Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2009 13:45
rybka

XXX.XXX.136.139

Hledám chovatele tohoto málopočetného, malého plemene, snad původem z Německa. Chtěla bych získat nějaké informace o historii, chovu a barevných verzích Skudde. Prosím podělte se se mnou, nikde se na žádné blizší informace nemohu dopátrat. Předem děkuji za info i fota. Tohle foto je vše, co mám.

12.5.2009 15:55
lavacca

XXX.XXX.1.3

rybka napsal(a):
Hledám chovatele tohoto málopočetného, malého plemene, snad původem z Německa. Chtěla bych získat nějaké informace o historii, chovu a barevných verzích Skudde. Prosím podělte se se mnou, nikde se na žádné blizší informace nemohu dopátrat. Předem děkuji za info i fota. Tohle foto je vše, co mám.

tak jsem byla pilná a něco málo zjistila:

-výška 45-50 cm a váha 25-40 kg (případně 50 - 60 cm a 35 - 50 kg)
- porody bezproblémové
- stačí jim chudá pastva - chovatel se má dokonce vyvarovat příkrmů
- v ohradě má být sl aněkolik listratých stromů (asi kvůli stínu)
- mají dobré maso (jako zvěřina) a chovatel je nemá přikrmovat jinak maso ztrácí tu správnou chuť (prostě aby rostlo jehně pomalu jen a trávě)
- barva - černá, zřídka nahndlá (ovšem většina fotek je s bílými ovcemi), strakaté zbarvení NENÍ žádané

a pár fotek:

12.5.2009 15:56
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):
tak jsem byla pilná a něco málo zjistila:

-výška 45-50 cm a váha 25-40 kg (případně 50 - 60 cm a 35 - 50 kg)
- porody bezproblémové
- stačí jim chudá pastva - chovatel se má dokonce vyvarovat příkrmů
- v ohradě má být sl aněkolik listratých stromů (asi kvůli stínu)
- mají dobré maso (jako zvěřina) a chovatel je nemá přikrmovat jinak maso ztrácí tu správnou chuť (prostě aby rostlo jehně pomalu jen a trávě)
- barva - černá, zřídka nahndlá (ovšem většina fotek je s bílými ovcemi), strakaté zbarvení NENÍ žádané

a pár fotek:

12.5.2009 16:01
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):

Chová ji Zoo Plzeň - letos se jim narodili 2 beránci.

více: http://www.zooplzen.cz/

- chovají berana a 2 ovce
- odchovali zatím 2 beránky a 1 jehničku

na fotu jejich ovečky:

12.5.2009 16:02
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):
Chová ji Zoo Plzeň - letos se jim narodili 2 beránci.

více: http://www.zooplzen.cz/

- chovají berana a 2 ovce
- odchovali zatím 2 beránky a 1 jehničku

na fotu jejich ovečky:

a pár dlaších fot ze zahraničních webů:

12.5.2009 16:02
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):
a pár dlaších fot ze zahraničních webů:

*dalších

12.5.2009 16:03
lavacca

XXX.XXX.1.3

12.5.2009 16:07
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):

takže krom toho, že jsou větší a vyskytují se, co jsem tak našla, nejčastěji v bílé barvě se od Quessnaek moc nelíší, že?

12.5.2009 16:10
rybka

XXX.XXX.136.139

lavacca napsal(a):

Jů Zuzi, Tohle jsem také vyčetla, ale toť vše co o nich vím a to, že se chovají byť tak malé na maso, to také vím i když já bych to brala jako zájmové plemeno, neboť jsou jen o pohlavek vyšší než quessantky. Jsou jim také dost podobné až na ty holé hlavy a krky. Neumím řeč, možná píší něco ve světě, ale to mám smůlu. Víš, že nejlepší rady a vše kolem chovu se dozvíš od toho, kdo je přímo chová. ( Jako nám radíš Ty s quessantkama), ale dík.

12.5.2009 16:44
lavacca

XXX.XXX.1.3

rybka napsal(a):
Jů Zuzi, Tohle jsem také vyčetla, ale toť vše co o nich vím a to, že se chovají byť tak malé na maso, to také vím i když já bych to brala jako zájmové plemeno, neboť jsou jen o pohlavek vyšší než quessantky. Jsou jim také dost podobné až na ty holé hlavy a krky. Neumím řeč, možná píší něco ve světě, ale to mám smůlu. Víš, že nejlepší rady a vše kolem chovu se dozvíš od toho, kdo je přímo chová. ( Jako nám radíš Ty s quessantkama), ale dík.

jj, není nad osobní zkušenosti.

Jinak zkus napsat do té plzeňské zoo, snad se dozvíš více.

Jinak ale dost pochybuji, že je tady (v ČR) někdo chová, ač jsou u sousedů - v Německu - dost oblíbené.

Držím palečky, abys někoho našla.

12.5.2009 17:42
undomiell

XXX.XXX.4.10

rybka napsal(a):

Ahoj Evi, do plzeňský zoo jsem psala, zatím se neozvali. Tak snad napíšou. Loni jsem se u nich také na něco informovala a odpověděli. Tak snad se letos nepohoršili. Katka

12.5.2009 22:06
rybka

XXX.XXX.136.139

undomiell napsal(a):
Ahoj Evi, do plzeňský zoo jsem psala, zatím se neozvali. Tak snad napíšou. Loni jsem se u nich také na něco informovala a odpověděli. Tak snad se letos nepohoršili. Katka

Takže se mi Katko potvrdilo také to, že je tady takřka nikdo nechová krom ZOO. Stejně budu pátrat, přece musí nějaká dokumentace o plemeni existovat, ale sama si myslím, že je to takřka stejné jako u quessantek, jen možná s malými odlišnostmi. Kdyby se Ti Katko ozvali, tak nakrm ucho. Dík i tobě Zuzi.

13.5.2009 13:11
evaux

XXX.XXX.238.117

rybka napsal(a):
Takže se mi Katko potvrdilo také to, že je tady takřka nikdo nechová krom ZOO. Stejně budu pátrat, přece musí nějaká dokumentace o plemeni existovat, ale sama si myslím, že je to takřka stejné jako u quessantek, jen možná s malými odlišnostmi. Kdyby se Ti Katko ozvali, tak nakrm ucho. Dík i tobě Zuzi.

Milá děvčata. mám pro vás dobrou zprávu. Před 14 dny jsem byla stříhat první stádečko v Česku tohoto plemene.
Máte pravdu, že je to o málo větší než Qu, ale s tím veškerá podobnost končí. Jsou daleko zavalitější, mají hrubší vlnu, takže se lépe stříhají a i ovečky mohou mít rohy. Už malá jehňata , cca 3 měs jsou zmasilá ! Skutečně je to plemeno pocházející z Německa a taky první chovatelé u nás jsou přisídlivší Němci. Základní stádečko v souč době čítá 16 bahnic a beran s odchovem. Prý se v Německu o toto maso perou, byť stojí 2x tolik, co normální skopové či jehňečí.
Jinak rodí spíš dvojčata a jsou četnější v bílém barevném rázu.
Kontakt předám jen se svolením majitele - snad to chápete.
Evaux

Přidejte reakci

Přidat smajlík