Dnes mi přišel dopis od POLICIE ČR, že prověřují možnou trestní činnost podezřelé osoby Terezy Vegrichtové, Bítouchov 55, 513 01 Semily.
Proto bych Vás ráda upozornila, že pokud jste měli co dočinění s touto paní a byli nějak podvedeni(či víte o někom, kdo byl podveden), tak se obraťte na Územní odbor SKPV, oddělení hospodářské kriminality, Vysocká 225, 513 42 Semily - tel.číslo: 974 475 483 ; fax: 974 475 358 - por.Bc.Danuše Tomšová.
prodávala:
-koza anglonubijská
-koza burská
-koza bílá
-koza hnědá
-ovce (u mě konkrétně proběhla výměna romanovského beránka za našeho quessantského)
S pozdravem Zuzka F.
PS: Docela nepříjemné si brát dopis od pošťačky, co Vám hlásí, že Vám nese dopis od policie.
lavacca
napsal(a):
Dnes mi přišel dopis od POLICIE ČR, že prověřují možnou trestní činnost podezřelé osoby Terezy Vegrichtové, Bítouchov 55, 513 01 Semily.
Proto bych Vás ráda upozornila, že pokud jste měli co dočinění s touto paní a byli nějak podvedeni(či víte o někom, kdo byl podveden), tak se obraťte na Územní odbor SKPV, oddělení hospodářské kriminality, Vysocká 225, 513 42 Semily - tel.číslo: 974 475 483 ; fax: 974 475 358 - por.Bc.Danuše Tomšová.
prodávala:
-koza anglonubijská
-koza burská
-koza bílá
-koza hnědá
-ovce (u mě konkrétně proběhla výměna romanovského beránka za našeho quessantského)
S pozdravem Zuzka F.
PS: Docela nepříjemné si brát dopis od pošťačky, co Vám hlásí, že Vám nese dopis od policie.
dobry den, omlouvam se vsem kteri maji diky mne nejaka pozvani, ale na mou zadost policie proveruje veskere me aktivity vcetne vymen a veskerych prevodu zvirat nebot mne nekdo napadl z podvodu. Tento dopis dostanou vsichni kontakty jsemm predala ja osobne . Nemam rada pomluvy proto jsem se rozhodla pro tuto cestu, Vegrichtova
teereza
napsal(a):
dobry den, omlouvam se vsem kteri maji diky mne nejaka pozvani, ale na mou zadost policie proveruje veskere me aktivity vcetne vymen a veskerych prevodu zvirat nebot mne nekdo napadl z podvodu. Tento dopis dostanou vsichni kontakty jsemm predala ja osobne . Nemam rada pomluvy proto jsem se rozhodla pro tuto cestu, Vegrichtova
V pořádku, jen sem se dost lekla, co se děje.
Jinak jak se má Žužla? Doufám, že roste do krásy.
lavacca
napsal(a):
V pořádku, jen sem se dost lekla, co se děje.
Jinak jak se má Žužla? Doufám, že roste do krásy.
Psala mi vcera i kamaradka co ma ode mne kozu co se deje,ale ja toho mela opravdu uz dost nenecham se porad pomlouvat a obvinovat kdyz to neni pravda.
Zuzlik je ok akorat je porad sam zatim jsem nemela cas mu dokoupit kamaradku ,az bude chvilku cas poslu Vam fotky. jeho nejvetsi kamaradky jsou nase holstynske kravy je docela sranda pozorovat toho prcka jak s nima chodi
teereza
napsal(a):
Psala mi vcera i kamaradka co ma ode mne kozu co se deje,ale ja toho mela opravdu uz dost nenecham se porad pomlouvat a obvinovat kdyz to neni pravda.
Zuzlik je ok akorat je porad sam zatim jsem nemela cas mu dokoupit kamaradku ,az bude chvilku cas poslu Vam fotky. jeho nejvetsi kamaradky jsou nase holstynske kravy je docela sranda pozorovat toho prcka jak s nima chodi
Závist je svinstvo!!
teereza
napsal(a):
tak to jo, lidi jsou někdy hnusní.
No, hlavně aby se dočkal - teďka jehničky Quessanek nějak nejsou - už jsem měla 4 zájemce(musim je obvykle odkázat na jiné chovatele), zatím mám pevně zarezervovanou 1 + dneska mi psal pán ze zoo Chomutov, že by měl o letošní jehničku taky zájem. Tak teďka se jen modlit, aby to byly v dubnu 2 holky. (Beranovi už jsem na rovinu řekla, že pokud to budou zase kluci, tak jde o dům dál - to už mu řikám od doby, co jsme ho k holkám dali, tak snad si to vzal k srdci a 2 holky v cca půlce dubna budou.No, i kdyby byla 1 jehnička + 1 beránek bych brala, ale hlavně ne 2 beránky!
)
Jinak na fotečku už se těším. Určitě to musí být pohled pro bohy
lavacca
napsal(a):
tak to jo, lidi jsou někdy hnusní.
No, hlavně aby se dočkal - teďka jehničky Quessanek nějak nejsou - už jsem měla 4 zájemce(musim je obvykle odkázat na jiné chovatele), zatím mám pevně zarezervovanou 1 + dneska mi psal pán ze zoo Chomutov, že by měl o letošní jehničku taky zájem. Tak teďka se jen modlit, aby to byly v dubnu 2 holky. (Beranovi už jsem na rovinu řekla, že pokud to budou zase kluci, tak jde o dům dál - to už mu řikám od doby, co jsme ho k holkám dali, tak snad si to vzal k srdci a 2 holky v cca půlce dubna budou.No, i kdyby byla 1 jehnička + 1 beránek bych brala, ale hlavně ne 2 beránky!
)
Jinak na fotečku už se těším. Určitě to musí být pohled pro bohy
Mno,ona milá Terezka jen trošku zneužila neznalosti lidí-no,nekupte to,za 5 000Kč údajně anglonubijskou kozu,tři měsíce březí-a ta kozla ani neviděla,navíc to byla kříženka kozy búrské,čili žádná budoucí přebornice v dojení a takovýchle případů bylo dosti...a taky doufám,že se tam změnily podmínky pro zvířata..k lepšímu..
janiska
napsal(a):
Mno,ona milá Terezka jen trošku zneužila neznalosti lidí-no,nekupte to,za 5 000Kč údajně anglonubijskou kozu,tři měsíce březí-a ta kozla ani neviděla,navíc to byla kříženka kozy búrské,čili žádná budoucí přebornice v dojení a takovýchle případů bylo dosti...a taky doufám,že se tam změnily podmínky pro zvířata..k lepšímu..
No ono je to někdy o tom že jak KOUPÍM tak PRODÁVÁM ! A někdy se to může i přes počáteční dobrý úmysl zvrtnout a už se v tom člověk veze aniž by to dělal úmyslně! Co se podmínek týče tak bych to neviděl tak zle - hold nemá každý na fungl nové a moderní ustajení. tedy pokud jste měla na mysli tohle!
teereza
napsal(a):
To je sice hezký,ale poměrně dost mě vadí se díky tomu,že jsem ti prodala před 2 lety 2 romanovky,musím uprostřed porodů, jet na policejní stanici ve vedlejší obci-cca 20 km.Dík! ZuzanaALASKAFARM
lavacca
napsal(a):
Já jsem nikam nejezdila - napsala jsem dopis a odfaxovala jsem ho.
U mě bohužel trvá na tom,že musím jet napsat a podepsat výpověď osobně na nejbližší policejní stanici.Dnes mi volal vyšetřovatel,že se mám zítra v 8 .30 dostavit do Skutče,takže ráno-raníčko vstanu,podojím,nakrmím,budu se modlit ,aby nic nezačalo rodit,dojdu 0,5 km na autobus(jediný od nás jede v 7 h),počkám ve Skutči na dotyčného policistu a ve 12.20 mi jede autobus zpět a potom 4 km pěšky domů,nebo čekat na jediný autobus k nám ve 14 h-to mi strach o zvěř nedovolí-Auto má můj chlap v práci,takže úspěšně strávené dopoledne-ÁCH JO!ZuzanaALASKAFARM
alaska
napsal(a):
U mě bohužel trvá na tom,že musím jet napsat a podepsat výpověď osobně na nejbližší policejní stanici.Dnes mi volal vyšetřovatel,že se mám zítra v 8 .30 dostavit do Skutče,takže ráno-raníčko vstanu,podojím,nakrmím,budu se modlit ,aby nic nezačalo rodit,dojdu 0,5 km na autobus(jediný od nás jede v 7 h),počkám ve Skutči na dotyčného policistu a ve 12.20 mi jede autobus zpět a potom 4 km pěšky domů,nebo čekat na jediný autobus k nám ve 14 h-to mi strach o zvěř nedovolí-Auto má můj chlap v práci,takže úspěšně strávené dopoledne-ÁCH JO!ZuzanaALASKAFARM
Aha, tak to potom skutečně dost naštve.
lavacca
napsal(a):
Aha, tak to potom skutečně dost naštve.
Ahoj,
Ono to opravdu někdy jinak nejde než to řešit přes Policii, já jsem tento týden řešil něco podobného a věřte, že i pro toho kdo tam jde podat žádost o prověření nebo zjištění není nic příjemného. A o těch lepších podmínkách pro zvířátka jak psal Honza mčf je to asi hodně rozličné. Když jsme před pěti lety měli možnost pást ovečky na krásné louce s potokem, tak to bylo supr. Teď je máme na zahradě 4000m2 kde je mimochodem bouda a stavební materiál, kolem boudy na paletách cihly a pod. tak to nevypadá kdoví jak ale ovečky mají stál přístup k senu a k vodě a mají svojí salaš. zahradu se snažím udržovat aby si ovečky nic neudělali ale myslím, že si i taky někdo řekne, že je to hrozný když na vás ovečka kouká z palety cihel, protože má dobrý rozhled ( Kamerunka ) Honza Hal
johndyx
napsal(a):
Ahoj,
Ono to opravdu někdy jinak nejde než to řešit přes Policii, já jsem tento týden řešil něco podobného a věřte, že i pro toho kdo tam jde podat žádost o prověření nebo zjištění není nic příjemného. A o těch lepších podmínkách pro zvířátka jak psal Honza mčf je to asi hodně rozličné. Když jsme před pěti lety měli možnost pást ovečky na krásné louce s potokem, tak to bylo supr. Teď je máme na zahradě 4000m2 kde je mimochodem bouda a stavební materiál, kolem boudy na paletách cihly a pod. tak to nevypadá kdoví jak ale ovečky mají stál přístup k senu a k vodě a mají svojí salaš. zahradu se snažím udržovat aby si ovečky nic neudělali ale myslím, že si i taky někdo řekne, že je to hrozný když na vás ovečka kouká z palety cihel, protože má dobrý rozhled ( Kamerunka ) Honza Hal
no, pro pochybovače: dnes byla Policie i u mne (bezva, když Vám na malinké vsi zastaví policajti před barákem ) a vyfasovala jsem předvolání do okresního města (15 km vzdáleného) k podání svědecké výpovědi, protože jsem před dvěmi roky výše jmenované slečně prodala plemenného berana (jediné, co si pamatuji, je, že chtěla "co nejlevnějšího"
, což bylo dost zvláštní kritérium od člověka, který mi tvrdil, že chce čistokrevný chov ovcí
.
Tak jsem si teď sedla k PC a šla se podívat, co je ta Tereza zač. Koukněte na nemoderku
https://www.ifauna.cz/rubriky/ diskuse/vypis.php?thema=688065&r=12
(za "rubriky" vymažte mezeru)
pro ty, kterým odkaz nefunguje si dejte do vyhledávání "Jak jsme koupili kozu ..."
Paní Terezo, moc děkuji, fakt nemám nic jiného na práci, než v období bahnění běhat na policii.
Dala jste policii kontakt i na tyto lidi, kteří píší na nemoderovanou diskuzi?
mischa
napsal(a):
no, pro pochybovače: dnes byla Policie i u mne (bezva, když Vám na malinké vsi zastaví policajti před barákem ) a vyfasovala jsem předvolání do okresního města (15 km vzdáleného) k podání svědecké výpovědi, protože jsem před dvěmi roky výše jmenované slečně prodala plemenného berana (jediné, co si pamatuji, je, že chtěla "co nejlevnějšího"
, což bylo dost zvláštní kritérium od člověka, který mi tvrdil, že chce čistokrevný chov ovcí
.
Tak jsem si teď sedla k PC a šla se podívat, co je ta Tereza zač. Koukněte na nemoderku
pro ty, kterým odkaz nefunguje si dejte do vyhledávání "Jak jsme koupili kozu ..."
Paní Terezo, moc děkuji, fakt nemám nic jiného na práci, než v období bahnění běhat na policii.
Tak jsem četla tu nemoderku - asi jsem to četla i dřív, jelikož vim, že s Terezou - Ráj zvířat byly trable, ale vzhledem k tomu, že se mi slečna Vegrichtová představovala jen jako Tereza, tak mě to nějak nenapadlo(hlavně z důvodu, že mi psala 2 maily - jednou jako Tereza - Ráj zvřat a podruhé jen Tereza - přes ten jsme se domluvili i na výměně beránků).
Tak si jen říkám, zda je vůbec Žužla v pořádku.
mischa
napsal(a):
.
já nepochyboval, taky bydlím na vsi, kde je celých 45 lidí a policejní auto u baráku bych nechtěl. Nemoderku jsem si přečetl a asi ta slečna je prostě překupnice. Ta nemoderka mě docela zarazila, protože teď prodávám berana a úplně jsem se lekl aby na mě někdo nevyběhl, že jsem mu neřekl všechno nebo tak. Uf trošku mi to zkazilo náaldu a chuť něco prodávat. asi to budem dávat rovnou do mrazáku, ten si snad nebude stěžovat Honaz Hal
johndyx
napsal(a):
já nepochyboval, taky bydlím na vsi, kde je celých 45 lidí a policejní auto u baráku bych nechtěl. Nemoderku jsem si přečetl a asi ta slečna je prostě překupnice. Ta nemoderka mě docela zarazila, protože teď prodávám berana a úplně jsem se lekl aby na mě někdo nevyběhl, že jsem mu neřekl všechno nebo tak. Uf trošku mi to zkazilo náaldu a chuť něco prodávat. asi to budem dávat rovnou do mrazáku, ten si snad nebude stěžovat Honaz Hal
Nebojte, to není o tom, že by na nás někdo vyběhl, co jste mu prodal (tedy za předpokladu, že "neprodáváte" jako slečna Tereza a to asi nehrozí).
Slečna Tereza zřejmě dala policii kontakty na lidi, kteří s ní udělali seriózní obchod, aby měla dostatek svědectví, že je vše z její strany o.k..
A slušní chovatelé, kteří jí někdy, byť v hluboké minulosti, v dobré víře prodali ovci, berana či kozu teď jako cílovou prémii dostanou výslech na policii, i když z jejich strany bylo vše v pořádku. Což jim tam uvedeme a budeme tak slečně poskytovat svědectví, že je seriózní chovatelka...
Logickou úvahou dospívám k tomu, že to je jediným důvodem, proč Tereza dala policii kontakty na chovatele od kterých něco kupovala.
lavacca
napsal(a):
prodávala:
-koza anglonubijská
-koza burská
-koza bílá
-koza hnědá
S pozdravem Zuzka F.
Dobrý den,
jak tak čtu příspěvky na toto téma, musím Vám celou situaci objasnit. Kde začít, mám toho na mysli mnoho ...
Tak za prvé, trestní oznámení na slečnu Terezu Vegrichtovou jsem podal já osobně a jsem i pisatelem článku na nemoderce "Jak jsme kupovali kozu...". Věřte mi, článek jsem psal na 100% podle pravdy a v žádném případě bych nikdy úmyslně nepoškodil slušného člověka - co víc, "kolegyni" chovatelku.
Po nákupu naší kozeny - viz článek na nemoderce a po zjištění, že jsme se s manželkou stali "důvěřivými hlupáky", jsem se se sl. Vegrichtovou pokoušel opakovaně domluvit a nabízel jsem jí vrácení kozy. Bohužel na toto nepřistoupila. Vzhledem k tomu, že stejným způsobem - nechci napsat podvedla - ale spíše prodala kozy dalším x lidem, s těmito jsem se spojil, jménem všech celou situaci oznámil Policii ČR a ta zahájila šetření.
Policie ČR v současné době šetří sl. Vegrichtovou nejen pro podezření ze spáchání trestného činu "Podvod", ale vzhledem k tomu, že se zvířaty čile obchodovala a nemá živnostenský list, prošetřuje i podezření ze spáchání trestného činu "Neoprávněné podnikání". Proto Policie ČR oslovila všechny ty, se kterými sl. Vegrichtová obchodovala. Tímto se Vám všem hluboce omlouvám za případné způsobené problémy způsobené návštěvou Policie či realizací výslechu na policejní stanici. V případě, že se dostavíte k výslechu, máte nárok na proplacení ušlé mzdy nebo cestovného. Věřte mi, Policie Vás oslovit a vyslechnout musí, neboť ve věci bude objektivně rozhodovat na základě zjištěných důkazů. Dále Vás prosím, při výslechu uveďte pravdu, aby se zjistil skutečný stav věci. Opravdu není mým úmyslem někoho neoprávněně poškodit či mu způsobit jakoukoliv újmu.
Dále bych se chtěl vyjádřit k jednotlivým příspěvkům:
Tereza napsala: dobry den, omlouvam se vsem kteri maji diky mne nejaka pozvani, ale na mou zadost policie proveruje veskere me aktivity vcetne vymen a veskerych prevodu zvirat nebot mne nekdo napadl z podvodu. Tento dopis dostanou vsichni kontakty jsemm predala ja osobne . Nemam rada pomluvy proto jsem se rozhodla pro tuto cestu, Vegrichtova.
- usmívám se, když čtu, že jí policie prověřuje na JEJÍ ŹÁDOST, že jí někdo NAPADL a že kontakty policii předala OSOBNĚ. Toto vše opravdu není pravda. Mimochodem, policie si kontakty sehnala z ministrstva zemědělství.
Dále příspěvky typu: Závist je svinstvo!! a tak to jo, lidi jsou někdy hnusní.
- z důvodu vysvětlení celé situace píšu tento příspěvek, názor si udělejte sami.
a poslední: No ono je to někdy o tom že jak KOUPÍM tak PRODÁVÁM ! A někdy se to může i přes počáteční dobrý úmysl zvrtnout a už se v tom člověk veze aniž by to dělal úmyslně! Co se podmínek týče tak bych to neviděl tak zle - hold nemá každý na fungl nové a moderní ustajení. tedy pokud jste měla na mysli tohle!
- podmínky pro chov zvířat v tzv. "RÁJI ZVÍŘAT" jsou opravdu tristní, nebo alespoň byly cca před půl rokum, kdy jsem tam byl naposledy. Všem kdo nevěří a měl by cestu kolem Semil, se doporučuji osobně podívat a udělat si vlastní názor. A s tím dobrým úmyslem, který se jaksi zvrtl ... dohledal jsem bývalou majitelku cca 15ti koz, které obratem ruky sl. Vegrichtová prodávala a úmysl sl. Vegrichtové byl od prvopočátku takový, že změní jejich původ a prodá je za maximum peněz, tzn. á 5.000,-Kč.
Omlouvám se za rozsáhlost příspěvku a přeji hezké dny, Petr.
janiska
napsal(a):
A jak jste na tom vy s panem D. taky si zameťte nejdřív před vlastním prahem
polda
napsal(a):
Dobrý den,
jak tak čtu příspěvky na toto téma, musím Vám celou situaci objasnit. Kde začít, mám toho na mysli mnoho ...
Tak za prvé, trestní oznámení na slečnu Terezu Vegrichtovou jsem podal já osobně a jsem i pisatelem článku na nemoderce "Jak jsme kupovali kozu...". Věřte mi, článek jsem psal na 100% podle pravdy a v žádném případě bych nikdy úmyslně nepoškodil slušného člověka - co víc, "kolegyni" chovatelku.
Po nákupu naší kozeny - viz článek na nemoderce a po zjištění, že jsme se s manželkou stali "důvěřivými hlupáky", jsem se se sl. Vegrichtovou pokoušel opakovaně domluvit a nabízel jsem jí vrácení kozy. Bohužel na toto nepřistoupila. Vzhledem k tomu, že stejným způsobem - nechci napsat podvedla - ale spíše prodala kozy dalším x lidem, s těmito jsem se spojil, jménem všech celou situaci oznámil Policii ČR a ta zahájila šetření.
Policie ČR v současné době šetří sl. Vegrichtovou nejen pro podezření ze spáchání trestného činu "Podvod", ale vzhledem k tomu, že se zvířaty čile obchodovala a nemá živnostenský list, prošetřuje i podezření ze spáchání trestného činu "Neoprávněné podnikání". Proto Policie ČR oslovila všechny ty, se kterými sl. Vegrichtová obchodovala. Tímto se Vám všem hluboce omlouvám za případné způsobené problémy způsobené návštěvou Policie či realizací výslechu na policejní stanici. V případě, že se dostavíte k výslechu, máte nárok na proplacení ušlé mzdy nebo cestovného. Věřte mi, Policie Vás oslovit a vyslechnout musí, neboť ve věci bude objektivně rozhodovat na základě zjištěných důkazů. Dále Vás prosím, při výslechu uveďte pravdu, aby se zjistil skutečný stav věci. Opravdu není mým úmyslem někoho neoprávněně poškodit či mu způsobit jakoukoliv újmu.
Tereza napsala: dobry den, omlouvam se vsem kteri maji diky mne nejaka pozvani, ale na mou zadost policie proveruje veskere me aktivity vcetne vymen a veskerych prevodu zvirat nebot mne nekdo napadl z podvodu. Tento dopis dostanou vsichni kontakty jsemm predala ja osobne . Nemam rada pomluvy proto jsem se rozhodla pro tuto cestu, Vegrichtova.
- usmívám se, když čtu, že jí policie prověřuje na JEJÍ ŹÁDOST, že jí někdo NAPADL a že kontakty policii předala OSOBNĚ. Toto vše opravdu není pravda. Mimochodem, policie si kontakty sehnala z ministrstva zemědělství.
- z důvodu vysvětlení celé situace píšu tento příspěvek, názor si udělejte sami.
a poslední: No ono je to někdy o tom že jak KOUPÍM tak PRODÁVÁM ! A někdy se to může i přes počáteční dobrý úmysl zvrtnout a už se v tom člověk veze aniž by to dělal úmyslně! Co se podmínek týče tak bych to neviděl tak zle - hold nemá každý na fungl nové a moderní ustajení. tedy pokud jste měla na mysli tohle!
- podmínky pro chov zvířat v tzv. "RÁJI ZVÍŘAT" jsou opravdu tristní, nebo alespoň byly cca před půl rokum, kdy jsem tam byl naposledy. Všem kdo nevěří a měl by cestu kolem Semil, se doporučuji osobně podívat a udělat si vlastní názor. A s tím dobrým úmyslem, který se jaksi zvrtl ... dohledal jsem bývalou majitelku cca 15ti koz, které obratem ruky sl. Vegrichtová prodávala a úmysl sl. Vegrichtové byl od prvopočátku takový, že změní jejich původ a prodá je za maximum peněz, tzn. á 5.000,-Kč.
Dobře jste udělal, kvůli Vám a ostatním, kteří si naběhli nákupem od slečny Terezy na tu policii tedy skáknu
Ještě pro informaci - Tereza se tu v minulosti oháněla, že má stádo v kontrole užitkovosti. Moc tomu nevěřím, když není ani členem Svazu chovatelů ovcí a koz, jak jsem včera zjistila. Tedy zaplať Pánbůh, že není....
Vám přeji, ať to dobře dopadne a všem slušným chovatelům, ať se s podobnými lidmi, jako je Tereza nepotkávají
hanka mkf

XXX.XXX.156.72
polda
napsal(a):
Dobrý den,
Ozývám se Vám, konečně po dlouhé a šílené době, kterou jsem prožila...ale o tom jinde...
Na toto musím reagovat ať chci nebo ne, zdvíhlo mě to ze židle, jen jsem si přečetla titulek...
Paní nebo slečnu Terezu sice neznám osobně, ale její jméno a chov slyším v mém zaměstnání coby ošetřovatelky skotu v ZD Kozákov, tedy v místě mého bydliště Chuchelna 2 km od Semil, velice často. A to i dokonce od osob, od kterých bych to rozhodně nečekala - Kafilerní služby SAP Mimoň, která k chovatelce Tereze jezdí velice často...
Samozřejmě, stane se zádrhel, mnohokrát zvíře pojde, i když naše snažení bylo nadmíru vynaložené. Ale v tomto chovu mám pocit, že to jede jak na běžícím páse...
Ale konec s negativy.
Terezo, prosím Vás, vzpamatujte se nebo okamžitě upusťte od chovu zvířat. Poškozuje to nejenom Vás, ale i chovatele v Semilském okrese včetně mě. Neustále mi volají lidi, asi Vaši potencionální kupci a pletou si mě s Vaší osobou. Nemálokdy se setkávám s výhružkami na špatné adrese. Už takhle mám starostí strašně moc.
Jsem ráda, že se toto téma tady nakousnulo a že se vše jedná a řeší.
I já osobně mám spousty restů, které se musím vydat co nejdříve dát do pořádku.
Ale je třeba se chytit za nos a vzamatovat se - což znám velice dobře.
Přeji všem, ať se tato nepříjemná situace uklidní, kor dnes, kdy bychom si neměli dělat špatnou reklamu v chovu a naopak, bojovat o neustálý vzrůst zájmu nejen o zvířata, ale i jejich produkty .
Hanka Maturová
hanka mkf
napsal(a):
Ozývám se Vám, konečně po dlouhé a šílené době, kterou jsem prožila...ale o tom jinde...
Na toto musím reagovat ať chci nebo ne, zdvíhlo mě to ze židle, jen jsem si přečetla titulek...
Paní nebo slečnu Terezu sice neznám osobně, ale její jméno a chov slyším v mém zaměstnání coby ošetřovatelky skotu v ZD Kozákov, tedy v místě mého bydliště Chuchelna 2 km od Semil, velice často. A to i dokonce od osob, od kterých bych to rozhodně nečekala - Kafilerní služby SAP Mimoň, která k chovatelce Tereze jezdí velice často...
Samozřejmě, stane se zádrhel, mnohokrát zvíře pojde, i když naše snažení bylo nadmíru vynaložené. Ale v tomto chovu mám pocit, že to jede jak na běžícím páse...
Ale konec s negativy.
Terezo, prosím Vás, vzpamatujte se nebo okamžitě upusťte od chovu zvířat. Poškozuje to nejenom Vás, ale i chovatele v Semilském okrese včetně mě. Neustále mi volají lidi, asi Vaši potencionální kupci a pletou si mě s Vaší osobou. Nemálokdy se setkávám s výhružkami na špatné adrese. Už takhle mám starostí strašně moc.
Přeji všem, ať se tato nepříjemná situace uklidní, kor dnes, kdy bychom si neměli dělat špatnou reklamu v chovu a naopak, bojovat o neustálý vzrůst zájmu nejen o zvířata, ale i jejich produkty .
Hanka Maturová
Zdravím,Haničko a nemůžu říct,že jsem to nepředpokládala.Takoví ,chovatelé" rozhodně nedělají reklamu,já s n¨í mluvila jen jednou a moc dobře ví,o čem mluví....využívá toho,že jsou lidi v tomto oboru nevzdělaní.mně samotné dává zabrat následky očkování,na KVS vědí,že je to špatně,ale od toho prý máme svaz chovatelů,který by šel proti látce,která škodí a není nikde jinde v Evropě povolena..Co se dá dělat......Lidi jako Tereza jsou i u koní,takových jsou spíš mraky...
,poctivost nepatří k typicky českým vlastnostem....bohužel.....A KVS jsou proti takovým lidičkám typu Tereza a Franková bohužel bezbranní...
hanka mkf
napsal(a):
Ale konec s negativy.
Hanka Maturová
Tak to jsem taky rád, že to nejste vy, jak jsem slyšel Semily, tak ve mně hrklo.
brux
napsal(a):
Tak to jsem taky rád, že to nejste vy, jak jsem slyšel Semily, tak ve mně hrklo.
Divím se divím, co všechno si lidi dokážou splíst.
Tereza Vegrichtová přece zní úplně jinak než Hana Maturová, ne snad ? Název Ráj zvířat je taky něco úplně jiného než Malá kozí farma Kamínka, ne snad ? Abych nechodila daleko, mě si zas pletou s Jarmilou z kozí farmy Rozinka, já žiju v Podkrkonoší, Jarmila na Hané, společné máme kromě našeho kozího "cáknutí" akorát to začáteční "J" ve jméně ... Fakt zvláštní
K té kafce - hm, svědčí to minimálně o potížích v chovu, ale na druhou stranu, aspoň dodržuje veterinární předpisy. Taky by to mohla valit někde do jímky, nebo do zmoly, aby se na ni nemohlo poukazovat, a pak až by se na to přišlo, už vůbec by neměla jména a to už oprávněně... Je to těžký
jirinajanickova
napsal(a):
Divím se divím, co všechno si lidi dokážou splíst.
Tereza Vegrichtová přece zní úplně jinak než Hana Maturová, ne snad ? Název Ráj zvířat je taky něco úplně jiného než Malá kozí farma Kamínka, ne snad ? Abych nechodila daleko, mě si zas pletou s Jarmilou z kozí farmy Rozinka, já žiju v Podkrkonoší, Jarmila na Hané, společné máme kromě našeho kozího "cáknutí" akorát to začáteční "J" ve jméně ... Fakt zvláštní
K té kafce - hm, svědčí to minimálně o potížích v chovu, ale na druhou stranu, aspoň dodržuje veterinární předpisy. Taky by to mohla valit někde do jímky, nebo do zmoly, aby se na ni nemohlo poukazovat, a pak až by se na to přišlo, už vůbec by neměla jména a to už oprávněně... Je to těžký
Tak manžel měl dneska málem infarkt, když mu přišlo předvolání kvůli trestnému oznámení na podezření podvodu Jelikož je v uniformě, jakákoliv takováhle věc je pro něj automaticky výpověď. Když mi to překoktal do telefonu a bylo tam jméno Tereza V., oddechla jsem si
Kdysi (3 roky zpět) jsme jí prodali kozu. Takže jsme další, kteří frčí 25km na výslech.
Shodou náhod jsme se s paní Terezou V. sešli u inkriminované chovatelky, u které nakoupila ony křížené anglonubijky. Byl to krachující chov koz na divoko, kozy žily v polorozpadlém zanedbaném kravíně. Na prodej jich tehdy bylo asi 30, všechno kříženky s burským kozlem, který byl taktéž na prodej. Když jsme tam přijeli, všechny je již paní Tereza V. vykoupila, zbyly jen hermafroditky, nedojící s vemenem po zánětu, staré, s nehezkými vemínky. Nakonec nám to nedalo a vybrali jsme si starou Bělušku s vytahaným vemínkem. Prý nedojící. Byla za tisícovku, odjela s námi v kufru auta.
Dneska je to jedna z našich nejlepších dojnic, letos čeká kůzlátko s naším plemenným favoritem. Dojila by bez problémů do teď, dávno potom, co to naše plemenné fešandy s POP dávno vzdaly
Milada
polda
napsal(a):
Dobrý den,
Dobrý den,
ačkoli nejsem chovatelka, mám bohužel se sl. Vegrichtovou také velice špatnou zkušenost a JAKÉKOLI OBCHODOVÁNÍ S NÍ NEDOPORUČUJI !!!
Slečna Vegrichtová již dříve "obchodovala = podváděla" při prodejích dětského zboží, resp. vyinkasovala peníze a zboží pak nezaslala - více viz. http://www.mimibazar.cz/page.php?id=11
Já jsem od sl. Vegrichotvé bohužel koupila dětskou autosedačku, která měla být podle popisu 1/2 roku stará. Přišla totálně zašpiněná a vyšisovaná sedačka, navíc nefuknční !!! Tak akorát na vyhození.
Samozřejmě jsem také podala trestní oznámení, které ovšem vzhledem k tomu, že šlo o částku do 5.000,-, bylo odloženo.
Sl. Vegrichtová nereaguje na maily a zásadně nepřebírá poštu, zejména doporučené dopisy od úřadů a policie (zatím se jí to vyplácí). Předat jí dopis se dá jen za asistence policie.
Takže doporučuji poškozeným:
- dávat trestní oznámení a odvolat se na jiná podobná trestní oznámení - tak, aby celková škoda byla v součty více než 5.000,-, máte tak větší šanci na vyřešení případu
- pokud bude případ odložen, tak se proti tomu odvolat (taky jsem to udělala, máte na to nárok - bohužel pro některé úředníky je jednodušší případ odložit než vyřešit).
Sl. Vegrichtová tedy prokazatelně podvádí vesele již několik let, po dětském zboží a nyní chovatelství si jistě najde jiný obor, ve kterém bude "podnikat". Je to podvodnice velkého formátu.
Vůbec bych se nedivila, kdyby si to jednoho krásného dne s ní přišel vyřídit někdo osobně....
Barbora
bdol
napsal(a):
Dobrý den,
ačkoli nejsem chovatelka, mám bohužel se sl. Vegrichtovou také velice špatnou zkušenost a JAKÉKOLI OBCHODOVÁNÍ S NÍ NEDOPORUČUJI !!!
Slečna Vegrichtová již dříve "obchodovala = podváděla" při prodejích dětského zboží, resp. vyinkasovala peníze a zboží pak nezaslala - více viz. http://www.mimibazar.cz/page.php?id=11
Já jsem od sl. Vegrichotvé bohužel koupila dětskou autosedačku, která měla být podle popisu 1/2 roku stará. Přišla totálně zašpiněná a vyšisovaná sedačka, navíc nefuknční !!! Tak akorát na vyhození.
Samozřejmě jsem také podala trestní oznámení, které ovšem vzhledem k tomu, že šlo o částku do 5.000,-, bylo odloženo.
Sl. Vegrichtová nereaguje na maily a zásadně nepřebírá poštu, zejména doporučené dopisy od úřadů a policie (zatím se jí to vyplácí). Předat jí dopis se dá jen za asistence policie.
Takže doporučuji poškozeným:
- dávat trestní oznámení a odvolat se na jiná podobná trestní oznámení - tak, aby celková škoda byla v součty více než 5.000,-, máte tak větší šanci na vyřešení případu
- pokud bude případ odložen, tak se proti tomu odvolat (taky jsem to udělala, máte na to nárok - bohužel pro některé úředníky je jednodušší případ odložit než vyřešit).
Sl. Vegrichtová tedy prokazatelně podvádí vesele již několik let, po dětském zboží a nyní chovatelství si jistě najde jiný obor, ve kterém bude "podnikat". Je to podvodnice velkého formátu.
Vůbec bych se nedivila, kdyby si to jednoho krásného dne s ní přišel vyřídit někdo osobně....
Barbora
co to je tedy za povl?Já bych ji hnal svinským krokem a klidně bych jel za ní přes půl republiky,chytl ji za ruku a dotahl k příslušnému orgánu.Z takových-to lidí je mi blivno.
lavacca
napsal(a):
prodávala:
-koza anglonubijská
-koza burská
-koza bílá
-koza hnědá
S pozdravem Zuzka F.
Semilská kriminální policie asi před třemi týdny zahájila trestní stíhání Terezy Vegrichtové pro podvody s prodejem koz. Pokud byl ještě někdo podveden v souvislosti s jakýmkoliv obchodováním s touto osobou, kontaktujte Semilskou kriminální policii ... škoda je přes 5.000,-Kč, takže i nižší částky budou vyšetřovány jako trestný čin.
Dobrý den, paní Tereza Vegrichtová nám prodala krávu Jersey, která měla být zapuštěná a dojit 10 litrů mléka. Kráva je 50% jersey, zapuštěná není a dojí 2 dcl slaného mléka. Krávu jsme koupili podviživenou a jejich "prý mazel" trkal i kočku když se jí přiblížila k jidlu!! Teď se nám paní Vegrichtová neozývá. Dnes pošleme dopis na Kriminálku. Jen chci říct, aby jste jí už nikdo nenaletěli. Člověk nesmí být důvěřivý a musí být opatrný protože lidi, kteří jsou zlý a podvádí chudáky, kteří teď nemají skoro ani na chleba, na světě přece jen existují! koupili jsme jí za 15 000 Kč!!! plus 2000 dovoz. paní vegrichtová, aspoň nám zvedněte telefon, aspoň trochu slušnosti...
Paní Tereza Vegrichtová je nyní toto:
Farma Větrná hora, Bítouchov u Semil, tel : 774579905, web : www.vetrnahora.wbs.cz, vetrnahora@seznam.cz nebo vegrichtova@seznam.cz.
Jinak je docela zajímavé zadat "Tereza Vegrichtová" do internetového vyhledávače ... polda.
my jsme paní vegrichtovou do poslední chvíle neznali jménem, nikdy se nám nepředstavila a nikdy nás nenapadlo se jí na jméno zeptat... kdo by taky mohl vědět, že z paní, co má malou holčičku a vypadá celkem sympaticky bude taková podvodnice... přemýšlela jsem i o nějakém udání do TV pořadu nebo novinovém článku. Asi by to za to stálo, protože chudák dítě, takovou maminku podvodnici, to radši aby snad neměla žádnou... je to hrozné, ale asi se mnou bude souhlasit každý racionálně uvažující člověk. ... Straková
Dobrý den,
pokud vím, tak slečnu Terezu Vegrichtovou vyšetřovala Semilská kriminální policie, takže doporučuji obrátit se s trestním oznámením přímo tam, nebo jim to dát aspoň na vědomí.
Nejsem si jistá, ale myslím, že to bylo uzavřeno se závěrem, že slečna Tereza je v podmínce, takže pokud bude prokázán další podvod, tak třeba už konečně ji stihne větší trest než podmínka a sl. Vegrichtová si třeba bude muset uvědomit, že konečně za své činy bude muset taky nést následky... Podvádí už takhle několik let (min. od roku 2006 s dětským zbožím, které po zaplacení neodesílala), zatím beztrestně.
Barbora
jiri.straka88
napsal(a):
zkusím napsat dopis na územní odbor SKPV, oddělení hospodářské kriminality, Vysocká 225, Semily 513 42. jedna paní v dřívějším příspěvku v diskuzi k tomu vybízela..
A dejte vědět, jaká byla odezva. Jinak máte pravdu - vypadá moc sympaticky, ani ve snu by mě nenapadlo, že by takhle podváděla lidi. Nás naštěstí nepodvedla (i když kdoví jakého původu byl vyměněný romanovský beránek za naše ques.). Ach jo, jediný co mě celkem tíží je, v jakých podmínkách tam prcek od nás žije....snad bych byla i radši, kdyby byl už někde jinde než u ní...
je mi z toho zle. ta kravička byla agresivní nikoho nechtěla pustit k vodě ani k jídlu. a hlavně. to mléko, chtěli jsme ho kvůli tučnosti, abychom mohli přikrmovat jehňata. a kráva nejspíš nikdy ani mléko neměla, protože má vemínko o něco větší než jalovice. Ale kvůli naší neznalosti a hlouposti a hlavně naivitě jsme prohloupili, ale pokud můžu poradit, tak dle občanského zákoníku a Podle ustanovení § 597 odst. 1 občanského zákoníku jestliže dodatečně vyjde najevo vada, na kterou prodávající neupozornil, máme právo na přiměřenou slevu ze sjednané ceny odpovídající povaze a rozsahu vady; jde-li o vadu, která činí věc neupotřebitelnou, máme též právo od smlouvy odstoupit.
Podle ustanovení § 597 odst. 2 právo odstoupit od smlouvy máme i tehdy, jestliže prodávající kupujícího ujistil, že věc má určité vlastnosti, zejména vlastnosti kupujícím vymíněné, anebo že nemá žádné vady, a toto ujištění se ukáže nepravdivým.
jsou tam nějaké lhůty, ale nevím jaké. člověk nemůže ani v klidu spát, když ví, jak ty zvířata u ní musí trpět, mrzne, nemají přístřešky.. achich ovej. aspoň jsem již z naivity vylečená
paní Vegrichtová se nemůže nijak bránit. Máme svědky. Ale nechcem po ní, aby si krávu vzala zpět, protože nechceme, aby se ta kráva měla špatně. Chceme po ní určitou slevu, tak aby cena krávy odpovídala její "kvalitě". Nic víc nic míň. už to tady nebudeme řešit, protože je pravda, že paní Vegrichtovou nechci nějak pomlouvat, dokud se situace nevyřeší. Třeba jsme se v ní spletli a vše dá dopořádku tak jak je správné. Třeba!
Tak v to bych nedoufala... Slečna Vegrichtová podvádí lidi min. od r. 2006, několikrát na ni bylo podáno trestní oznámení a v klidu pokračuje v podvodech dál, s úsměvem na tváři lže lidem do očí.
Policistovi, který její případ vyšetřoval, tvrdila, že v mém případě vše už vyřídila a dala do pořádku, a samozřejmě nic z toho nebyla pravda.
Paní Terezo, ono platí, že Boží mlýny melou pomalu, ale jistě, ono i na vás dojde...
Barbora
Dobrý den , já mám takovou zkušenost s policií že hodně záleží na jakého policistu narazíte a jak vlastně čin oficiálně kvalifikuje ve vašem případně se evidentně jednalo o podvod a tak to taky měli kvalifikovat bohužel někteří příslušníci si pro usnadnění práce trestné činy kvalifikují jako přestupky u nás se řeší zabíjení zvířat zoofilním úchylem a zpočátku mi tvrdili že zvířata uhynula přirozenou smrtí a že když někdo vleze na oplocený pozemek jedná se jen o přestupek , při dalším případu však přijeli jiní policajti a ti to kvalifikovali jako trestný čin týrání zvířat a za to pachatel už (pokud se nám ho podaří chytit) může jít "bručet".....
ML.
@ jiri.straka88
od začátku bylo jasné, že to takhle dopadne. Žádný státní zástupce by do takového sporu nešel a odložily se už mnohem jasnější kauzy. Osobně se domnívám, že máte šanci uspět v občanskoprávním sporu a opřít se o Vámi zmiňovaný § 597 odst. 1, 2 občanského zákoníku. Třeba by se také ve Váš prospěch dala použít výpověď Terezy - jako oznamovatel máte právo nahlédnout do spisu vedeného policií a případně si pořídit kopii. Já osobně bych to nevzdával a soudil bych se s ní do roztrhání těla, protože předčasnou rezignací pouze podporujeme její sebevědomí a rozhodně pak nebudete poslední, koho takhle podvede.
paní Vegrichtová prodává!!! http://zvirata.bazos.cz/inzerat/11419800/dojna-krava-50-holstyn.php jen bych chtěla podotknout, že opravdu záleží na policii. V policejní zprávě je napsáno, že si paní Vegrichtová k výslechu dovedla "zkušenou chovatelku" a my jsme dávali kontakt na paní veterinářku a té ani nezavolali. Je to marný... je to už skoro rok a pořád mě to štve.
http://ceskolipsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/obce-na-semilsku-uz-cele-roky-zazivaji-horor-0ea8.html
třeba ty boží mlýny opravdu melou