ahoj ja podávam lanove semeno ked sa koza okotí koza potrebuje dobrú starostlivost po porode treba sledovat ci ocistí kozliatka, a ci placenta výde z nej von. nicoho sa nebojte koza to v pohode zvladne sama a ak nie treba k nej zavolat najlepsie veta alebo niekoho kto sa kozám rozumie a má s nimi skúsenosti a vie ako na to vzdy to musí byt niekedy prvý krát. prajem vela stastia v chove
Dobrý den, lněné semínko se má podávat denně 14dní před porodem. Usnadňuje čištění a následně průběh porodu. Tak jsem to pochopila z literatury já.
Kozám podávám cca 50g (5polévkových lžic) namletého semínka. Spařím horkou vodou-0,5l a přidám do dávky obilí. 50g je dávka, která není pro kozy jedovatá i v nevařeném stavu.
Zatím všem kozám moc chutnalo.
hamarbox
napsal(a):
Dobrý den, lněné semínko se má podávat denně 14dní před porodem. Usnadňuje čištění a následně průběh porodu. Tak jsem to pochopila z literatury já.
Kozám podávám cca 50g (5polévkových lžic) namletého semínka. Spařím horkou vodou-0,5l a přidám do dávky obilí. 50g je dávka, která není pro kozy jedovatá i v nevařeném stavu.
Zatím všem kozám moc chutnalo.
A vodu z toho spareneho lanu vyliat ci aj tu im mam dat?
Dakujem
M.
Uživatel s deaktivovaným účtem

hamarbox
napsal(a):
Dobrý den,
vodu samozřejmě podávat také. To byste to nejlepší a nejcenější, co se ze semínka vylouhovalo vylila. Důležitý je právě ten sliz. Hlavně té vody do semínka nedávejte moc.
Míchala jsem to s mačkaným obilím.
Díky moc za radu, dnes poprvé se naší kozičce narodila dvě kůzlátka, kde to lněné semínko seženu ? V lékárně, ve zverimexu, v supermarketu ... ? Tady obchody se zdravou výživou nemáme. Kolik dní to má jíst ? A máte prosím ještě nějaké rady, abychom něco nezanedbali ? Děkuji. Pište na martkaba@seznam. cz