Švesky ovce milují a nedělají jim problémy, pokud se jich nepřežerou. Žerou je většinou celé i s peckami a ty pak vyplivují během přežvykování. S jablky může být problém, pokud jich třeba větrem spadne více najednou, můžou se jich ovce přežrat a způsobit nadmutí - moje zkušenost. Ale větší nebezpečí než stromy pro ovce jsou naopak ovce pro stromy. Jakmile na podzim začne ubývat tráva, ovce se pustí do kůry stromů. Jsou schopné okousat a zničit i staré stromy. Jabloně a švestky jim chutnají nejvíc. Dana
Ďakujem za rýchlu odpoveď,
ak spadne jabĺk viac pre istotu ich pozbieram. Ovečky zatiaľ stromy neobhrýzajú, trávy majú až až. Aj v zime dali stromom pokoj. Okrem ovocných stromov máme aj zopár divorastúcich kríkov sliviek, a tie môžu hrýzť koľko chcú. Čudovala som sa, že im chutia aj listy na orechu.
Andrea.
zdravim vas.ja som mak kedysi kozeny a jeden moj znamy prisiel na vyzvedy,ze tiez daco chce chovat a ze ci su lepsie kozy,alebo ovce,atd.u mna teda na sto pro kozy,koli mlieku,on ze chce ovce,lebo ma ovocny sad,-obrovsky,pod stromami nasiata lucerka.a ze kozy su na prd,ze ozeru stromy a ze to ovce nerobia a pod blbe reci.ha,ha
,realita bola taka,ze ovce sa dateliny ani nedotkli
,ale stromy oholili az na drevo
.vyzeralo to ako na pusti,a bolo po ptakach.stromy sli do krbu,ovce do mrazaku,a datelinu zozrali moje kozy,ale pokosenu.a bolo vybavene.jano
Máme ovce v sadu už sedmým rokem a stromy to zvládájí - do výšky ovce stojící na zadních už teda nejsou větve, ale staré stromy to vydržely a mladé jsou obehnané pletivem. Když padají hrušky tak je fakt, že mají posr..é zadky ale zatím (ťukám na dřevo) se nezduly.
hafani
napsal(a):
zdravim vas.ja som mak kedysi kozeny a jeden moj znamy prisiel na vyzvedy,ze tiez daco chce chovat a ze ci su lepsie kozy,alebo ovce,atd.u mna teda na sto pro kozy,koli mlieku,on ze chce ovce,lebo ma ovocny sad,-obrovsky,pod stromami nasiata lucerka.a ze kozy su na prd,ze ozeru stromy a ze to ovce nerobia a pod blbe reci.ha,ha
,realita bola taka,ze ovce sa dateliny ani nedotkli
,ale stromy oholili az na drevo
.vyzeralo to ako na pusti,a bolo po ptakach.stromy sli do krbu,ovce do mrazaku,a datelinu zozrali moje kozy,ale pokosenu.a bolo vybavene.jano
dobrej výsledek