Chov koz pro naprosté začátečníky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.11.2010 12:43
fredyme

XXX.XXX.90.31

Dobrý den všem,máme takový plán,chovat na větší patvině kozy,prozatím v menším počtu,později "stádo"zvětšit.Můžete nám poradit čím vším začít,jaké kozy jsou vhodné,kolik potřebuje jedna koza prostoru v m2,aby se cítila dobře,kolikrát krmit,zda je vhodnější pořídit si jen kůzlátka a v jakém počtu nebo i přiřadit straší kozy,kolik by měly trávit času na pastvinách,kolik uvnitř v chlévě...Prozatím děkuji všem za rady. Fredyme:-)

18.11.2010 16:07
vojtas

XXX.XXX.208.6

fredyme napsal(a):
Dobrý den všem,máme takový plán,chovat na větší patvině kozy,prozatím v menším počtu,později "stádo"zvětšit.Můžete nám poradit čím vším začít,jaké kozy jsou vhodné,kolik potřebuje jedna koza prostoru v m2,aby se cítila dobře,kolikrát krmit,zda je vhodnější pořídit si jen kůzlátka a v jakém počtu nebo i přiřadit straší kozy,kolik by měly trávit času na pastvinách,kolik uvnitř v chlévě...Prozatím děkuji všem za rady. Fredyme:-)

Dobrý den,
dříve než cokoliv začnete dělat a kupovat bych doporučil sehnat si knížku nejlépe(dle mého názoru) Chov koz od paní MilenyFantové+kolektiv. Teď nedávno vyšlo 2. přepracované vydání,není to ani tak drahé a je to taková "Bible" kozařů-opravdu tam najdete vše potřebné. Samozřejmě v archivech této i nemoderované diskuze najde také plno rad.
Vojtas

14.1.2011 20:25
provodov

XXX.XXX.4.122

vojtas napsal(a):
Dobrý den,
dříve než cokoliv začnete dělat a kupovat bych doporučil sehnat si knížku nejlépe(dle mého názoru) Chov koz od paní MilenyFantové+kolektiv. Teď nedávno vyšlo 2. přepracované vydání,není to ani tak drahé a je to taková "Bible" kozařů-opravdu tam najdete vše potřebné. Samozřejmě v archivech této i nemoderované diskuze najde také plno rad.
Vojtas

Dobrý den,
Jsem taktéž začátečník v chovu koz. Knížku jsem si již pořídila a jenom by mne zajímalo,jak se jmenuje plemeno kozy na obalu 2. přepracovaného vydání. Děkuji Marcela

15.1.2011 00:31
roklanka

XXX.XXX.4.225

To je kříženka

15.1.2011 08:43
polda

XXX.XXX.143.36

@ Fredime

doporučuji nejprve navštívit několik chovatelů nebo kozích farem a vše pořádně dopředu promyslet. Pokud jsou vaše zkušenosti s chovem nulové, abyste se později nedivili, co všechno chov koz obnáší, petr

15.1.2011 20:28
borokoz

XXX.XXX.103.217

fredyme napsal(a):

Ahoj...já jsem potřebovala nutně kozí mléko.Jela jsem si pro kozu a nevěděla jsem nic......Je pravda,že kniha je dobrá-dozvíte se tam parametry na ustájení .,Ale já jsem se nejvíce naučila zde na fauně.Nevím ,kolik máte času((já už tady sedím 3měsíce každý den)),ale najdete zde téměř všechno.A co tu není,tak se zeptáte...Je to nejlepší a nejrychlejší škola pro úplné začátečníky.Moc jsem vám nepomohla,ale je to z mého hlediska,to nejlepší....borokoz

16.1.2011 18:28
farmar

XXX.XXX.151.238

Doporučuji přečíst tohle:

http://biomleko.com/media.htm

odkaz Jak jsem (ne) založil farmu
a všechny další klidně taky.......

Ivan

18.1.2011 21:38
gajdovka

XXX.XXX.137.238

borokoz napsal(a):
Ahoj...já jsem potřebovala nutně kozí mléko.Jela jsem si pro kozu a nevěděla jsem nic......Je pravda,že kniha je dobrá-dozvíte se tam parametry na ustájení .,Ale já jsem se nejvíce naučila zde na fauně.Nevím ,kolik máte času((já už tady sedím 3měsíce každý den)),ale najdete zde téměř všechno.A co tu není,tak se zeptáte...Je to nejlepší a nejrychlejší škola pro úplné začátečníky.Moc jsem vám nepomohla,ale je to z mého hlediska,to nejlepší....borokoz

souhlasím také, když jsem začínala, měla jsem všelijaké literatury, ale přátelé,kölegové kozaři na ifauně k nezaplacení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík