olinka1974
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych nám pořídit kozu, bohužel nemám výhodu starých stavení, kde jsou vždycky nějaké hospodářské budovy a chlívky. Nemáte nějaký typ na jednoduchý kozí chlívek za málo peněz, nejlépe za hubičku?? Děkuji za jakoukoli radu, zkušenost ...
Já tu kozu prostě CHCI !!!
Teď jsem tady nedávno viděla pojízdný na kolech. Ten se mi moc líbil. Jedna paní chovatelka má udělané moc pěkné chlívky z vojenských beden -chce to trochu zručnosti. Nebo sehnat meringotku,stavební buňku....Renata
olinka1974
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych nám pořídit kozu, bohužel nemám výhodu starých stavení, kde jsou vždycky nějaké hospodářské budovy a chlívky. Nemáte nějaký typ na jednoduchý kozí chlívek za málo peněz, nejlépe za hubičku?? Děkuji za jakoukoli radu, zkušenost ...
Zkuste koupit někde na pile krajiny většinou jsou dlouhé okolo 4m a silné cca3-6cm na stechu lze dát ipa nebo kanadský šindel to je trošku dražší když dáte jen ipu jednou za pět let nebo pozdeji podle potřeby je nutná oprava"výměna"ale to závisí taky jak moc je to vystaveno slunci a povětrnostním podmínkám.Finančně se vejdete do 1500kč a dřevo vám asi ještě zbyde ,když je člověk šikovný tak to vypadá pěkně.Na jaře ho budu taky na zahradě stavět abych nemusela vodit kozy sem tam .
kessi
napsal(a):
Zkuste koupit někde na pile krajiny většinou jsou dlouhé okolo 4m a silné cca3-6cm na stechu lze dát ipa nebo kanadský šindel to je trošku dražší když dáte jen ipu jednou za pět let nebo pozdeji podle potřeby je nutná oprava"výměna"ale to závisí taky jak moc je to vystaveno slunci a povětrnostním podmínkám.Finančně se vejdete do 1500kč a dřevo vám asi ještě zbyde ,když je člověk šikovný tak to vypadá pěkně.Na jaře ho budu taky na zahradě stavět abych nemusela vodit kozy sem tam .
A myslíte, že by se měla dole udělat nějaká betonová deska?
olinka1974
napsal(a):
A myslíte, že by se měla dole udělat nějaká betonová deska?
Podlahu bych udělala klidně z těch krajin nebo vykopat 15-20 cm a dosypat štěrkem,beton je moc studený,dají se na něj dát takové stajové gumy ,ale je to drahé.Manžel bude dělat podlahu jako ve starých stájích ,poskladá cihly, z bouračky a utáhne pískem ,jako se dělá chodník.ty cihly nestudí tolik jako beton.Tedy alesponˇ nám to takhle řekli
kessi
napsal(a):
Podlahu bych udělala klidně z těch krajin nebo vykopat 15-20 cm a dosypat štěrkem,beton je moc studený,dají se na něj dát takové stajové gumy ,ale je to drahé.Manžel bude dělat podlahu jako ve starých stájích ,poskladá cihly, z bouračky a utáhne pískem ,jako se dělá chodník.ty cihly nestudí tolik jako beton.Tedy alesponˇ nám to takhle řekli
Tak děkuju, škoda, že nejsem chlap, udělala bych si to všechno sama. Takhle budu muset přesvědčovat a vysvětlovat. Zatim díky.
olinka1974
napsal(a):
koupil jsme za 500,- skříň z valníku Avie co vozila housky a byla malinko zateplená. podlaha prkená a na ní plech. A nějakou tu podestýlku asi dávate všichni ne?! tak by to nemuselo být studeny. Jinak pokud nebahníme, tak používám dřevěný štěpky z větví a je to perfektní. Ahoj Honza Hal
olinka1974
napsal(a):
Šáhnu do svých tajně uložených kozostaveb pro inspiraci
olinka1974
napsal(a):
nebo od sousedů přes hranice
olinka1974
napsal(a):
a poslední ať moc nazaplácám
olinka1974
napsal(a):
ještě tohle mi nedá spát
olinka1974
napsal(a):
tohle taky nemůžu zapomenout
olinka1974
napsal(a):
Kozí chlívek za hubičku, teda hubička nepřišla polesnému, ale flaška.
Menší kulatina, rohy přesazené, v boční straně (není vidět) je větrací okno, z druhého štítu vhodové dveře. Na střeše natřené staré hlinikové šablony. Škvíry mezi kulatinou jsou utěsněny mechem, kulatinu kozeny dokonale okousaly ke kráse domečku. Domek slouží již 10let. Voda v něm zamrzá až při mínus 10st.
Ludmila
olinka1974
napsal(a):
Keď som doniesol naše kozičky dočasne bývali v detskom plastovom domčeku /vľavo/, neskôr sa presťahovali do väčšieho, ktorý som kúpil zlacnený v Hornbachu /vpravo/.
olinka1974
napsal(a):
Zabudol som napísať, že je to ubytovanie pre dve holanské zakrslé kozy. A ten plastový domček teraz slúži ako senník. Kozičky doň chodia cez okno.
zaciatocnik
napsal(a):
Zabudol som napísať, že je to ubytovanie pre dve holanské zakrslé kozy. A ten plastový domček teraz slúži ako senník. Kozičky doň chodia cez okno.
Náš a ještě doporučím pořídit si kozeny dvě - aby si mohli povídat
kessi
napsal(a):
To je pravda samotné je smutno moje koza tu ječela jak protržená,pokaždé když se někde něco šustlo,ale jak dostala partačku byl klid a jen se líbezně a hlavně tiše pasou ,což ocenili všichni sousedi
Správně se kozy nebo ovce nesmí chovat o samotě.. Mě se to taky nějak zvrtlo - kůli jedné koze mám dvě ovce
A jednou zimní domeček
chypi
napsal(a):
Správně se kozy nebo ovce nesmí chovat o samotě.. Mě se to taky nějak zvrtlo - kůli jedné koze mám dvě ovce
A jednou zimní domeček
Dobrý den
Kde jste si takový domeček koupil?A za jakou cenu?Není v zimě v domku zvířatom zima? Jsem v tomto laik.Ale strašně si přeji mít kozenu,tak mám blbé otázky.A jak jste to vyřešil z podlahou?Odtěka Vám někam moč?
letecm
napsal(a):
Dobrý den
Kde jste si takový domeček koupil?A za jakou cenu?Není v zimě v domku zvířatom zima? Jsem v tomto laik.Ale strašně si přeji mít kozenu,tak mám blbé otázky.A jak jste to vyřešil z podlahou?Odtěka Vám někam moč?
Domeček je dělaný - mým šikovným skorotchánem s naší pomocí.. Je dělaný z velkých palet od plechů (asi 2,5x3m) - daný k sobě a obložený ze vnitř i z venku prkny.. Podlaha je z cihel, močka neodtéká - stelu slámou a trochou pilinami(hoblinami) a ty to nasají do sebe a jednou za čas to vyházím.. Pod střechou je prostor na seno.. Je to ovšem mistrovské dílo, doladěné do detailů, bylo by těžké něco podobného najít - skorotchán je na tohle "blázen" (kdybyste viděli náš kurník - mluví o něm celá vesnice - vila pro slepice)
Ze vnitř..
chypi
napsal(a):
Domeček je dělaný - mým šikovným skorotchánem s naší pomocí.. Je dělaný z velkých palet od plechů (asi 2,5x3m) - daný k sobě a obložený ze vnitř i z venku prkny.. Podlaha je z cihel, močka neodtéká - stelu slámou a trochou pilinami(hoblinami) a ty to nasají do sebe a jednou za čas to vyházím.. Pod střechou je prostor na seno.. Je to ovšem mistrovské dílo, doladěné do detailů, bylo by těžké něco podobného najít - skorotchán je na tohle "blázen" (kdybyste viděli náš kurník - mluví o něm celá vesnice - vila pro slepice)
Ze vnitř..
A zabralo to víkendy od tmy do tmy včetně Vánoc od 1.12. 2007 do 24.2.2008
Podlaha:
chypi
napsal(a):
A zabralo to víkendy od tmy do tmy včetně Vánoc od 1.12. 2007 do 24.2.2008
Podlaha:
Ještě dnes si pamatuji jak strašně zebou ruce když se mejou strešní tašky od mechu ve vodě kde se dělá tříšť
chypi
napsal(a):
ne, ale když v něm byli přes mrazy zavřený, tak voda tam nezamrzla jak si to vydejchali..
Teda kozí chlívky jestli se to tak dá nazvat jsou opravdu krásné. My letos taky zvelebujeme. Holky to budou mít do budoucna taky hezký ,už se těším. Ale teď jak taje sníh,tak mám pocit ,že kdyby se člověk přetrh tak nemůže být spokojený nikdy.Já jenom shrnuji bahno a blahořečím ,že máme zpevněný plochy.. Už aby vysvitlo slunko a zazelenala se tráva. Renata
verulinka

XXX.XXX.142.48
A podlahu máte také ze dřeva?
verulinka

XXX.XXX.142.48
Chci se zeptat, my jsme udělali nový chlívek, jen nemáme udělanou podlahu, nevíte, z čeho je nejlepší, zda také ze dřeva? jsem začátečník a předpokládám, že i když budu mít nastlanou slámu, byla by jim na zemi bez podlahy zima..děkuji.
Já mám pro kozy jen také jednoduché přístřešek a podlahu nemám žádnou na zemi jen sláma a bez problémů, šak dřív to lidi taky tak měly a fungovalo to ono ty kozí chlívky výše všecko pěkné krásné ale na druhu stranku jesli to neni aj trochu na škodu, jesli ty kozy pak nejsou zbytečně rozmazlené a mín odolné chladu, větru,...
verulinka
napsal(a):
Chci se zeptat, my jsme udělali nový chlívek, jen nemáme udělanou podlahu, nevíte, z čeho je nejlepší, zda také ze dřeva? jsem začátečník a předpokládám, že i když budu mít nastlanou slámu, byla by jim na zemi bez podlahy zima..děkuji.
My máme chívek s hliněnou podlahou (čili bez podlahy (o:) a necháváme kozám hlubokou podestýlku (to znamená, že se průběžně nekydá, ale jen stále přidává suchá sláma - naše kozy si tedy přidávají seno z krmelce (o:) a mají od země krásně teplo - úplné podlahové topení (o:.
Martin xyz

XXX.XXX.215.61
Martin xyz
napsal(a):
Toto je náš kozín.
Takový pěkný domeček..těm našim kozenám by ho byla až škoda vše co je ze dřeva ožerou.My je máme ve stodole, nezavírám je takže courají kam chtějí, ale kdybyste viděli zevnitř i zvenčí ty ohoblované stěny, venku kůly, o stromech netřeba mluvit..
veruliiinka

XXX.XXX.142.48
To je pravda, za tu chvíli máme všechny keře a stromy totálně ohlodané dokonce i chlívek jim šmakuje