Tak mi přez noc zmizla kozenka ,dobrá skokanka,chlév nechávám přez noc otevřený ,kozy jsou ve stání na volno a zavřené musela by překonat 2 ploty 130 a 150 cm,to dokáže ,ale nezdá se mi ,že by šla daleko od stáda.V okolí ji nikdo neviděl.A tak se ptám je možné ,že by se sama vzdálila od stáda zřejmě dost daleko a nebo je pravděpodobnější varianta,že ji někdo ukradl?Ivan
Na podzim v době říjí mi také utekla koza, vybourala se přes noc z celodřevěného chlívku a odešla asi 2 km daleko, směrově k nejbližšímu kozlovi, když už asi nemohla dál, tak zaparkovala v ovčíně a soused mi ji přivezl. Tenkrát mi zkušenější chovatelé tvrdili, že koza ujde mnoho kilometrů, pokud pálí právě za kozlem. Ta moje bohužel pošla, byla už stará a byl to pro ni příliš náročný "výlet".
Včera odmítla jedna odstavená kozička jít s kozama na pastvu,vnuk se snažil jí nasměrovat za stádem,ale ona se rozhodla,že v lese je jí líp. ,doufala jsem ,že se vrátí,zatím po ní není ani vidu ani slechu. Jedné známé chovatelce odešla koza na výlet,který trval tři měsíce. Kozy opravdu dokáží ledacos,stejně tak jako dvounozí nenechavci
.
pentas
napsal(a):
No zahrála si se mnou na schovku byla schovaná ve stodole,ani se neozvala,když jsem ráno dojil a krmil,ani když šly ostatní holky na pastvu,asi držela bobříka mlčení,ale kdese zašila to je mi záhadou.Všechno jsem prolezl,včetně sena.Zřejmě tu mám trpajzlíky
Tak hlavně že se našla, holka jedna zlobivá.