Dobrý den, prosím o radu, naše ovečka kulhá a máme podezdření na hnilobu paznehtů, připojuji i foto jak to asi vypadá. Při omaku mi to připadá, jako by se rohová stěna oddělila od chodidla a celé ho má měkké a smrdí to. Děkuji za rady
kunesek
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu, naše ovečka kulhá a máme podezdření na hnilobu paznehtů, připojuji i foto jak to asi vypadá. Při omaku mi to připadá, jako by se rohová stěna oddělila od chodidla a celé ho má měkké a smrdí to. Děkuji za rady
Kulhání je mnohdy opravdu spojeno s přerostlýmy paznehty nebo jejich hnilobou. Podle obrázku bych sázela na tu hnilobu.Budete muset kopýtko očistit až na pevné podloží a po několik dní namáčet do formalínu vždy na nějakou minutku aspoň 2-3x denně.Udržujte suchou podestýlku nebo ji vyměňte.Ve vyhledavači si zadejte hniloba paznehtů určitě tam najdete spoustu užitečných rad od zkušenějších chovatelů.
kunesek
napsal(a):
Hniloba paznehtů se tu probírala dost podrobně,včetně očkování proti ní i s názvem vakcíny a cenou. Zadejte si do vyhledavače na moderce i nemoderce,najdete odpovědi,hlavně jednejte rychle,ať se nerozkulhá celé stádo