Aldifal a odčervení březích koz

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.12.2009 11:36
hamarbox

XXX.XXX.207.1

Dobrý den,
přivezla jsem nové kozy a jsou připuštěné. Nevím kdy a jak byly odčerveny a radši bych je odčervila znova. Také jedna má mladá kozička pořád kašle(už byla 3x léčená ATB) a tak bych ji chtěla znovu odčervit. Mám strach je odčervit, když jsou březí, ale zároveň si myslím, že min. ta má kozička by potřebovala odčervit znovu z důvodu toho kašle. Prosím o radu. Veterinářům už moc nevěřím.

29.12.2009 16:48
farmar

XXX.XXX.233.210

hamarbox napsal(a):
Dobrý den,
přivezla jsem nové kozy a jsou připuštěné. Nevím kdy a jak byly odčerveny a radši bych je odčervila znova. Také jedna má mladá kozička pořád kašle(už byla 3x léčená ATB) a tak bych ji chtěla znovu odčervit. Mám strach je odčervit, když jsou březí, ale zároveň si myslím, že min. ta má kozička by potřebovala odčervit znovu z důvodu toho kašle. Prosím o radu. Veterinářům už moc nevěřím.

Příbalová informace - Rp.
Informace pro použití, čtěte pozorně!

ALDIFAL 10% susp. ad us. vet.

V: Mevak a.s. Nitra, Biovetská 32, p.sch. 29/c, 949 91 Nitra, Slovenská republika.

DR: Mevak a.s. Nitra, Biovetská 32, p.sch. 29/c, 949 91 Nitra, Slovenská republika.

S: Albendazolum - 100 g v 1000 ml.

PL: Sodná sůl karmelosy, koloidní bezvodý oxid křemičitý, monohydrát kyseliny citronové, dihydrát citronanu sodného, methylparaben, propylparaben, povidon, ethanol 96% (V/V), čištěná voda.

IS: Antihelmintika.

I: Cílový druh zvířat: Skot. Prevence a léčba motoličnatosti (dospělci a larvální stadia Fasciola hepatica a Dicrocoelium dentriticum), gastrointestinálních a plicních nematodóz a moniéziózy u skotu.

KI: Přípravek se nepoužívá v průběhu gravidity a laktace.

NÚ: Při dodržení terapeutické dávky nejsou známé.

D: - při nematodózách a moniezióze jednorázově 7,5 ml přípravku/100 kg ž.hm. (t.j. 7,5 mg úč.l./kg ž.hm.), - při fasciolóze a dikrocelióze jednodrázově 10 ml přípravku na 100 kg ž.hm. (t.j.10 mg úč.l./kg ž.hm.).

ZP: Perorálně, nejlépe pomocí dávkovače. Podává se jednorázově podle hmotnosti a původu onemocnění zvířat. Prevence se vykoná v období před vyhnáním na pastvu a po druhé před zimním ustájením.

UZ: Před použitím řádně protřepat! Aplikovat perorálně, nejlépe pomocí dávkovače. Podává se jednorázově podle hmotnosti a původu onemocnění zvířat. Prevence se vykoná v období před vyhnáním na pastvu a po druhé před zimním ustájením.

U: Uchovávat při teplotě do 25 st. C, v suchu, chránit před světlem.

VA: Po uplynutí doby použitelnosti přípravek nepoužívat. Uchovávat mimo dosah dětí. Pouze pro zvířata. Pouze na předpis veterinárního lékaře. Všechen nepoužitý veterinární léčivý přípravek nebo odpad, který pochází z tohoto přípravku, musí být likvidován podle místních právních předpisů.

BA: 100 ml, 1000 ml a 5000 ml.

29.12.2009 16:50
farmar

XXX.XXX.233.210

hamarbox napsal(a):
Dobrý den,

Takže Ivomec , aldifal raději nééééééééééééééé

Ivan

29.12.2009 17:36
judyna

XXX.XXX.220.2

farmar napsal(a):

Ivan

Ivomec ano, ale ne poslední měsíc březosti. Akorát, jak nám už bylo vícekrát zdůrazňováno, odčervení naslepo není tím nejvhodnějším řešením. Naposledy o tom mluvil MVDr.Axman v Seči. Je lepší nechat udělat rozbor bobanů (asi 260kč) a dle toho si nechat doporučit, čím odčervit, také vzhledem k březosti. Proč neodčervovat naslepo bude obšírně popsáno na CD ze Seče, které by měli chovatelé obdržet s prvním číslem zpravodaje příští rok.A s tím kašlem- jedna kozička mi taky kašle a někdy i smrká(frká hleny)- přeléčena atb, odčervena ivomecem i helmigalem- a frká dále.Vet neví, co s tím. Judyna

29.12.2009 21:21
hamarbox

XXX.XXX.207.1

judyna napsal(a):
Ivomec ano, ale ne poslední měsíc březosti. Akorát, jak nám už bylo vícekrát zdůrazňováno, odčervení naslepo není tím nejvhodnějším řešením. Naposledy o tom mluvil MVDr.Axman v Seči. Je lepší nechat udělat rozbor bobanů (asi 260kč) a dle toho si nechat doporučit, čím odčervit, také vzhledem k březosti. Proč neodčervovat naslepo bude obšírně popsáno na CD ze Seče, které by měli chovatelé obdržet s prvním číslem zpravodaje příští rok.A s tím kašlem- jedna kozička mi taky kašle a někdy i smrká(frká hleny)- přeléčena atb, odčervena ivomecem i helmigalem- a frká dále.Vet neví, co s tím. Judyna

Tak to jsou 2 veterináři. Jeden mi řekl píchat znovu ATB a druhý řekl dát vitamínovou bombu po dobu 3 dní a nechat kašlat. Nález na plicích nemá, tak to nechám. Odčervena byla správně na začátku září Aldifalem. Takže víc nevím. Jinak tu příbalovou informaci Aldifalu mám. Ale je to jediné, co se používá v laktaci (dle knihy Chov koz Fantová a dle veta). Tudíž čemu potom věřit? Je to vážně věda. Pořád se toho mám hodně co učit.

29.12.2009 23:04
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

hamarbox napsal(a):
Tak to jsou 2 veterináři. Jeden mi řekl píchat znovu ATB a druhý řekl dát vitamínovou bombu po dobu 3 dní a nechat kašlat. Nález na plicích nemá, tak to nechám. Odčervena byla správně na začátku září Aldifalem. Takže víc nevím. Jinak tu příbalovou informaci Aldifalu mám. Ale je to jediné, co se používá v laktaci (dle knihy Chov koz Fantová a dle veta). Tudíž čemu potom věřit? Je to vážně věda. Pořád se toho mám hodně co učit.

V laktaci lze i Helmigal - ochr. lhůta 120 hodin, což jde.

30.12.2009 16:56
knavova

XXX.XXX.128.254

hamarbox napsal(a):
Dobrý den,

Březí kozy se můžou odčervovat Panacurem. Mám Panacur 10% suspenze a tam je přímo napsáno ( cituji) : Bez omezení použití v průběhu březosti a laktace. Pavlína

30.12.2009 17:32
pjetr

XXX.XXX.144.205

farmar napsal(a):

Ivan

Podle Mvdr. Axmana je možno používat v průběhu gravidity i aldifal. Ivomec se nemá používat 28 dní před obahněním pouze pokud je mléko určeno pro lidskou spotřebu.
A pozor, aldifal ani ivomec není u nás registrován pro kozy.

30.12.2009 17:57
farmar

XXX.XXX.233.210

knavova napsal(a):
Březí kozy se můžou odčervovat Panacurem. Mám Panacur 10% suspenze a tam je přímo napsáno ( cituji) : Bez omezení použití v průběhu březosti a laktace. Pavlína

Poznámka k "registraci" veterinárních přípravků. Registrace výrobce něco stojí. Zaplatit příslušnou částku se vyplatí, jestliže přípravek bude následně používán pro:
několik milionů prasat, chovaných v Česku, cca 1,5 milionu kusů skotu, asi milion psů, přibližně tolik koček, cca 200 tisíc kusů ovcí.... Ale pro nějakých 15 tisíc koz nikdo registraci platit nebude, zvýšení odbytu by mu náklady nikdy neuhradilo....... Takže lze očekávat, že pro kozy nikdy žádný přípravek registrován nebude

30.3.2018 18:07
LENIS41

XXX.XXX.0.70

Také jsem si dovezla nemocnou kozu a kašlala...veterinář chtěl vzorky trusu za celý týden..z jednoho dne se to prý zjistit nedá, pak přišel rozbor a dostala injekci na plicní červy a po čase i na střevní..ty se dávali do tlamy...myslím že to kašlání měli na svědomí ty plicní červy..co jim dal nevím..ale dává jim to teďkaždý rok a bez toho rozboru do léčení nešel..takže rozbor trusu (týdenního ) doporučuju..

Přidejte reakci

Přidat smajlík