Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.1.2010 20:34
engys

XXX.XXX.64.186

Dobrý večer. Mám dotaz začátečníka. Koupil jsem březí kamerunskou ovci. Nevím na kdy to čeká a ani původní majitel to nevěděl, ale je to na ní hodně vidět. Alespoň z mého pohledu. A dnes od rána stále polehává a má takové zvláštní dýchání. Spíš jakoby vydávala takové přidušené prskání. Může se jednat o nastupující porod? Děkuji.

16.1.2010 21:20
danurba

XXX.XXX.12.226

engys napsal(a):
Dobrý večer. Mám dotaz začátečníka. Koupil jsem březí kamerunskou ovci. Nevím na kdy to čeká a ani původní majitel to nevěděl, ale je to na ní hodně vidět. Alespoň z mého pohledu. A dnes od rána stále polehává a má takové zvláštní dýchání. Spíš jakoby vydávala takové přidušené prskání. Může se jednat o nastupující porod? Děkuji.

má nalité vemeno? Má zduřelou pipku? Má nějaký výtok? Může to být počátek porodních bolestí, ale taky nemusí. Pokud nemáte s ovcemi žádnou zkušenost, zavolejte k ní někoho, kdo ovcím rozumí, aby na ní kouknul, nebo veterináře, možná by vám poradil i po telefonu. Nedávno tu byl krásně nafocený celý porod ovce, koukněte na to, je to hodně názorné.

16.1.2010 21:50
jony

XXX.XXX.164.223

danurba napsal(a):
má nalité vemeno? Má zduřelou pipku? Má nějaký výtok? Může to být počátek porodních bolestí, ale taky nemusí. Pokud nemáte s ovcemi žádnou zkušenost, zavolejte k ní někoho, kdo ovcím rozumí, aby na ní kouknul, nebo veterináře, možná by vám poradil i po telefonu. Nedávno tu byl krásně nafocený celý porod ovce, koukněte na to, je to hodně názorné.

Kromě zduřelé pipky a nalitého vemene nic co by připomínalo blížící se porod?žere?Tlačí?Víte co,jde o to jestli nemá nějaké komplikace.loni jsem bahnil 10 ovcí,z toho 3 velmi těžké porody-Velké hlavy jehnat,těžko průchozí porodními cestami,špatné polohy,atd.jelikož mám tady u nás s veterináři moc špatné zkušenosti,a veterinář nežli by přijel,tak vám raději po telefonu dost ostře a peprně řekne že jste vůl a že jde o potrat,tak jsem si raději polohy v ovcích rovnal sám ,a jehnata s velkou hlavou vyloženě rval z ovce ven!!!!!!Neměl jsem ani jeden uhyn a vše se naučil tu na té diskuzi.Jsem za to vděčen.Engys,kdybych mohl pomoci třeba jen radou,volejte kdykoli,na tel:728482656.Klidně i v noci,nebot zvířata si své porody nevybírají a mnohdy je třeba jim s ledačím pomoci.Jony.A to jsou ony,ty s těma velikýma hlavama,to byla fuška!!!!!!!!!!!

16.1.2010 23:06
engys

XXX.XXX.64.186

engys napsal(a):

Děkuji za rady. Já chtěl hlavně vědět, zda to může být porod, a nebo zda nejde například o zápal plic nebo něco jiného. Teď jsem se byl na ni podívat znovu a skutečně má nalitou pipku a bělavý výtok. Takže asi ani nepůjdu spát. Stejně bych neusnul. Ještě jednou díky a jestli se povede tak se pochlubím fotografiemi.

17.1.2010 12:06
stroup

XXX.XXX.139.117

engys napsal(a):
Děkuji za rady. Já chtěl hlavně vědět, zda to může být porod, a nebo zda nejde například o zápal plic nebo něco jiného. Teď jsem se byl na ni podívat znovu a skutečně má nalitou pipku a bělavý výtok. Takže asi ani nepůjdu spát. Stejně bych neusnul. Ještě jednou díky a jestli se povede tak se pochlubím fotografiemi.

tak bylo něco? dej vědět, klidně zatím bez fotek...

17.1.2010 14:44
engys

XXX.XXX.64.186

engys napsal(a):

Tak bohužel. Nestalo se nic. Teď jsem se na ni zase byl podívat. Výtok už žádný nemá a i pipka se zdá být normální. Už ani neprská jako předtím. Tak nevím. Možná že byla jenom nastydlá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík