Zahajuji další sloupec pro naše mateřské školky Naše další miminko-beránek,měl ještě brášku, bohužel ovce ho nejspíš zalehla, tak zůstal drobeček sám. Budeme ho nabízet k prodeji, až povyroste...
macikh
napsal(a):
Zahajuji další sloupec pro naše mateřské školky Naše další miminko-beránek,měl ještě brášku, bohužel ovce ho nejspíš zalehla, tak zůstal drobeček sám. Budeme ho nabízet k prodeji, až povyroste...
A ještě s maminou..
macikh
napsal(a):
A ještě s maminou..
Tak posílám to naše mrně......je to jehnička
pasacka
napsal(a):
*
....a ještě tatík,pravda malá je rodičům jaksi nepodobná,jako by ji chuděru někde adoptovali....
pasacka
napsal(a):
Škoda,že si ji nemůžem nechat,ale mám málo místa a taky bych musela dát pryč berana-a to nechci,při 3 kusech nemohu měnit každý rok.Navíc je to dobrák,kterého by pohledal,to už bych nemusela sehnat.
dnes mám také další příruste - dva zwerblíci samozřejmě kluci
agentka
napsal(a):
dnes mám také další příruste - dva zwerblíci samozřejmě kluci
Krásní bobánci,my bysme časem taky rádi Zwartbles,to je přání mého muže.Ale mám tu malinkou kříženku Qessant x Romanovka,tak sme chtěli lehčího berana.I tak nevím jak to dopadne-beran je vysoký a jehnice malá,pozorovala sem je při tom-beran na ni naskočil-a přeskočil.Tak nevím-navíc je sama vlna,jestli se to podařilo,těžko říct.V dubnu uvidíme.
pasacka
napsal(a):
Krásní bobánci,my bysme časem taky rádi Zwartbles,to je přání mého muže.Ale mám tu malinkou kříženku Qessant x Romanovka,tak sme chtěli lehčího berana.I tak nevím jak to dopadne-beran je vysoký a jehnice malá,pozorovala sem je při tom-beran na ni naskočil-a přeskočil.Tak nevím-navíc je sama vlna,jestli se to podařilo,těžko říct.V dubnu uvidíme.
Pěkně se ta naše drobotina rozmnožuje :-)
farmakozinka
napsal(a):
Pěkně se ta naše drobotina rozmnožuje :-)
Tak se dneska naší prvničce Amálce narodila krááásná holčička, ale protože letos u nás nejde nic normálně, tak je tu další komplikace: Amálka se na dcerušku tváří jako by to byl nějaký extrémně hnusný pavouk. Horko těžko jsme jí násilím donutili malou nakojit, aby dostala aspoň mlezivo. Amálka je v boxu s Kordulkou, která má dva dny staré kozlíky, Kordulka sice malinkou přijala, ale má málo mlíka i pro ty svý dva kluky. Takže tu mám dvě kozy, jedna má mlíka spoustu, ale nechce kojit, druhá by kojila a nemá mlíko . K tomu tři mimina. Takže začnu dojit Amálku a kůzlata přikrmovat. Ach jo.
macikh
napsal(a):
jeden přírůstek z Krasolesí.
macikh
napsal(a):
Tak tady je náš první letošní přírustek
macikh
napsal(a):
Ahoj,
před 3 týdny jsme to zachraňovali a dnes se vozí na Beranovi. Seznam te se-Zorka a Péťa
macikh
napsal(a):
Také přidávám náš letošní první přírůstek. Kozička Adélka.
Fota rodičů jsou na www.plevnovskydvur.wbs.cz
dajik
napsal(a):
Také přidávám náš letošní první přírůstek. Kozička Adélka.
Fota rodičů jsou na www.plevnovskydvur.wbs.cz
dneska další zwerblíci a opět kluci - už jich máme celkem 6 beránků
agentka
napsal(a):
dneska další zwerblíci a opět kluci - už jich máme celkem 6 beránků
a konečně už máme něco i my... zatím dva beránci od jedné, a ještě čekáme co vyleze z druhé..
stroup
napsal(a):
a konečně už máme něco i my... zatím dva beránci od jedné, a ještě čekáme co vyleze z druhé..
a druhý..
stroup
napsal(a):
a druhý..
Sněhu je pořád dost, ale sluníčko svítí, ptáčci zpívají, kůzlata vesele skotačí, maminy kozeny ostražitě hlídají a já se kochám. Jarmila - kozí farma ROZINKA
kozozrout
napsal(a):
Sněhu je pořád dost, ale sluníčko svítí, ptáčci zpívají, kůzlata vesele skotačí, maminy kozeny ostražitě hlídají a já se kochám. Jarmila - kozí farma ROZINKA
Tak já jen hodím jednoho " kuchyňského" beránka. Po porodu byl špatný na nožičky, pak se zdálo, že to bude dobré, ale opět musel zpět do kuchyně a na kravské mlíčko.
Teď už snad bude v pořádku.
Jinak ostatní jehňata už vesele poskakují po blátě
kozozrout
napsal(a):
Moc krasna fotkaJe z ni i patrne,jak matky kozeny hlidaji
Take mate moc pekna zvirata,Jarmilko
...Snih pomalu taje i u nas,ptacci zatim moc nezpivaji,ale slunicko se dnes take hodne snazilo,tak snad se dockame jara a prvni travy ...a taky dalsi prace
Kazdy unorovy den doslova nenavidim,ikdyz vim,ze to tak byt musi#10
uz aby byl alespon duben
Tomas
tomasnix
napsal(a):
Adelka je nedherna.Podobne kuzle tu prezentovala Jirinka.Koukam na vase stranky.Mate opravdu krasna zvirata.Gratuluju.Tomas
tak tohle jsme tu ještě neměli...tři kluci a jedna holčička, ani nevím, jestli z toho mám radost. chudák Princezna se v nich nějak nemůže vyznat, do tolika ani neumí počítat. Naštěstí se nám dneska narodilo taky jedno kůzle, takže bude mlíko na přikrmování
danurba
napsal(a):
tak tohle jsme tu ještě neměli...tři kluci a jedna holčička, ani nevím, jestli z toho mám radost. chudák Princezna se v nich nějak nemůže vyznat, do tolika ani neumí počítat. Naštěstí se nám dneska narodilo taky jedno kůzle, takže bude mlíko na přikrmování
a Líza s malou Stázkou
anobbona
napsal(a):
Tak já jen hodím jednoho " kuchyňského" beránka. Po porodu byl špatný na nožičky, pak se zdálo, že to bude dobré, ale opět musel zpět do kuchyně a na kravské mlíčko.
Teď už snad bude v pořádku.
Jinak ostatní jehňata už vesele poskakují po blátě
...z kuchyne se mu nejspis chtit nebudeje krasny
danurba
napsal(a):
Dano,jsou nadherni.Gratuluju a jsem rad,ze je alespon jedna holcicka.
T.
danurba
napsal(a):
tak už jsme začali přikrmovat, zdáli se mi hubení a na flašku se vrhli jako o život. Naštěstí nám zároveń s p¨Princeznou rodila i koza Líza, dobrá dojnice a má jedináčka, takže máme mlíka pro Loupežníky dost. Akorát ten bílej moc nechce, nevím, jestli proto, že nemá hlad, nebo je prostě tak tvrdohlavej. Ale párkrát už si taky cucnul Uvidíme ráno.
danurba
napsal(a):
tak už jsme začali přikrmovat, zdáli se mi hubení a na flašku se vrhli jako o život. Naštěstí nám zároveń s p¨Princeznou rodila i koza Líza, dobrá dojnice a má jedináčka, takže máme mlíka pro Loupežníky dost. Akorát ten bílej moc nechce, nevím, jestli proto, že nemá hlad, nebo je prostě tak tvrdohlavej. Ale párkrát už si taky cucnul Uvidíme ráno.
Zdravím dnes mi přibyl přírustek - porod nám dal pěkně zabrat a není divu beránek má neuvěřitelných 7kg, je těžší než moje 14 denní jehňata na fotce to tak asi nejde vidět ale já nevěřila vlasním očím co jsem to z ovce vytáhla
dajik
napsal(a):
Moc děkuji. To víte, snažíme se dát zvířatům vše nejlepší
Doufám, že se nám to daří.
dnes mě potěšila kozenka - dvě kozičky
danurba
napsal(a):
po třech dnech nám ze čtyřčat zůstali naživu dvě, ale vypadají nadějně, pěkně pijí a přibírají. Je to smutné, ale na druhou stranu budeme mít méně starostí. Vzhledem k tomu, že chodím do práce, je kojení dvou jehňat dost náročné. Jsem ráda aspoň za ty dva, co zůstali. Jsou to ti strakatí, ovečka a beránek.
agentka
napsal(a):
dnes mě potěšila kozenka - dvě kozičky
holčička.....
terezy
napsal(a):
Podařilo se mi vyfotit jenom část tlupy, nejsem schopna je dát do kupy, je jich 19
vuznice
napsal(a):
Podařilo se mi vyfotit jenom část tlupy, nejsem schopna je dát do kupy, je jich 19
další parta
vuznice
napsal(a):
tady je kříženka sufoolka a jacoba
je to sice špatně vidět, ale symbioza krávy a jehňat je suprová
vuznice
napsal(a):
je to sice špatně vidět, ale symbioza krávy a jehňat je suprová
beránek co je za kříženkou je o měsíc starší, ona je výjimečně veliká, když se narodila měla 7,5 kg
vuznice
napsal(a):
beránek co je za kříženkou je o měsíc starší, ona je výjimečně veliká, když se narodila měla 7,5 kg
musím se zase podělit svámi o radost včera ovce trojčata dva beránci a jedna jehnička
agentka
napsal(a):
musím se zase podělit svámi o radost včera ovce trojčata dva beránci a jedna jehnička
a dnes konečně vytoužené dvě vytoužené jehničky - stav je u nás 9 beránku a tři jehničky a tyto jsou vyjímečné nevím zda to půjde vidět ale po matce která má zvonečky(cinkrlátka pod krkem) je obě dvě podědily
agentka
napsal(a):
a dnes konečně vytoužené dvě vytoužené jehničky - stav je u nás 9 beránku a tři jehničky a tyto jsou vyjímečné nevím zda to půjde vidět ale po matce která má zvonečky(cinkrlátka pod krkem) je obě dvě podědily
detail zvonečků(cinkrlátek)opravdu tam jsou v tom chlupatém pod krku - u ovcí to je opravdu výjimka a u zwerblíku teda úplně
agentka
napsal(a):
detail zvonečků(cinkrlátek)opravdu tam jsou v tom chlupatém pod krku - u ovcí to je opravdu výjimka a u zwerblíku teda úplně
Konecne sa aj nam narodila prva kozicka Aranka(tricolor), mamina Amalka 60%AN koza je velmi pozorna a opatrna. Kozicka je jedinacik, je velka, ale velmi sa jej nechce sat, tak sme sa s noz cele popoludnie trapili, aby sme do nej nieco dostali. Koza je velmi trpezliva, pozorne stala a cakala, no malicka je velmi nemotorna. Fotky su nic moc, pretoze su fotene z mobilu, zajtra ich vyfotim fotakom.
Zdravi Negi
egi
napsal(a):
Konecne sa aj nam narodila prva kozicka Aranka(tricolor), mamina Amalka 60%AN koza je velmi pozorna a opatrna. Kozicka je jedinacik, je velka, ale velmi sa jej nechce sat, tak sme sa s noz cele popoludnie trapili, aby sme do nej nieco dostali. Koza je velmi trpezliva, pozorne stala a cakala, no malicka je velmi nemotorna. Fotky su nic moc, pretoze su fotene z mobilu, zajtra ich vyfotim fotakom.
Zdravi Negi
egi
napsal(a):
veru mate, ak bude vsetko OK, urcite zostane do chovu
Lepsia fotka
dajik
napsal(a):
Moc děkuji. To víte, snažíme se dát zvířatům vše nejlepší
Doufám, že se nám to daří.
a co beránky? nechcete :)))
stroup
napsal(a):
a co beránky? nechcete :)))
Také jsme se konečně dočkali, juchůůů:-))) Náš první kozí porod přebornice Mindy, čekali jsme dvě a vylezly čtyři - 2 klucí a 2 holčičky.
tichuna
napsal(a):
Také jsme se konečně dočkali, juchůůů:-))) Náš první kozí porod přebornice Mindy, čekali jsme dvě a vylezly čtyři - 2 klucí a 2 holčičky.
A ještě jedna mazlící momentka :-) pár hodin po porodu.
judyna
napsal(a):
Blahopřeji ke čtyřčatům, vypadají velké, prosím, pro zajímavost- jakou měly porodní váhu?
Dalsia v poradi druha menom Magdus nas dnes potesila dvoma princeznami, jedna je po tatovi a druha po mame
egi
napsal(a):
Dalsia v poradi druha menom Magdus nas dnes potesila dvoma princeznami, jedna je po tatovi a druha po mame
judyna
napsal(a):
Blahopřeji ke čtyřčatům, vypadají velké, prosím, pro zajímavost- jakou měly porodní váhu?
Váha se pohybovala od 2,6kg do 3,3kg to mělo největší kůzlátko, zrovna to bílé na fotografii kde již cicá od maminy bylo nejmenší. Nepřipadají mi nějak extra velká. Nebo spíše byl to náš první kozí porod a když to srovnám s jehňaty(ta byla větší). Mamina měla břuch jako balón, na to, že je voříškoidní typ tak se pochlapila. Doufám jen, že bude dost mlíčka pro všechny, ale zatím to vypadá velice dobře, zdraví Jana
macikh
napsal(a):
Taky se musím pochlubit:)
Naše úplně první jehňátka - jehnička Adélka, kterou maminka odmítla a dokrmujeme z flašky
misulinka
napsal(a):
Taky se musím pochlubit:)
Naše úplně první jehňátka - jehnička Adélka, kterou maminka odmítla a dokrmujeme z flašky
A její bráška Arnoštek, o kterého se maminka vzorně stará
misulinka
napsal(a):
u nás dnes jeden z posledních porodů - páreček , čekají nas již jen dva porody a to zřejmě až v dubnu
misulinka
napsal(a):
A naše mimi od druhé ovečky - trojčátka
Beránek jménem Beránek
misulinka
napsal(a):
A naše mimi od druhé ovečky - trojčátka
Beránek jménem Beránek
Beránek Béďa - nejmenší prcek
misulinka
napsal(a):
A jehnička Barunka
A všichni pohromadě, vyjma berana Silvouše, ten zůstal venku před boxem, nechtěl se prý fotit:)