Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.10.2009 20:26
danurba

XXX.XXX.12.226

můžu přidávat kozám do šrotu melasu? Bude to mít nějaký vliv na dojivost? Kolik bych jí asi tak mohla dát?

30.10.2009 08:15
hannah

XXX.XXX.6.84

danurba napsal(a):
můžu přidávat kozám do šrotu melasu? Bude to mít nějaký vliv na dojivost? Kolik bych jí asi tak mohla dát?

Myslím, že melasou nic nepokazíte. Já dělám šroty pro koně (nebo pařený ječmen),do desetilitrového kýble odliju tak dvě deci melasy, promíchám, koza z toho dostane tak "ešus" (přibližně 1 litr) a zblajzne jako obrovskou lahůdku. Jestli má vliv (ať pozitivní nebo negativní) na dojivost, jsem nezaznamenala.

30.10.2009 10:28
krizovatka

XXX.XXX.42.56

hannah napsal(a):
Myslím, že melasou nic nepokazíte. Já dělám šroty pro koně (nebo pařený ječmen),do desetilitrového kýble odliju tak dvě deci melasy, promíchám, koza z toho dostane tak "ešus" (přibližně 1 litr) a zblajzne jako obrovskou lahůdku. Jestli má vliv (ať pozitivní nebo negativní) na dojivost, jsem nezaznamenala.

Dobrý den, také by mě zajímalo zkrmování melasy. Náš vet mě upozornil, že i malé množství může zapříčinit acidózu bachoru. Ale ani netuším jak bych to poznala. Zrovna tak jsem byla upozorněná, že krmení namočenými cukr. řízky má stejný efekt. Chtěla jsem tak přilepšit kozenkám i kravulím. Díky za další info. Věra

30.10.2009 13:33
roklanka

XXX.XXX.7.85

krizovatka napsal(a):
Dobrý den, také by mě zajímalo zkrmování melasy. Náš vet mě upozornil, že i malé množství může zapříčinit acidózu bachoru. Ale ani netuším jak bych to poznala. Zrovna tak jsem byla upozorněná, že krmení namočenými cukr. řízky má stejný efekt. Chtěla jsem tak přilepšit kozenkám i kravulím. Díky za další info. Věra

Cukrovarnické , vojtěškové a sled.květ. granule přidávám kozám běžně do směsi s otrubami a ovsem,nemáčím je a první jsou pryč,vyzobávají je jako děti rozinky z koláče.Melasové krmivo pro koně jsem jednou také koupila a kozám chutnalo.Řídím se pravidlem,dobrého jan pomálu a zatím bez problémů.Roklanka

30.10.2009 21:04
danurba

XXX.XXX.12.226

danurba napsal(a):

tak jsme se dneska radila s vetem, melasa se normálně přidává přežvýkavcům do krmení na zvýšení dojivosti a jako zdroj energie, ale je potřeba je na to zvykat pomalu, aby si žaludek "navykl" trávit cikr. Takže jsme začali zvykat a jsem zvědavá, k čemu to povede. Dávku pro kozu odhaduji max. 1dcl na den.

Přidejte reakci

Přidat smajlík