Kozlík - o jaké plemeno by se mohlo jednat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2009 16:17
pista141

XXX.XXX.234.100

Máme v útulku kozlíka, ale nevíme co by to mohlo být zač. Nějací dobráci ho dali jako svatební dar lidem z paneláku. Nepoznáváte ho někdo?

1.9.2009 16:18
pista141

XXX.XXX.234.100

pista141 napsal(a):
Máme v útulku kozlíka, ale nevíme co by to mohlo být zač. Nějací dobráci ho dali jako svatební dar lidem z paneláku. Nepoznáváte ho někdo?

Další foto

1.9.2009 16:19
pista141

XXX.XXX.234.100

pista141 napsal(a):
Další foto

a další...

1.9.2009 16:20
pista141

XXX.XXX.234.100

pista141 napsal(a):
a další...

a ještě..

1.9.2009 17:03
fanous

XXX.XXX.166.34

pista141 napsal(a):
a ještě..

Je malinkej? .Já bych ho bral od kut jste a jaký jsou podmínky? Není to nějakej zakrslík

1.9.2009 18:13
zelvickahanka

XXX.XXX.184.189

fanous napsal(a):
Je malinkej? .Já bych ho bral od kut jste a jaký jsou podmínky? Není to nějakej zakrslík

No jako dárek do paneláku je to opravdu trochu na hlavu.. chudák kozlík, snad rychle najde nové majitele - je božský :)
Jinak co to je za plemeno, to netuším, nejsem "kozař", akorát jsem našla tuto fotku:
http://www.bellgoatfarm.com/images/ Upload/600/L.J.-Prance.jpg (1mezera)
je trochu podobně zbarvený.. ale těch tu asi nebude tolik, aby se dávali jako dárky.

1.9.2009 18:14
pista141

XXX.XXX.234.100

fanous napsal(a):

Zatím jenom potřenuji zjistit co by to mohlo být za plemeno. Ještě není k mání. Spíš bychom chtěli sehnat jeho chovatele. Na lidi co ho koupili nemáme kontakt. Jestli bude k mání, tak dám vědět.

1.9.2009 18:15
zelvickahanka

XXX.XXX.184.189

pista141 napsal(a):
Zatím jenom potřenuji zjistit co by to mohlo být za plemeno. Ještě není k mání. Spíš bychom chtěli sehnat jeho chovatele. Na lidi co ho koupili nemáme kontakt. Jestli bude k mání, tak dám vědět.

ještě jedna ženská - "nigerská zakrslá"

1.9.2009 18:30
pista141

XXX.XXX.234.100

zelvickahanka napsal(a):
ještě jedna ženská - "nigerská zakrslá"

Právě jsem ho zvážila, má 11 kg a měří cca 46 v kohoutku. Vedoucí tvrdí, že říkali, že je mu 8 měsíců.

1.9.2009 19:28
fanous

XXX.XXX.166.34

pista141 napsal(a):
Právě jsem ho zvážila, má 11 kg a měří cca 46 v kohoutku. Vedoucí tvrdí, že říkali, že je mu 8 měsíců.

8měs mu asi nebude .To by už pěkně smrděl. Jak ho můžu získat díky za odpovět

1.9.2009 20:52
jirkas

XXX.XXX.118.55

fanous napsal(a):
8měs mu asi nebude .To by už pěkně smrděl. Jak ho můžu získat díky za odpovět

No podle váhy,výšky a předpokládaného stáří, by to mohl bý holandský zakrslý kozlík popř. jeho kříženec. U tohoto plemene je každá barva přípustná. Jinak v 8 měsících smrdět může a taky nemusí ani ve dvou letech. Vlastní zkušenost v chovu.

1.9.2009 21:53
ambra

XXX.XXX.12.143

pista141 napsal(a):
a ještě..

pista141 to je snad blbej vtip ne? Osobně být novomanžely tak takovej dar nepřijmu(samozřejmě za předpokladu, že jsou z paneláku) a tyhle dobráky bych pěkně hnala. Ještě, že měli aspoň tolik rozumu ho umístit někde kde se o něj postarají.
Ale osobně bych pod něj aspoň do jednoho rohu nastlala slámu, nebo pomíchanou s pilinama.
Jinak bych ho typovala na něco jako holanského kozlíka, ale moc se nevyznám na 100% poznám jenom klasickou bílou a pak hnědou kozu. Ale podobně vybarvenou kozičku měl známej chvilku.

1.9.2009 22:15
pista141

XXX.XXX.12.229

ambra napsal(a):
pista141 to je snad blbej vtip ne? Osobně být novomanžely tak takovej dar nepřijmu(samozřejmě za předpokladu, že jsou z paneláku) a tyhle dobráky bych pěkně hnala. Ještě, že měli aspoň tolik rozumu ho umístit někde kde se o něj postarají.
Ale osobně bych pod něj aspoň do jednoho rohu nastlala slámu, nebo pomíchanou s pilinama.
Jinak bych ho typovala na něco jako holanského kozlíka, ale moc se nevyznám na 100% poznám jenom klasickou bílou a pak hnědou kozu. Ale podobně vybarvenou kozičku měl známej chvilku.

Kozlík opravdu zatím není k mání. Jsme tu na něj dvě. Jelikož já sama chovám kamerunky, tak si myslím, že se snad postarám dobře. Sláma není na fotkách vidět. Jen nám dělá starost, jak vyroste. Mám kozlíka 10 měsíčního a ten už má rohy jaksepatří, zato tenhle je má dost malý. Na 8 měsíců bych ho také netipovala.

2.9.2009 11:25
zaciatocnik

XXX.XXX.79.88

pista141 napsal(a):
Kozlík opravdu zatím není k mání. Jsme tu na něj dvě. Jelikož já sama chovám kamerunky, tak si myslím, že se snad postarám dobře. Sláma není na fotkách vidět. Jen nám dělá starost, jak vyroste. Mám kozlíka 10 měsíčního a ten už má rohy jaksepatří, zato tenhle je má dost malý. Na 8 měsíců bych ho také netipovala.

Posielam foto našeho holandského zakrslého kozlíka Emilka, v čase keď mal cca 4 mesiace. Podobnosť s tým vašim je zrejmá. Takže podľa mňa má 4-5 mesiacov. V 8. mesiaci náš Emilko mal už oveľa väčšie rožky.

2.9.2009 15:26
pista141

XXX.XXX.234.100

zaciatocnik napsal(a):
Posielam foto našeho holandského zakrslého kozlíka Emilka, v čase keď mal cca 4 mesiace. Podobnosť s tým vašim je zrejmá. Takže podľa mňa má 4-5 mesiacov. V 8. mesiaci náš Emilko mal už oveľa väčšie rožky.

My jsme tipovali kamerunský nebo holandský. Jak je rozlišit?

5.9.2009 23:54
klihostezka

XXX.XXX.98.180

pista141 napsal(a):

My jsme tipovali kamerunský nebo holandský. Jak je rozlišit?

Kamerunky by měly být hlavně černé, ne?? Ale je fakt že v zoo je mají různě bíle flekaté, asi je to prokřížené. my máme kozu kříženou, mix grošovaný, v plemenech se moc nevyznám - ale tipuju též něco holandského mini. A ta velká hlava!! je moc roztomilej, snad se brzy najde nový majitel se stádečkem a pastvou a prostorem!! Držíme palce!! i/klihostezka

5.9.2009 23:55
klihostezka

XXX.XXX.98.180

klihostezka napsal(a):
Kamerunky by měly být hlavně černé, ne?? Ale je fakt že v zoo je mají různě bíle flekaté, asi je to prokřížené. my máme kozu kříženou, mix grošovaný, v plemenech se moc nevyznám - ale tipuju též něco holandského mini. A ta velká hlava!! je moc roztomilej, snad se brzy najde nový majitel se stádečkem a pastvou a prostorem!! Držíme palce!! i/klihostezka

Jo a srst má trochu jak takin zlatý ;-))

14.9.2009 16:58
charliebob

XXX.XXX.224.10

pista141 napsal(a):

Dobrý den.
Mohli byste mi také poradit, o jaké plemeno by se mohlo jednat? Děkuji.

14.9.2009 17:07
danurba

XXX.XXX.12.226

charliebob napsal(a):
Dobrý den.

nevím, jaké plemeno máte vy, ale my máme kozlíka skoro stejného jako vy, jenom je ještě mladý, teprve 8měsíční. Otce má černého kyperského a matku českou bílou. Myslím, že až dospěje, bude stejný jako ten váš

14.9.2009 18:15
roklanka

XXX.XXX.7.50

charliebob napsal(a):
Dobrý den.

ˇÚplně stejně barevný se narodil mojí bílé koze s hnědým plemeníkem,říkali jsme mu Stříbrňák.

Přidejte reakci

Přidat smajlík