Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.4.2010 18:00
simi

XXX.XXX.44.254

Dobrý den,
jsem takový ten chovatel koz třetím rokem ale stále začátečník.:-)
Chtěla jsem se zeptat na naši kozu Julču, je zhruba měsíc po třech kůzlatech ale zdá se mi hrozně hubená, kyčle a páteř ji leze ven ale lezou ji ven i žebra, vypadá jako z koncentráku, dostává půl kg. šrotu denně zamíchané ve vodě a večer půl kg. brambor, celý den má k dispozici seno, ráda bych ji něčím přilepšila ale nevím čím. Nechci ji spíš ublížit, Průjem nemá, má krásné ukázkové bobky, ke žrádlu se vrhá s velkou chutí. děkuji za rady
Štěpánka:-)

28.4.2010 21:13
danurba

XXX.XXX.12.226

zkuste jí odčervit, pokud jí dojíte a mléko používáte, dejte jí Panacur, ten má krátkou ochrannou lhůtu na mléko. Jedna moje koza taky vždycky hrozně zhubne, když je začervená, jinak vypadá, že jí nic není.

28.4.2010 21:42
hamarbox

XXX.XXX.207.1

Naše Líza je také strašně hubená. Jenže hubenou jsem jí již koupila. Teď měla trojčata. Odčervená byla před porodem(Decotmax) Přesto se mi nedaří jí spravit. Žere za dvě. Sena sežere mnohem více než jiné kozy. Večer dostává přibližně 0,5kg - ječmene a kukuřice. Také jsem jí přidávala vojtěšku a kilo syrových brambor. Přesto se nespravila. Kůzlata jsou pod ní ještě dvě.(už je jim 6týdnů).

28.4.2010 22:45
danurba

XXX.XXX.12.226

nedávno mi jeden starý sedlák říkal, že se syrovejma bramborama opatrně, zvyšujou dojivost, ale vyčerpávají zvíře. Mluvil tedy o krávě, ale koza je podobná. Já s tím osobní zkušenost nemám, ale radši bych brambory zvířatům vařila.

29.4.2010 09:39
roklanka

XXX.XXX.6.102

V této době odčervuji kozy znovu,před odstavem,takže kozu bych znovu odčervila prostředkem s krátší ochrannou lhůtou jako je Panacur,Helmigal.Můžete přidat koze cukrovarnické řízky a otruby. Dělám kozám směs vojtěšky,řízků a květu,to namočím nechám nabobtnat a smíchám s otrubami.Na kozu dávám tři litrové odměrky.Syrové brambory jsou také dobré.Některé kozy jsou štíhlejší,některé kulatější,vystupující kyčle mají téměř všechny,žebra by vystupovat neměla.Je to jako u lidí,někdo futruje a vypadá jako anorektik,někdo se podívá na housku a je jak koule. :-))

29.4.2010 18:08
simi

XXX.XXX.44.254

Děkuji moc za radu, loni tak hrozně hubená nebyla, tak nevím, odčervovali jsme před měsícem, ale nevím čím, máme takového zvláštního vet. že nám pořádně nic neřekne. příště si budeme asi odčervovat sami, asi se ty přípravky na odčervení dají normálně koupit na veterině že? Jen vím že našim zvířatům cosi píchal a měsíc jsme nemohli pít mléko.
zkusím ty cukrovarnické řízky, jen musím zjistit kde bych je mohla koupit, co sladový květ? něco jsem o něm slyšela ale nevím vůbec co obsahuje a kolik se toho dává, nemáte s tím někdo zkušenost? Máme ještě dvě ovce a ty jou taky jako z koncentráku:-)

30.4.2010 07:40
danurba

XXX.XXX.204.155

injekčně se podává Ivomec, ten nefunguje na tasemnice a té hubenosti by to odpovídalo. Já prodávám v prodejně se zemědělskými potřebami, sladový květ máme v sortimentu a objednáváme ho od firmy, která vyrábí a distribuuje krmné doplňky, konkrétně od Mikropu Čebín. Oni mají i maloobchod, na netu si sežeňte číslo na obchodního zástupce a domluvte se s ním. Dále se prý dá sehnat v pivovaru.

30.4.2010 07:57
roklanka

XXX.XXX.6.33

Granule kupuji v ve výrobně krmiv, vojtěšku,květ i cukrovarnické řízky.Zkuste zapátrat na netu,nevím odkud jste,vím,že Macháčkovi mají v nabídce cukr.řízky. Helmigal je i na tasemnice a má si týdenní ochrannou lhůtu.

farma SR

1.3.2017 15:01
farma SR

XXX.XXX.80.182

Chci se prosím zeptat, koza mi začala hubnout, seno moc nechce žrát, za to po šrotu, řízcích a mrkvi by se utloukla. Odčervnila jsem ji, dávám jí ostropestřec a prodigestan na trávení, a do vody ji přidávám glukopur aby měla energii, ale zatím žádná změna. Veterinářka mi řekla, že žaludek ji funguje dobře, na plicích nic nemá a píchla jí dvakrát Bvitamin. Potřebuji aby začala žrát seno. Poradila byste mi prosím.

1.3.2017 15:26
moonika

XXX.XXX.243.141

Šrot jej vobec nedávajte ked nežerie seno. Ani glukopur nedávajte, šrot nalačno plus glukopur to ju dostane do acidózy ak už v nej nie je. Kedy ste odčervili, dávali ste dávku ako pre kozy?(nie ovčiu) Striedate odčervováky? Je po pôrode? Rezky ak nie sú melasované, jej môžete ďalej dávať- Skúste iné seno, jemnejšie, zelenšie alebo lucerkové. Aké má sliznice?

1.3.2017 15:47
moonika

XXX.XXX.243.141

A ešte pokiaľ je seno ok a ostatné ho žerú, tak jej pozrite zuby, stoličky, aká je stará? Ak by to bolo vydratými stoličkami tak bude potrebovať dobrú otavu a ešte to vždy postrihať napr na 15cm kúsky.

17.3.2017 17:05
3tyns

XXX.XXX.211.11

Ahoj všichni naše koza Terezka je furt hubena je ji rok a půl. Veterinář říkal že při to je normální při to je takova stavba tela no myslím si že je to blbost! Jo 2× odčervena a nemela este mláde. díky za odpověď.

17.3.2017 18:28
moonika

XXX.XXX.182.159

3tyns napsal(a):
Ahoj všichni naše koza Terezka je furt hubena je ji rok a půl. Veterinář říkal že při to je normální při to je takova stavba tela no myslím si že je to blbost! Jo 2× odčervena a nemela este mláde. díky za odpověď.

Dajte bobky na rozbor. Je fakt chudá, pokiaľ ju dobre kŕmite tak niekde pes bude zakopaný a rozbor to možno objasní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík