Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2010 14:35
kaskada

XXX.XXX.126.6

Ovečky přečkaly mrazivé počasí bez úhony. Jen jsem jim musela proházet cestičku, sněhu jim napadlo až po hlavu.

3.2.2010 19:21
lavacca

XXX.XXX.1.3

kaskada napsal(a):
Ovečky přečkaly mrazivé počasí bez úhony. Jen jsem jim musela proházet cestičku, sněhu jim napadlo až po hlavu.

zdravím po delší době, nadšence pro Quessantky.

Bohužel žádnou zimní fotečku ještě nemám. Nicméně holkám cca 14 dní prohazujeme pořádně cestičku, aby měly nějaký pohyb, když jsou v očekávání. Amálka má obrovitánské bříško na to, že má rodit až za 2,5 měsíce a tak buď se můžeme připravit na dvojčátka nebo na nesnadný porod veeelikého jehněte. A teď co je lepší, že?

A jak jste na tom vy?Už se vám ovečky též kulatí? Už aby bylo jaro a přibývaly zde fotečky malých čertíčků.

4.2.2010 19:31
rybka

XXX.XXX.201.155

lavacca napsal(a):
zdravím po delší době, nadšence pro Quessantky.

Bohužel žádnou zimní fotečku ještě nemám. Nicméně holkám cca 14 dní prohazujeme pořádně cestičku, aby měly nějaký pohyb, když jsou v očekávání. Amálka má obrovitánské bříško na to, že má rodit až za 2,5 měsíce a tak buď se můžeme připravit na dvojčátka nebo na nesnadný porod veeelikého jehněte. A teď co je lepší, že?

A jak jste na tom vy?Už se vám ovečky též kulatí? Už aby bylo jaro a přibývaly zde fotečky malých čertíčků.

Zdravím ve spolku quessantských oveček a i když mi už zima leze krkem a souhlasily by se mnou i mé ovečky, nějaké fotky jsme nafotili i když bych raději prohlížela ty sluníčkové na zelené travičce.

4.2.2010 19:34
rybka

XXX.XXX.201.155

rybka napsal(a):
Zdravím ve spolku quessantských oveček a i když mi už zima leze krkem a souhlasily by se mnou i mé ovečky, nějaké fotky jsme nafotili i když bych raději prohlížela ty sluníčkové na zelené travičce.

a ještě jedna

4.2.2010 19:42
rybka

XXX.XXX.201.155

rybka napsal(a):
a ještě jedna

a co teď ?

4.2.2010 20:28
lavacca

XXX.XXX.1.3

rybka napsal(a):
a co teď ?

tak ta pusinková je kouzelná, Evi.

5.2.2010 15:43
kaskada

XXX.XXX.126.6

lavacca napsal(a):
tak ta pusinková je kouzelná, Evi.

Tak přidám ještě jednu zachumelenou. Ale taky už se těším na zelenou trávu a pampelišky.

14.2.2010 12:25
lavacca

XXX.XXX.1.3

kaskada napsal(a):
Tak přidám ještě jednu zachumelenou. Ale taky už se těším na zelenou trávu a pampelišky.

tak jsem konečně nafotila holky na sněhu

14.2.2010 12:26
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):
tak jsem konečně nafotila holky na sněhu

a takhle vykulená je ze zimy Amálka

14.2.2010 13:21
rybka

XXX.XXX.201.155

lavacca napsal(a):
a takhle vykulená je ze zimy Amálka

S úsměvem jde všechno líp.

17.2.2010 19:50
nadja

XXX.XXX.28.163

kaskada napsal(a):

Dobrý den, předem se omlouvám za, z vašeho pohledu asi primitivní, dotaz - zajímalo by mě jak je to s čistokrevností quesssantek v ČR. Jak jsem vypátrala na netu, mají průkaz o původu. Jak toto PoP vypadá? Něco jako obdoba psího PP? Mám v plánu pořízení těchto oveček, jenže o ovcích vím úplné houby a tak se snažím najít nějaké informace, ale je to bída Zvažovala jsem dovézt ovečky ze zahraničí, ale čím víc se mi toho daří zjistit, tím se mi to zdá složitější, uf.

18.2.2010 07:38
lentilka67

XXX.XXX.224.10

nadja napsal(a):
Dobrý den, předem se omlouvám za, z vašeho pohledu asi primitivní, dotaz - zajímalo by mě jak je to s čistokrevností quesssantek v ČR. Jak jsem vypátrala na netu, mají průkaz o původu. Jak toto PoP vypadá? Něco jako obdoba psího PP? Mám v plánu pořízení těchto oveček, jenže o ovcích vím úplné houby a tak se snažím najít nějaké informace, ale je to bída Zvažovala jsem dovézt ovečky ze zahraničí, ale čím víc se mi toho daří zjistit, tím se mi to zdá složitější, uf.

Dobrý den.
U nás se těmito ovečkami zabývá Lenka Benešová od Štětí, to je teda kousek od Vás a když jí seženete, tak Vám hodně poradí a možná by měla na prodej i nějaký nepříbuzný pár. A také se koukněte na www.prezvykavci.cz.
Jednou mi psala, že beran, který je klasifikován jako plemenný a je určen pro plemenitbu, tak jeho cena se pohybuje od 6.000Kč nahoru. Záleží na výsledné klasifikaci, výšce, genetických vlastnostech po předcích atd. Ovečka se stejnými vlastnostmi má cenu rovněž okolo 5-6.000Kč. Samozřejmě, většinou se v chovu objeví i zvířata, která nejsou zařazena do plemenitby. Beránci, kteří nejsou vhodni pro klasifikaci ( jsou nositeli špatných genetických vlastností), totéž ovečky. Cena takových zvířat se pohybuje jako cena běžně nabízená i tady na ifauně za zvířata dovezená ze zahraničí. To znamená okolo 2.000Kč za beránka a okolo 4.000Kč za ovečku. Jsou to ale bezpapírová zvířata se všemi následky, které to sebou nese a takové seženete v ZOO. Tam se ale nevede přehled nepříbuzenského křížení, dokonce připouštění nijak neregulují, takže se to rodí, jak to přijde, velmi často ot připouští otec dcery, bratr sestry atd., a to vede k následným vadám, úmrtím, atd.
Hodně štěstí k výběru plemene.
Lenka T.

18.2.2010 08:23
lavacca

XXX.XXX.104.178

nadja napsal(a):

Jak psala správně Lenka T., jediné dosud uchovněné stádečko(3 berani a 6 oveček) má Lenka Benešová. Potom je více lidí - např. pan Pihera(ten importoval stádeč část s PoP i bez PoP z Německa), kteří mají doma ovečky s PoP(i já mám 1 takovouo ovečku - právě od pana Pihery), ale mají jen pár kousků a nemají k nim plemenného berana, tudíž neprodukují jehňata s PoP.

Pokud by jste přece jen kupoval z ciziny, taky ohlídat jejich velikost. přijde mi, že i ty importované s PoP jsou poněkud přerostlejší,. Ty budou samozřejmě levnější než kvalitní kusy.

V zoo bohužel opravdu nic nehlídají - do doby než se mi ozval pán z Chomutovské zoo, že by rádi koupili jehničku, jsem si myslela, že Zoo musí mít zvířata s PoP. Zvláště proto, že na quessantské ovečky a jiné dostávají nezanedbatelné částky dotace, jelikož ,,udržují¨¨ genetickou základnu.

Jinak PoP vypadá skoro jako PP u psů, akorát je teda jen jednostranný(aspoň ten německý).

Ceny bezpapírových oveček se u nás pohybují kolem 1-2500 za černého beránka, u barevných trochu více. U öveček 3-5000. také dle barvy, ale i původu(dražší jsou samozřejmě obvykle ty po ovcích s PoP).

Doporučuji pokud by jste kupovala z českých bezpapírových chovů si pečlivě opsat čísla známek rodičů i prarodičů oveček Určitě nekupovat od neregistrovaných chovatelů - tam to prostě nikdy neuhlídáte.
Já kvůli tomu, když prodávám jehně, dávám novým majitelům papír mimo jiné s čísly ušních známek rodičů. Mě to nestojí moc času jim to sepsat a mám aspoň čisté svědomí, že jsem proto udělala maximum.

Přidejte reakci

Přidat smajlík