Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.7.2009 14:33
vojtas

XXX.XXX.130.52

Ahoj všem chovatelům-to bych nebyl já abych neměl další dotaz Jak připustit ovce abych měl jehňata v období cca. 3týdny, když mám 1berana. Mohu mít berana samotně odděleného nebo pomáhá zástěrka? (Uvažuji o KU)...děkuju za názory

5.7.2009 16:57
lavacca

XXX.XXX.1.3

vojtas napsal(a):
Ahoj všem chovatelům-to bych nebyl já abych neměl další dotaz Jak připustit ovce abych měl jehňata v období cca. 3týdny, když mám 1berana. Mohu mít berana samotně odděleného nebo pomáhá zástěrka? (Uvažuji o KU)...děkuju za názory

Dobré odpoledne, asi taky záleží na množství oveček.

My máme doma berana 2 ovce a vloni bylo rozmezí týden, letos rodily obě v 1 den.

Ačkoli řekla bych, že rozmezí 3 týdnů(příp. 4 týdnů) je u ovcí úplně běžné a nebylo by ani potřeba zástěrky. Ale zkušenější určitě poradí lépe.

17.7.2009 15:35
ovecka

XXX.XXX.26.132

vojtas napsal(a):

Dejte berana k ovcím se zástěrkou na cca 3 týdny. Synchronizuje jim to říje a pak zástěrku sundejta a ovce by měly být během 14 dní z 90% připuštěné, zbytek se vejde do těch 3 týdnů. Nebo stačí mít berana v ohradě vedle, aby ho ovce cítily. Dana

Přidejte reakci

Přidat smajlík