá si jí, ale nechce jí dát napít. Musím jí skoro zalehnout a držet zadní nohu, aby se jehně napilo. Na vemínku nepozoruji žádné neobvyklé věci. Poraďte, jak na ní, aby jehně neumřelo. Zkoušela jsem krmit z lahve, ale nechce pít, přeci jenom už si cucla od mámy.Předpokládám, že při zánětu vemene by bylo horké a zarudlé nebo ztvrdlé a to není, takže co s ní????

No budete mít starost navíc! Vyzbrojte se trpělivostí a několikrát denně přidržte a napájejte, zkontrolujte jehněti bříško, jak moc je plné nebo prázdné, doporučuji taky odstříknout z vemene, není mlezivo příliš husté ? - někdy tam bývá doslova špunt, který sotva vytlačíte... A za čas se uvidí, co na to oveny...třeba si zvyknou, třeba ne, uvidíte! Mnoho zdaru!!!

10.4.2006 13:14

jirinajanickova napsal(a):
No budete mít starost navíc! Vyzbrojte se trpělivostí a několikrát denně přidržte a napájejte, zkontrolujte jehněti bříško, jak moc je plné nebo prázdné, doporučuji taky odstříknout z vemene, není mlezivo příliš husté ? - někdy tam bývá doslova špunt, který sotva vytlačíte... A za čas se uvidí, co na to oveny...třeba si zvyknou, třeba ne, uvidíte! Mnoho zdaru!!!

Velice děkuji, vše snad dopadlo dobře - dva dny jsme ovci drželi a už se chytla a kojí sama . Takže děkuji moc za radu.

lucinkazUL

27.6.2015 10:52
lucinkazUL

XXX.XXX.104.12

Dobrý den, tak mám podobný problém.po těžkém porodu dvojčátek nám mamina po několika hodinách začala opět tlačit. přijela veterinářka a mamina musela být uspána měla utržená játra a díru v děloze.(před tím měla přez měsíc výhřez vulvy a stále tlačila- celý ten měsíc :( ) zemřela nám maminka a jeden beránek.druhý to naštěstí přežil
co myslíte, můžu prckovi dávat obyčejný sunar ?

27.6.2015 13:00
kacule

XXX.XXX.140.29

Dobrý den, myslím, že se to tu někde probíralo, že sunar ne..Kupte si sušené pro ovce, ovšem teď v sobotu se bude blbě shánět.. leda někde na veterině. Nebo sehnat někoho, kdo má krávu nebo jinou ovci, co má ještě mléko a oddojit.

27.6.2015 16:04
ralfa

XXX.XXX.196.175

Odkud jste? mam volnou nahrazku pro ovce. Brno.

27.6.2015 16:12
chovateka

XXX.XXX.49.9

Je to smuté, ale nám se stal podobný problém, že jsme odchovali kůzlátka, srnečka, malou srnku asi týdenní na kozím mlíčku z lahve.Vždy mám pro případ nouze zamražené mléko.Chtělo by to vědět odkud jste a jestli někdo v okolí nemá kozí mlíčko na prodej.Já jsem z okolí Děčína.Ať se Vám daří je zachránit.

lucinkazUL

28.6.2015 12:26
lucinkazUL

XXX.XXX.104.12

Jsme z Ústí nad Labem a veterinářka nám doporučila první sunar, když nic jiného neseženu a objednala mi náhražku přímo pro jehňátka.zatím sunar chutná. Čertík- tak se beránek jmenuje. vypadá dobře, bečí, skáče, běhá a pak se napije a jde spát :). ale musím vychytat tu krmnou dávu.je mu jen pár dní chtěl by porád pít.te´naposledy mi vypil 100ml za půl hodinky 160ml a porád otravuje.a to mu ředím víc sunaru, než pro dítě. :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík