Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.9.2010 14:50
bobcz

XXX.XXX.231.42

Mám letošní kozičku. Pěkně rostlou ale chová se teď jako kozel. Skáče po kozách. Vyplazuje jazyk i zvuky vydává jako náš velký kozel. Ten taky po ní neustále jde a odhání jí od koz. Ta se ale chová jak pominutá a skáče na kozy jak jen může.
Kozel jí pak honí a sráží jí k zemi nebo s ní praští o stěnu. nevím zda jí nezabije. Kozičku jsem prohlížel. Má vše jako normální koza až na malý výrůstek těsně pod vstupem do pochvy. Myslel jsem, že jí to přejde, ale už to trvá 14 dní. Nemám jí radši zabít , než to udělá kozel. Je to koza vůbec koza ? A do chovu asi stejně nebude.

Děkuji za rady a informace.

13.9.2010 23:49
roklanka

XXX.XXX.7.33

Zadejte si do vyhledavače Ukázkový hermafrodit ?? S největší pravděpodobností to bude ten váš taky.

14.9.2010 10:17
anyt

XXX.XXX.18.25

naše mladá -6měsíců - se chová chvilkama taky jako kozel, ale žádné známky hermafrodismu nemá:-)

14.9.2010 11:04
roklanka

XXX.XXX.6.103

anyt napsal(a):
naše mladá -6měsíců - se chová chvilkama taky jako kozel, ale žádné známky hermafrodismu nemá:-)

Některé kozy po sobě skáčí v období říje. Existuje skrytý hermafrodit,který má znaky jako koza a v břišní dutine zakrnělá varlata a obráceně,to je ovšem poznat až při porážce. Některá hermafroditní koza dokonce na jaře nasadí mléko a normálně se dojí,jen nemá nikdy kůzle. Měla jsem hermafroditní kozu,měla říji a užívala si,nezabřezla a až druhým rokem se začala podobat více kozlovi,při porážce měla zakrnělá varlata pod vemínkem(nikdy se jí nenalilo)

23.9.2010 10:24
chovatelka

XXX.XXX.90.128

řekla bych, že to vypadá na hermafrodita. Vy asi máte bezrohého kozla, že? My měli také a každý rok se nám narodil nějaký ten "hermouš". Teď máme burského kozla s PoP a hnědého bezpapíráka,oba mají rohy a kůzlata máme normální. Někde jsem četla, že u koz se rohatost a možnost hermafroditismu váže na stejný gen.

23.9.2010 12:19
kozozrout

XXX.XXX.152.44

Kdyř se přestala vyřazovat všechna rohatá zvířata z chovu, značně se snížil počet hermafroditů. Proto je dobré některou generaci připustit rohatým kozlem. Jednoho takového pěkného mám doma, a nikdo ho nechce. Je letošní, obonitovaný na EA, velmi pěkný a hlavně hodný. Těch rohů se bát nemusíte, je možné na ně narazit kousek hadice. Jestliže kozla, ale i berana nehladíte po hlavě a nevšímáte si ho, máte ho ve stádě, chová se normálně. Kozičky je možné odrohovat pomocí gumiček. Někteří chovatelé vyhledávají rohatá zvířata, protože prý mají lepší chovné vlastnosti. Jarmila - kozí farma ROZINKA

23.9.2010 17:01
bobcz

XXX.XXX.231.42

Za kolik by ten kozel byl ?
Ale vy budete asi daleko. Já jsem z Jižních Čech - Trhové Sviny.
Jinak kozel je opravdu bezrohý pěkný velký. Ale na příští rok ho chci nahradit protože si nechám kozičky od něj.
Nechcete ho někdo vyměnit ?
Diskutovanou kozu ne kozu jsem zlikvidoval.
Hned je celé stádo klidnější.

24.9.2010 15:49
kozozrout

XXX.XXX.152.44

Bohužel jsem ze střední Moravy. Já jsem jela pro kozla až do Tábora, takže jestli máte zájem, přijeďte. Cena není 500 nebo 700,-, jak mi nabídlo několik chovatelů. Za tuto cenu bonitovaného kozlíka neprodám, to není ani cena masa. Při bonitaci dostane kozlík třídu a od toho se odvíjí i cena, kterou stanovil Schok, případně se dá domluvit menší sleva. Dotace na krmné dávky za první rok kozlíka zaplatí. Jarmila - kozí farma ROZINKA

24.2.2011 08:08
boaobr

XXX.XXX.38.182

Dobrý den, vím, že je to už starší, ale přesto se zeptám toho rohatého bílého kozlíka, kterého nikdo nechtěl už jste prodala? Děkuji za odpověd

24.2.2011 08:41
kozozrout

XXX.XXX.152.44

Dobrý den, kozel byl prodán hned. Všichni moji kozli šli na pastviny do velkochovů, tento je pod Božím Darem v Šindelové u Karlových Varů. Přijeli si pro něj až k Prostějovu přes celou republiku a jsou velmi spokojení. Zvířata chovám venku a snažím se, aby byly otužilá a zvyklá žít ve stádu. Také na letošní podzimní nákupní trhy chystám více plemeníků kozy bílé. V případě zájmu o syny matek ER uvítám vaši návštěvu. Budete mít možnost prohlédnout si chov, popovídat si o zvířatech a předběžně si vybrat z nabídky. V nabídce jsou rohatí i bezrozí kozlíci. Ozvěte se prosím na můj email : ajzel@email.cz, Moje kozí farma je u Prostějova. Jarmila - kozí farma ROZINKA

24.2.2011 09:02
bobcz

XXX.XXX.231.42

Jo vyměnil jsem ho nakonec za drůbež a zároveň si přivez od Berouna plemeného kozla linie ROMEO.

Bohužel, problém budeme mít i letos. Z 11 kozlat je 6 kozlíků.smajlík

1.3.2011 08:18
kozozrout

XXX.XXX.152.44

Děkuji všem zájemcům, ale prosím o odklad návštěv až na duben, květen. Mám teď krom porodů kůzlat a starosti okolo koz dalšího vnoučka, tak mám povinnosti ještě babičkovské. Pro zájemce , nemám chov pastevecký, zvířata se umí pást, ale krmím zeleným, které navážíme.. Také nemám biochov, ale zvířata jsou pořád venku a chovám je v souladu s přírodou a zásadami zdravého chovu. Určitě se později domluvíme . Jarmila - kozí farma ROZINKA.

1.3.2011 10:48
jecmi

XXX.XXX.164.145

kozozrout napsal(a):
Děkuji všem zájemcům, ale prosím o odklad návštěv až na duben, květen. Mám teď krom porodů kůzlat a starosti okolo koz dalšího vnoučka, tak mám povinnosti ještě babičkovské. Pro zájemce , nemám chov pastevecký, zvířata se umí pást, ale krmím zeleným, které navážíme.. Také nemám biochov, ale zvířata jsou pořád venku a chovám je v souladu s přírodou a zásadami zdravého chovu. Určitě se později domluvíme . Jarmila - kozí farma ROZINKA.

To se mi moc líbí. Máme to podobné. Přeji mnoho zdarů. Ječmi

Přidejte reakci

Přidat smajlík