Dovoluji si tady vložit pár fotek zejména pro tazatelku z nemoderky, která má obavy z nepřicházejícího porodu oveny.
judyna
napsal(a):
Dovoluji si tady vložit pár fotek zejména pro tazatelku z nemoderky, která má obavy z nepřicházejícího porodu oveny.
širší než delší, krom funění a stukání bez příznaků
judyna
napsal(a):
širší než delší, krom funění a stukání bez příznaků
ještě jedna
judyna
napsal(a):
takovou buclatou už "ji" má měsíc
Cecília, 9.00 hod, 10 hod před porodem
judyna
napsal(a):
Cecília, 9.00 hod, 10 hod před porodem
Od 17 hod příznaky, které signalizují blížící se porod- ohlíží se za sebe.
judyna
napsal(a):
Od 17 hod příznaky, které signalizují blížící se porod- ohlíží se za sebe.
čichá k zemi
judyna
napsal(a):
narození je blízko
překvapení!! to musel být mejdan.....
ambra
napsal(a):
judyta to máte ovce zwarble(snad píšu dobře) a křížíteje romanovkama? Nebo po čem jsou ta jehňata?
Táta je VF. Máma zwartbles. Máme už jen 8 oveček, kříženky masných plemen, jen 2 čisté oxfordky a jedna zwartbles, ovečky pomalu ustupují kozám,nechali jsme jen na dopásání po těch "mlsných hubách".
judyna
napsal(a):
Táta je VF. Máma zwartbles. Máme už jen 8 oveček, kříženky masných plemen, jen 2 čisté oxfordky a jedna zwartbles, ovečky pomalu ustupují kozám,nechali jsme jen na dopásání po těch "mlsných hubách".
judyna děkuji za odpověď a odkud jste? Uvažuji že bych do toho svýho ovčího mixu nějak zavlekla ještě zwartbles.
ambra
napsal(a):
judyna děkuji za odpověď a odkud jste? Uvažuji že bych do toho svýho ovčího mixu nějak zavlekla ještě zwartbles.
judyna
napsal(a):
bráškové
No, krásná dokumentace a zřejmě ukázkový případ ale nevím nevím, jak to bude u nás.Poslední rodící ovce mě pěkně vytočila
, když jsem jí chodila hlídat asi týden co jsme ji zavřeli do chléva protože měla břicho a vemeno k prasknutí, ale pipinu nijak nateklou takže jsem jen z prevence jako vždy šla o půlnoci zkontrolovat a nic zvláštního jsem neviděla. No a do rána přesto byla jehňátka..
Teď je tam už asi 10 dní zavřená jehnice která rychle udělala velké vemínko, takže jsem čekala že to asi brzy bude, a ono pořád nic a žádnou další změnu nepozoruju
,navíc si říkám, jestli když bude déle zavřená, jestli jí tím naopak nepohorším?!
macikh
napsal(a):
No, krásná dokumentace a zřejmě ukázkový případ ale nevím nevím, jak to bude u nás.Poslední rodící ovce mě pěkně vytočila
, když jsem jí chodila hlídat asi týden co jsme ji zavřeli do chléva protože měla břicho a vemeno k prasknutí, ale pipinu nijak nateklou takže jsem jen z prevence jako vždy šla o půlnoci zkontrolovat a nic zvláštního jsem neviděla. No a do rána přesto byla jehňátka..
Teď je tam už asi 10 dní zavřená jehnice která rychle udělala velké vemínko, takže jsem čekala že to asi brzy bude, a ono pořád nic a žádnou další změnu nepozoruju
,navíc si říkám, jestli když bude déle zavřená, jestli jí tím naopak nepohorším?!
Je to opravud krásná dokumentace,.
Ale ne všechny ovečky jsou takhle hodné a rychle dotové - třeba naše Quessantka takto hrabala, chodila, lehala, atd. - viz video zde: http://www.zkracovatko.cz/alh . To bylo nějakých 18 hod. 1 den . Hlídala jsem ji asi 1,5 hodiny a ono nic. Začala mi být zima, tak jsem to zabalila a šla. Druhý den ráno v 6,30 přivedla ještě trochu morkou krásnou jehničku.
Na rduhou stranu - 2.Quessantka - v poledne žádný příznak, prostě nic a v 17,30 jsme přišla a pár minut před mým příchodem vrhla beránka. Našla jsem ho ještě napůl mokrého(pomáhala jsem jí ho senem sušit). Byl to pro mě fakt šok, čekala jsem, že by to na sobě dala vědět, kdyby se to blížilo.