Kde se dá koupit selen? II. pro Ivetu a spol.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.1.2010 14:44
uska

XXX.XXX.253.239

O pár vláken níže píšete :
mi jehňatům podáváme Kombisol SE přímo do tlamy a kupuji ho u Macháčků na www.machackovi.cz
Odpovědět... | Autor: iveta13 (Iveta) | Vloženo: 11.01.2010 11:13:09

Vím ,že lepší je Selevit, ale je na předpis. V případě nouze lze použít Kombisol SE, ale prozraďte jak na něj ?
Iveto, jak dávkujete Kombisol SE přímo do tlamy bahnicím (kozám)a jak miminům? Co máte odzkoušené ? Návod je naprd, tedy je na ředění do vody. Děkuji.

14.1.2010 15:00
androvamilada

XXX.XXX.6.15

uska napsal(a):
O pár vláken níže píšete :
mi jehňatům podáváme Kombisol SE přímo do tlamy a kupuji ho u Macháčků na www.machackovi.cz
Odpovědět... | Autor: iveta13 (Iveta) | Vloženo: 11.01.2010 11:13:09

Vím ,že lepší je Selevit, ale je na předpis. V případě nouze lze použít Kombisol SE, ale prozraďte jak na něj ?
Iveto, jak dávkujete Kombisol SE přímo do tlamy bahnicím (kozám)a jak miminům? Co máte odzkoušené ? Návod je naprd, tedy je na ředění do vody. Děkuji.

Kombisol dávám už nějaký čas před porodem do vody nebo o krmení. Jak ho podat mláďatům jsme nikdy poté neřešili, protože se hypotonie pak už nikdy neobjevila. Ale jinak by stačilo kápnout do tlamičky nebo podat v mléku, pokud se odchovává uměle. Kombisol dáváme vždy jako kůru několikrát do roka do vody, malá lahvička stojí páďu a nikdy jsme již problém s nedostatkem selenu nemuseli řešit.

14.1.2010 15:37
jony

XXX.XXX.164.223

androvamilada napsal(a):
Kombisol dávám už nějaký čas před porodem do vody nebo o krmení. Jak ho podat mláďatům jsme nikdy poté neřešili, protože se hypotonie pak už nikdy neobjevila. Ale jinak by stačilo kápnout do tlamičky nebo podat v mléku, pokud se odchovává uměle. Kombisol dáváme vždy jako kůru několikrát do roka do vody, malá lahvička stojí páďu a nikdy jsme již problém s nedostatkem selenu nemuseli řešit.

Já dávám hydrovit,injekční stříkačkou přímo do tlamy-odzkoušené a v pohodě,protože selevit už nevyrábějí.Ten hydrovit je litrovka a stojí asi 350 Kč.obědnal jsem si ho loni v lékárně a mohu jen doporučit,protože dávám březím kozám tak ve 3 měsíci březosti a pak týden před porodem.Navíc jsem loni zachránil tímto prostředkem asi 3 týdenního kozlíka,který dostal dost ošklivou svalovou distrofii.Normálně dávám kozám tak 2 kubíky,ale ten kozlík tenkrát dostal 2 násobnou dávku,vypadal ,že do 10 minut umře,ale jako zázrakem do 1,5 hodiny by na něm nikdo nic nepoznal.Z mého hlediska na tento preparát nedám dopustit.Jony.

14.1.2010 17:36
judyna

XXX.XXX.220.2

jony napsal(a):
Já dávám hydrovit,injekční stříkačkou přímo do tlamy-odzkoušené a v pohodě,protože selevit už nevyrábějí.Ten hydrovit je litrovka a stojí asi 350 Kč.obědnal jsem si ho loni v lékárně a mohu jen doporučit,protože dávám březím kozám tak ve 3 měsíci březosti a pak týden před porodem.Navíc jsem loni zachránil tímto prostředkem asi 3 týdenního kozlíka,který dostal dost ošklivou svalovou distrofii.Normálně dávám kozám tak 2 kubíky,ale ten kozlík tenkrát dostal 2 násobnou dávku,vypadal ,že do 10 minut umře,ale jako zázrakem do 1,5 hodiny by na něm nikdo nic nepoznal.Z mého hlediska na tento preparát nedám dopustit.Jony.

Hydrovit ? Skutečně? Nemáte v tom malinko chaos- opravte mě, pokud se mýlím- "hydro"=drůbež. Nedává se náhodou né do tlamičky ale do zobáčku?!

14.1.2010 18:04
malaceskafarma

XXX.XXX.216.113

judyna napsal(a):
Hydrovit ? Skutečně? Nemáte v tom malinko chaos- opravte mě, pokud se mýlím- "hydro"=drůbež. Nedává se náhodou né do tlamičky ale do zobáčku?!

HYDROVIT AD3 A.U.V. SOL = drůbež
HYDROVIT AD2 A.U.V. SOL = savci tedy i kozy a ovce
Jinak Hydrovit lze koupit i pouze D /2,3/ nebo E podle mne je to stejné jako Combinal AD3 AD2...atd. já bych se přikláněl k tomu aby se pokud už někdo doporučuje nějáký přípravek uváděl celý název výrobku přejde se ta nedorozumění!

14.1.2010 18:07
jony

XXX.XXX.164.223

judyna napsal(a):

Ano ,skutečně je to hydrovit,zeptejte se klidně veterináře,a krom toho to již rok používám a výsledky jsou vážně skvělé-psal jsem přece,že jsem tím zachránil kůzle se silnou svalovou distrofií.selevit přestali vyrábět a místo něj je ted hydrovit-na přebalu láhve je uvedená široká škála zvířat,pro které se toto nechá použít.Je to pro drůbež,dobytek,prasata atd............

14.1.2010 19:00
agentka

XXX.XXX.152.142

jony napsal(a):
Ano ,skutečně je to hydrovit,zeptejte se klidně veterináře,a krom toho to již rok používám a výsledky jsou vážně skvělé-psal jsem přece,že jsem tím zachránil kůzle se silnou svalovou distrofií.selevit přestali vyrábět a místo něj je ted hydrovit-na přebalu láhve je uvedená široká škála zvířat,pro které se toto nechá použít.Je to pro drůbež,dobytek,prasata atd............

také mám hydrovit doma tak jsem ho vyfotila at víte jak to vypadá

14.1.2010 19:01
agentka

XXX.XXX.152.142

agentka napsal(a):
také mám hydrovit doma tak jsem ho vyfotila at víte jak to vypadá

snad jde vidět pro jaké zvířata to je

14.1.2010 20:31
judyna

XXX.XXX.220.2

agentka napsal(a):
snad jde vidět pro jaké zvířata to je

No tak to jsem si zase našlápla....mé ego je zraněno....jdu si lízat rány. Asi nemá smysl se obhajovat a neznalost v tomto případě neomlouvá....jo- a jak se ten selevit nevyrábí- tak já ho mám od podzimu z lékárny....

14.1.2010 20:43
martinamalina

XXX.XXX.163.7

judyna napsal(a):
No tak to jsem si zase našlápla....mé ego je zraněno....jdu si lízat rány. Asi nemá smysl se obhajovat a neznalost v tomto případě neomlouvá....jo- a jak se ten selevit nevyrábí- tak já ho mám od podzimu z lékárny....

dnes jsme koupili selevit, dá se píchat, ale je psáno, že se dá podat i perorálně, minulý rok jsme dávali perorálně

14.1.2010 21:01
judyna

XXX.XXX.220.2

martinamalina napsal(a):
dnes jsme koupili selevit, dá se píchat, ale je psáno, že se dá podat i perorálně, minulý rok jsme dávali perorálně

bez receptu?

14.1.2010 21:02
jony

XXX.XXX.164.223

martinamalina napsal(a):

Ten hydrovit nemám momentálně u sebe,ale u zvířat na statku,tak zítra pro něj dojdu a pošlu potřebné informace.A to že se nevyrábí mi sdělili loni na jaře,pro to jsem se rozhodl pro ten hydrovit.

14.1.2010 21:15
judyna

XXX.XXX.220.2

jony napsal(a):
Ten hydrovit nemám momentálně u sebe,ale u zvířat na statku,tak zítra pro něj dojdu a pošlu potřebné informace.A to že se nevyrábí mi sdělili loni na jaře,pro to jsem se rozhodl pro ten hydrovit.

Ta otázka "bez receptu" patřila Martině malině a týkala se selevitu. Hydrovit E+Se lze objednat přes net bez receptu z lékárny "U Hradeb", jak jsem právě zjistila, v jiných lékárnách recept vyžadují. Zdá se to podivné, ale když jsem to zadala do vyhledávače, tak mi to takhle vyjelo.

14.1.2010 21:45
uska

XXX.XXX.253.239

judyna napsal(a):
Ta otázka "bez receptu" patřila Martině malině a týkala se selevitu. Hydrovit E+Se lze objednat přes net bez receptu z lékárny "U Hradeb", jak jsem právě zjistila, v jiných lékárnách recept vyžadují. Zdá se to podivné, ale když jsem to zadala do vyhledávače, tak mi to takhle vyjelo.

Zad. Kombisol SE i Hydrovit E+Se se ředí vodou, tedy do nápoje.Jehně po porodu nedonutím pít vodu, proto mě zajímalo dávkování NEŘEDĚNÉHO přípravku a to v případě, že by mi došel Selevit a vet v nedohlednu.
Jaké dávkování neředěného přípravku máte vyzkoušeno ?? Děkuji Ludmila

15.1.2010 06:44
agentka

XXX.XXX.152.142

uska napsal(a):
Zad. Kombisol SE i Hydrovit E+Se se ředí vodou, tedy do nápoje.Jehně po porodu nedonutím pít vodu, proto mě zajímalo dávkování NEŘEDĚNÉHO přípravku a to v případě, že by mi došel Selevit a vet v nedohlednu.
Jaké dávkování neředěného přípravku máte vyzkoušeno ?? Děkuji Ludmila

já to dávala jehňatům po porodu tak že dávka je 1ml to je strašně malinko to jsem natáhla do takového dětského dávkovače a ktomu jsem natáhla tak max 5ml vody a jehněti stříkla do tlamičky je to malé množství které do jehňěte dostanete. I na tom přípravku je napsáno do takového množství vody které zvíře ihned zpotřebuje.

15.1.2010 08:01
iveta13

XXX.XXX.159.1

androvamilada napsal(a):

Děkuji Vám Milado, že jste odpověděla za mě. Kombisol dávkuji dle vaší rady a zatím je vše bez problémů. Ještě prosím o radu, jak dlouho před porodem to dáváte do vody?

15.1.2010 08:43
martinamalina

XXX.XXX.163.7

judyna napsal(a):
bez receptu?

u veterináře, takže bez předpisu to asi nejde. jen jsem reagovala na to že se už nevyrábí. Vet mi loni na jaře taky tvrdil, že aldifal se nevyrábí, že je místo toho panacur, ale přitom tu lidi běžně o aldifalu hovoří.

14.2.2012 15:29
chovvšeho

XXX.XXX.137.1

Dobrý dne, ještě se teda pro jistotu zeptám, abych neobjednala něco jinýho... Kombisol SE je to samé co Hydrovit E+ Se ? Popřípadě co je lepší? Chci to pro jehňátka.... Děkuji J.

14.2.2012 17:28
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

a co patoral,já ho mám,a podle mě je výhoda snadná aplikace

14.2.2012 18:29
iveta13

XXX.XXX.104.12

Kombisol SE dávkuji přímo do tlamy, zmáčknu ampulku a dám velkou kapku přímo jehněti do tlamičky, opakuji ještě druhý den a pak po týdnu. Zhruba před rokem jsem přišla na přípravek Patoral od firmy Iframix a ten je opravdu super. Takže teď používám hlavně ten. Hezký den Iveta

p.JAROSLAV

11.12.2016 15:25
p.JAROSLAV

XXX.XXX.89.231

Dobrý den,
nemáte někdo tkušenosti s tímto pro jehňata https://www.stastnyfarmar.cz/patoral-se ? děkuji.

0123456

12.12.2016 07:42
0123456

XXX.XXX.186.254

Ano, již několik let a je skvělý.

p.JAROSLAV

12.12.2016 15:02
p.JAROSLAV

XXX.XXX.89.231

0123456 napsal(a):
Ano, již několik let a je skvělý.

Děkuji takže když to dám hned po narození jehnete jak píší tak se nic nepokazí?A pak už nemusím dodávat jiný selen v jiné formě? děkuji.

0123456

13.12.2016 13:48
0123456

XXX.XXX.186.254

Preventivně dávám každému jehněti i kůzleti po narození. Pokud je nějaký problém a mládě je z nějakého důvodu slabší, tak za týden ještě dávku zopakuji. Jinak žádný selen v jiné formě nepodávám.

p.JAROSLAV

13.12.2016 15:08
p.JAROSLAV

XXX.XXX.89.231

Děkuji za radu objednám ho a dávkujte podle návodu?

0123456

14.12.2016 09:01
0123456

XXX.XXX.186.254

Ano, dle návodu. Dřív ho dělali přímo pro jehňata a kůzlata v tubě a dávkovalo se jedním stisknutím jehně, dvě stisknutí kůzle. Nyní mají pouze aplikátory s dávkou pro telata a to se hůř rozděluje, takže si aplikátor vymačkávám do injekční stříkačky, kde jasně vidím, kolik ml. Tenhle telecí není určen oficiálně pro jehňata, ale jen kůzlata. Byla jsem distributorem ujištěna, že i pro jehně je bezpečný. Všechna letošní jehňata dostala dávku jen nepatrně nižší než kůzlata (byť dle logiky věci by to měla být jen polovina)a vše naprosto v pořádku.

p.JAROSLAV

14.12.2016 17:34
p.JAROSLAV

XXX.XXX.89.231

Děkuji prokonzultuji to s vetem a pak uvidím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík