Čím krmit extrémně vybíravou kozu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2009 12:30
mmackova

XXX.XXX.165.54

Mám dvě kozy a jedna odmítá žrát jakékoliv jádro. Když jsem ji pořídila, byla zvyklá na pečivo, to jí ale nechci moc dávat, protože to pro ni určitě není moc zdravé. Zkoušela jsem ječný šrot, mačkaný oves, obojí suché i vlhké, solené i nesolené, smíchané se zeleninou...Nic z toho nechce. Žere otruby, ale ty zas mají málo živin...Když žere jádro druhá koza, tahle ji sem tam odežene, ale sama si nevezme. Co byste radili?

23.5.2009 14:20
nehezacka

XXX.XXX.150.27

mmackova napsal(a):
Mám dvě kozy a jedna odmítá žrát jakékoliv jádro. Když jsem ji pořídila, byla zvyklá na pečivo, to jí ale nechci moc dávat, protože to pro ni určitě není moc zdravé. Zkoušela jsem ječný šrot, mačkaný oves, obojí suché i vlhké, solené i nesolené, smíchané se zeleninou...Nic z toho nechce. Žere otruby, ale ty zas mají málo živin...Když žere jádro druhá koza, tahle ji sem tam odežene, ale sama si nevezme. Co byste radili?

co tak skusit nedat nic.když bude hladná,sežere i jádro.

23.5.2009 19:59
klihostezka

XXX.XXX.98.180

nehezacka napsal(a):

Souhlas
Hlad nejlepší kuchař

23.5.2009 20:51
agentka

XXX.XXX.24.188

klihostezka napsal(a):
Souhlas
Hlad nejlepší kuchař

Moje koza když sem ji přivezla taky nechtěla jádro ani nápoj a to jsem vše možné vymýšlela - zjistila jsem že ji to tam musím nechat a pak časem zjistila že to asi bude dobrota tak to začala žrát a později i pít (připadalo mi taky že nechce at se na ni dívám )- to jsme hleděly vždy jedna na druhou a já jen říkala no tak vem si dobrotu a ona na mě hleděla a nic, tet máme kozu již tři měsíce a už je drzá že přesně ví kde mají nasypáno slepice tak honem to musí cestou na pastvu omrknout, leze po stromech a okusuje vše hlavně to co roste výš , umí stát i na zadních když chce utrhnout nějakou mňamku která je moc vysoko - no nevěřila bych co vše koza dovede - je radost to pozorovat

23.5.2009 21:07
mmackova

XXX.XXX.165.54

nehezacka napsal(a):

No jo, to mě nenapadlo...! :-) Moje kozy jsou navolno a mají neomezený přístup k trávě i senu, takže hlad neznaj, zkusím to nějak vymyslet, aby ho zažily...Díky.

27.5.2009 13:39
hehe

XXX.XXX.2.122

mmackova napsal(a):

A co to zkusit jako s dětmi / popř. s manželem / : Natlučte na drobnější kousky suché pečivo a přimíchejte jádro. Ze začátku jádra jen trochu a pozvolna přidávejte jádro na úkor rohlíků . Třeba to zabere. Já jsem to takhle provedla s nežravým synáčkem u zeleninových míchaných salátů : nemilovaný salátek , na tom milovaná šunčička najemno, na tom hromada milovaného sýra...... a dnes ? Dlabe to hezky bez přísad..... Helena

27.5.2009 14:05
renata

XXX.XXX.51.72

hehe napsal(a):
A co to zkusit jako s dětmi / popř. s manželem / : Natlučte na drobnější kousky suché pečivo a přimíchejte jádro. Ze začátku jádra jen trochu a pozvolna přidávejte jádro na úkor rohlíků . Třeba to zabere. Já jsem to takhle provedla s nežravým synáčkem u zeleninových míchaných salátů : nemilovaný salátek , na tom milovaná šunčička najemno, na tom hromada milovaného sýra...... a dnes ? Dlabe to hezky bez přísad..... Helena

A já nevěděla co dnes vařit. To bude manžel koukat najemno rohlíček s jádrem. Dobrý tip Helenko. Renata

27.5.2009 20:17
klihostezka

XXX.XXX.98.180

renata napsal(a):
A já nevěděla co dnes vařit. To bude manžel koukat najemno rohlíček s jádrem. Dobrý tip Helenko. Renata

ahoj děvčata, Rentako - manžel je taky přežvýkavec??
zkusím to taky na děti

27.5.2009 20:18
klihostezka

XXX.XXX.98.180

klihostezka napsal(a):
zkusím to taky na děti

Pardón, chtěla jsem napsat Renatko

28.5.2009 08:18
hehe

XXX.XXX.2.122

klihostezka napsal(a):
zkusím to taky na děti

Holky ! Jádro papají i jiná zvířátka v domácnosti.. Helena

28.5.2009 09:33
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

hehe napsal(a):
Holky ! Jádro papají i jiná zvířátka v domácnosti.. Helena

Moje zvíře jádro nepapá - ten je schopnej vybrat maso i z rizota a rejži nechat psům - ještěže to jsou MOJI psi

28.5.2009 15:58
zaciatocnik

XXX.XXX.79.57

hehe napsal(a):

U nás doma panuje potravinový chaos : zajac papá mačke z misky mačacie granule, mačka papá psom z ich misky psie granule, jeden pes chrúma kapustné listy pre kozy a druhý zbaští aj kukuricu pre kozy. Iba holandské kozy v tom majú naprosto jasno : nechcú sa pásť a žerú iba to čo im donesiem vo vedierku.

Pred rokmi, keď sa začala veľa hovoriť o chorobe šialených kráv /BSE/ som v obchode kupoval žrádlo pre psov. Prehadzoval som tie vrecia a hľadal iba také granule, ktoré neobsahujú kravské mäso. Až som spolu s predavačkou po dlhej chvíli našiel granule kuracie. Čo to máte za vzácnych psov pýta sa predavačka. Ále, iba takých obyčajných dedinských bastardov vravím. A to Vám tak strašne na nich záleží, keď im tak starostlivo vyberáte potravu ?? Ále nie, hovorím , moja jednoročná dcéra im vyjedá tie granule z misky a tak sa bojím aby nedostala BSE.......

29.5.2009 10:26
renata

XXX.XXX.51.72

zaciatocnik napsal(a):
U nás doma panuje potravinový chaos : zajac papá mačke z misky mačacie granule, mačka papá psom z ich misky psie granule, jeden pes chrúma kapustné listy pre kozy a druhý zbaští aj kukuricu pre kozy. Iba holandské kozy v tom majú naprosto jasno : nechcú sa pásť a žerú iba to čo im donesiem vo vedierku.

Pred rokmi, keď sa začala veľa hovoriť o chorobe šialených kráv /BSE/ som v obchode kupoval žrádlo pre psov. Prehadzoval som tie vrecia a hľadal iba také granule, ktoré neobsahujú kravské mäso. Až som spolu s predavačkou po dlhej chvíli našiel granule kuracie. Čo to máte za vzácnych psov pýta sa predavačka. Ále, iba takých obyčajných dedinských bastardov vravím. A to Vám tak strašne na nich záleží, keď im tak starostlivo vyberáte potravu ?? Ále nie, hovorím , moja jednoročná dcéra im vyjedá tie granule z misky a tak sa bojím aby nedostala BSE.......

Tak to musel prodavač koukat ,ale malé děti hold dělají lecos.
Můj muž přžvýkavec není a dát mu něco naklíčeného ,tak letím ani se nestihnu kliky chytit. Tuhle jsem udělala cizrnu -mě moc chutnala a dlouho jsem to poslouchala. Ale jednou začas to neuškodí. Renata

29.5.2009 22:02
klihostezka

XXX.XXX.98.180

zaciatocnik napsal(a):

SUPER!!
nám před asi 15lety jedly hladové děti granule pro našeho psa na táboře (když jsme si hráli na \"vedoucí\", asi jsme nevařili moc dobře, eště že nás nezavřeli;)
jinak náš současný pes raděj sní cokoliv než aby to někomu přenechal ;)
jakmile však není konkurence, dělá drahoty taky

Přidejte reakci

Přidat smajlík