Sýrařský kurz MZLU 4.-5.12.09

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.12.2009 17:07
farmakozinka

XXX.XXX.108.249

Ahoj všem, hodím sem pár fotek z kurzu, každý se jistě najde:-)

Kurz byl velmi poučný, hlavně co se týče pasterace, výpočtu dávky syřidla a syřitelnosti mléka a také způsobů sýření. Nejen, že jsme se dozvěděli, jak dlouho, při jaké teplotě, ale hlavně co se během těchto procesů děje. Mně teda osobně nestačí, že je někde napsáno, dělejte to tak a tak, protože tak to dělá každý. Ale potřebuju vědět, proč to tak a tak mám dělat. Jinak si řeknu litr sem litr tam, vrazím tam kus syřidla a něco z toho vznikne. A určitě nejsem sama.

Kurz byl opravdu skvělý a zvláště jeho zahájení, které začalo představením knihy Ing. Keresteše Biotechnoógie, výživa a zdravie a pokračovalo ochutnávkou sýrů a sýrových výrobků s decentním popíjením vína. Dále viz. foto

8.12.2009 17:08
farmakozinka

XXX.XXX.108.249

farmakozinka napsal(a):
Ahoj všem, hodím sem pár fotek z kurzu, každý se jistě najde:-)

Kurz byl velmi poučný, hlavně co se týče pasterace, výpočtu dávky syřidla a syřitelnosti mléka a také způsobů sýření. Nejen, že jsme se dozvěděli, jak dlouho, při jaké teplotě, ale hlavně co se během těchto procesů děje. Mně teda osobně nestačí, že je někde napsáno, dělejte to tak a tak, protože tak to dělá každý. Ale potřebuju vědět, proč to tak a tak mám dělat. Jinak si řeknu litr sem litr tam, vrazím tam kus syřidla a něco z toho vznikne. A určitě nejsem sama.

Kurz byl opravdu skvělý a zvláště jeho zahájení, které začalo představením knihy Ing. Keresteše Biotechnoógie, výživa a zdravie a pokračovalo ochutnávkou sýrů a sýrových výrobků s decentním popíjením vína. Dále viz. foto

foto

8.12.2009 17:09
farmakozinka

XXX.XXX.108.249

farmakozinka napsal(a):
Ahoj všem, hodím sem pár fotek z kurzu, každý se jistě najde:-)

Kurz byl velmi poučný, hlavně co se týče pasterace, výpočtu dávky syřidla a syřitelnosti mléka a také způsobů sýření. Nejen, že jsme se dozvěděli, jak dlouho, při jaké teplotě, ale hlavně co se během těchto procesů děje. Mně teda osobně nestačí, že je někde napsáno, dělejte to tak a tak, protože tak to dělá každý. Ale potřebuju vědět, proč to tak a tak mám dělat. Jinak si řeknu litr sem litr tam, vrazím tam kus syřidla a něco z toho vznikne. A určitě nejsem sama.

Kurz byl opravdu skvělý a zvláště jeho zahájení, které začalo představením knihy Ing. Keresteše Biotechnoógie, výživa a zdravie a pokračovalo ochutnávkou sýrů a sýrových výrobků s decentním popíjením vína. Dále viz. foto

V zajetí kozařských kapacit

8.12.2009 17:11
farmakozinka

XXX.XXX.108.249

farmakozinka napsal(a):
Ahoj všem, hodím sem pár fotek z kurzu, každý se jistě najde:-)

Kurz byl velmi poučný, hlavně co se týče pasterace, výpočtu dávky syřidla a syřitelnosti mléka a také způsobů sýření. Nejen, že jsme se dozvěděli, jak dlouho, při jaké teplotě, ale hlavně co se během těchto procesů děje. Mně teda osobně nestačí, že je někde napsáno, dělejte to tak a tak, protože tak to dělá každý. Ale potřebuju vědět, proč to tak a tak mám dělat. Jinak si řeknu litr sem litr tam, vrazím tam kus syřidla a něco z toho vznikne. A určitě nejsem sama.

Kurz byl opravdu skvělý a zvláště jeho zahájení, které začalo představením knihy Ing. Keresteše Biotechnoógie, výživa a zdravie a pokračovalo ochutnávkou sýrů a sýrových výrobků s decentním popíjením vína. Dále viz. foto

Zkouška syřitelnosti

8.12.2009 17:12
farmakozinka

XXX.XXX.108.249

farmakozinka napsal(a):
Ahoj všem, hodím sem pár fotek z kurzu, každý se jistě najde:-)

Kurz byl velmi poučný, hlavně co se týče pasterace, výpočtu dávky syřidla a syřitelnosti mléka a také způsobů sýření. Nejen, že jsme se dozvěděli, jak dlouho, při jaké teplotě, ale hlavně co se během těchto procesů děje. Mně teda osobně nestačí, že je někde napsáno, dělejte to tak a tak, protože tak to dělá každý. Ale potřebuju vědět, proč to tak a tak mám dělat. Jinak si řeknu litr sem litr tam, vrazím tam kus syřidla a něco z toho vznikne. A určitě nejsem sama.

Kurz byl opravdu skvělý a zvláště jeho zahájení, které začalo představením knihy Ing. Keresteše Biotechnoógie, výživa a zdravie a pokračovalo ochutnávkou sýrů a sýrových výrobků s decentním popíjením vína. Dále viz. foto

Něco k snědku

8.12.2009 19:31
farmakozinka

XXX.XXX.108.249

farmakozinka napsal(a):
Ahoj všem, hodím sem pár fotek z kurzu, každý se jistě najde:-)

Kurz byl velmi poučný, hlavně co se týče pasterace, výpočtu dávky syřidla a syřitelnosti mléka a také způsobů sýření. Nejen, že jsme se dozvěděli, jak dlouho, při jaké teplotě, ale hlavně co se během těchto procesů děje. Mně teda osobně nestačí, že je někde napsáno, dělejte to tak a tak, protože tak to dělá každý. Ale potřebuju vědět, proč to tak a tak mám dělat. Jinak si řeknu litr sem litr tam, vrazím tam kus syřidla a něco z toho vznikne. A určitě nejsem sama.

Kurz byl opravdu skvělý a zvláště jeho zahájení, které začalo představením knihy Ing. Keresteše Biotechnoógie, výživa a zdravie a pokračovalo ochutnávkou sýrů a sýrových výrobků s decentním popíjením vína. Dále viz. foto

Více foto na www.kozinka.com

8.12.2009 21:27
martinamalina

XXX.XXX.163.7

farmakozinka napsal(a):
Více foto na www.kozinka.com

nevíte jestli MZLU bude takový kurz ještě pořádat, nějak jsem tento propásla.

8.12.2009 22:08
farmakozinka

XXX.XXX.108.249

martinamalina napsal(a):
nevíte jestli MZLU bude takový kurz ještě pořádat, nějak jsem tento propásla.

Mám dojem, že se tam mluvilo o tom, že tento kurz budou ještě dělat, možná v lednu. Doporučila bych se obrátit na Doc. Šustovou z MZLU.

8.12.2009 22:09
violet

XXX.XXX.48.105

farmakozinka napsal(a):
Mám dojem, že se tam mluvilo o tom, že tento kurz budou ještě dělat, možná v lednu. Doporučila bych se obrátit na Doc. Šustovou z MZLU.

ano, v lednu se koná další kurz

Přidejte reakci

Přidat smajlík